03-10-2012, 17:12
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sesli´isimli üyeden Alıntı
Bazı akıllı dostlarımız ''halk kabul edince mesele de çözümlenmiş olur'' gibisinden atışlarda blununca gel de buna gülme!
''Halk AKP'yi de kabul etti. Halk şeriat taraflısı. Halk dinsel idareden yana, halk susmayı seviyor.'' dedikçe dibe gidersiniz...
Halkı olumlu yöne doğru yönlendirmek varken, halkı kendi haline bırakınca ne olacağı da açıkça bellidir.
Dil bir ülkenin en başta gelen, yani varlığının devamı için ve de egemenlik için gerekli bir olgunun adı.
Türkçe sözcükler dururken yabancı sözlükler kullananların kişilik bakımından pek sağlıklı olmadıkları bilimsel bir gerçektir.
Bilime karşı olanlar ''hoşuma gidiyor yabancı sözcükleri yeğ tutarım'' deyince, bu kişilerin uyuşturuculara bağımlılardan farkı da pek kalmıyor! İster uyuşturucu bağımlısı olun, ister yabancı sözcüklere bağımlı olun, siz sağlıklı değilsiniz demektir.
İngiliz ingilizce, Fransız Fransızca, İspanyol İspanyolca, Japon japonca, Çinli Çince,
konuştuğu gibi TÜRK de TÜRKÇE konuşur.
Yabancı bir ülkeye gittiğinizde siz o ülkenin dilini orada konuşabiliyorsanız, o zaman siz oldukça bilgili bir kişi sayılırsınız. TÜRK yurdunda Abuzittince konuşanlar Abuzittinlerdir...
|
Mesajınızdaki kelimelerin kökenleri;
Bazı: Arapça
Akıl: Arapça
Dost: Farsça
Halk: Arapça
kabul: Arapça-İbranice
etmek: Türkçe
mesele: Arapça
çözmek: Türkçe
olmak: Türkçe
gibi: Türkçe
atmak: Türkçe
kaynak 1 kaynak 2
Liste uzar da uzar, bunun farkında olduğunuzu biliyorum. Siz hangi Türkçe'den bahsediyorsunuz?
Ayrıca dillerin dinamizmini nasıl kişilik bozukluğuna yorarsınız aklım almıyor.
Saygılar (Türkçe)
|

03-10-2012, 17:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Sesli
Türkçede aslında Türkçe olmayan ama halk benimsediği için artık dile yerleşmiş (bir nevi yabancı kökenli sözcük olduğu bile unutulmuş) yüzlerce kelime vardır.
Ama ben, Orta Asya da kullanılan Türkçeyi kullanmak isteyen Öztürkçeciyim(!) derseniz, o sizin bileceğiniz iş.
|

03-10-2012, 18:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bazı akıllı dostlarımız ''halk kabul edince mesele de çözümlenmiş olur'' gibisinden atışlarda blununca gel de buna gülme!
Bilime karşı olanlar ''hoşuma gidiyor yabancı sözcükleri yeğ tutarım'' deyince, bu kişilerin uyuşturuculara bağımlılardan farkı da pek kalmıyor! İster uyuşturucu bağımlısı olun, ister yabancı sözcüklere bağımlı olun, siz sağlıklı değilsiniz demektir.
Yabancı bir ülkeye gittiğinizde siz o ülkenin dilini orada konuşabiliyorsanız, o zaman siz oldukça bilgili bir kişi sayılırsınız. TÜRK yurdunda Abuzittince konuşanlar Abuzittinlerdir...
|
Sayın Sesli;
Elbette, halkın kabul etmiş olduğu dil, yaşamış olduğu toprakta konuşulan dildir. Bu dili konuşurken, sizin de farkında olmadan kullanmış olduğunuz bir çok kelime gibi, halk da öz-türkçe konuşmuş olduğu zanneder. Aslına bakarsanız ortada bir problem yok ki, çözümlenmiş olsun..siz yine de dilediğiniz kadar gülebilirsiniz; gülmek iyidir
Uyuşturucu bağımlısı olmakla; yabancı dil bağımlısı olmayı nasıl eş tutarsınız aklım almıyor, zira yabancı sözcüklere bağımlı olmak dilin gelişimine uyum sağlamaktır. Affınıza sığınarak soruyorum : Neye dayanarak 'sağlıksızlık' olarak nitelendirebiliyorsunuz?
Toparlayalım bence,bu durumda siz de dahil hepimiz Abuzittiniz, idontneedagod'ın çıkarttığı listeye bakacak olursanız bunun farkına varmışsınızdır diye düşünüyorum.
Saygılar,
|

03-10-2012, 19:34
|
|
Üye
|
|
|
|
hmmm. superi değiştirip ortaboy yada yada sadece bekçi yazılmalı.
örnk: bir forum bekçisi bu yazımı silecektir muhtemelen. pis bekçi
|

03-10-2012, 20:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Türkçe sözcükler yerine yabancı dillerden bozma uyduruk sözcükler kullanmaya karşıyım.
Burada bazı arkadaşlar açıkça yabancı sözcükleri beğendiklerini belirtiyorlar. Bu onların seçimidir. Ancak bu onlara zevk verdiğine göre bir uyuşturucudan farkı da yoktur. Konuştuğunuz sözcüklerin yabancı olanlarından zevk almak pek doğal değil. Böyle olunca madde bağımlılığından farkı da olmuyor.
Bazı arkadaşlar da benim dediklerimi anlamak istemeyince, '' ÖZ-TÜRKÇE '' diye söyleneblmekteler. Ben salt Türkçemizin yabancı sözcüklerle kirletilmesine karşıyım.
Yüzlerce yıldan beri kullandığımız sözcüklere karşı değilim...
Osmanlıca gibi uyduruk bir dilden bizi kurtaranları sevgiyle ve saygıyla anmaktayım.
Tarzanca ile Abuzittinlik yapanları açıkça kınamaktayım.
Diline bugün yabancı sözcükleri sokanlar yarın da bu güzel ülkeye yabancıların yönetimini sokanlar olacaktır. Bundan yana hiç kuşku duymuyorum.
Anlayan anladı!
Esenlikler dilerim,
|

03-10-2012, 23:57
|
|
Üye
|
|
|
|
üye yerine de aza yazılmalı.
ben de forumda antin kuntin konu açıp saçma sapan tespit yapanları açıkça kınamaktayım. bence sayın sesli beyfendi forumda başta 22 yabancı dil bilen üye olimpiyat ve diğer fazladan 3-5 dil konuşanları kıss-kaa-nıı-yorr.
farkındalık/farkındalık/farkındalıkkkkkk/farkındalıkkkk/farkındalıkkkkkkkkk
|

04-10-2012, 10:50
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Türkçe sözcükler yerine yabancı dillerden bozma uyduruk sözcükler kullanmaya karşıyım.
Burada bazı arkadaşlar açıkça yabancı sözcükleri beğendiklerini belirtiyorlar. Bu onların seçimidir. Ancak bu onlara zevk verdiğine göre bir uyuşturucudan farkı da yoktur. Konuştuğunuz sözcüklerin yabancı olanlarından zevk almak pek doğal değil. Böyle olunca madde bağımlılığından farkı da olmuyor.
Bazı arkadaşlar da benim dediklerimi anlamak istemeyince, '' ÖZ-TÜRKÇE '' diye söyleneblmekteler. Ben salt Türkçemizin yabancı sözcüklerle kirletilmesine karşıyım.
Yüzlerce yıldan beri kullandığımız sözcüklere karşı değilim...
Osmanlıca gibi uyduruk bir dilden bizi kurtaranları sevgiyle ve saygıyla anmaktayım.
Tarzanca ile Abuzittinlik yapanları açıkça kınamaktayım.
Diline bugün yabancı sözcükleri sokanlar yarın da bu güzel ülkeye yabancıların yönetimini sokanlar olacaktır. Bundan yana hiç kuşku duymuyorum.
Anlayan anladı!
Esenlikler dilerim,
|
Herşeye rağmen çok şanslısınız. Bütün derdiniz Türkçeye giren yabancı kelimeler olsun.
Bizlerin başına daha kötüleri geldi. Kürtçe, Zazaca gibi diller yasaklandı, bu dillerle şarkı söyleyenlerin başına gelmeyen kalmadı.
Ayrıca, şu an günlük dilde konuştuğumuz tiraj,arkeoloji,tempo, depresyon,editör,referandum,taç,devalüasyon,aroma,restorasyon,reenkarnasyon asparagas,dijital,terapi,referans, restoran,efor,ekoloji,radyoterapi kuaför, avans,bariyer,brifing,damping,radikal ,dekoder,türbülâns,demagoji,enstrüman vb.. kelimeleri hiç kullanmayın. Hiçbirisi Türkçe değil.
|

04-10-2012, 18:46
|
|
Üye
|
|
|
|
'Mermer' bile Yunanca, sevgili dostlar...
τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός
|

04-10-2012, 22:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kullananlara söyleseniz!
Sayın Olimpiyat, saptamakta;''Ayrıca, şu an günlük dilde konuştuğumuz tiraj,arkeoloji,tempo, depresyon,editör,referandum,taç,devalüasyon,aroma, restorasyon,reenkarnasyon asparagas,dijital,terapi,referans, restoran,efor,ekoloji,radyoterapi kuaför, avans,bariyer,brifing,damping,radikal ,dekoder,türbülâns,demagoji,enstrüman vb.. kelimeleri hiç kullanmayın. Hiçbirisi Türkçe değil.''
''ARKEOLOJİ'' bir terimdir. Terimler doğal olarak kullanılacak. ''TÜRKOLOJİ'' ve benzerleri gibi.
Lütfen kullananlara söyleseniz, daha yerinde olurdu. Türkçe karşılıkları varken bu abuzittinleri kullananlar utansın... Utanmak varsa onlarda!
|

04-10-2012, 22:15
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Ortada utanılacak hiç birşey yok Sayın Sesli. Bu ülkede o kadar farklı kültürden insan yaşıyor ki, kimse onlara saygı göstermez iken siz kendi dilinizin mümkün olmayan şekliyle kullanılmasını istiyorsunuz.
|