Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-12-2006, 18:10
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Muhammed'in doğumu

Muhammed'in doğumu ile ilgili siyer kitaplarımız övgü yarışında içindeler. Bunlardan bazı örnekler vermek istiyorum. Herşeyden önce Muhammed'in soyunun ne kadar yüce olduğu ve temizliği sözkonusu tabii. Bu soy İbrahim'e kadar dayandırılır. Olay basit bir övgüden çıkıp adeta çılgınlık boyutuna kadar yükselmiş durumda. Muhammed kutsal bir kişi olduğundan zaten mantık ve bilim sınırları otomatik olarak ortadan kalkıyor ve ortaya inanılmaz komik bir tablo çıkıyor. Ancak önemli olan bunlara milyonlarca kişinin inanmaya devam etmesidir. *Önce Asım Köksal'ın siyerine bakalım. Salih Suruç ve Muhammed Hamidullah'ın siyerlerine de sırayla bakacağız. Altlarında kaynaklarını da verdim.

"Yüce Allah; İbrahim oğullarından, İsmail'i seçti.[12]
İsmail oğullarından, Kinane oğullarını seçti.
Kinane oğullarından, Kureyş'i seçti.
Kureyş'ten, Hâşim oğullarını seçti.
Hâşim oğullarından da, beni seçti."[13]

[13] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 20, Ahmed b. Hanbel, Müsned, c. 4, s. 107, Müslim, Sahîh, c. 4, s. 1782, Tirmizî, Sünen, c. 5, s. 583, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 165, İbn Abdilberr, İstiâb, c. 1, s. 26, Zehebî, Târîhu'l-İslâm, s. 22, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 255-256.

"Ben, Muhammed b. Abdullah b. Abdulmuttalib'im!
Yüce Allah; mahlukatı yarattı, ve beni, onların en hayırlı fırkasının içinde bulundurdu!
Sonra, onları iki fırkaya ayırdı ve beni, en hayırlı olan fırkanın içinde bulundurdu.
Sonra, onları kabilelere ayırdı ve beni, en hayırlı olan kabilenin içinde bulundurdu.
Sonra, onları ailelere ayırdı ve beni, onların en hayırlısı içinde bulundurdu.
Ben, sizin aile yönünden de en hayırlınızım, nefis yönünden de en hayırlınızım!"[14]

[14] Ahmed b. Hanbel, Müsned, c. 1, s. 210, Tirmizî, Sünen, c. 5, s. 584, İbn Abdi Rabbih, Ikdu'l-ferîd, c. 2, s. 173, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 170, Ebu'l-Ferec İbn Cevzî, el-Vefâ, c. 1, s. 77-78, İbn Esîr, Câ imi u'l-usûl, c. 9, s. 397, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 256.

"Ben, Muhammed b. Abdullah, b. Abdulmuttalib, b. Hâşim, b. Abdi Menaf, b. Kusayy, b. Kilab, b. Mürre, b. Ka'b, b. Lüey, b. Galib, b. Fihr, b. Malik, b. Nadr, b. Kinane, b. Huzeyme, b. Müdrike, b. İlyas, b. Mudar, b. Nizar'...ım! Halk, ne zaman iki kısma ayrılsa, muhakkak, Allah beni onların en hayırlı olanının içinde bulundurmuştur. Ben, Cahiliye devrinin kötülüklerinden hiçbir şey bulaşmaksızın, ana ve babamdan meydana geldim. Ben, tâ Âdem'den babama ve anneme gelip ulaşıncaya kadar, hep nikâh mahsulü olarak meydana geldim, asla zinadan meydana gelmedim! Ben, sizin nefis yönünden de en hayırlınızım, baba soyu yönünden de en hayırlınızım!"[16]
[16] Hâkim, M. Ulûmi'I-hadîs, s. 170-171, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 174-175, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 255-256, Suyûtî, Câmiu's-sağîr, c. 1, s. 107, Alâuddin Ali, Kenzu'l-ummâl, c. 11, s. 401.

İbn Sa'd; Ensar bilginlerinden Muhammed b. Sâib'e dayanarak, Peygamberimiz (a.s.)ın anne ve anneannelerini, babaannelerini batınlarca kaydettikten sonra, bu bilginin:
"Peygamber (a.s.)ın beşyüz annesini tesbit ve kayd etmeye muvaffak oldum. Hiçbirinde, ne zinaya, ne de Cahiliye çağında işlene gelen kötü işlerden hiçbir şeye rastlamadım!" dediğini de nakleder.[18]

[18] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 59-60, İbn Asâkir, Târîh, c. 1, s. 288-291, Kadı lyaz, eş-Şifâ, c. 1, s. 11.

Yukardaki aktarımlarda soyun ne kadar büyük bir önem taşıdığını görüyoruz. Örneğin Muhammed hem soyu tertemiz biridir, hem de ailesinde hiç zina olmamıştır. Zinadan doğan bir çocuğun ne suçu var diyemezsiniz çünkü yüzyıllardır hiç bir suçu olmasa da zina ürünü çocuklar insanlık dışı bir şekilde aşağılanmış ve toplum tarafından itilmiştir. İslamiyet bu kabile kültürünü kaldırmamış tersine aynen korumuştur. Bu ilkel kabile kültürünün izleri günümüzde de sürmektedir. Muhammed'in zina ürünü olmadığının ısrarla vurgulanması ile de bu tür olası bir saldırının Çünkü babası, d önü kesilmeye çalışılıyor.aha kendi doğmadan ölmüş, evlenmesinden birkaç ay sonra bir kervan yolculuğuna çıkar ve dönüşte hastalanıp ölür. Muhammed, Hamidullah'ın söylediğine göre, o zamanki Arap gelenekleri gereği annesi tarafından emzirilmez, bir sütanneye verilip çöle gönderilir.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 03-12-2006, 18:21
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Muhammed'in doğumu

Bir de Muhammed'in babasının doğumu var. Onu da mucize oarak göstreriyorlar. Şu anda olay az çok aklımda ancak islam ansiklopedilerine tekrar bakmam lazım, kafadan yazmayım yanlış bilgi veririm. Ancak o mucizede Abdulmuttalip (dede) Allah'a yalvarıyor ve kurban etmekten bahsedilior. Muahmmed'in dedesi putperest değil miydi? Putperestlerde kurban etme adeti var mıydı?
Alt 03-12-2006, 18:59
Onur Üyesi

Sevgili jayjay,

dediğin gibi bir hikaye var. Ben Salih Suruç'un siyerinde okudum. Enteresan bir hikaye. Abdulmüttalip'e rüyasında git Zemzem'i kaz deniyor. Güya o sırada İsmail'in zemzem kuyusu kapanmış. İşte Abdulmüttalip onu buluyor, bir de içinden altınlar falan çıkıyor. Kabe ileri gelenleri doğal olarak pay istiyorlar, Abdulmuttalip kabul etmiyor ama bu arada eğer 10 erkek çocuğum olursa birini kurban ederim diyor. 10 oğlu oluyor, biri de Abdullah. Sonra aynı İbrahim gibi Abdullah'ı elinden tutup Kabe'ye kesmeye götürüyor, Mekkeliler karşı çıkıyorlar. (Bak o zamanki Cahiliyye devri insanları için neler söyleniyor İslamiyette, yok kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı falan diye, halbuki adamlar bu tür manyaklıklara açıkça engel olmaya çalışıyorlar.)

Uzunca bir hikaye, ama sonuçta 100 deve bedel ödeyerek insan kurbanından kurtulunuyor. Safa ve Merve tepeleri arasında 100 deve keserek Abdulmuttalip, oğlu Abdullah'I kurban etmekten kurtuluyor.

Kurban etme poutperestlerde tabii ki var, daha doğrusu kurban bir putperest geleneği zaten.

Mucizelere geleceğim, ancak burda vurgulamak istediğim şey soy, sop, zina konularındaki bakış açısı. Burda Muhammed'in bir kişi olarak ahlakı, temizliği vb. anlatılmıyor, soyu öne çıkarılıyor. Soyu göklere çıkarılıyor. Yok 500 annesini tespit etmişler, zina yokmuş. En hayırlı soy onun soyuymuş, aile yönünden en üstünü oymuş. *Böyle sürüp gidiyor liste.

Mısırlı bir gösterici
Alt 03-12-2006, 19:08
Üye Değil

Abdülmuttalip, eğer kendisine 10 erkek evlat verirse birini Al-ilah'a kurban edeceğini vaad ediyor, 10. erkek çocuk Abdullah. Burada eşit davranıp aralarında çekiliş yapıyor, piyango Abdullah'a vuruyor. Kurban edilmek üzere hazırlıklar yapılırken araya başkaları giriyor ve sanırım 100 deve kurban edilerek Abdullah'ın kurtulması sağlanıyor, yani açıkça takiyye yapılıyor ama henüz İslam dini kurulmadığı için putperest takiyyesi olarak kalıyor. Bu nedenle Hz.Muhammed iki kurbanın soyundan geldiğini söylermiş, yani İsmail ve Abdullah'ın.

Bu arada Hz.Muhammed'e iman eden ilk kadın ve erkek, ilk eşi Hatice ile onun amcaoğlu Varakadır ve sanıldığı gibi ikisi de putperest değil Hıristiyandır ki bu oldukça dikkat çekicidir. Varaka tevrat ve İncil uzmanı bir din bilginidir ve "ümmi" Hz.Muhammed'e 15 yıl ders vererek o'nu peygamberliğe bir nevi hazırlamıştır. Haticenin de ilk nişanlısıdır, ama bu evlilik gerçekleşmemiştir. Meryem anamızla birlikte faziletleri tüm kadınlardan üstün olan Hatice anamız 3 kez evlenip her evlilikten birer çocuk ve yüklü miraslara sahip olmuş, dördüncü evliliğini ise kendisinden 15 yaş küçük bir delikanlı olan alemlerin efendisi peygamberimiz Muhammed Mustafa ile yapmıştır.
Alt 03-12-2006, 19:47
Üye

Sevgili sargon, hikayeyi yazınca hatırladım ancak şu kısmını bilmiyordum, pzt. kütüphaneye gider bi bakarım eksik yer varsa doldururum.
sargon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Abdulmüttalip'e rüyasında git Zemzem'i kaz deniyor. Güya o sırada İsmail'in zemzem kuyusu kapanmış. İşte Abdulmüttalip onu buluyor, bir de içinden altınlar falan çıkıyor. Kabe ileri gelenleri doğal olarak pay istiyorlar, Abdulmuttalip kabul etmiyor ama bu arada eğer 10 erkek çocuğum olursa birini kurban ederim diyor.
Sargon o zamanlar insanlar günlük yaşamlarında müslümanların kullandığı gibi "allah" ismini kullanıyorlarmış.
Sevgilerden bir demet...
Alt 03-12-2006, 20:13
Onur Üyesi

Muhammed'in annesi Amine'nin bir şair olduğu ve kocası Abdullah'ın Medine'de ölmesi üzerine bir de şiirinin olduğu söyleniyor. Hatta ailede başka şairler de varmış. Demek ki ailede şiire bir yatkınlık var. Amine'nin kocası Abdullah için yazdığı şiir şöyle

"Artık, Mekke'nin Batha tarafı, Hâşim oğullarından boşaldı.
O, ölümün davetine uyarak, evinden örtüler ve kefenler içinde çıkıp kabre gitti!
Fakat, ölüm insanlar arasında Hâşim oğlu gibi bir yiğit bulup onun boşluğunu dolduramaz.l
Bütün dostları ve arkadaşları, onun tabutunu taşımak için üşüşmekte ve elden ele almakta idiler.
Ne yazık ki, ecel hiç beklenmedik bir zamanda onu alıp götürdü!
Halbuki, o, cömert ve çok merhametli bir insandı ."[63]

[63] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 100, Belâzurî, Ensâbu'l-eşrâf, c. 1, s. 92, Kastalânî, Mevâhibu'l-ledünniye, c. 1, s. 27, Diyarbekrî, Hamîs, c. 1, s. 187. M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayınları: 1/23.

Salih Suruç'un siyerinde evlendikleri sırada Amine'nin 14 Abdullah'ın ise 24 yaşında olduğu söyleniyor. Amine'nin şairliğini Hamidullah da doğruluyor. Köksal'ın aktardığı şiir doğruysa daha büyük olması beklenir. 14 yaşında bir çocuk için böyle şiirler yazmak pek mantıklı görünmüyor.

Köksal'ın siyerinden doğum mucizelerinde gelelim. Bu mucizevi olaylardan bazıları şunlar:

Hz. Âmine'nin bildirdiğine göre; Peygamberimiz (a.s.)a, ne hamileliği sırasında, ne de onu dünyaya getirirken hiçbir zahmet çekmemiş ve o doğarken de, doğu ile batı arasını aydınlatan bir nurun kendisinden onunla birlikte çıktığını görmüştür.[81]

[81] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 102, Beyhakî, Delâil, c. 1, s. 11 3,136, Zehebî, Târihiu'l-İslâm, s. 47. Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2,5.264.

Peygamberimiz (a.s.), doğarken, çocukların yere düştükleri gibi düşmeyip ellerini yere dayamış, başını semaya kaldırmış olarak doğmuştur.[82]

[82] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1,s.1O2, Taberî, Târîh, c. 2, s. 128, Beyhakî, Delâil, c.1, s. 113, Zehebî, Târîhu'l-İslâm, s. 47, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266.

Muhammed (a.s.) doğunca, geleneğe göre sabaha kadar üzerine kapatılan çanağın yarılarak, yarığından kendisinin gözlerini semaya diktiği görülmüştür.[83]
[83] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 1 02, Ebu Nuaym, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 138, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 113, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266.

Şeytan; hayatında koparacağı dört çığlıktan birisini, bu kutlu doğum gecesinde koparmıştır.[85]

[85] Süheyli, Ravdu'l-ünüf, c. 2, s. 149, İ bn Seyyid, Uyûnu'l-eser, c.1, s. 27, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266-267. Sâve, Hemedan ile Kum arasında, eni, boyu altı fersahlıktan fazla olup, "Gemi" diye anılırdı. Gölün suyu çekilince, yerine Sâve şehri kuruldu (Diyarbekrî, Hamis, c. 1, s. 200). Semave, Küte ile Şam arasında, Kelb arazisinden, taşsız bir çöldür. (Yakut, Mu'cemu'l-büldân, c. 3, s. 245, Diyarbekrî, Hamis, c.1, s. 200).

İran başkadısı ve din adamı Mubezan, rüyasında; birtakım serkeş develerin bir sürü yürük atları
önlerine katarak Dicle ırmağını geçtiklerini, İran topraklarına yayıldıklarını görmüştür. Save* gölünün suyu çekilmiştir. Semave* vadisini su basmıştır. Kisra'nın sarayından 14 şerefe yıkılmıştır. İranlıların 1000 yıldan beri hiç sönmeden yanan ateşgedeleri sönüvermiştir![86]

[86] Taberî, Târîh, c. 2, s. 131-132, İbn Abdi Rabbih, Ikdu'l-Ferîd, c.2,s. 29-30. Ebu Nuaym, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 139-140, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 126-127, Ebu'l-Ferec İbn Cevzî, el-Vefâ, c. 1 , s. 97-100, Muhyiddin b. Arabf, Muhâdarâtu'l-ebrâr, c. 2, s. 66-68, İbn Seyyid, Uyûnu'l-eser, c.1, s. 28-29, Zehebî, Târîhu'l-İslâm, s. 35-39, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2,s. 268-269, Diyarbekrî, Hamis, c. 1, s. 200-201. M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayınları: 1/25-28.

Mısırlı bir gösterici
Alt 03-12-2006, 20:17
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

rahman ve rahim olan rab , habibine bile mutlu bir çocukluk
yaşattırmamış. bu bir imtihanmı? eğer öyleyse hiç hoş bir imtihan değil.
güç yetirememi? eğer böyleyse bu rab da bir eksiklik olduğunu gösterir.
eksiklik değilse bu nasıl bir kavramla açıklanır?
* * * * rab 'bın en büyük özelliği olan ' kün fe yekün' değilmi ? öyleyse bu
'güçle' ilgili tenakuz nasıl açıklanabilir.
* * * * *islamcılar bu tanrısal zafiyeti görmemek için, olaylara nasıl bakarlar
bilemiyorum ve anlayamıyorumda.
* * * * * hep kafama takılır daha önce yazmıştım ,bir daha yazıyorum.
* * * * * orta doğu halklarında erkek evlad , hep bir güç özelliği taşımıştır.
* * * * * halada öyledir.
* * * * * *onsekiz bin alemin sahibi(bu deyim anadoluda tanrıya azamet
atfetmek için sık sık kullanılır)rab peygamberine *erkek evlat vermiş ama yaşatmamıştır. ve peygamberine azılı müşriklerin dölsüz, demesine,
ya göz yummuş yada 'gücü' *yetmemiştir.
* * * * * yalanınızı yalanla tamir etmek için daha büyük bir yalan söyleminiz
gerekir. dinler bu konuda eline su dökülmez büyük ustalardır.
* * * * * yeterki bu yalanların *bedava avukatlığını yapacak inananlar bul-
sun.

* * * * * *bu site gibi ,siteler' kral çıplak 'diyecek bilgi ve izan birikimine
*sahip oldukalrı için,bu bedava avukatların hucumuna uğramaktadırlar.

* * * * * bu avukatlığında cennetle mükafatlandıralacağını düşünmektedirler
Alt 03-12-2006, 20:25
Üye

sargon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed'in annesi Amine'nin bir şair olduğu ve kocası Abdullah'ın Medine'de ölmesi üzerine bir de şiirinin olduğu söyleniyor. Hatta ailede başka şairler de varmış. Demek ki ailede şiire bir yatkınlık var. Amine'nin kocası Abdullah için yazdığı şiir şöyle

"Artık, Mekke'nin Batha tarafı, Hâşim oğullarından boşaldı.
O, ölümün davetine uyarak, evinden örtüler ve kefenler içinde çıkıp kabre gitti!
Fakat, ölüm insanlar arasında Hâşim oğlu gibi bir yiğit bulup onun boşluğunu dolduramaz.l
Bütün dostları ve arkadaşları, onun tabutunu taşımak için üşüşmekte ve elden ele almakta idiler.
Ne yazık ki, ecel hiç beklenmedik bir zamanda onu alıp götürdü!
Halbuki, o, cömert ve çok merhametli bir insandı ."[63]

[63] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 100, Belâzurî, Ensâbu'l-eşrâf, c. 1, s. 92, Kastalânî, Mevâhibu'l-ledünniye, c. 1, s. 27, Diyarbekrî, Hamîs, c. 1, s. 187. M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayınları: 1/23.

Salih Suruç'un siyerinde evlendikleri sırada Amine'nin 14 Abdullah'ın ise 24 yaşında olduğu söyleniyor. Amine'nin şairliğini Hamidullah da doğruluyor. Köksal'ın aktardığı şiir doğruysa daha büyük olması beklenir. 14 yaşında bir çocuk için böyle şiirler yazmak pek mantıklı görünmüyor.

Köksal'ın siyerinden doğum mucizelerinde gelelim. Bu mucizevi olaylardan bazıları şunlar:

Hz. Âmine'nin bildirdiğine göre; Peygamberimiz (a.s.)a, ne hamileliği sırasında, ne de onu dünyaya getirirken hiçbir zahmet çekmemiş ve o doğarken de, doğu ile batı arasını aydınlatan bir nurun kendisinden onunla birlikte çıktığını görmüştür.[81]

[81] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 102, Beyhakî, Delâil, c. 1, s. 11 3,136, Zehebî, Târihiu'l-İslâm, s. 47. Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2,5.264.

Peygamberimiz (a.s.), doğarken, çocukların yere düştükleri gibi düşmeyip ellerini yere dayamış, başını semaya kaldırmış olarak doğmuştur.[82]

[82] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1,s.1O2, Taberî, Târîh, c. 2, s. 128, Beyhakî, Delâil, c.1, s. 113, Zehebî, Târîhu'l-İslâm, s. 47, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266.

Muhammed (a.s.) doğunca, geleneğe göre sabaha kadar üzerine kapatılan çanağın yarılarak, yarığından kendisinin gözlerini semaya diktiği görülmüştür.[83]
[83] İbn Sa'd, Tabakât, c. 1, s. 1 02, Ebu Nuaym, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 138, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 113, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266.

Şeytan; hayatında koparacağı dört çığlıktan birisini, bu kutlu doğum gecesinde koparmıştır.[85]

[85] Süheyli, Ravdu'l-ünüf, c. 2, s. 149, İ bn Seyyid, Uyûnu'l-eser, c.1, s. 27, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2, s. 266-267. Sâve, Hemedan ile Kum arasında, eni, boyu altı fersahlıktan fazla olup, "Gemi" diye anılırdı. Gölün suyu çekilince, yerine Sâve şehri kuruldu (Diyarbekrî, Hamis, c. 1, s. 200). Semave, Küte ile Şam arasında, Kelb arazisinden, taşsız bir çöldür. (Yakut, Mu'cemu'l-büldân, c. 3, s. 245, Diyarbekrî, Hamis, c.1, s. 200).

İran başkadısı ve din adamı Mubezan, rüyasında; birtakım serkeş develerin bir sürü yürük atları
önlerine katarak Dicle ırmağını geçtiklerini, İran topraklarına yayıldıklarını görmüştür. Save* gölünün suyu çekilmiştir. Semave* vadisini su basmıştır. Kisra'nın sarayından 14 şerefe yıkılmıştır. İranlıların 1000 yıldan beri hiç sönmeden yanan ateşgedeleri sönüvermiştir![86]

[86] Taberî, Târîh, c. 2, s. 131-132, İbn Abdi Rabbih, Ikdu'l-Ferîd, c.2,s. 29-30. Ebu Nuaym, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 139-140, Beyhakî, Delâilü'n-nübüvve, c. 1, s. 126-127, Ebu'l-Ferec İbn Cevzî, el-Vefâ, c. 1 , s. 97-100, Muhyiddin b. Arabf, Muhâdarâtu'l-ebrâr, c. 2, s. 66-68, İbn Seyyid, Uyûnu'l-eser, c.1, s. 28-29, Zehebî, Târîhu'l-İslâm, s. 35-39, Ebu'l-Fidâ, el-Bidâye ve'n-nihâye, c. 2,s. 268-269, Diyarbekrî, Hamis, c. 1, s. 200-201. M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayınları: 1/25-28.
Sevgili sargon,
Ayrıca Muhammed uzun bir süre yanında kaldığı süt annesi Hanife'den (ismi yanlış hatırlamıyorsam) güzel bir arapça öğrenmiştir ve şiirler de okumuştur (şiir yazmış mı bilmiyorum).
Saygılar...
Alt 03-12-2006, 21:01
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hanife değil Halime olacak herhalde Jayjay.

Sargon'un yazdığı doğum mucizelerine farklı örnekler katılabilir.
Bu konuda öyle çok uydurmalar var ki. Bunların yalan olduğu ise şuradan belli.
Muhammed'in doğum tarihi belli değil. Doğduğu yıl, doğduğu ay, doğduğu gün konusunda çeşit çeşit rivayetler var. Doğum günü belirsiz olan bir kişinin doğduğu güne ait bu kadar çok olağanüstü durumun biraraya gelmesi hiç mümkün mü?
Bu konuda yararlanabileceğiniz detaylı bir makale:

http://www.cumhuriyet.edu.tr/edergi/makale/303.pdf
Alt 03-12-2006, 21:17
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alıntı yapabilmek için aşağıdaki link daha uygun:

http://www.cumhuriyet.edu.tr/akademi...t/der51/02.htm

Önerilen Siteler