Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-08-2011, 20:27
KozmikSakaci KozmikSakaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dark_Prince sanırım sen spritüalizm e inanan bir deistsin yanlış mıyım ?
Alt 12-08-2011, 00:59
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sana faili mechul kalmis bir baskan cinayeti varken, diger baskanlarin nasil ozgurce halki temsil edebileceklerini sordum, bu soru gormezden gelindi. Ustelik butun oklar tek bir sucluyu gosterirken devlet gorevlilerinin bu kadar isteksiz davranmalari...vs
Bütün okların tek bir suçluyu gösterdiği yok. Faili meçhul demek faili meçhul demektir, ne eksiği ne de fazlasıdır.

Senin bu baslikta yazdigin herseyden siyonismin ne oldugu konusunda en ufak bir fikrinin olmadigini gordum. Zaten anti semitizm ile ayni sey sanman duselebilecek en rezil durumdu ya hos. Bundan sonra artik benim harvard'dan arkadaslarim var desende kurtaramazsin kendini.
Bunların farklı olması senin ve görüşlerini benimsediğin insanların anti-semitik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu başlıkta bir önceki mesajında bariz bir biçimde ırkçılık yaptıktan sonra hâlâ nasıl böyle pişkinlik yapabildiğini anlamak konusunda güçlük çekiyorum açıkçası. Benim Harvard'lı arkadaşlarımı geç, sen birazdan bizde "ben ırkçı değilim, benim Kürt arkadaşlarım da var" diyen ırkçılar gibi "benim Yahudi arkadaşlarım da var" diyeceksin gibi...

Semitizm ile siyonizmin hic alakasi yoktur. Nasil bizim ulkemizde Turkluge hakaret sucsa, Avrupa ve Amerika'da bu nazileri bahane edip Yahudilige hakaret sucu haline getirmisler ve bunu alakali alakasiz herseyde kullaniyorlar.
Dünyanın her yerinde sıkça hedef alınan bazı topluluklar vardır. Çeşitli etnik gruplar, eşcinseller vs. mesela. Bu nedenle Avrupa'da ve diğer pek çok yerde "hate speech" muhabbeti yasal olarak suçtur.

Bu arada uydurma, ABD'de first amendment ifade özgürlüğünü dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir "genişlikte" korur, istediğin kadar ırkçılık vs. yap ceza almazsın.

Once siyonizm hakkinda daha fazla bilgi edin, ama bu adam harvard'li kesin ben o derse inaniyim seklinde olmasin bu. Birde Amerikalilara cok heves ediyorsan en azindan entellektuellerine, liberallerine falan ozen, mhp'li magandalilarina degil bence
Sen laga lugayı bırak da özen dediğin Amerikalı liberal ya da entelektüellerden senin inandığın zırvalara inanan bir iki örnek getir. Bakalım bulabilecek misin.

Bu arada kimin köktenci Hristiyanlara, ABD aşırı sağına falan özendiği ortada. Sen kendin için endişelen bence.

Noam Choamsky'nin bu tip iddalarda spekulatif olmamasi elbette yapacagi en makul seydir.
Chomsky senin aksine düşünmeyi bildiğinden zırva komplo teorilerine itibar etmiyor tabii.

11eylul gibi ne amaca hizmet ettigi bir gerizekali tarafindan bile gorulecek eylemlerin arkasinda kimin oldugunu anlamak icin azicik saksiyi calistirmak gerek.
Yaptığın elektron israfını bir yana koyalım, şu 11 Eylül işini Randi Forum'da ABD'lilerle tartışman yönündeki önerime ne diyorsun? jadı diye üyelik al yazmaya başla orada, Amerikalıları nasıl madara ettiğini(!) bizler de görelim. Bakalım senin saksı ne kadar çalışıyor. Hodri meydan.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 12-08-2011, 12:12
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Astur, 11 Eylul'u patriotik Amerikalilar'la tartismak, Ermeni soykirimini ulusalcilarla tartismak gibi bisey . Turkiye'de ittihatcilarin devlet arsivleriyle boyle bir soykirimin olmadigini ispatliyor, elbette Abd iki ucak carpmasi sonucu uc adet binanin kendiliginden yikildigini ispatlayacaktir. Senin gibi inanmaya dunden razi vatanseverleri varken hele.

Ayrica bilmeden atiyorsun resmen. Asiri sagci hristiyanlar Israile karsi falan degildir. Isa'nin dunyaya geri donmesi icin Israil'in tevratta cizilen sinirlari icerisinde kurulmasi gerekir. O yuzden milyonlarca Amerikali Israil'e para yollayip duruyor. Bazilari Israil'in oldurdugu ortodosklari hatirlatip yollamayin deselerde basa cikamiyor. Butun medya lobinin tekelinde. Insanlari istedigi gibi yonlendiriyor. Amerikali sagcilarin vaziyeti budur yani, Avrupalilar da pek farkli degildir ya hos, neyse

Israillilerin yaptigi katledilen mazlum halk numaralari, Emeniler tarafindan soykirima ugradigini idda eden Turklerinkiyle ayni mantiga dayalidir. Asil katliami yapanlar, katlediliyoruz diye yaygara yapmaktadir. Gecmiste Yahudilere karsi bazi saldirilar olmustur ama bunlarin nedeni dini veya milli degildir. Baslarina gelenlerin tek nedeni tefecilik yapmalaridir. Bugun ayni seyi Imf gibi seylerle yapmaya devam ettirmektedirler zaten.

Elbette butun bunlarla alakasi olmayan bir suru Musevi veya Ibrani insan vardir. Ama aslinda onlarda sik sik ayni cetenin kurbani olmaktan kurtulamazlar. Kemalizm Turklere ne kadar faydaliysa, siyonizm onlara o kadar faydalidir ancak. Tefeciler kendilerini Yahudi diye adlandiriyorsa bu ne onlarin sucu ne de bizim. Zaten gercek amaclari Israil diye bir ulke kurmak falan degil sadece hir gur cikarmak, insanlari korkutmak, huzursuz etmek ve soymak. Onlarin ne bir dini ne de milli ulkusu olduguna ben sahsen inanmiyorum.

Git sen Randi foruma Amerikali kahramanlarinla el kaideye kufur et, usame oldu deyip zafer isareti yapin falan. Yangin yuzunden bir saat icerisinde iki , hicbir sebep yokken bir kulenin lok diye coktugune inanan insanlarla tartisacak biseyim yok sahsen. Birde Amerikaya savas acan ne idugu belirsinz bir orgut, ne elde etmeyi amacladigini belirtmeksizin bunu yapip sonra kendisine saldirilmasini beklemeye basliyor falan. Insan beynine hakarettir bunlar, yazik ya
Alt 12-08-2011, 12:56
Yasaklandı

Bu adam 9/11 arastirmacilarindan biri ve 11 eylul gercegi diye bir kampanya baslatmis. Devamli bazi vatan sever Amerikalilardan ve ne idugu belirsiz yerlerden olum tehditleri aliyormus. Turk intikam tugayi gibi seyleri hatirlatti bana

Herkez siyonismi fasizmin uluslararasi uygulamasi olarak tanimliyor ama aslinda bu tipatip kemalizme benziyor. Kemalizmi dunyaya iyi tanitamiyoruz arkadaslar
Alt 12-08-2011, 17:29
Kıdemli Üye

Astur, 11 Eylul'u patriotik Amerikalilar'la tartismak, Ermeni soykirimini ulusalcilarla tartismak gibi bisey . Turkiye'de ittihatcilarin devlet arsivleriyle boyle bir soykirimin olmadigini ispatliyor, elbette Abd iki ucak carpmasi sonucu uc adet binanin kendiliginden yikildigini ispatlayacaktir. Senin gibi inanmaya dunden razi vatanseverleri varken hele.
Patriotlardan bahseden kim? Ben sana konuyu tartışmak için bilimsel şüphecilik çizgisinde bir forum önerdim, bunu da özellikle yaptım. Aç bak James Randi kimmiş. Ben hiçbir ülkenin milliyetçisi, vatanseveri falan değilim. Ama şunu da eklemek lazım, bir insanın vatansever olması vs. onun tezlerini otomatik olarak doğrulamaz veya yanlışlamaz. Hâlâ salt psikanalizle tartışabileceğini sanıyorsun. Sen bu şekilde bir formel münazaraya falan katılsan 10 dakika geçmeden diskalifiye edilirsin.

Aynı cümlede "uçak çarpması" ve "kendiliğinden" demenin komikliğini görebiliyor musun bu arada?

Ayrica bilmeden atiyorsun resmen. Asiri sagci hristiyanlar Israile karsi falan degildir.
Senin dediğin şekilde davranan bir Christian right da var ABD'de doğru diyorsun, ama senin benimsediğin komplo teorilerine sarılan daha marjinal bir Hristiyan akım var. Bak mesela bu teorisyenlerin en ünlülerinden Texe Marrs'ın sitesi:

http://texemarrs.com/

Ayrıca liderliğini yaptığı bir kilisesi falan da var.

Gecmiste Yahudilere karsi bazi saldirilar olmustur ama bunlarin nedeni dini veya milli degildir. Baslarina gelenlerin tek nedeni tefecilik yapmalaridir. Bugun ayni seyi Imf gibi seylerle yapmaya devam ettirmektedirler zaten.
,

Biraz daha sıkıştırsam soykırım inkarcılığına gidecek gibi bir hâlin var. Naziler Yahudi Soykırımı'nı "tefecilik" nedeniyle mi gerçekleştirdi?! Milyonlarca insanın her biri tefeciymiş ve hak etmişler yani?! Yuh artık.

Git sen Randi foruma Amerikali kahramanlarinla el kaideye kufur et, usame oldu deyip zafer isareti yapin falan. Yangin yuzunden bir saat icerisinde iki , hicbir sebep yokken bir kulenin lok diye coktugune inanan insanlarla tartisacak biseyim yok sahsen. Birde Amerikaya savas acan ne idugu belirsinz bir orgut, ne elde etmeyi amacladigini belirtmeksizin bunu yapip sonra kendisine saldirilmasini beklemeye basliyor falan. Insan beynine hakarettir bunlar, yazik ya
Atıp tutarken iyiydi, şimdi yusuf oldun tabii tahmin ettiğim gibi. James Randi, Michael Shermer vb. gerçek skepticler senin hayat görüşünü çok sıkıntıya sokarlar. Sen yanlış hatırlamıyorsam sadece komplo teorilerine değil fala, büyüye vs. de inanan bir insansın. İnsan beynine hakaretin insan formundaki hâli gibi bir şey yani..

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
Alt 12-08-2011, 17:52
Kıdemli Üye

Bu adam 9/11 arastirmacilarindan biri ve 11 eylul gercegi diye bir kampanya baslatmis. Devamli bazi vatan sever Amerikalilardan ve ne idugu belirsiz yerlerden olum tehditleri aliyormus. Turk intikam tugayi gibi seyleri hatirlatti bana
Ben insanların, ne kadar salak şeyleri savunsalar da, kimseyi şiddete davet etmedikleri falan sürece ifade özgürlüklerinin sonuna kadar korunmasını hak ettiklerini düşünürüm. Bu konuda da aynı çizgideyim, bu tarz tehditleri falan onaylamam. İki çeşit salağın birbiriyle çatıştığı bir örnek getirmişsin, rednecklerle alüminyum kafalar...

Bu adamı araştırdım biraz da, 90'larda müslüman olmuş, doktorasını Afrika dilleri üstüne yapmış, şu anda herhangi bir üniversitede akademik pozisyonu olmayan bir tip.

Daha önce linkini verdiğim bir blogda Kevin Barrett hakkında güzel bir arşiv var, tavsiye ederim.

http://screwloosechange.blogspot.com...evin%20Barrett

Herkez siyonismi fasizmin uluslararasi uygulamasi olarak tanimliyor ama aslinda bu tipatip kemalizme benziyor. Kemalizmi dunyaya iyi tanitamiyoruz arkadaslar
Kemalizm 20. yüzyılda sık görülen ulusal modernleşme projelerinden biri. Siyonizmle falan alakası yok. Bu muhteşem tespitlerini sana tavsiyem bu işlerden anlayan insanların etrafında yapma da rezil olma.

Alt 12-08-2011, 17:58
Yasaklandı

Biraz uzun ama kulelerin yikilmasinin mantiksizligini aciklayan bir belgesel. Sadece Ingilizce bilenler icin maalesef alt yazi yok

Asagida Horowitz denilen bir adamin konferansi var. Bu adam Filistinliler ve muslumanlar aleyhine cok yogun nefret kampanyalari yapan biridir. Ona gore Filistinliler irkciymis ve Israillilere soykirim yapiyormus(bu laflar size kimi animsatti?) . Islam zaten nefret diniymis falan filan.

Videoda diyor ki fanatik dinciler ellerinde kuranla kulelere saldirdi. Tam o esnada Kevin Barrett protesto ediyor ve salonda dinleyici olan diger vatansever Amerikalilar "yuuuuh, defol, cik disari gotlek, kapa ceneni" seklinde tempo tutumaya baslayip adami disari cikartiyorlar. Bu adamlar Astur'un idolleri

Yani bir ulkenin gelismis ulke olarak anilmasi o ulke vatandaslarinin da gelismis oldugu anlamina kesinlikle gelmez. Amerikali diye bir etnisite olmadigi icin bu ulkede vatanseverlik pompalanir. Insanlara ilkokuldan itibaren Amerika'nin dunyaya hukmeden, cok muhtesem bir ulke oldugu inanci asilanir. Insanlar ben Amerikali oldugum icin digerlerinden daha ustunum fikrine yurekten inanirlar( ben sahsen pek cok kez buna sahit olmusumdur). Ayrica insanlarin dindar olmasi yine devlet politikalarinin bir sonucudur. Protestanlik ve bunun alt grubu olan mezhepler cok yaygindir. Aslinda bu siyonistlerin kurdugu bir mezheptir. Ulus devletlerin olusum surecinde pekcok ic karisikliklari cikartanlar onlar olmustur. Dunyada ortodokslar haric antisiyonist olan hicbir hristiyan mezhebi yoktur. Ekumenik patriklerinin Ismailaga'nin icinde lagim kokusuna mahkum edilmesi maalesef bunun aci sonuclarindan biri olmustur. Siyonizmi Yahudi veya Israil develeti karsitligi oldugunu sananlar atip tutmadan once biraz okuyup arastirmalidir. Adam kendini rezil ediyor farkinda degil. Bu tamamen Atatur'u elestirenleri Turk dusmanligyla veya irticacilikla suclamakla ayni seydir. Bunun en buyuk sebebi ise devletin uyguladigi beyin yikama politikalaridir
Alt 12-08-2011, 18:03
Yasaklandı

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben insanların, ne kadar salak şeyleri savunsalar da, kimseyi şiddete davet etmedikleri falan sürece ifade özgürlüklerinin sonuna kadar korunmasını hak ettiklerini düşünürüm. Bu konuda da aynı çizgideyim, bu tarz tehditleri falan onaylamam. İki çeşit salağın birbiriyle çatıştığı bir örnek getirmişsin, rednecklerle alüminyum kafalar...

Bu adamı araştırdım biraz da, 90'larda müslüman olmuş, doktorasını Afrika dilleri üstüne yapmış, şu anda herhangi bir üniversitede akademik pozisyonu olmayan bir tip.

Daha önce linkini verdiğim bir blogda Kevin Barrett hakkında güzel bir arşiv var, tavsiye ederim.

http://screwloosechange.blogspot.com...evin%20Barrett

Insanlarin dinleri yada mezhepleri yerine fikirlerini irdelemeni tavsiye ediyorum. Herhangibir referans verdigimde ne yazildigina veya soylendigine bakmaksizin bu tip seylerini kurcaliyorsun, Tayyip'i Musa'nin cocuklari diyerek kotulemeye calisanlar gibi. Sadece Zaman gazetesinde yaziyor diye balyoz darbe planina inanmayan ulusalcilar hic farkli olmadigini yuz kez ispatladin su baslikta bravo
Alt 12-08-2011, 18:57
Kıdemli Üye

Biraz uzun ama kulelerin yikilmasinin mantiksizligini aciklayan bir belgesel. Sadece Ingilizce bilenler icin maalesef alt yazi yok
Yukarıda linkini verdiğin pseudo-belgeselin detaylı bir biçimde çürütüldüğü bir videoyu da içeren kapsamlı bir site de aha burada:

http://www.debunking911.com/links.htm

Konuyla ilgilenenlere tavsiyem oturup iki tarafı da dinlesinler.

Bu adamlar Astur'un idolleri
Yalan söylemeyi kes de bir dur nefes al jadı. Benim örnek aldığım adamlar Dennett, Shermer, Randi, Sagan, Dawkins, Popper vb. insanlardır. Gerizekalı komplo teorisyenleri değil gerçek bilim insanları, bilimsel kuşkucular. Kimseyi bağıra çağıra susturmak gibi bir huyum vs. olmadığım da bilinir. Zamanında forum falan da yönettik biz, kimi ne zaman benden farklı düşünüyor diye susturmaya çalışmışım? Eminim yıllar içinde defalarca yer yer çok derin fikir ayrılıkları yaşadığım, sert tartışmalara giriştiğim bugün bu forumda da üye olan pek çok insan bu dediklerime şahitlik edecektir.

Insanlarin dinleri yada mezhepleri yerine fikirlerini irdelemeni tavsiye ediyorum.
Hahaha, nasıl biliyorum bunun geleceğini. İyi diyorsun, hoş diyorsun da her dediğime "Astur Amerikan hayranı, vatanseveri" falan diye karşılık verip kendince psikanaliz yaparken iyi oluyor da benzer bir şeyi başkası yapınca mı eleştiriyorsun? Tutarsızsın. Bundan ötesi, ben adam müslüman diye her dediği yanlıştır vs. şeklinde bir şey demedim. Konumuzla ilgili hiçbir formel eğitimi olmayan bir adam olduğunun altını çizdim mesela. Bu adamın ne mühendislik, ne de uluslararası ilişkiler vb. alanlarda eğitimi var. Afrika dilleri okumuş, şu anda da herhangi bir üniversitede pozisyon sahibi değil. Komplo teorisyenlerinin entelektüeli, eğitimlisi de bu kadar oluyor işte. Fikirlerine temas etmediğim de yalan, verdiğim linkte bahsi geçen adamın basında vs. çıkan konuşmaları, düşünceleri, iddiaları falan paylaşılmış, eleştirilmiş; dini ya da mezhebi değil.

Alt 12-08-2011, 19:27
Yasaklandı

Astur,

Senin kendine ornek aldigin adamlar siyonizmin Cumhuriyet yazari kadrosu veya akademisyenlerinden bir gomlek fazlasi degil. Onlar da yillarca bu ulkenin aydinlik insanlari diye yutturulmustur bizlere.Akli basinda kimse o uc kulenin iki ucakla pankek gibi cokecegini yemez. Zaten devletin resmi aciklamasina gore binalar yangindan cokmus ama 7. blogun cokme nedeni kesin bilinmiyormus. Benim verdigim video acikliyor ki firinlar, kazanlar falan celikten yapilir ki isiya dayanikli olsun, erimesin. O yuzden ben bunlara prim verenlerin cok iyi niyetli ama saf insanlar olabilecegine ihtmal pek vermiyorum.

Kevin Barrett veya benzeri referanslara verdigin refleks adamlarin ne dediigi degil dini kimliklerini arastirmaya koyulmandir. Sirf Zaman'da yaziyor diyerek darbe plani iddalrini curuten ulusalcilarin yaptigi bundan farkli bisey degil. Ben senin verdigin hicbir referansi bu mantikla yanlislamaya kalkmadim, zaten yapmam

Önerilen Siteler

Etiket
dinlerin kaynağı, illuminati, zeitgeist