Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2018, 02:44
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeri gelmişken TKP'nin aktiviteleri hakkında kısa bilgi vereyim.

TKP kendi içinde ilk okul-orta okul-lise-üniversite gibi okullar-sınıflar oluşturmuş, "atölye" adı altında eğitimler düzenleyerek üyelerini eğitiyor. Bu eğitimlerde Marx-Engels-Lenin-Stalin'in teori ve pratikleri aşama aşama öğretiliyor. Güncel yerel-küresel meselelere dair dersler-tartışmalar yapılıyor. Özel üniversite-TV açma istekleri var, bunun koşulları oluşturulmaya çalışılıyor. Atölyelerde çeviri ve kritikler yapılıyor, sol literatürü zenginleştiren kitaplar yazılıyor, işçileri-halkı bilinçlendirme amaçlı küçük broşürler basılıyor, fabrikalarda-pazarlarda dağıtılıyor. Grev yapan işçilere öncülük-hukuk müşavirliği-medya desteği veriliyor.

.
Böyle çalışmaları takdir ediyorum, devrimciler elbette her zaman devrime hazır olmalıdır.
Şu anda birinci düşman patronlar değildir, birinci düşman ABD-AB ve onun iktidarı AKP'dir.
AKP şu anda patronları hedef almıştır, iflas eden, yurt dışına kaçan patron ve küçük işletme sahiplerinin sayısı yüzleri, binleri aştı.
Tayyip patronları açıkça hedef aldığında "bazı önlemler alıyoruz" demişti, aldığı önlemlerden biri de TKP'yi patronların ensesine bindirmek mi?
TKP bu eylemi illegal veya daha önceden yapıyor olsaydı belki inandırıcı olabilirdi, lakin diktatörle anlaşmış gibi diktatörle aynı zamanda diktatörle birlikte patronların ensesine biniyor, hem de diktatörün engeliyle karşılaşmadan.
Alt 16-10-2018, 04:35
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TKP maddi manevi gücünü üyelerinden alıyor. Yıllardır duruşu belli, ne dediği belli, yaptığı eylemleri belli, yürüdüğü yol belli, üyelerin başına gelenler belli.

Komünist gençliği bu güne kadar hangi diktatörün hangi engeli yıldırabilmiş?

TKP'nin eylemlerini eleştirmek başka, kapitalizmle-diktatoryayla işbirliği yaptığını söylemek başka. Komploculuğun bu kadarı akıl sağlığının sınırlarını da benim sabrımı da aşar.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 16-10-2018, 09:30
Saint-Just Saint-Just isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hakikaten şu haberden ve bildiriden "akp isbirlikciligi" suçlaması yapmak baya guzel bir kafayı gerektirir diye dusunuyorum. Bilgisizlik ve kötü niyet de olabilir. Bilemiyicem artık.

Şüpheci dinsiz ve spartacus'un bildiri hakkindaki akılcı ve tarafsız yorumlarına teşekkür ederim. TKP yada ilgili bildirisi yönelik (bazıları klişe olsada) ince eleştirilerini de yakaladım. bunun üzerine tartışmalar yapabilirim ve karşı tarafı ikna etmeyi çok isterim ama bunun için ne zamanım ne psikolojim var.

Ama son olarak şunu ekleyim. TKP bugün ülkede bolsevizm'in (marksizm-leninizm) ülkede tek temsilcisi durumunda. Rusya'da bolsevikler ne ise TKP de bugun Türkiye'de odur.

Gecenlerde john reed'in "dünyayı sarsan on gün" kitabını okudum. Bolsevizm'in değerini zaten biliyordum ama gözümde on kat daha arttı.

Bugün dünyada bu mirası sahiplenen ve devam ettirenlerden başkaları devrimci olamaz. ne teorik ve pratik ne de bilimsel yönden.
Alt 16-10-2018, 09:35
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

TKP eğer krizi çözme konusunda samimi ise önce onun tesbitini yapsın. Daha sonra mücadele yöntemini TKP bunu yapmadan gelin benim etrafımda birleşin diyor Biz de sana ne kadar güvenebiliriz diyoruz.
Kavga ve eleştiri buradan çıkıyor.

TKP daha dün ikiye bölündü peki sebep nedir TKP bürokrasisi TKP de bürokrasi aşılamıyor kimse zirveye ulaşamıyor En üstteki ne derse genel doğru odur.

Biz bu tür örgütlenmeleri 12 eylül öncesi yaşadık ve elimize doğmuş devrimi kaçırdık Şimdi bu halk devrimcilere güvenmiyor haksız da sayılmazlar. Dün yaptığımız yanlışı yeniden yaparsak aynı suda yeniden boğuluruz.

Ayrıca bazı şeyler yaşamdan öğrenilir hiç bir okul o yaşamdan öğrenilen şeyi vermez veremez. TKP okul açsa ne olacak geçmişte de bu tür okullar açılmıştı Geçmişte de bu tür enternasyonel dayanışma ve işbirlikleri vardı. Ne oldu koca bir yenilgi. Aynı hatalar bir daha yapılamaz.

Önce Kriz tesbiti. Bu kriz dünya kapitalizm in krizi mi, yoksa sadece bizim ülkeye mi has kriz mi.Eğer bizim ülkeye hassa bu krizi kim çıkarıyor devleti yönetenler ve devletin etrafındaki bir avuç oligarşik gurup mu. Yoksa bütün patronlar sınıfı mı.
Bu tesbit doğru yapılamazsa hedef yanlış olur ki kıyım büyüktür. Peki bu kıyımım faturasını kim ödeyecek.

TKP kitlesel destek bulacak da büyüyecek diye kıyım mı yaşayalım.
Türkiyede bir tesbit var Bu krizi devleti yönetenler ve devletin etrafında oluşan oligarşik guruptur ve bu doğrultuda bazı işbirlikleri oluşuyor ki devlet i yönetenler in öfkelerinden belli oluyor TKP bu oluşumun neresinde yer alıyor.

Bizler masal dinleme çağını geçtik kimsenin kayığına binemeyiz. Biz de TKP ye bunu hatırlatıyoruz.

finneas Ama son olarak şunu ekleyim. TKP bugün ülkede bolsevizm'in (marksizm-leninizm) ülkede tek temsilcisi durumunda. Rusya'da bolsevikler ne ise TKP de bugun Türkiye'de odur.Bugün dünyada bu mirası sahiplenen ve devam ettirenlerden başkaları devrimci olamaz. ne teorik ve pratik ne de bilimsel yönden.

İşte buyurun bencilliği ve kariyerizm i kim verdi bu temsiliyet hakkını TKP ye. Sen tek otoritemisin ki kişi ve örgütlerin devrimciliğinin kıstası olasın. Ayrıca dünyada çöken reel komünizm in tartışıldığı zamanda Kendini Bolşevizm in temsilcisi ilan etmek niye.
Tarih 1917 yi göstermiyor Tarih 2018 dünya değişti artık robotlardan yapay akıldan söz ediliyor.
Alt 16-10-2018, 10:08
Üyeliğini Sonlandırmış

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle çalışmaları takdir ediyorum, devrimciler elbette her zaman devrime hazır olmalıdır.
Şu anda birinci düşman patronlar değildir, birinci düşman ABD-AB ve onun iktidarı AKP'dir.
AKP şu anda patronları hedef almıştır, iflas eden, yurt dışına kaçan patron ve küçük işletme sahiplerinin sayısı yüzleri, binleri aştı.
Tayyip patronları açıkça hedef aldığında "bazı önlemler alıyoruz" demişti, aldığı önlemlerden biri de TKP'yi patronların ensesine bindirmek mi?
TKP bu eylemi illegal veya daha önceden yapıyor olsaydı belki inandırıcı olabilirdi, lakin diktatörle anlaşmış gibi diktatörle aynı zamanda diktatörle birlikte patronların ensesine biniyor, hem de diktatörün engeliyle karşılaşmadan.
Bilgivehis ben seni sol kemalist zannediyorum ama anlaşılan sen sağ kemalistsin.

Tayyip veya akp hükümeti nerde ne zaman patronları suçladı veya hedef aldı? Onları oraya getirenler zaten patronlar. kimin cikarlarini kolluyorlarki iktidarda kalabiliyorlar?
Alt 16-10-2018, 10:14
Üye

TKP'nin eylemlerini eleştirmek başka, kapitalizmle-diktatoryayla işbirliği yaptığını söylemek başka. Komploculuğun bu kadarı akıl sağlığının sınırlarını da benim sabrımı da aşar.
Teori üretmiyorum, gördüklerimi, kuşkularımı, deneyimlerimi sizlerle paylaşıyor ve soru şeklinde aktarıyorum.
Böylesi bir yaklaşıma tatmin edici cevaplar vermek yerine sınırları zorlamakla değerlendirmeniz üzücüdür.
Üstelik TKP'nin çalışmasıyla ilgili anlattıklarınız konu için bir şey ifade etmiyor, zira aynısını Aydınlıkçılar elli yıldır yapıyordu şimdi tayyibin kucağında oturuyorlar. Bu yüzden sütten dilimiz yandığı için yoğurdu üflememiz gerekiyor.
Bu konuda olduğu gibi devrimcilik adına yapılan her duruşu elbette masaya yatırmak zorundayız. Elli yıllık devrimciyim, deneyimlerimi göz önüne almadan her hoş sedayı devrim müziği tadında dinleyemeyiz, bize yaşam bunu öğretti.
Yine diyorum, bu eylemin arkasında bir çapanoğlu yoksa takdir ederim ama konu yaşanmadan şüphelerimin gerçek cevabını bulamayacağını da biliyorum.
Devrimciler eleştirir, kuşkulanır, en küçük noktayı araştırır, işi budur, yaşam şekli budur, işte burada da bunu yapıyorum.
Bu gerçekleri ciddiye almadan her eleştiriyi, her değerlendirmeyi komploculuk yapmakla suçlamamalısınız.
Alt 16-10-2018, 10:36
Üye

TKP maddi manevi gücünü üyelerinden alıyor. Yıllardır duruşu belli, ne dediği belli, yaptığı eylemleri belli, yürüdüğü yol belli, üyelerin başına gelenler belli.

Komünist gençliği bu güne kadar hangi diktatörün hangi engeli yıldırabilmiş?

Nerden biliyorsun Sn Şüpheci Dinsiz bütçesini inceledin mi.

Belki uluslar arası kuruluşlardan destek alıyor bu tür kuruluşlar Türkiyede bir çok kurumu destekliyor. Gelişmiş kapitalist ülkeler TKP yi niçin desteklemesin.

TKP onlara Türkiyenin genel denetimini sağlamak için elverişli niçin olmasın.
Kapitalizm de rekabet esas kuraldır, bunu siyaset alanında neden yapmasınlar.
Şüphe her alanda olur ki şüphe gerçeğe ulaşmanın yoludur.
Alt 20-10-2018, 13:35
Üyeliğini Sonlandırmış

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.
finneas Ama son olarak şunu ekleyim. TKP bugün ülkede bolsevizm'in (marksizm-leninizm) ülkede tek temsilcisi durumunda. Rusya'da bolsevikler ne ise TKP de bugun Türkiye'de odur.Bugün dünyada bu mirası sahiplenen ve devam ettirenlerden başkaları devrimci olamaz. ne teorik ve pratik ne de bilimsel yönden.

İşte buyurun bencilliği ve kariyerizm i kim verdi bu temsiliyet hakkını TKP ye. Sen tek otoritemisin ki kişi ve örgütlerin devrimciliğinin kıstası olasın. Ayrıca dünyada çöken reel komünizm in tartışıldığı zamanda Kendini Bolşevizm in temsilcisi ilan etmek niye.
Tarih 1917 yi göstermiyor Tarih 2018 dünya değişti artık robotlardan yapay akıldan söz ediliyor.
peki kardeşim. lenin'i veya leninizm'i aştığını mı düşünüyorsun? bolşevizm'e açıkça meydan mı okuyorsun? öyleyse yaz kendi parti, örgütlenme ve devrim teorilerini. yaz leninizm eleştirilerini. öncü parti teorisi, eşitsiz gelişim, çağdaş emperyalizmin marksist açıdan tahlillerini, tekeller ve finans kapital olgularını çürüt. aslı şudur de.

marksizm nedir? leninizm nedir? marksizm-leninizm nedir? bütün bunları genişleterek tekrar soralim. ,
-lenin marksizm'e hangi katkıları yaptı?
-leninist olmadan marksist olunabilir mi? nasıl?
-leninizm'in alternatifleri nedir? lenin hangi konularda yanıldı?
-leninizm hala geçerliliğini koruyormu? neden?

işçi sınıfına bilinç ancak dışarıdan mı verilebilir? komünist partiler nasıl örgütlenir? hiziplere özgürlük mü? merkeziyetçilik nedir? demokratik merkeziyetçilik nedir? öncülük olmazsa olmaz mı? revizyonizm nedir? vs vs.

bütün bunları açıklık getir diyicem ama yapamazsın. kibarlık olsun diye sürekli bilgisizlik kelimesini kullanıyorum ama sen marksizm hakkında kelimenin tam anlamıyla cahilsin.

gerçekten öğrenmek istiyorsan sana dersini verelim. yada kitap tavsiyesinde bulunalım.
Alt 20-10-2018, 18:36
Üye

finneasAma son olarak şunu ekleyim. TKP bugün ülkede bolsevizm'in (marksizm-leninizm) ülkede tek temsilcisi durumunda.
Kim verdi bu temsiliyet hakkını TKP ye. Bu 1

finneasRusya'da bolsevikler ne ise TKP de bugun Türkiye'de odur. Bu 2
Biz nerden bileceğiz bu işin terazisi kimde kendin çal kendin oyna mı diyorsun.

Bugün dünyada bu mirası sahiplenen ve devam ettirenlerden başkaları devrimci olamaz. ne teorik ve pratik ne de bilimsel yönden.

TKP ne kadar bu söylediğin hususlara uyuyor. Bu, 3
Biz nerden anlayacağız bu söylediklerine uyum sağladığınızı. Ayrıca bütün dünya yeni bir sosyalizm i Sovyetlerin eleştirisinden çıkacak derken siz niçin hala muhafazakar kalabiliyorsunuz. Bana göre sizin ne sosyalizm ne devrim diye bir talebiniz yok sadece demogoji yapıyorsunuz.

marksizm nedir? leninizm nedir? marksizm-leninizm nedir? bütün bunları genişleterek tekrar soralim. ,
Bu söylediklerini belki 50 kere yazdım ama sen anlamamışsın. Zordur anlamak istemeyene bir şey anlatmak

gerçekten öğrenmek istiyorsan sana dersini verelim. yada kitap tavsiyesinde bulunalım.
Ne öneriyorsun belki kütüphanemde yoktur.
Alt 21-10-2018, 07:25
Üye

Yine mi başladınız çocukça dalaşmaya?

Arkadaşlar bilinçle sidik yarışı edeceğinize, günümüzde ne gibi çözümler bulur ve uygularız, kendinizi bu noktaya verseniz biz de sizlerden fikir alsak diyorum.
Marksizmi-Leninizmi çok iyi bilmek en azından günümüz için acil değildir.

Önerilen Siteler