29-03-2007, 18:54
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: bilimsel olarak kanıtla ozaman!
spartacus";p="´isimli üyeden Alıntı
O halde Allah'da bir tesadüftür. Bir tesadüf bir başka tesadüfün tesadüfü.. .
|
Çok defa sizin gibi aklı gözüne inmişler körpe dimağları bu şekil karmaşık bir soru ile ezmezlermi zaten?
İşi sebebler zincirine dökerek uzayıp gitmesini ve böyle bir aldatmacanın bir şey ifade etmediğini sende biliyorsun.
Tereddütemi düştün ki diyorsun;Allah ta bir sebebdir tıpkı herhangi bir sebeb gibi..Ve Allah'ıda meydana getiren bir sebeb vardır?Bu yanlış bir kanaatin neticesidir.Ve temelindede yaratılanın bilinmemesi vardır.Allah bütün sebepleri meydana getirendir ve varlığının evveli yoktur...
Mesela yeryüzünün yeşermesi hava,su ve güneşe bağlı olsun;hava,su,güneşte bir takım madde parçacıklarına;oksijen,hidrojen.karbon azot...vs.gibi.. Bu madde parçacıklarıda daha küçüklerine onlarda kendisinden küçüklerine...Bunun böyle uzayıp gitmesine ihtimal vermek ve eşyanın bu yolla izah edileceğine inanmak bir aldanmadır.Hele bir yerde bunun karşısına anti-madde,anti-atomla çıkılıyor ve metafizik fiziğe galebe çalıyorsa..Evet şu şundan,şu şundan,şu şundan teşekkül ediyor demek bırakın bir meseleyi halletmeyi içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.Mantığınız şuna benzerki ''tavukmu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan''evet bu yumurtayı ve tavuğu kudreti sonsuz bir yaratıcıya vereceğimiz ana kadar iddalar hep mesnetsiz sayılır.Aksine bunlar varlığı kendinden olan Yüce Yartıcıya isant edilince mesele birden aydınlığa kavuşur..
Şimdi bir örnekle, bu hususu biraz daha aydınlatmaya çalışalım. Mesela ben, arka ayakları olmayan bir sandalye üzerinde oturuyorum,sandalye düşmemesi için kendi gibi bir sandalyeye dayandırılmış,oda bir başkasına...böyle devam edip gidiyor.Bu hal zaman ve mekana sığmayan rakamlarla devam eder gitsede,arka ayakları olan ve yere tam oturran bir mesnede dayandırılmadıktan sonra işi zincirleme uzatıp durmak sandalyeye arka ayak olmayacaktır..
Diğewr bir misal bir sıfır düşünelim bu sıfır sonunda değişik bir rakam konmadıktan sonra yanına hep sıfır koymak hiçbirşey ifade etneyecektir..Trilyon defa tirilyon sıfır konulsada kıymet yine sıfır olacaktır.
Hem mesela diyelimki trenin en arka vagonunu onun önündeki hareket ettiriyor onuda bir diğeri onuda bir başkası;nihayet gelip lokomotife dayanıyor ve o kendine has gücü kuvvetiyle kendi kendine hareket ediyor.İşte sebeblerin bitişi sana bir tokat gibi suratına geliyor
|

29-03-2007, 19:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kardeşim herşeyin yaratıcısı varsa tanrıyı kim yaratmış yada hiç bir şey yokken tanrı ne halt yiyormuş .? tanrı nasıl var olmuş ?
tanrınında eli gözü hisseleri,kulağı, bağırıp çağırmaları vs vs var biz insanlarında aynııı ..
eee bizi yaratan biri varsa birçok benzerliği paylaştığımız tanrıyı kim yaratmış ?
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

29-03-2007, 19:11
|
|
|
Sn yolcu,
Ağdalı ifade tarzları genellikle bir dile iyi hakim olmayan, kelime haznesi dar kişilerin karşılarındakileri etkilemek için başvurdukları bir yöntemdir. Aynı durumu bazı "sanatsal" sinema yapıtlarında da görürsünüz, sinema'dan çıkanlar filmden birşey anlamadıkları için yönetmenin müthiş bir eser ortaya koyduğunu zannederler, aslında olay birşey anlamadıklarını söylemekten utanmalarıdır. Benim için kendinizi zorlamayın, siz bildiğiniz gibi yazın, bu sitede olmasa da başka ortamlarda mutlaka etkileyecek birilerini bulursunuz.
Saygılar.....
|

29-03-2007, 19:13
|
|
Üye
|
|
|
|
habilis";p="´isimli üyeden Alıntı
kardeşim herşeyin yaratıcısı varsa tanrıyı kim yaratmış yada hiç bir şey yokken tanrı ne halt yiyormuş .? tanrı nasıl var olmuş ?
tanrınında eli gözü hisseleri,kulağı, bağırıp çağırmaları vs vs var biz insanlarında aynııı ..
eee bizi yaratan biri varsa birçok benzerliği paylaştığımız tanrıyı kim yaratmış ?
|
Şu gözünün önündeki maddiyat perdesini biraz aralada hakikati gör.Anlaşılan sen benim yyazdıklarımı okumamışın.Diyorsunki Bütün varlıkları Allah yarattı. Öyleyse Allah'ı kim yarattı?
Bende sana diyorum ki;Diğewr bir misal bir sıfır düşünelim bu sıfır sonunda değişik bir rakam konmadıktan sonra yanına hep sıfır koymak hiçbirşey ifade etneyecektir..Trilyon defa tirilyon sıfır konulsada kıymet yine sıfır olacaktır.
Hem mesela diyelimki trenin en arka vagonunu onun önündeki hareket ettiriyor onuda bir diğeri onuda bir başkası;nihayet gelip lokomotife dayanıyor ve o kendine has gücü kuvvetiyle kendi kendine hareket ediyor.İşte sebeblerin bitişi sana bir tokat gibi suratına geliyor..
Bir er, emri onbaşıdan, o da yüzbaşıdan ve nihayet başkomutan da padişahtan alır. Peki, padişah kimden emir alıyor, diye sorulmaz, zira o emir alan değil emir veren konumundadır. Eğer birinden emir alacak olursa, o da emredilenler sınıfına girer ona emir veren kimse padişah olur.
Buraya kadar yapılan açıklamalardan açıkça anlaşılıyor ki, bu kainatın varlığı, zatı, isimleri ve sıfatlarıyla ezelî olan bir yaratıcıya dayanmaktadır. Böyle bir zatı kimin yarattığı sormak aklen mümkün değildir.
|

29-03-2007, 19:17
|
|
Üye
|
|
|
|
yfln";p="´isimli üyeden Alıntı
Sn yolcu,
Ağdalı ifade tarzları genellikle bir dile iyi hakim olmayan, kelime haznesi dar kişilerin karşılarındakileri etkilemek için başvurdukları bir yöntemdir. Aynı durumu bazı "sanatsal" sinema yapıtlarında da görürsünüz, sinema'dan çıkanlar filmden birşey anlamadıkları için yönetmenin müthiş bir eser ortaya koyduğunu zannederler, aslında olay birşey anlamadıklarını söylemekten utanmalarıdır. Benim için kendinizi zorlamayın, siz bildiğiniz gibi yazın, bu sitede olmasa da başka ortamlarda mutlaka etkileyecek birilerini bulursunuz.
Saygılar.....
|
 *  *  *  *
Arkadaşım bana bir dile hakim değilsin diyorsun zatenm böyle bir iddamda yok.Ama senin gibi birisi nasıl olurki kendi ana dilini anlmaz.Sen en iyisi itiraf et; ''anlıyorum fakat anlattıklarını anlamamam için anlmak istemiyorum.Çünkü ben vicdanımı rahatlatmaya çalışıyorum Allah'ı inkar ederek'' dersen bence daha mantıklı olur..Çünkü kalbinden gecenler bunlar..
|

29-03-2007, 19:22
|
|
|
Sn yolcu,
İtiraf ediyorum, anlattıklarınızı anlamıyorum, zira anlattıklarınızın içinde anlaşılmayı gerektirecek herhangi birşey yok. Eğer anlamak için kafa yormayı gerektirecek fikirler ileri sürerseniz anlamak için çaba göstereceğimden emin olabilirsiniz.
Saygılar......
|

29-03-2007, 19:34
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
tanrı bilimsel verilere göre kesinlekle ve kesinlikle kanıtlanamaz ..
ancak iman gözlükleriyle bakaılırsa ve bilime sırt çevirerek allah kabul edilir.
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

29-03-2007, 19:58
|
|
|
D.E abim/Ablam dinlerden özgürlüğe hoş geldin.
* Yolcu amca
sende hoş geldin,geçiyodun uğradın herhalde.
sima hiç yabancı gelmedi ama!..İslamcı nicli abim vardı bi tane
senden iyi olmasın iyi bi abiydi,o da böyle kavanoz,mavanoz
anlatır,küçük oğluna yada yeğenine teyid ettirirdi bazı hakikatleri
Böyle Osmanlı ağzı başlar muhabbete,sonra sokak ağzına dönerdi
muhabbeti.nedense birden aklıma geldi!
|

29-03-2007, 20:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bende sana diyorum ki;Diğewr bir misal bir sıfır düşünelim bu sıfır sonunda değişik bir rakam konmadıktan sonra yanına hep sıfır koymak hiçbirşey ifade etneyecektir..Trilyon defa tirilyon sıfır konulsada kıymet yine sıfır olacaktır.
Hem mesela diyelimki trenin en arka vagonunu onun önündeki hareket ettiriyor onuda bir diğeri onuda bir başkası;nihayet gelip lokomotife dayanıyor ve o kendine has gücü kuvvetiyle kendi kendine hareket ediyor.İşte sebeblerin bitişi sana bir tokat gibi suratına geliyor..
Mesala, diyelimki, maddi dünyadan çık, sıfıra sıfır ekle sıfır........ Sevgili Yolcu işte orası tam orası, Laf alemine hoşgeldiniz...
Bir er, emri onbaşıdan, o da yüzbaşıdan ve nihayet başkomutan da padişahtan alır.
İşte yine laf oyunları, birdir bir oynar gibi, gerçekten işi bir Tanrıya inanmak ve oradan din mekanizmasını rehber kılmak çabasında olan arkadaşlar hepmi böyledir? Misal diye başlar misal diye çıkılır işin içinden. Sen dersin, arkadaşım varlık tesadüf olamaz diyen sensin, o halde yaratan tesadüf değil mi yok o değeeel, olamaz niye inandığın için :? , bir bina düşün misal, -eeee, şimdi onu yapan var o halde demek ki evrenide yaratan var, yine laf devam eder ki sorunuzu sorarsınız, evreni yapan mimarın! yapan mimarı yok mu, mesala misal bir mimar mimar olmazdan evvel bir anadan doğmuştur dersiniz, hayır, o doğurmamış doğurulmamıştır, haydaaa ortada bir bina var ama mimarı yok, yok yok, O'nun mimarı olmaz, derin düşün.... Böyle sürer gider kelime oyunları laf tapımcılığı..
Bir emir veren var ise onada emir veren vardır, şimdi bu bir misal ya, eee, o halde emir vereninde bir emir vereni olacaksa Allah'a kim emir vermektedir? Değeeel, O emir almaz.... Böyle nereye varılır sonu gelmez Yolculuklara. Lafın sonu yok nasılsa, ele avucada gelmezki ölçesin, biçesin, tartasın diyeceğim, neyseki lafın terazisi bilinç, mantık, done, bulgu, birikim, görme vs ve akıldır...
Ne dese haklı olacaktır, ne dese eksiksiz sonu yok bunun... Anlamı var mı? Hayır bir anlamıda yok.. Mesala Yolcu'nun söylediklerinden ben Binbir türlü tanrı uydururum ve onların varlığı için yorulmamda, Yolcu'nun dediklerini der birde misal dedim mi her şey tamamdır..
İşin garibi nasıl olurda bir şeyi kendisi dururken misallarla anlatmaya çalışırız, kendisine rağmen başka şeyleri kulp ederde O'nu anlatmaya yada bulgulamaya çalışırız. Misal, müsal vermeye gerek yok, ben buradayım, nerede ise Yaratanınız, Tanrınız çıksın ve söylesin, ben misaller ile, tren katarları ile var edilecek kadar aciz değilim desin... Allah insanların konuşturduğu ve yine insanların inandığı masal kahramanından başka bir şey değildir. Putunu kendisi yapar yine kendisi tapar derler ya işte aynen öyle.
|

29-03-2007, 21:11
|
|
Üye
|
|
|
|
intizar";p="´isimli üyeden Alıntı
inkara karar vermiş bir insana asla ve asla ıspat olmaz güzel kardeşim.
|
bilimsel olarak ispatlanan bir konuyu hiçbir ateist inkar etmez
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|