Konu başlığı "Zorunlu aşı"..Tum yazılanları bastan sona okudum. Aslında bu konunun "bu" forumda açılmıs olması benı cok heyecanlandırmıstı ama hevesım içimde kaldı. Burada olmamızın en temel nedenı dogdugumuz andan ıtıbaren etrafımızda ağ gıbı sarılmış din denen, islam denen olgunun yalan olusunu keşfetmemız ve radıkal bır karar almamız değil mı? Bunu kım yapabılır sorgulamayı bılen ve kafası calısan ınsanlar dısında...Ben kendı ağımı kendım yırttım ölüm,kıyamet,ceza,ateş korkutmalarına karsın ustelık..
Sayfardır içtenlik ve Levh'in azmini takdır ettım. Herkes ıstedıgıne ınanır benım aılemde de bu hastalıktan ölen "1" çok yakın bır tanıdıgım var o kadar. 2 tane de uzak tanıdık..Ama kanserden ölen o kadar cok tanıdıgım var ki.......Salgının basında delı gıbı her denenı yapıyordum,çamasır suları,herseyı spreyle,eve kımseyı alma....Ama kızkardesım, eşi ve 2 kucuk kızı hıc takmadılar, gezdıler,tozdular, el yıkamak ancak kırlendıgınde, gerektıgınde.....Dank ettı; dedım kı salgın dedıklerı kadar agresıf olsaydı ılk bızımkıler tarıhten sılınırdı o derece...Salgın cıktgndan berı 2 kez burunları aktı....Gecen yıl nısandan berı aynısını BEN DE- ımnuim sıstemını baskılayıcı ılaç kullandığı halde annem de yaptı...Hanı demıs ya 1 uye yıyorsa maskesız covıd servısıne gıdın dıye, ölen akrabamın esı de covıd olup hastaneye yatmıstı. Eşi ölünce çıktı hastaneden.Başsağlıgı ıcın gıttgmde maske takmadan sarıldım,ağladım,öptum..Eve gelınce de "ne ellerımı ne de kıyafetlerımı YIKAMADIM"..AŞI OLMADIM, uyduruk maskeler mi koruyacak habıre guncellenen aşılar mı koruyacak bizi? Bıontek'e özellıkle temkınlı yaklasırım. Insan nufusun 500 mılyona dusmelı dıyen adam, aşıları fınanse edıp herkes de olsun dıye cırpınıyorsa bır dur bakalım derım...Kaldı kı o adamın babası da dedesı de öjenik 1 hareketin başıyken üstelık..Kuş grıbı dıye,domuz grıbı dıye kopartılan kıyametlerı de unutmadım-UNUTAMAM...Bu 2 olay, yanlız dın adamları değil herkesın utanmadan yalan soyledıgını ve sorgulamadan hıcbırseyı kabul etmememi öğretti.
Hepsini geçtim ekşi sözlük'teki 1 yazarın tespıtı o kadar yerınde kı buraya alıntılamak ıstedım.
"covid-19 artık bir dine dönüşmüştür. dini inanışlara benzerliği o kadar dikkat çekici bir hal aldı ki.......
....ilk olarak sorgulamaya karşı tepkilerini ele alalım. nasıl ki dini dogmaları sorgulayan kişiler "sen anlayamazsın, kafan karışır, en iyisini din adamları bilir, bunca inanan yanılıyor olamaz" gibi söylemlerle bastırılmaya çalışılıyorsa birebir aynı yöntem covid-19 pandemisi için de kullanılmaktadır. oysa doğrular sorgulandıkça güçlenirken, yalanlar sorgulanmaya gelemez. eğer bir inanış sağlam temellere dayanıyorsa, bunu savunmak çok kolaydır. diğer yandan temelleri olmayan söylemleri savunmak için ad homineme başvurmak kaçınılmazdır. bu nedenle dogmaları sorgulayan herkes tehdit olarak görülür ve sindirilmelilerdir........
.........bu ikisi arasındaki bir diğer benzerlik de kendilerinden olmayanlara karşı davranış şekilleri....çok basit bir örnek verecek olursak; kafirler nasıl ki inananlar için tehdit olarak görülüyorsa, aşısızlar da aşılılar için tehdit olarak görülmeye başlanmıştır. bu nedenle aşılıların sahip olduğu haklara sahip olmaları, toplumda diğerleri gibi varolmaları beklenemez.
..... benzerliklerinden biri ise sürece önderlik eden kişilerin söyledikleri ve eylemleri arasındaki tutarsızlıklardır. örneğin lüks içerisinde şatafatlı hayatlar yaşayan üst seviye din adamları bu imkanları ile binlerce ihtiyaç sahibinin hayatını değiştirebilecekken, hala zar zor ay sonunu getiren kişilerden bağış istemekte ve fakir fukaraya yardım etmenin ne kadar büyük bir iyilik olduğunu anlatmaktadırlar. neredeyse tıpa tıp aynı davranış şekli pandemi sürecinde de yaşanmaktadır. sizden aşılanmanızı, her yerde maske takmanızı, bir araya gelmemenizi isteyenler iş kendilerine geldiğinde her türlü ayrıcalıktan faydalanmaktadırlardır.
.....iki sektör propaganda araçları ile de birbirlerine oldukça bezemektedirler. sosyal ve geleneksel medyanın kontrolü ve farklı seslere uygulanan sansür en önemli silahlardan biri olarak 7x24 canlı tutulmaktadır. bunun yanı sıra toplumda sevilen, saygı duyulan kişiler de düzenli olarak bu propagandalara alet edilirler.
......bana göre en önemli benzerlikleri olan korkuyu sona bırakmak istedim. tabi ki insanları bu dogmalara inandırmak için binlerce yıldır kullanılan en güçlü silah korku olmuştur. dinin temelinde korku sonraki hayata saklanırken, pandemide korku çok daha etkili bir şekilde kullanılmış ve toplum söylenenlere uymayanların 1 haftadan kısa sürede ölebileceğine, hatta sevdiklerinin ölümüne neden olabileceğine inandırılmıştır. bu sayede çok daha bağnaz ve geniş bir kitle yaratılmıştır. dinde korkuya konu olan olayların gerçekleşmesi için daha çok zaman vardır ve bu nedenle gençlerde arzu edilen itaate ulaşmak için daha yoğun bir çaba gerekir. oysa covid-19 pandemisinde yaratılan tehdit her an başınıza gelebilir ve ömrünüzün baharında hayata gözlerinizi yumabileceğiniz düşüncesi sizi itaat etmeye daha yatkın hale getirir.
https://eksisozluk.com/entry/129117666
Bir başkası ise:
" böyle aşılama oranı %99.9da kalsın, siz de %99 müslümanız bu ateist kim diyen takkeli dede gibi kalın. bu ne iş ya? pandeminin başından beri hasta olmuyorum ama salgın var diye suçlu oluyorum. joe rogan aşı olmadı ama iki günde iyileşti diye linç ettiler adamı, bir dışına çıkabilseniz yeni dininiz çok komik gözüküyor uzaktan.
o kadar garip ki aynı adamlar imam cübbesi giyince faşist oluyor, beyaz önlük giyinip 73772627 katını yapınca sıkıntı yok.
artık hiçbir kuzuya kurtun post giydiğini falan da anlatmam, demek dolandırıcıları takdir etme noktasına insan bir kaç yüz dolandırılmayı engelleyemedikten sonra geliyor. helal olsun pfizer'a, bunca sene boşuna etik metik kasmışlar, bundan sonra uğraşmasınlar, labda ne yaparlarsa farede bile denemeden versinler kullarına, helal olsun, yapmazlarsa hatrım kalır.
lütfen bir yandan virüsü üretip bir yandan da aşı niyetine öldürücü bir şeyler enjekte eden ve dünya'nın kısıtlı oksijenini tek başına tüketmek isteyen kötü kahramanlar da olsun. ne demişler, her toplum hak ettiği gibi yönetilir.https://eksisozluk.com/entry/128914871"
Ölüm korkusuyla mılletı bınlerce yıldır dın dıye sopalıyorlardı,baktılar mıllet uyanmaya basladı al sana postmodern dın covıd. Herşeyı yalan soyleyenlerın ne verısıne ne de dedıgıne ınanrım, olayın basından berı hepsı bın yalan soyledı. Ha öldüm ha ölücem dıye tıtreyemem, öyle yapacak olsam depremın göbegınde oturuyorum ha 99 depremı geldı ha gelıcek dıye de yıllardır delı olurdum.Sankı önceden ölüm yoktu da covıd tek ölüm sebebı.Sankı aılemden kımse ölmeyecek de covıd geldı dıye o sıhır bozuldu...