18-09-2015, 20:19
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Forum içi cevaplarda PDF gösterim kodlaması oluşturuldu.
Ikona tıklayıp, PDF adresini [ PDF] buraya[/PDF ] .. köşeli parantezler arasına eklemek yeterli.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

16-10-2015, 23:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar
Site veritabanı yeni sunucuya siteleri taşırken kontrol etmediğim index koruması nedeniyle, sadece henüz siteler yerinde yokken oluşan bir yedek dosyası çalma işlemiyle Boolean tarafından elde edilmiştir.
İndex dizin koruma ile kastım ise şudur;
Bir sitede index, yani sitenin asli iş gören dosyası henzü yok ise ve index dizin koruması o an kapalı ise, klasörler ekrana yansır. Sıkıştırılmış dosyalar ise indirilebilir, ben o an 24 saat uykusuz bir biçimde yedek dosyasını aktarıp, forumu kurarken, haliyle ana sitede yedek dosyası görünmüş oldu ve Boolean içindeki sıkıştırılmış olan yedek dosyasını bilgisayarına indirdi.
Nasıl yaptığını bize iletmedi, bu açık hakkında bize hiç bir bilgi vermedi, siteyi kurduğumda ise zaten ilgili yedek dosyası ziyaretçilerin kullanımına açık olmaktan çıkmıştı. Bize o an gördüğü açık üzerine bilgi vermektense, elde ettiği bilgiyi bize karşı kullanmak için sakaldı ve kullandı! Bu gün edindiği veritabanı üzerinden bizlerin Özel Mesajlarını tarayıp, içinde kendi adının geçtiği bir konuşmayı ve moderatör işlemleri dediğimiz işlemlerin log kayıtlarını bulup deşifre edip, bir dolu karalama yapan başlık açtı. Böyle haberdar olduk ve gerekli önlem alındı.
Yalnız farkında olmadan olan oldu ve artık elidneki için bir eşy yapma şansımız yok.
Veritabanında şifreler, şifrelidir, yani şifreler şuna benzer şekidle kayıtlıdır.
52a372fcd4b7b29fc31e74f7c1d51724
Kısaca şifrelerde şifrelenir, yine de üyelerimizin şifrelerini değiştirmesi, ilgili hatamızdan dolayı oluşacak herhangi bir art niyetli girişime engel teşkil edecektir.
Sözde gizli işler bilgisi diye paylaştığı, bizim moderasyonun işini yaptığını gösterir Log kayıtları nedir bir resim ile paylaşayım, bu bizim iş yapmamızdır, site teknik-hamallık işleridir, bundan bile gizli kapaklı, kişisel iş çevirdiğimizi iddia etti, oysa bu işlemler zaten görevlerimizdir! Misal en altakine bakın bir başlık yeniden düzenlenmiş.. Misal 2 üste çıkın Öldüren Tweetler başlığında tırnak varmış, düzeltilmiş.
İlgili açık siteler taşındığında zaten ziyaretçilere kapanmıştı, ancak taşıma anında Boolean girip gördüğü için, o klasör isminide, nerede olduğunuda öğrenmiş oldu, bize bilgi vermektense şahsımızı karalamak adına kötüye kullandı.
-------
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

16-10-2015, 23:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sitelere aracı sunucular üzerinden giriş engellenmiştir, herhangi bir erişim sorunu yaşanacak olursa site sabit bir IP adresi üzerinden yayın yapacaktır.
http://5.189.153.174/forumlar/
-------
-------
-------
-------
------
------
|

16-10-2015, 23:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Turandursun.com sitesinin ve forumlarının ülkeye ve insanlığa katkıları olduğunu düşünüyorum.
Siteyi ayakta tutanların başında Spartacus geldiği için kendisi bu yüzden insanlığa katkı ve fayda sağlamış birisidir.
Emekleri geçen Spartacuse ve diğer her kim varsa teşekkürler.
Bilgisayar ve website işlerinden pek anlamam. Ama sitenin sürekli saldırıya uğradığı biliniyor. Eminim saldırıyı yapanlar bunu "cihad" havasında yapıyordur.
|

17-10-2015, 00:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sitede açık olduğunu kavramak için müneccim olmaya gerek var mı serverini yediğimin adamları. Görüyorsun ki 150 senelik vbulletin, joomla'yla iş götürmeye çalışılıyor, ne yaygara yapıyorsun. Ki bu yazılımların kod stack'ında sürekli açık bulursun. Sunucunun kendisinde de, modüllerinde de remote açıklar olabilir. Parolalar veritabanında md5 saklanıyorsa onlar da elde edildiğinde rainbow kullanılarak kırılabilir. Eeee?
Yahu parolamı ve e-posta adresimi buradan açıkça versem, site kırılmış ve veritabanı public edilmiş olsa ne olacak? Ne yani, e-postam bir davarın eline geçecek de falan filan. Yıl olmuş 2015, bankalar dahil her girdiği siteye 123456 diye şifre dayayan adamın güvenliğini kimse alamaz. TrueCrypt le sakladığım 100+ parolam var, en azı 12 karakterden oluşuyor, hiç birinin birbiriyle alakası yok. Günde en az 6 sefer truecrypt çalıştırıyorum, bu kadar güvenli kalmaya çalışarak ahmaklık mı ediyorum?
Bu sitede vulnerability testi yapmak aklıma dahi gelmedi. Ki, kendi işlerim için kullandığım lisanslı nessus, netsparker alet edevatlarım da var idi.
Defalarca kızdığım, siteden siktirip gitmesini istediğim insanla karşılaştım ve moderatörler o adamları bir yerde teker patlatana kadar sitede tuttu. Bir gün kalkıp da siteyi ele geçirmek, admin haklarını elde edebileceğim şeyleri taramak aklıma gelmedi. Ne yani logu tutulmayan, hayalet admin olamaz mıydım? Buraya gelen trafiği kendi paravan siteme yönlendirip hit çakamaz mıydım? 98 yılından beri internetteyim, öyle güzel yapardım ki. (I KISS YOU...)
Eee de ne gerek var yahu? Ben buraya üye olduktan 6 ay sonra, gel sitede yönetici ol dediler zâten. Böyle bir siteyi ele geçirsen ne olacak? Böyle bir sitenin, en fazla korunmaya ihiyacı olur.
Boolean art niyetli değil. Ancak fazlasıyla sığır ve sığ olduğu aşikâr. Yazık, bu kadar salak bir adama evrileceğini hiç tahmin edemedim.
|

17-10-2015, 00:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Boolean,
Benim neden hiç aklıma gelmez site açıklarını bulma vs. gibi işler?
Neden senin aklına geldi?
Hadi iyi niyetle siteyi test ediyorsun, bir açık buldun;
Neden indirirsin?
Neden okursun? Hem de özel mesajları! Adı üstünde "özel" yahu.
Bunları yaptıktan sonra aşağıdakine benzer başka sorular gereksiz.
Neden site yöneticisine bilgi vermezsin?
Neden başlık açar, sanki iyi bir halt etmişcesine "özel" olan metinleri ulu orta ilan edersin?
Büyü artık çocuk.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

17-10-2015, 00:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
---
-------
-------
-------
-------
------
------
|

17-10-2015, 01:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Errata Vbulletin, Joomla ile alakası yok..
Anlattım ya nasıl olduğunu.
Site kurulu değil bomboş sunucu! Ben ""Yedek dosyasını attım dizine, haliyle sadece "yedek" klasörü var, yeni sunucuda varsayılan olarak index koruması kapalıymış, o telaşla ben yedeği attım aklıma gelmedi, neden mi telaş, son yedeğimdeki sıkıştırılmış dosya bozuk çıktı, bilmem kaç GB ama içi boş çıktı. Haliyle gittim önceki haftalardaki yedeği alıp, açtım, dizin şu şekilde oldu
http://astronomy.ege.edu.tr/~sevren/Dersler/
Yukarıdaki gibi, ama turandursun.com diye girince açılan sayfa şöyle
../
yedek -> klasör, içinde ise sıkıştırılmış yedek vardı.
Bu ne zamana kadar sürer ben attığım sıkıştırılmış dosyayı açana kadar, zira açıldığında index.html olacağı için, index.php olacağı için dizina rtık FTP olarak yorumlanmaz. Görülece olan şudur
http://www.turandursun.com
Yedek diye bir klasör görünüyor mu, işte bens iteyi kurmamışken göründü.
10 yıl önce siteye dediğin şekilde yazılıma saldırılar oldu, defalarca, ama o zaman ben teknik işlere bakmıyordum, yine en son bir saldırıda içeriye sızılmıştı, 15 gün uğraşmalarına rağmen çözememişlerdi, bana ulaşıp destek istediler, 30 dakika sonra açığın ne olduğunu söyleyip, engeli koydum. O gün bu gündür iş bende, bu güne kadar da ne "joomla" ne de "vbulletin" diye, öyle sistem üzerinden herhangi bir sızma olmadı.
Bir kaç yıl uğraşıldı olmayınca işi BOTNET saldırılarına çevirdiler. Ona da çözüm buldum, yeterki ben PC başında olayım, ama insanım robot değil. Ha aylık 500$ verip firewall kullanma şansımız yok, lakin BOTNET'i engellemekte bana göre çok kolay en azından engelliyorum, lakin PC başında olmalıyım ki, FTP yi açayım, ilgili değişikliği yapayım, BOTNET boşa çıksın. hepi topu 1-2 dakika.
Kısaca bu güne kadar aklınıza gelecek her türlü saldırı yapıldı, yani ne yapalım anlamıyorum, milyon dolarımız yokki verelim. Bizi bir google ile facebook ile kıyaslamamalı, hepi topu tümüde ardındaki insan emeği. Hata yapabiliriz, yapmışım işte, nasıl olduğunuda anlattım ne yapayım elimde değil olmuş.
Boolean'a gelince saf filan değil, o dönemler 2 ay önce kapandı, zira bir kişi, fikir ve görüşleri hazmedemiyorum, ya da inançlarımla, şartlanmışlığımla itiraf edemem, gerçeğide sindiremem(Kur'andaki matematik hatası başlığı gibi işte, tek bir müslüman çıkıp matematiğin gözüyle bu işlem hatalıdır dedi mi, genelde tek bildikleri bizim küfür ettiğimiz propagandası, aynısını yapan kim şimdi?) kafasıyla muhataba saldırılıyor yöntemi ise adam karalamak, aracı karalamak, kötülemek, eline fırsat geçerse de işte gördük... Art niyettir, yoksa karalamaya yönelmeyeceği gibi ben siteyi taşıyıp, kurarken gördüğü o açığı(ki ilk forumu kurdum), bana iletebilirdi, yapmadı! Bu ciddi bir art niyet...
Ne yapalım her türlü karalama, hedef yapma bize dönük, her şekilde, bunca olumsuzlukla cebelleşmeyelim, kapatıp gidelim o halde, düşünüyorumda bizim yerimizde, benim yerimde başkası olsa bunca yıl bunca emeği, gece gündüz demeden, maddiyat demeden sarfedermiydi(bu site maddi ve yöneticilerin kişisel yıpranmasından dolayı düştüğü isteksizlikle kapandı, gittim bu günün parasıyla 7500 TL ödeyip sunucu aldım, firewall aldım, nasıl yaşıyorum ki ben, o parayla onu aldım, giymedim, üzerime bile bir şey almadım, hiç bir yere gidemedim, yemedim gerektiğinde! bize de yazık. Bizimde vaktimiz, canımız var, ben orada 24 saat uykusuz bir gözüm kapalı site kuruyorum, adam bir sürelik gözüken dizini kötüye kullanıyor, üstelikte bunu bizleri karalamak için yapıyor...
-------
-------
-------
-------
------
------
|

17-10-2015, 08:07
|
|
Üye
|
|
|
|
Ulen Saatlerce üzerinde "Yedek" yazan dosyayı index klasörü(site açıldığında çıkan ekran) bıraktım diyorsun.
Bir ben mi giriyorum bu foruma da, sadece ben indirmiş olacam?
Kaldı ki eski sunucunda da yine senden kaynaklı, yine bununla çok benzer bir açık vardı.
İnsan gibi söylüyoruz....
Forum üyeleri içinde forum şifreleri ile, email şifreleri aynı olan varsa değiştirsinler.
Bu uyarıyı Spartacus'un yapması lazım.
Lakin adam kendi ve düşman avında yine.
|

17-10-2015, 08:55
|
|
Üye
|
|
|
|
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
Boolean,
Benim neden hiç aklıma gelmez site açıklarını bulma vs. gibi işler?
Neden senin aklına geldi?
Hadi iyi niyetle siteyi test ediyorsun, bir açık buldun;
Neden indirirsin?
Neden okursun? Hem de özel mesajları! Adı üstünde "özel" yahu.
Bunları yaptıktan sonra aşağıdakine benzer başka sorular gereksiz.
Neden site yöneticisine bilgi vermezsin?
Neden başlık açar, sanki iyi bir halt etmişcesine "özel" olan metinleri ulu orta ilan edersin?
Büyü artık çocuk.
|
Eğer böyle şeylerle alakan varsa, girdiğin her sitede böyle şeyleri merak edip kurcalıyorsun. Bir oto tamircisinin her bindiği arabayı kurcalaması, gelen sesleri dinlemesi gibi.
İşim gücüm yok, hackercılık oynucak değilim yani.
Kaldı ki bir tek bunların ikisinin mesajlaşmalarına baktım sadece. Veya bunlara mesaj kim göndermişse. Özel mözel ben anlamam. 3-4 aydır bana veya söz geçiremedikleri, kendilerinden olmayan her üyeye saldırıyorlar.
Sopalıyorlarmış Neva ile değişlerine göre.
Adamlar hiç kendi özeleştirilerini yapmıyorlar.
Ağzıyla açıkladığı olayda bile, gelmiş bir de 2 saat (bu bile yalan olabilir, daha fazla olabilir) insanların bilgilerini gelin indirin diye açık bırakmış.
Ben sırtlanmışım. Pusmuşum, beklemişim...
Ulen ben nereden bileceğim senin server'ı ne zaman kuracağını?
Ben nereden bileceğim senin üzerinde yedek yazan dosyayı açıkta bırakacağını?
Nostradradamus muyum ben de?
Kafaları değişik işte bunların.
Şimdi eski sunucudaki açığı yazacağım, fakat bu sefer "yalancııı, sırtlaaannn" diye başlayacak sövmeye tekrar.
Kabul etmeyecek çünkü hatasını. Kesin onun bir suçu yoktur!
Kesin o hep haklıdır. Tartışmalarda da böyle adam.
Not: Kendisi de girmiş benim özel mesajlarıma bakmış bak hemen (sanki ben bilmiyom gözüktüğünü). O da istediği zaman görebiliyor. Başkasının bana yazdığı mesajı. Sanki ben yazmışım gibi forumda paylaşıyor.
|