darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı
ateist hukuk sistemi mi varmış  nerde uygulanıyormuş bu?
|
Yine baltayı taşa vurdun, ben böyle bir sistem var demedim, hani olurda istediğiniz gibi insanlık dinlerden kurtulursa kuracağınız sistemde cezalandırmayı nasıl temellendireceksiniz diye soruyorum, yoksa dinler de böyle işe yarar şeyler için var olmaya devam etmeli mi sizce(:
Richard amcamızın açıkladığı şey tertemiz ortada.ama bir atom yığını var adam öldürmüş.biz o atom yığınını bir yere kapatmazsak o atom yığını büyük ihtimal bir daha adam öldürür  ki aynen öyle yapıyoruz.
|
Eee nerde burda sorumluluğu temellendirmek, yaptığın şeyde haklı olmak nerede? Aşağıda çelişkinizi ortaya net olarak koymuş işte;
Fakat bilim insanları olarak çelişkiliyiz. Tutarlı olsaydık, yanlış davranan birisine, mesela bir çocuk katiline karşı tutumumuz şöyle olurdu: "bu fert hatalı bir bileşene sahip, düzeltilmeye ihtiyacı var".
Fakat öyle demiyoruz. Aramızdaki en mekaniksel kişileri de -- ki en mekanik kişi ben olabilirim -- içine dahil ettiğim bizler bile, "Alçak canavar, hapis senin için fazla iyi" diyoruz.
Hem insanların atom yığını olduklarını, beyinleri nasıl kablolanmışsa o şekilde hareket eden robotlar olduğunu söyleyeceksiniz, hem de onları cezalandıracaksınız, bir de dinleri eleştirirsiniz var mı bundan öte bir saçmalık(: