02-12-2011, 17:45
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Şimdi, son kirlerinde cevaplandı diye düşünüyor, kaldığım yerden sorularıma devam ediyorum... benim ulusalcı olmadığımı eşeklerde bilir demiştim, o kadar da değilmişsin, mayan(ittihatçılık ve cahillik) gereği normaldir, çünkü seninksi hayli boş ve bilinçsiz, propaganda süslüğü...
Sivas katliamını madem devlet yaptı, savunmak neden AKP ye düştü?
Osmanlı'nın katliamlarını katledilenler isyan etmişse diye savunmak sana kimleri, neyi anımsatıyor? Bu savunmayı sen neden yaptın?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

02-12-2011, 17:52
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
En buyuk problem tc solunun dine karsi takindigi sert taviri, milliyetcilige karsi takinamamasidir. Otoriterlik egilimleride bundan kaynaklaniyor zaten. Demokratik yollarla iktidara gelemeyeceklerini bildiklerinden diktatorluklere sempati besliyorlar. Dini daha buyuk bir tehdit olarak gordukleri icin kemalistlerle ayni saflarda yer almaktan gocunmuyorlar. Her firsatta halkin dinine, degerlerine, tarihine kufrediyorlar. Ben Ingiltere'de veya Isvec'te hicbir solcunun tarihi gecmisine bizim kadar kufur ettigini,hatta goz gore gore b.k attigini gormedim. Zaten akli basinda bir insanin yapmamasi gereken birseydir bu ama gelde bizim odunlara anlat
Dedigim gibi, solculuk sadece dindarlik uzerinden tanimlanmis. Milliyetci olmak isteyen inanlara solcu rolu verilmis. Bu yanlisin duzeltilmesi durumunda demokrasi acisindan buyuk bir yol katetmis olacagiz
|

02-12-2011, 18:06
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu hamasi ifadelerin bize ne anlattı? Yani görüşlerimizde milliyetçiliği savunan, dokunmayan bir nokta mı var? üstelik bu olgular sistemden ve devlet, iktidar ve resmi ideolojiden yalıtık ele alınabilir mi? Kaldı ki, sen milliyetçilik üzerinden kendi mezhepçiliğini, yani aslında aynı kirliliğin beri tarafını meşrulaştırmak dışında herhangi bir açılıma sahip misin? (ya sen hayli kalınsın ya da bu alt seviye bilinç düzeyinin kemikleşmiş savunucususun.) Bu gün milliyetçiler kendi meşruiyetini, ötekinin, yani mezhepçi, dinci, ümmetçilerin üzerinden sağlarken, beri yanda mezhepçilerde kendi meşruiyetini milliyetçilik üzerinden koşullamaktadır. Sen bu propagandayla ne düzeyde afallamış ve bu çapsızlığın neresindesin?
-------
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

02-12-2011, 18:13
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Tipik Turk solcusu soylemi iste. Ummetci kelimesini hakaret sifati olarak kullanip savundugu milliyetciligi mesru gostermeye calismak. Milli duygulari kuvvetli olan bir mezhebe zorla solculuk donu giydirmeye calismak bu kalitesizlige neden oluyor iste. Inanin Avrupali solcular ile bizimkiler arasinda muthis bir kalite farki var ve bu farkin tek nedeni milliyetcilerin kendini solcu sanmasidir. Yani dindar degilsen veya ateistsen kolayca solcu oluyorsun. Yok boyle bisey
|

02-12-2011, 18:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
jadı ben bir kelime kullanmadım, kullananlardan bahsettim. Şimdi seni kullananların olmadığını ispatlamaya davet ediyorum. hamasiliği bıraksanda objektif, yani somut gitsek nasıl olur? Bu başlığın konusu milliyetçilik değil, şunun ya da bunun ne ayarda, kimin daha az, kimin daha çok antimilliyetçi olduğu da değil. Geç bunları... Şimdi sorularımı yanıtla... ya sen anlamıyorsun ya da AKP militanısın. Ben TC yi darbe yollu kurulmuş ama osmanlı İTC sinin devamı olarak zaten lakırdı yazımda açıkladım.. Bu nedenle analizlerimiz TC ile sınırlı kalmıyor, ama sana dokunuyor.
Sivas katliamını madem devlet yaptı, savunmak neden AKP ye düştü?
Osmanlı'nın katliamlarını katledilenler isyan etmişse diye savunmak sana kimleri, neyi anımsatıyor? Bu savunmayı sen neden yaptın?
İşte hemen önceki yazımda bu iki sorumu da anlamlı kılan sorum var:Kaldı ki, sen milliyetçilik üzerinden kendi mezhepçiliğini, yani aslında aynı kirliliğin beri tarafını meşrulaştırmak dışında herhangi bir açılıma sahip misin?
-------
-------
-------
-------
------
------
|

02-12-2011, 18:29
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Osmanli'da derin devlet yoktu. Tc gibi durduk yere insanlara baski yapmaz veya katletmezdi. Osmanli'da seytana tapan toplumlar bile olmustur ve bunlara hicbir sey dayatilmamistir. Bunun aksini ispat edemezsin. Ama ille o devirde yapilan katliamlardan bahsedeceksek biraz Sah Ismail'in yaptigi sunni katliamlarindan da bahsedelim o halde. Ustelik orada bir isyan bile olmamisken sadece kizilbasliga gecmediler diye sunni katliami yapilmistir. Bunlar yasanmis seyler. Elbette savunacak degiliz ama besyuzyillik seyleri kullanip insanlarin gecmisine ve inancina kufretmeye hakkiniz yok
Inssanlarin tarihine devamli kufur etmeye devam ettigin surece mesajini onlara asla ulastiramazsin. Zaten boyle bir kaygin oldugunu da sanmiyorum. Soyledigin ve savundugun herseyde kemalistler ile ayni saflarda duruyorsun. Iitiraf edemesende bu felsefe seni cezbediyor. Sivas katliami gibi ozel harp cinayetlerini de o sapik ideolojini aklamak icin kullanmaktan vazgec artik. Kemalistler de aynisini yapip duyorlar zaten
|

02-12-2011, 18:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Soruma yanıt değilki bu yazdığın. Ben osmanlıyı tartışmıyorum, dikkat edersen, yaptığı katliamları savunu yöntemine vurgu yapıyorum ve sana soruyorum, bu tarzdan savunmak sana kimi anımsatıyor? Osmanlıyı tartışsam zaten böyle hamasi gerçekdışılıklar üretemezsin... benim özellikle böyle bir derdim yok... TC de ne görüyorsan Osmanlı aynasıdır. sen kabul et etme, ama sana bunu göstermek zor değil. yani iktidarın siması-yüzü, iş bitirici yönü değişmemiştir ve açıkcası beni pek ilgilendirmiyor. Sen zoraki TC ve tipik devlete karşı iseniz o halde osmanlıyı kutsayacaksınız diye dayatıyorsun!!!... yeterki şu etiketleme üzerinden kendine meşruiyet belirleme durumunu aş, birlikde irdeleyelim. Eğer senin dediğin gibiyse ikna olacağım ve birde beni neden tasvip etmediğim milliyetçiliğin yerine yine tasvip edilemez osmanlı milliyetçiliğini savunmam gerektiği konusunda da ikna etmeni istiyorum. ben bir şey demiyorum, milliyetçiliği ret ediyorum, sen ısrarla o halde osmanlı milliyetçisi(aslen soya dayalı ırkçılık) olacaksın diyorsun, neden? Sorumu yine sormak durumundayım;
Osmanlı'nın katliamlarını katledilenler isyan etmişse diye savunmak sana kimleri, neyi anımsatıyor? İnsanları isyana sürükleyen nedir?
DERİN DEVLET=DEVLET'dir. Derin devlet yoksa= devlet yok demektir, bunu da kavra artık.
Sana bir isim vereyim: Mahmut Paşa... hadi araştır gel... Ne ilk zamanıdır ne de son zamanları... Yine asılan 800 ırgat için sana yüzyıl vereyim, 16. yüzyıl. hadi araştır. Sen bu hukuk sistemini tasvip ediyor musun, ediyorsan neden?.... Yine sana anahtar bir kelime veriyorum Hurifilik, hadi araştır...
-------
-------
-------
-------
------
------
|

02-12-2011, 18:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Şah ismail de aynı yolun yolcusudur. Bunu ayrı yazıyorum, ama lütfen bir kiri aklamak için bir başka kirlilikle hafifletme yolunu seçme. 2 yazı önce yazdım yahu, birisi kendi gayrı-meşruiyetini, öteki üzerinden meşrulaştırıyor. sana da sordum sen bunun neresindesin? İşte yine aynı yönteme başvurdun.. Hani tipik Türk solcu söylemiydi benimkisi? Öyle demiyor muydun ne çabuk kendini inkar ettin?
Şah ismail olsa ne yazar, yavuz olsa ne yazar, hepside aynı. Sana bir daha -bu 50- diyorum, Osmanlı, Safevi, Bizans, yok Roma, yok Almanya, yok Rusya, imp. çarlık, şahlık, krallık benim açımdan ayrım yok, hepside aynı tipde devlet ve aynı tipde iktidar ve tarihleri ortak.
-------
-------
-------
-------
------
------
|

02-12-2011, 19:01
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Osmanli'da insanlari isyana surukleyen sey iktidar kavgasidir. Diger Turkmen asiretler ile Osmanli arasinda suregelen bir cekismenin soncudur. Aslinda tarih kesinlikle kahpe bizans filmlerinde gosterildigi gibi degildir. Turkmen beylikler birbirleriyle didisip dururken Bizans Osmanli'nin muttefiki idi. Bu sayede Osmanogullari hem devlet terbiyesini ogrendi, hem de diger beyliklere ustunluk saglamayi basardi. En sonunda Bizans devletini de ele gecirdi ve bolgede tek hakim oldu. Yani Alevilerin Osmanli'da cok ezildik diye sikayet etmelerinin altinda yatan faktor bu mucadeleydi ama elbette bunu kabul etmek yerine sadece inancimiz yuzunden ezildik masalini anlatmak insanlara daha cekici geliyor. Oysa dedigim gibi Osmanli seytana tapan mezheplere bile hicbir baski yapmis degildi.
Tanzimata kadar Osmanli, musluman olmak icin bir takim tesvikler sunardi ama dini ve enik cenosit yoktu. Azinliklar ozerkti, ic islerinde onlara karisilmazdi. Tanziamattan sonra anayasal esitlik haklarini da edinmislerdir. Tc Osmanli'nin aynisidir demek sadece gozu donmus insanlarin popolarindan uydurduklari bir yalandir. Bir defa o bir imparatorlukken tc bir ulus devlettir. Ayrica tc derin devletci ve katliamcidir. Osmanli yikildigi vakit biz dunyanin en buyuk ilk 10 devleti arasinda idik. Tc sayesinde kisa surede 70. siralara geriledik. Sayisiz katliam yasadik. Diktatorlerce yonetildik
Ilaveten, eger bugunku carpik ideolojimizi hakli gostermek adina Yavuz'un katliamlarini konusacak isek o zaman Sah Ismail'i de konusalim. Aslinda Sah Ismalil sadece sunnileri degil, kensidine biat etmeyen siileri bile oldurmustu. Aleviler bu adami bas taci ederler. Yani baskalarina her hakareti etmeden once azicik aynaya bakip kendimizi duzeltmemiz gerekir. Dersim katliamini ortbas etmek isteyenler, Yavuz'u gundeme getirmeye cok meraklidir her nedense
Konu jadi tarafından (02-12-2011 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir.
|

02-12-2011, 19:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Son paragrafına cevap vermiştim, yazarken görmedin demek ki...
Şimdi o halde kişileri, isimleri tartışmayı geçelim... şah ismail, yavuz vs bir anlam taşımıyor... Osmanlı tarihini de doğru noktadan kavramıyorsun... isyanların sebebi de aslında iktidar kavgası değildir, bunalr bir sonuç. Açlık, sefalet, perişanlık, haremi ve bezirgan sistemi dediğimiz feodalizm ve yoksulluktur. Feodalite yapısı gereği insanların ihtiyaçlarını zaaf düzeyine çekmişlikle, zaaflalarla yükseliyordu.. Gıdasıda ümmet, din, mezhep-aynı kutsallar, aynı tabular- Bu günde pek farklı sayılmaz, üstüne eklenmiş milliyetçilik.
Sana bir isim vermiştim, inceleyelim. Bu kazıklı voyvoda Mısır'a vali olduğunda ilk kendisine hediye veren insanların altınlarını gasp etmek için öldürttü-öyle ya 50.000 altın hediye eden birisinde onlarca katı olmalı-. Adam parmağıyla işaret ettiğinde, işaret edilen infaz ediliyor. benim burada senden beklediğim mahmut paşa ne kadar kötüymüş yollu bir belirleme değil, mahmut paşa'ya bu gücü, bu hukuku, bu tavrı koyabilmesini veren sistemin, devletin, iktidar anlayışının yapısını çözmendir. despotizme karşı diye biliyorduk seni bakalım öylemisin.. bekliyorum...
tarih senin okuduğun gibi, sosyal bilimlerden muaf ve kişiler, saraylar, kral, padişah, şah adları ve onların savaşlarda nasıl da muzaffer olduğu mavallarıyla, allı, pullu tabulaştırılmış Osmanlı masallarıyla okunmaz. O resmi tarih anlatımıdır. Kısaca tekrar edeyim, osmanlı hakkında bildiğin sarayı aşmıyor. Daha sen sarayda savaşlarda elde edilen ganimet! 5-9 yaş arası kız çocuklarının köle pazarlarında satıldığı, her savaşda iktidar mensuplarının bey, ağa, paşa, derebeyi fasa, fiso, -bezirgan ve haremi kısaca -bunlardan üçer, beşer zimmetine aldığı, daha sonrada süsleyip, püsleyip, ağa, ağa, bey, bey, derebeyi, derebeyi satıldığını dahi bilemeyecek denli, sosyal bilimlarden, siyasetden, tarihden, sistemlerden habersizsin... beni bunları kimin yaptığı ilgilendirmiyor, osmanlıymış yok safeviymiş, yok abbasiymiş vs, bu gerçeği yaratan sistem, iktidar ve hukuk yapısının çözümlenmesi ilgilendiriyor...
Sen sanıyorsun ki yekten-gökten bir paşa vs düşüyor, akşam yatıyor sabaha karşı kıçındaki pireler canını yakıyor, absürt davranışlar sergiliyor vs.
İsyanların sebebi...
Nesini söyleyim canım efendim
Gayri düzen tutmaz telimiz bizim
Arzuhal eylesem deftere sığmaz
Omuzdan kesilmiş kolumuz bizim
Sefil ireçberin yüzü soğuktur
Yıl perhizi tutmuş içi koğuktur
İneği davarı iki tavuktur
Bundan gayrı yoktur malımız bizim
Reçberin sanah bir arpa tahıl
Havasın bulmazsa bitmiyor pahıl
Tecelli olmazsa neylesin akıl
Dördü bir okkalık dolumuz bizim
Benim bu gidişe aklım ermiyor
Fukara halini kimse sormuyor
Padişah sikkesi selam vermiyor
Kefensiz kalacak ölümüz bizim
Evlat da babanın sözün tutmuyor
Açım diye çift sürmeye gitmiyor
Uşaklar çoğaldı ekmek yetmiyor
Başımıza bela dölümüz bizim
Zenginin sözüne beli diyorlar
Fukara söylese deli diyorlar
Zemane şeyhine veli diyorlar
Gittikçe çoğalır delimiz bizim
Sekiz ay kışımız dört ay yazımız
Çalığından telef oldu bazımız
Kasım demeden buz tutuyor özümüz
Mayısta çözülür gönlümüz bizim
Tahsildar da çıkmış köyleri gezer
Elinde kamçısı fakiri ezer
Yorganı döşeği mezatta satar
Hasırdan serilir çulumuz bizim
Zenginin yediği baklava börek
Kahvaltıya eder keteli çörek
Fukaraya sordum size ne gerek
Düğülcek çorbası balımız bizim
Serdari halimiz böyle n'olacak
Kısa çöp uzundan hakkın alacak
Memurlar yakılıp viran olacak
Akıbet dağılır ilimiz bizim
-------
-------
-------
-------
------
------
|