Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-10-2021, 23:32
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bacon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanların ölmesine, kim niye göbek atsın? Zırvalıyorsun.
Kavram zorunlu aşı. Zorunlu aşı dayatmasının/isteminin olası nedenleri

a- Salgının biteceği, duracağı, azalacağı varsayımı
b- Kısıtlamaların yükünü azaltma toplumsal gevşeme sağlama, maske çıkarabilme, eski normale daha yakın bir düzene dönme olasılığı,
c- a ve b yoluyla kendi ölüm riskini ve baskısını azaltma ya da korkuyu azaltma, güvende hissetme
d- Aşılanmayanları hastalıktan kurtarma ve koruma, onların ölmesini istememe
e- Normalleşme istenci
f- varsa diğer , açınız

Biraz karışık oldu aynı gibi oldu ama isterseniz

1 ile 100 ar asında puanlayın ya da seçin

Tartışalım

ya da yine bir cevap vereyim

İnsanlar değil spesifik olarak aşı almayan insanların ölümünden sözediyorum

a- Aşıyı haklı çıkarır
b- Sizi haklı çıkarır
c- Bilimi haklı çıkarır
d- Bilime inanmayanlar ve aşıya biat etmeyenler doğal seleksiyona uğrar ve cahil sürüsü azalır
e- Teorik olarak bu beklenir ve pratik olarak doğrulama doğrulamadır

Eski ya da kağıt üstünde hala cari hukuk özeleştirisi yapmayı rica ediyorum. Din bilim çarpışmaları gibi belli toplumsal çatışmalar normal yani aşı karşıtı aşı yanlısı gibi ama bireyin önceki tıbbi haklarının sosyal haklarının gaspedilmesini gerektirecek düzeyde bir salgın tanımı var mı?

Kimse kendi canının düşmanı değil aşı almayanda canını korumaya çalışıyor

Aşı pasaportu ve yeni normal ve WEF ve BM ve Eat Lancet raporu ve Paris İklim Anlaşması ve diğerleri ...

Yani eğer bilginin tarafındaysak oturup bakalım ve yeniden düşünelim.

Aşı koruyor mu koruduğu için mi istiyoruz normalleşme mi vaad ediyor hangisi baskın?
Neden bu aşının salgını durdurabileceğini düşünüyoruz ve bu gerçekçi mi ve buna dair emareler var mı?

Normalleşmeyi herkes istiyor. Hastalık olmamasını da. Can kaygısı duymamayı da.
Aşı mesela bana bunların hiç birini vaad etmiyor.

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 12-10-2021, 23:50
Üye

Halk sağlığı önemli olsaydı?

Petrol maske kullanmazdık seferberlikle N95 üretirdik ya da gaz maskesi üretir herkese dağıtırdık filtrelerini felan da üretirdik ya da neyse

Aşı olayı önemli olsa aşı olmayanlarla toplumsal uzlaşı yollarını arar dener görüşürdük

Aşıya mı inanıyorsunuz? %100 aşılı bir popülasyon üretin bir kent dolusu vs bakın

ya da bilimsel ölçme çift kör plasebo diyor sanırım bu olanaksız ama iki gönüllü grupla yaş sağlık eşleştirmesi yapın ve bir tam aşısız bir de tam aşılı popülasyon yalıtın ve ölçüm getirin sınayın gösterin

Bir kez yetmiyorsa üç kez sınayın ;bir grup yetmiyorsa 3 eş grupla sınayın kontrollü sınayın kimse buna itiraz etmeyecek şeffaf, ben de

Mevcut ölçmelere mevcut sisteme mevcut aşılara verilere vs hiçbir şeye güvenmiyorum
Kendi gözlemlerim bana aşı almamayı buyuruyor

Zorunlu aşı dayatmasına giderse bu olsun istemiyorum üzgünüm ama çatışmakta istemem ama alamam

Benim durumumda ben bunun insanlığın geleceği için bir tür tekno gelecek dijital bir çağ ve buna benzer bir tiranlık çağı ve geleceğin biyoteknolojisi için biyoteknolojik deneyler için paravan yapılıp yapılmadığının net bir gözlemine sahip olmalıyım. Bundan emin olmadan alamam, kuşku duyuyorum. Otoriter güvenceler sağlamalıdır.

Alt 13-10-2021, 03:36
Pasteur Pasteur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Aşıya mı inanıyorsunuz? %100 aşılı bir popülasyon üretin bir kent dolusu vs bakın

ya da bilimsel ölçme çift kör plasebo diyor sanırım bu olanaksız ama iki gönüllü grupla yaş sağlık eşleştirmesi yapın ve bir tam aşısız bir de tam aşılı popülasyon yalıtın ve ölçüm getirin sınayın gösterin

Pfizer, Covid-19 aşısının etkisini ölçmek için Brezilya'da bütün bir kenti aşılayacak

Pfizer, Covid-19 aşısının etkisini ölçmek için Brezilya'da bütün bir kenti aşılayacak | Euronews

Bilim "inançla" çalışmaz!
Alt 13-10-2021, 14:24
Üye

Pfizer, Covid-19 aşısının etkisini ölçmek için Brezilya'da bütün bir kenti aşılayacak

Pfizer, Covid-19 aşısının etkisini ölçmek için Brezilya'da bütün bir kenti aşılayacak | Euronews

Bilim "inançla" çalışmaz!
Pfizer kentin valisi halkta kölesi/tebaası ve olay da/olgu da bilim

Alt 13-10-2021, 19:21
Üye

Medeniyetin çöp yığınına dönmek üzere ve size geçmiş olsun diyerek sessiz kalacağım, işime bakacağım ne haliniz varsa görün

Hepsini anladığımı varsayalım Ümit Aktaş ne alaka?

ve sen kimsin?

...

Alt 14-10-2021, 15:18
Üyeliğini Sonlandırmış

Pfizer kentin valisi halkta kölesi/tebaası ve olay da/olgu da bilim

Hem istatistik bilgi, karşılaştırma istiyorsun. Biz de sana bilim zaten böyle çalışıyor, diyoruz. Sonra sen işine gelmediği için yan ciziyorsun. Kimseyi kimsenin köle ettiği yok. Toplumun hepsi gönüllü aşı olmuş. Olgu yani. Haberi okumamışsın.
Alt 14-10-2021, 17:58
Üye

Hem istatistik bilgi, karşılaştırma istiyorsun. Biz de sana bilim zaten böyle çalışıyor, diyoruz. Sonra sen işine gelmediği için yan ciziyorsun. Kimseyi kimsenin köle ettiği yok. Toplumun hepsi gönüllü aşı olmuş. Olgu yani. Haberi okumamışsın.
Sanırım bilimi de netflix'ten öğrendin..

Başlığın zorunlu aşı. İstemediğim saçmasapan şeyler yazdım çünkü bana göre ortada tartışma kültürü ya da iletişim yok. Diğerinin bana göre olmayacağına karar verdim. Bugün Avustralya da aşı almayanların çalışma izni iptal edilip ceza kesiliyor. Al ya da öl. Bu daha önce bildiğiniz modern gelişmiş toplumların haklarının evriminin tersi yönünde bir gelişme. Bu evriminiz. Bu ya da diğer ülkelerde benzer şeyler var. Olan bitene kulak tıkamak size kalmış..

Zorunlu aşı kavramı, mevcut haklar, mevcut hukuk ve özgürlük tabanında uygun bir söylem değil totaliter bir söylem. Bugün olup bitenlerin çoğu da olgu olarak böyle. Bunları dediğim gibi görüp görmemek size sana kalmış, eleştiri memuru değilim ve belki de baştan yazmamalıydım ve suskunluk iyi olacak

Bence; kültür, birikim, bilgi, tartışma kültürü, özgürlük, çokseslilik, tecrübe vb bir şeylere saygı duyulmalı..

Sana keyifli forumlar

Alt 15-10-2021, 02:41
Üyeliğini Sonlandırmış

Sanırım bilimi de netflix'ten öğrendin..

İzlemek istersen 10 puan üzerinden 9 puan alacak çok bilimsel belgesel önerebilirim. Bu bıraktığım link aşı çalışmaları üzerine 6 bölümlük uzun bir belgesel. Senin gibi aşı karşıtlarıda belgeselde rol almaktadır.

Dolayısı ile, ister kitap oku, ister belgesel izle hepsi bir çeşit bilim takipidir. Bilgiye dayalı öğrenidir. Evrimleşmedir.

Öğrenmek isteyen her gördüğünden bilgi kırıntalarıda olsa faydalanır. Senin kapasiten yoksa, bilgiyi görüp analiz edemiyorsan, netfilix, teknoloji, internet sana ne yapsın?

Sana da iyi forumlar.
Alt 21-10-2021, 22:02
capella79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
capella79 capella79 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Konu başlığı "Zorunlu aşı"..Tum yazılanları bastan sona okudum. Aslında bu konunun "bu" forumda açılmıs olması benı cok heyecanlandırmıstı ama hevesım içimde kaldı. Burada olmamızın en temel nedenı dogdugumuz andan ıtıbaren etrafımızda ağ gıbı sarılmış din denen, islam denen olgunun yalan olusunu keşfetmemız ve radıkal bır karar almamız değil mı? Bunu kım yapabılır sorgulamayı bılen ve kafası calısan ınsanlar dısında...Ben kendı ağımı kendım yırttım ölüm,kıyamet,ceza,ateş korkutmalarına karsın ustelık..

Sayfardır içtenlik ve Levh'in azmini takdır ettım. Herkes ıstedıgıne ınanır benım aılemde de bu hastalıktan ölen "1" çok yakın bır tanıdıgım var o kadar. 2 tane de uzak tanıdık..Ama kanserden ölen o kadar cok tanıdıgım var ki.......Salgının basında delı gıbı her denenı yapıyordum,çamasır suları,herseyı spreyle,eve kımseyı alma....Ama kızkardesım, eşi ve 2 kucuk kızı hıc takmadılar, gezdıler,tozdular, el yıkamak ancak kırlendıgınde, gerektıgınde.....Dank ettı; dedım kı salgın dedıklerı kadar agresıf olsaydı ılk bızımkıler tarıhten sılınırdı o derece...Salgın cıktgndan berı 2 kez burunları aktı....Gecen yıl nısandan berı aynısını BEN DE- ımnuim sıstemını baskılayıcı ılaç kullandığı halde annem de yaptı...Hanı demıs ya 1 uye yıyorsa maskesız covıd servısıne gıdın dıye, ölen akrabamın esı de covıd olup hastaneye yatmıstı. Eşi ölünce çıktı hastaneden.Başsağlıgı ıcın gıttgmde maske takmadan sarıldım,ağladım,öptum..Eve gelınce de "ne ellerımı ne de kıyafetlerımı YIKAMADIM"..AŞI OLMADIM, uyduruk maskeler mi koruyacak habıre guncellenen aşılar mı koruyacak bizi? Bıontek'e özellıkle temkınlı yaklasırım. Insan nufusun 500 mılyona dusmelı dıyen adam, aşıları fınanse edıp herkes de olsun dıye cırpınıyorsa bır dur bakalım derım...Kaldı kı o adamın babası da dedesı de öjenik 1 hareketin başıyken üstelık..Kuş grıbı dıye,domuz grıbı dıye kopartılan kıyametlerı de unutmadım-UNUTAMAM...Bu 2 olay, yanlız dın adamları değil herkesın utanmadan yalan soyledıgını ve sorgulamadan hıcbırseyı kabul etmememi öğretti.

Hepsini geçtim ekşi sözlük'teki 1 yazarın tespıtı o kadar yerınde kı buraya alıntılamak ıstedım.

"covid-19 artık bir dine dönüşmüştür. dini inanışlara benzerliği o kadar dikkat çekici bir hal aldı ki.......

....ilk olarak sorgulamaya karşı tepkilerini ele alalım. nasıl ki dini dogmaları sorgulayan kişiler "sen anlayamazsın, kafan karışır, en iyisini din adamları bilir, bunca inanan yanılıyor olamaz" gibi söylemlerle bastırılmaya çalışılıyorsa birebir aynı yöntem covid-19 pandemisi için de kullanılmaktadır. oysa doğrular sorgulandıkça güçlenirken, yalanlar sorgulanmaya gelemez. eğer bir inanış sağlam temellere dayanıyorsa, bunu savunmak çok kolaydır. diğer yandan temelleri olmayan söylemleri savunmak için ad homineme başvurmak kaçınılmazdır. bu nedenle dogmaları sorgulayan herkes tehdit olarak görülür ve sindirilmelilerdir........

.........bu ikisi arasındaki bir diğer benzerlik de kendilerinden olmayanlara karşı davranış şekilleri....çok basit bir örnek verecek olursak; kafirler nasıl ki inananlar için tehdit olarak görülüyorsa, aşısızlar da aşılılar için tehdit olarak görülmeye başlanmıştır. bu nedenle aşılıların sahip olduğu haklara sahip olmaları, toplumda diğerleri gibi varolmaları beklenemez.

..... benzerliklerinden biri ise sürece önderlik eden kişilerin söyledikleri ve eylemleri arasındaki tutarsızlıklardır. örneğin lüks içerisinde şatafatlı hayatlar yaşayan üst seviye din adamları bu imkanları ile binlerce ihtiyaç sahibinin hayatını değiştirebilecekken, hala zar zor ay sonunu getiren kişilerden bağış istemekte ve fakir fukaraya yardım etmenin ne kadar büyük bir iyilik olduğunu anlatmaktadırlar. neredeyse tıpa tıp aynı davranış şekli pandemi sürecinde de yaşanmaktadır. sizden aşılanmanızı, her yerde maske takmanızı, bir araya gelmemenizi isteyenler iş kendilerine geldiğinde her türlü ayrıcalıktan faydalanmaktadırlardır.

.....iki sektör propaganda araçları ile de birbirlerine oldukça bezemektedirler. sosyal ve geleneksel medyanın kontrolü ve farklı seslere uygulanan sansür en önemli silahlardan biri olarak 7x24 canlı tutulmaktadır. bunun yanı sıra toplumda sevilen, saygı duyulan kişiler de düzenli olarak bu propagandalara alet edilirler.

......bana göre en önemli benzerlikleri olan korkuyu sona bırakmak istedim. tabi ki insanları bu dogmalara inandırmak için binlerce yıldır kullanılan en güçlü silah korku olmuştur. dinin temelinde korku sonraki hayata saklanırken, pandemide korku çok daha etkili bir şekilde kullanılmış ve toplum söylenenlere uymayanların 1 haftadan kısa sürede ölebileceğine, hatta sevdiklerinin ölümüne neden olabileceğine inandırılmıştır. bu sayede çok daha bağnaz ve geniş bir kitle yaratılmıştır. dinde korkuya konu olan olayların gerçekleşmesi için daha çok zaman vardır ve bu nedenle gençlerde arzu edilen itaate ulaşmak için daha yoğun bir çaba gerekir. oysa covid-19 pandemisinde yaratılan tehdit her an başınıza gelebilir ve ömrünüzün baharında hayata gözlerinizi yumabileceğiniz düşüncesi sizi itaat etmeye daha yatkın hale getirir.https://eksisozluk.com/entry/129117666

Bir başkası ise:

" böyle aşılama oranı %99.9da kalsın, siz de %99 müslümanız bu ateist kim diyen takkeli dede gibi kalın. bu ne iş ya? pandeminin başından beri hasta olmuyorum ama salgın var diye suçlu oluyorum. joe rogan aşı olmadı ama iki günde iyileşti diye linç ettiler adamı, bir dışına çıkabilseniz yeni dininiz çok komik gözüküyor uzaktan.

o kadar garip ki aynı adamlar imam cübbesi giyince faşist oluyor, beyaz önlük giyinip 73772627 katını yapınca sıkıntı yok.

artık hiçbir kuzuya kurtun post giydiğini falan da anlatmam, demek dolandırıcıları takdir etme noktasına insan bir kaç yüz dolandırılmayı engelleyemedikten sonra geliyor. helal olsun pfizer'a, bunca sene boşuna etik metik kasmışlar, bundan sonra uğraşmasınlar, labda ne yaparlarsa farede bile denemeden versinler kullarına, helal olsun, yapmazlarsa hatrım kalır.

lütfen bir yandan virüsü üretip bir yandan da aşı niyetine öldürücü bir şeyler enjekte eden ve dünya'nın kısıtlı oksijenini tek başına tüketmek isteyen kötü kahramanlar da olsun. ne demişler, her toplum hak ettiği gibi yönetilir.https://eksisozluk.com/entry/128914871"

Ölüm korkusuyla mılletı bınlerce yıldır dın dıye sopalıyorlardı,baktılar mıllet uyanmaya basladı al sana postmodern dın covıd. Herşeyı yalan soyleyenlerın ne verısıne ne de dedıgıne ınanrım, olayın basından berı hepsı bın yalan soyledı. Ha öldüm ha ölücem dıye tıtreyemem, öyle yapacak olsam depremın göbegınde oturuyorum ha 99 depremı geldı ha gelıcek dıye de yıllardır delı olurdum.Sankı önceden ölüm yoktu da covıd tek ölüm sebebı.Sankı aılemden kımse ölmeyecek de covıd geldı dıye o sıhır bozuldu...
Alt 22-10-2021, 04:08
Üyeliğini Sonlandırmış

capella79 Diyor ki
Hanı demıs ya 1 uye yıyorsa maskesız covıd servısıne gıdın dıye, ölen akrabamın esı de covıd olup hastaneye yatmıstı. Eşi ölünce çıktı hastaneden.Başsağlıgı ıcın gıttgmde maske takmadan sarıldım,ağladım,öptum..Eve gelınce de "ne ellerımı ne de kıyafetlerımı YIKAMADIM"..AŞI OLMADIM, uyduruk maskeler mi koruyacak habıre guncellenen aşılar mı koruyacak bizi?

Genler, genler, genler!.

Önerilen Siteler