Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-11-2013, 02:35
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben bir Tanrı olsaydım ve allah her şeye kadir biri olsaydım, herşeyi bilen biri, herşeye gücü yeten biri, Ve kuranda yazılan kadar merhametli biri olsaydım. Ve herkesin hidayete ermesini arzulasaydım. onları hiç bir zaman dünyaya yollamaz direk cennete yollardım.
Eğer içlerinde kötülük yapacak olanları zaten önceden bilir ona göre yaratmazdım.
Bir kitap yollayarak Sınavın içine etmezdim. Madem tüm insanlar sınavdalar. kendi içinde kendi hür iradeleri ile iyiliği ve kötülüğü sunardım. Bir sürü kitap yollayıp o kitaplar arasında da 1000lerce yıl insanların birbirleri ile savaşmalarını seyretmek zorunda kalmazdım.

Peygamber olduğunu iddia eden ve benim söylediğim sözleri insanlara aktaran birine inanmayanları sonsuz cehenneme atmam için çok iyi bir bahanem olmalı. Sonuçta Akıl hastaneleri peygamberlerle dolu.

Eğer Bir kitap yollayacak isem ve tüm insanların bana inanmasını istiyorsam.
Öyle bir kitap yollardım ki. Hiç bir insan sözlerimde çelişki bulamazdı ve tartışma yaratacak tek bir kelime bile bulamazdınız. sonuçta hiç bir kusur ve çelişkili olmayan evreni yarattıysam bunu da yapabilirdim.

Hacc 15: Her kim ona (Muhammed’e) Allah’ın dünyada ve ahirette asla yardım etmeyeceğini zannediyorsa hemen tavana bir ip çeksin, sonra kendini assın da bir baksın; başvurduğu (bu yöntem), öfkelendiği şeyi giderecek mi?

Böyle çocukça bir cümle kullanarak kendimi insanın seviyesine düşürmezdim.

Bir tanrı olsaydım insanları soylarına göre ayırt etmezdim. İnsanlara Bilimi teşfik ettirir fakat kitabımda bilimden bahsetmezdim. insanlara öğütler verir onları iyiliğe teşfik ederdim.
Eğer Bir tanrı olsaydım ve mekkeyi isteseydim muhammede ordu topla git saldır demez orayı ben yok eder muhammede oraya git senin için hazırladım derdim. Fakat Ne muhammede saldır derdim ne de dünyada bu kadar güzellik varken kabe gibi bir dört duvardan oluşan bir evi neden isteyeyim?
Kitabımın hiç bir yerinde insanların ırkına soyuna göre küfretmez. hatta hiç kimseye küfretmezdim.
Çünkü evreni yaratmışım insanın oluşması için 13 milyar yıl beklemişim. Bu kadar sabırlı biriysem fakat, İnsanların kabilece işlediği günahlara çok sinirlenip onlara tufanlar, seller, depremler, yanardağ felaketleri vererek sabırsızlığımı göstermezdim.

Ben bir tanrı olsaydım her doğan çocuğa ruh ile beraber hayatın her anında Her çağa uygun ve geçerliğini yitirmeyecek kitap gibi vicdan verirdim.

insanları da bu vicdana göre yargılardım.

Kuranda ayetleri birbirleri ile karşılaştırıp Çelişki var diyenler kuranın kendisi çelişkidir.
Eğer bir yaratıcı o kadar ilim ve kadir birisi ise. Neden insanların seviyesine düşüp Muhammedin hayatına yön veriyor. Bunları anlamaya çalışmalısınız. Koskoca bir tanrı için Mekke gibi sıradan bir ev neden bu kadar önemli?

Ve neden insanlara oraya doğru yönelerek ibadet edin der? Sonuçta ben her yerdeyim. ve her yer de benim.
Sadece insanlar kaybettiği yer için ah çekerler.

Konu inferno tarafından (12-11-2013 Saat 02:45 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-01-2014, 02:00
Xenophon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xenophon Xenophon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'ın ve tutarsızlık

Kuran Müslümanların sandığının aksine tutarsızlığın her türlüsünü içinde barındırmaktadır.

Mesela bir kıssada geçen diyaloğu bile tutarlı birşekilde aktaramaz:

Taha suresi 22
"ve elini yan tarafına koy"
"Vadmum yedeke ilâ cenâhıke"

Kasas suresi 32
"elini koynuna sok"
"Usluk yedeke fî ceybike"

Neml suresi 12
"elini koynuna dahil et"
"Ve edhıl yedeke fî ceybike"

Taha suresi 11,12,13
"Oraya vardığı zaman nida olundu : 'Ey Musa! muhakkak ben senin Rabbinim. Hemen pabuçlarını çıkar. Çünkü sen mukaddes vadi Tuvâ’dasın'.
Ben seni seçtim. Şimdi vahyedilene kulak ver..."

Neml suresi 8,9
"Oraya vardığı zaman nida olundu “"Ateşin içinde ve etrafında bulunanlar mübarek kılındı ve âlemlerin rabbi Allah sübhan'dır.
Ey Mûsâ! muhakkak ki ben, mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah’ım...."

Kasas suresi 30,31
"Oraya vardığı zaman vadinin sağ tarafında bulunan mübarek ağaçtan nida olundu: "Ey Musa! ben, âlemlerin Rabbi Allah'ım. ve at sopanı yere...."

Yada kendi koyduğu yasakla çelişir:

Ahzab suresi 52
"Bundan sonra başka zevceler almak veya bunları başka kadınlarla değiştirmek güzellikleri çok hoşuna gitse bile sana haramdır."

Tahrim suresi 5
"Eğer sizi boşarsa umulurki rabbi, ona sizin yerinize sizlerden daha hayırlı Müslüman, Mü'min, gönülden itaat eden, tevbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire zevceler verir."

Bir dediği diğerini tutmaz:

Kamer suresi 1
"Kıyamet yaklaştı!"
10 yıl kadar sonra..
Ahzab suresi 63

"Kimbilir belki kıyamet yaklaşmıştır."

Yasin suresi 6
" Ataları uyarılmamış , bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmış bir kavmi uyarman için indirilmiştir."

Hacc suresi 78
"Atanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirmişti "

Not: Tutarsızlığı kuranın allahtan olup olmadığının ölçüsü yapan bu kitabın zırva olduğuna kanaat getirmek için daha başka ne tür tutarsızlık tespit edilmesi gerekir. tutarsızlıktan ne anlıyor bu Müslümanlar merak ediyorum gerçekten.

Zenafon dediki "Eğer atlarla eşeklerin elleri olsaydı ve resim çizebilselerdi muhtemelen tanrılarını kendi suretlerinde çizerlerdi." Xenophon BC 430 - 355
Alt 02-01-2014, 04:56
Xenophon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xenophon Xenophon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şuara suresi 211,210
"Onu (Kur’an’ı) şeytanlar indirmemiştir.
bu (şeytanlara) yakışmaz ve buna güçleri de yetmez."

Hacc suresi 52
"Senden önce hiçbir resûl ve nebî göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine birşey katmış olmasın.
Ama Allah, şeytanın kattığını kaldırır. ve âyetlerini sağlamlaştırır."

Zenafon dediki "Eğer atlarla eşeklerin elleri olsaydı ve resim çizebilselerdi muhtemelen tanrılarını kendi suretlerinde çizerlerdi." Xenophon BC 430 - 355
Alt 04-04-2014, 12:55
tarankedi tarankedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Çelişki arayan bulur, cımbızla çeker bulur. İşte insanı inançsızlık yoluna sürükleyen en büyük tehlike bu. Bunun sonu yok. 100 farklı meal, arapça bilmeyen bir toplum. Sonrada çelişki arayışları. İlk başlarda çok güzel bir duygu kabul, tabuları yıkma adına güzel bir adım. Ama ' ya varsa'. İşte bundan kurtulmak zor.
Alt 04-04-2014, 15:17
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

tarankedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çelişki arayan bulur, cımbızla çeker bulur. İşte insanı inançsızlık yoluna sürükleyen en büyük tehlike bu. Bunun sonu yok. 100 farklı meal, arapça bilmeyen bir toplum. Sonrada çelişki arayışları. İlk başlarda çok güzel bir duygu kabul, tabuları yıkma adına güzel bir adım. Ama ' ya varsa'. İşte bundan kurtulmak zor.

Cımbızlayan bulur, arayan verir.
Herşeyin başı sağlık...
ÇöB
Alt 04-04-2014, 15:49
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kötü kapilmissin bu ya varsa hastaligina,sadece bu baslikda bile yillarca tapdigimiz tanrinin hayali oldugu yüzde yüz kanitlanmisken,hangi ya varsa?.
Caglar boyunca binlerce hayali tanri yaratildi ve milyonlar bu tanrilara tapdirildi,,bence,ya varsa dan bu tanrilari yaratanlar korkmali,mantili olanda bu olmazmi?.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 04-04-2014, 15:58
Yasaklandı

anti-ka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kötü kapilmissin bu ya varsa hastaligina,sadece bu baslikda bile yillarca tapdigimiz tanrinin hayali oldugu yüzde yüz kanitlanmisken,hangi ya varsa?.
Caglar boyunca binlerce hayali tanri yaratildi ve milyonlar bu tanrilara tapdirildi,,bence,ya varsa dan bu tanrilari yaratanlar korkmali,mantili olanda bu olmazmi?.
Benim kapıldığım yok, amacım size birazcık yardım dokundurmak. Biliyorum,aklınızda, fikrinizde 'ya varsa' var. Çözümü açık. Gittiğiniz yol yol değil.
Alt 04-04-2014, 16:11
Selmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selmet Selmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benim kapıldığım yok, amacım size birazcık yardım dokundurmak. Biliyorum,aklınızda, fikrinizde 'ya varsa' var. Çözümü açık. Gittiğiniz yol yol değil.
bunlar klasik islamcı korkutmaları.. ya varsa!!?? evet ya gerçekten bir tanrı varsa ve insanları bu insan ürünü olan dinlerle sınıyorsa? bakalım bakalım akıl, fikir verdiğim insanlar, insan uydurması olan bu dinlere inanacaklarmı!! inanaları cehenneme. araştırıp inanmayalanrıda cennete alacağım diyorsa??
Alt 04-04-2014, 16:13
Yasaklandı

Selmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bunlar klasik islamcı korkutmaları.. ya varsa!!?? evet ya gerçekten bir tanrı varsa ve insanları bu insan ürünü olan dinlerle sınıyorsa? bakalım bakalım akıl, fikir verdiğim insanlar, insan uydurması olan bu dinlere inanacaklarmı!! inanaları cehenneme. araştırıp inanmayalanrıda cennete alacağım diyorsa??
Deminde bi arkadaşa cevap verdim, Allahın yokuluğundan eminseniz, neden buraya gelip onlarca mesaj atıyorsunuz hergün. Kapatalım gitsin siteyi. VARMISINIZ.
Alt 04-04-2014, 16:20
Selmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selmet Selmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Deminde bi arkadaşa cevap verdim, Allahın yokuluğundan eminseniz, neden buraya gelip onlarca mesaj atıyorsunuz hergün. Kapatalım gitsin siteyi. VARMISINIZ.
niye kapatıyoruzki siteyi??? niçin korkuyorsunuz bu tür sitelerden? bırakalım insanlar öz iradeleriyle araştırıp gerçeği bulsunlar.. sonra nasıl sınav olunulacakki!? dımi!!

Önerilen Siteler