Vefik Sami;gösterdiğim ayetler içerisinde şiddeti görmemeniz,tam da benim bahsettiğim şey işte..
Görmüyorsunuz..Konu bu..Görmeyince,anlamıyorsunuz işte..
Kendimi kasmıyorum..Gayet rahatım..
Hangi ayette mecaz olduğunu nereden anladınız acaba?Bu konuda bilirkişi misiniz?
Şu ayette mecaz var..Niye?Keyfim öyle istedi
Kılıçla ilgili kaç tane ayet var..Biri mecaz,ya diğerleri?''Ama İsa'nın ordusu yok'' filan..Bu mu yani?İlla ordusu mu olmalı?
Siz deistsiniz..Deist olmalısınız..Hristiyan olamazsınız..İncil cümlelerini reddetmek ne demek?!
İnanmayanları sadece siz değil,tüm inançlılar salak yerine koyuyor..Bizlerin gayet sıradan cümleleri anlayamayacağı belirtiliyor..Biz inanmıyoruz ya,o ayetlerdeki anlamı anlayamayız..Çünkü inanmıyoruz..İnanan insanların sürekli vurguladığı şey bu..Orada mecaz varmış..Bunu anlayamamışız biz..
Ah şu salak ateistler..!
İncil şiddeti onaylar..İncil'in kaynağı eski ahit şiddeti onaylar..Bu konuda ısrar etmeyin lütfen..
İnancınız da kutsal kitap yoksa,niye ısrarla kutsal kitaptaki kabak gibi ortada olan şiddet ayetlerini tevil etmeye çalışıyorsunuz?Bu nasıl bir paradoks?!
Kutsal kitabı kabul etmemek,ne demek?Bu nasıl Hristiyanlık inancı?
Bir Müslüman kuranı kabul etmiyorum diyebilir mi?Sizin yaptığınız bu..
Sağ el,sol el..Mecaz..Tamam..Tamam da buna kim karar veriyor?İsa'da mecaz olamaz mı?Ferisiler,Pontius Plotinus,Meryem ve diğerleri..Bunlar da mecaz olamaz mı?Zaten siz kutsal kitabı kabul etmiyorsunuz..Haliyle İsa'yı kutsal kitapta yazdığına göre hakikat kabul edip,canınızın istediği ayetleri mecaz kabul etmeniz doğru bir yaklaşım mı?Burada bir gariplik yok mu?
İsa niye mecaz olamıyor?Bana bunu söyleyin..Girelim mi gnostisizmin karanlık sularına
Ben sizi gayet iyi anlıyorum..Kendi halinde bir inanansınız..Hepsi bu..Benim dikkat çekmek istediğim de bu zaten..Sizin inancınız ile Hristiyanlık inancı arasında bir alaka yok..Siz Hristiyanlara göre sapkınsınız..Bu çok açık ve net..Bunu da biliyorsunuz bence..
İslam'ın Hristiyanlıkla bağını bilmemek cehalettir..Bu konuda size birçok ciddi kaynak gösteririm..
Baba,ne kefareti?Ben bu konuların dibine girmişim,sen bana anaokulu çocuğu muamelesi yapıyorsun..
Ruanda ve Hitler konusunda papalar birşeyler demiyorlar..Çocukları s.ken papazlara,papalar bir şey demiyorlar..
Papa haçlı seferlerinden dolayı özür dilemiş..Papanın kralı işte bu..Peki bu papa,Irak'ta Müslümanları katleden,müslümanlara tecavüz eden,müslümanlara işkence eden Hristiyan Abd ordusu hakkında ne düşünüyor?
Ya da ışid veya pyd gibi terör oluşumlarına gökten silah yağdıran Hristiyanlara tek bir cümle sarfetti mi?
Forumda kimsenin arkasında değilim..Başkoylu veya bir başkasının özgürce kendini ifade etmesini savunuyorum..Forumda ifade özgürlüğü var ve ben bunu belirtiyorum..Yoksa kendisini sevmediğimi belirttim zaten..