Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı
...
Muhamed'in yaşamamış olma ihtimali de çok yüksektir.Muhammed'in adı bile şüpheli,Muhammed-Ahmed övülen kimse demektir,yani bu isim değil sıfattır,''ben Muhamed'im=övülenim'' anlamında ismin sıfat olarak kullanıldığı hadisler var.
|
sevgili dostum, muhammed'in yaşamamış olma ihtimali çok düşük.
hakkında bu kadar bilgi (farklı kaynaklardan hadisler) olan birinin yaşamış olduğunu düşünüyorum.
ayrıca aşağıdaki hadis muhammed'in soyağacını da gözler önüne seriyor. bugün bile hiç birimiz dedemizin dedesinin ismini bilmeyiz.
"Ben, Muhammed b. Abdullah, b. Abdulmuttalib, b. Hâşim, b. Abdi Menaf, b. Kusayy, b. Kilab, b. Mürre, b. Ka'b, b. Lüey, b. Galib, b. Fihr, b. Malik, b. Nadr, b. Kinane, b. Huzeyme, b. Müdrike, b. İlyas, b. Mudar, b. Nizar'...ım! Halk, ne zaman iki kısma ayrılsa, muhakkak, Allah beni onların en hayırlı olanının içinde bulundurmuştur. Ben, Cahiliye devrinin kötülüklerinden hiçbir şey bulaşmaksızın, ana ve babamdan meydana geldim. Ben, tâ Âdem'den babama ve anneme gelip ulaşıncaya kadar, hep nikâh mahsulü olarak meydana geldim, asla zinadan meydana gelmedim! Ben, sizin nefis yönünden de en hayırlınızım, baba soyu yönünden de en hayırlınızım!"[16]
[16] Hâkim, M. Ulûmi'I-hadîs, s. 170-171, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 174-175, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 255-256, Suyûtî, Câmiu's-sağîr, c. 1, s. 107, Alâuddin Ali, Kenzu'l-ummâl, c. 11, s. 401.
Soy Ağacı
Muhammed :Muhammed bin Abdullah
Abdullah :Abdullah bin Abdulmuttalib
Abdulmuttalib : Abdulmuttalib bin Haşim
Hâşim : Haşim bin Abdimenâf
Abdimenâf : Abdimenâf bin Kusay
Kusay
Kilab
Mürre
Ka’b
Lüey
Galib
Fihr
Malik
Nadr
Kinane
Huzeyme
Müdrike
İlyas
Mudar
Nizar
...
ayrıca bu hadisler, içerdikleri pek çok bilgiler açısından tutarsız olmalarına rağmen, muhammed ve akrabalıkları konusunda %100 tutarlıdırlar. Ayşe, Ebu-bekir, Ali, Ümmü Gülsüm, Ebu Talip vs.
Bizim dizi yazarları bile bu tür konularda hata yaparlarken, hadisçiler bu konuda hata yapmamışlar.
yaşamamış olma ihtimali olan kişilerden ikisi
İsa ve Kral Arthur'dur.
İsa tartışılabilir (NatGeo'da bununla ilgili belgesel de vardı)
Fakat bu Kral Arthur, sadece 1 roman'da geçiyor. ve daha sonraki romanlarda da anılmaya başlıyor.
Merlin
Excalibur
Camelot
vb. bir sürü ayrıntı kral Arthur'un yaşamış olabileceği izlenimini vermekle beraber
tek kaynağa dayanması ve hiç bir tarihi bulguya rastlanmamış olması bunun sadece bir roman kahramanı olduğu fikrini geçerli kılmıştır.
muhammed'le ilgili güçlü bir kanıt olmasa bile farklı kaynaklardan %100 ortak olan bölümler, onun yaşamış olduğuna bir işarettir. Ayrıca bildiğim kadarıyla bedir savaşı, uhud savaşı vb. olaylar roma ve iran kaynaklarında da geçiyor.
saygılar...