Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2025, 16:31
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Marks neden eleştirildi?

Sosyalizm diye bir şey verdiği için

Yani insanlığı kapitalizm ve komünizm diye iki yola bölseydi biz eleştirmeyecektik

Bu ikisi dışında bir arayol göremiyorum.

Bendeki bölümleme şu.

a- Doğa; doğal yol, doğal varoluş (avcı toplayıcı doğal kabile yaşamı)
b- Tarım, hayvancılık kentleşme (Sizin kapitalizm dediğiniz ve bana göre sosyalizm ve kapitalizm yaklaşık aynı olacaktı)

Bu ikincisinin (b'nin) doğaya, hayvanlara ve varoluşa karşı eşitsizlik/sınıf/mülkiyet/kötülük üretmeyen biçimi bulunamaz

Şimdi tüm dünya bir gün sosyalizme geçecek sonra tüm dünya bir gün komünizme geçecek. Bana göre afaki.

Bana göre özgür yaşamak isteyen insanlar bir çıkış yolu bulmalı..

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 12-06-2025, 16:39
Üye

Eski eşle kavga gürültü aldatma herşeye karışık boşandık ve uzun -aylarca- whatassap hangout yazışmaları

Bana etmedik laf bırakmadı, duymadık hakaret kalmadı (ateyiz, şizofren şu bu uzuyor) ondan bile bencil, narsist felan duymadım

Alt 12-06-2025, 16:50
Üye

Benim ruh halim şu

Yarı yarıya abartısız

Burada da paylaşmış olmalıyım. Bir Amerikan rahip misyonerlik için orta Amerika da yeni temas kurulan bir kabileye yollanır ve kabileyle uzun bir zaman geçirince en son dinden çıkar ve onları/yerli halkı savunur olur, kendi topluluğuna onları yeğleyecek hale gelir.

ya da şöyle bakalım

1500'ler de bir gemiye bindirildim. Kuzey Amerika'ya götürüldüm. Bana oradaki insanlara ateş açmam söylendi ve ben bunu yapmak istemedim, gittim onlara katıldım ve beni oraya götürenlere ateş açmayı yeğledim.

Tam olarak bu durumdayım.

Modern insanla bağlantımı kaybettim.

Modern insanla -tümden- -abartısız- kafamdaki tüm bağı/ilişiği neredeyse yıkmış feshetmiş durumdayım, "düşman" ; ya da zaten o bunu yaptı ve beni o duruma getirdi. Tüm yaşantım. Aidiyet yok, yer yok. Normlara uymuyorsan pestilini çıkarırlar. Tüm yaşantım. Tüm her yönden tüm herkesten gelen/yönelen bir baskı. Anlaşmazlık iletişimsizlik ve ümit yok, çıkış yok.

Marks burada neden anıldı?

Ben gerçekten toplumdan kurtulmanın ve düzen/sistem denilenden çıkışın bir yolunu arıyorum -şimdi yaşarken- -hemen şu an- ve yalnız olmuyor. Birleşecek insanlar arıyorum ve sosyalizm bana göre değil zaten mümkün de gözükmüyor..

Marks'ta burada bir engel olarak karşıma çıktı. Engel engeldir.

Marks'ın dedikleri benim şu an hiç bir işime yaramıyor. Bir çıkış göstermiyor. Topluluk oluşturmamı da sağlamıyor.
Yani ben insanlaırn %100 ünü komünizm denilen zihne evriltmezsem/ışınlamzsam Marks'n bana faydası yok

Alt 12-06-2025, 17:06
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

ictenlik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Marks neden eleştirildi?

Sosyalizm diye bir şey verdiği için

Yani insanlığı kapitalizm ve komünizm diye iki yola bölseydi biz eleştirmeyecektik

Bu ikisi dışında bir arayol göremiyorum.
Böyle yapmadın, soruları da cevaplamadın, neden böyle bir yola gidildiğine dair de hiç bir fikriniz yok, zira ortaya koymadınız.

"Ben 50 yaşıma dayandım, komünizmi görmeyeceksem, torun torba görmeyecekse"

"Marx doğaya çıkın dememiş o halde aristokrattır, yok bizim sıradan köylülerin içinde yetiştirilmesi gerekir vs."

Yaptığın bu oldu, oysa "doğaya çıkın" demesi gerekmiyor, mesele bu kadar basit değil ve madem o kadar basit görüyorsunuz, denmesi de gerekmiyor, buyrun doğaya çıkın... Marx'da komüncüdür, ama bunun kendisiyle, bireylerle sınırlı olmayacağını bilir, yani geniş ve o bilince ulaşmış insanlık ve mevcut dünyaya karşı da direnebilme ve kazanmayı gerektirir, bu da şu koşullarda bir anda ve hazır-kolay bir süreç olmayacak. Şu ya da bu size narsist dememişse -ki ölçüt değildir- ben de hitap olarak demedim, konuyla ilgili olarak sürdürdüğünüz davranış(BEN kriteriniz) ve kişisel ve aşırı "ben", "sen" odaklı tutumunuza dedim. MONOLOG devam ederse yine farklı olmayacak...

Yukarıdaki alıntılarla ifade ediyorum bakın hala bunu yazışıyoruz, bu yaklaşımınız eleştiri değil, bu hislerle sizinle tutarlı bir yazışma yürütmemiz mümkün değil, objektif olma şansınız yok ve dedim ki MESELE MARX DEĞİL, bu tarzınız eleştiri olmuyor, kişinin kim olduğunun da önemi yok...

İsnat edip haklı çıkmak için cımbız yöntemlerine koyuluyorsun, sonra da bu tutumun yanlış olduğu ifade edilince alınıyorsunuz. (işte Manifestoyu öne sürüp tarih kitabı olmama iddianız, "Avrupalı Beyaz" demek için Avrupanın esas alındığı bir kesit sunmanız gibi(Avrupa söz konusu ise elbette Avrupa yazılacak, Çin söz konusu ise Çin). İnsanlığa seslenen, "özgürlük" diyen, nasıl mahrum ediliyoruz diye anlatan bir metinde ayrım yoktur, seslenen kişi İNSANLIK derken kendisinin nerede doğduğunun ayrımı olmadığı gibi, kendince çeşitli ayrımlar üretip, sonra da kendi ürettiğin ayrımcılık üzerinden eleştirmeye kalkıyorsun, olmuyor. Nereden baksan yaptığın yanlış...

Size bazı sorular sordum, siz o soruları yanıtlayın, belki neden sosyalizm(geçiş dönemi) söz konusu oldu anlama noktası, başlangıca gelebiliriz(komünizm sınıfsız, sınırsız, devletsiz bir toplum, kapitalizmden de komünizme direk geçiş şansı yok. Bırakalım teorisini, doğası, koşullar gereği yok. Üzerinden 150-200 yıl geçmiştir, bırakın kapitalizmi, altyapı, üstyapı, üretim ilişkileri değişimi koşulunu, daha hala feodal toplum, kültürü söz konusu olabiliyor).

Nedeni zaten açıklanmıştır, ama okumadığınız, muhatabınızı da dinlemediğiniz, monolog'da ısrar ettiğiniz için yol alma şansımız yok...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 12-06-2025, 19:09
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

içtenlik, sesin güzel ama fikirlerin kokmuş çorbaya benziyor. Bilince dayanmayan, kapitalist söylemlerin, duyumların deforme olmuş hali gibi.

Karl Marks, kimseyi zorlamıyor, onun teorilerini beğenir veya beğenmezsin, bu bireysel bakışla alakalı. Lakin onu eleştirdiğin zamanda elle tutulur, bilimsel bir yanı olmalı, böyle haybeye eleştirilmez.
Madem onu eleştirme niyetini taşıyorsun, o halde onu çürütecek nitelikte bir tezin olmalı. Yani Karl Marks gibi bir dehayı eleştirmek için en az senin de onun kadar filozof yeteneğin, araştırman, karşı konulması zor teorin olmalı.
Oysa Marks, kafadan atan değil, bizzatihi yıllarca araştırarak bilimsel bir kanıtla, o güne kadar gelen bütün görüşleri yerle yeksan etmiştir. Ütopyacı filozofları tarihin çöplüğüne gömmüş, hayallerin gerçek olabileceğini kanıtlamıştır.

Kapitalizm, komünizm arası sosyalizm olmaz ne demek, bu bir saçmalıktır.
İnsan doğar, ona bebek denir, 18 yaşına kadar çocuk denir, otuzlu yaşlara kadar genç denir, sonra yaşlı.
Sana göre doğan çocuk yaşlı olarak doğmalı.
Üstelik kapitalist sistem bile binlerce yıllık geçmişinden sonra oluştu.
Ne kapitalizm hah demeyle olur ne de komünizm, hepsinin belirli aşamaları var.
Alt 12-06-2025, 21:41
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle yapmadın, soruları da cevaplamadın,
Hayır. Sen yanıtlamadın hem de iki kez

Bugün hayatını bırakıp bir komüne taşınmak, doğada sanayi toplumunun neredeyse hiç bir olanağı olmadan yaşamak gibi bir düşünceyi aklından geçirdin mi?

Yanıtlanmadı ve sanırım okunmuyorum ya da düzgün okunmuyorum. Okunmadığımı düşündüğüm ya da kopuk okunduğumu algıladığım için seninle düzgün bir iletişim yürütülemeyeceğine karar verdim

Ben düzgün yanıt alamadığım kişiye düzgün yanıt vermem ki araya katılmış kişiye sallayan -kişiselleşen tuhaf ifadeler var orada kopuyoruz

Onları yazmazsan okur yanıtlarız, seve seve

Alt 12-06-2025, 21:47
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapitalizm, komünizm arası sosyalizm olmaz ne demek, bu bir saçmalıktır.
Sondan bir yorumu mu okudun?

Yazdıklarımda ne anladın, bir açıklar mısın?

Diyorum ki; insan doğada avcı toplayıcı olarak yaşar -ki bu doğal ortamı- -ki bu doğal varoluşu- ya da bir kente köye göçer (yerleşik hayat) tarım ve hayvancılığa başlar, yönetim örgütler vs.
Kısa kesiyorum. a ve b durumu gibi iki yol

İnsan şu an bu döngüden çıkmadığı sürece barış bulamaz

Bak şimdi benim düşünce sistemimde şu var.

a- Doğal varoluş
b- Tersi

Bunu anladın mı?
Bunlar üzerine hiç düşündün kafa yordun mu?

Alt 12-06-2025, 21:56
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
(komünizm sınıfsız, sınırsız, devletsiz bir toplum, kapitalizmden de komünizme direk geçiş şansı yok. .
Şimdi ben tüm insanlığın komünizme geçmesinden ya da geçirilmesinden sözetmedim.

Benim gibi toplumu ya da sizin şu an sistem ve kapitalizm dediğinizi onaylamayan insanların yüzbinlerle milyonarla birleşerek toplumdan bölünmesinden sözettim

Tam aksine 8 milyar insanız değil mi? 8 milyarın hepsi komünizm mi isteyecek? Bir gün gelip te?

Ben size iki dürüst laf yazayım. Sonradan karışana da . Bunlar üzerine düşünmediniz ,yarım yamalak okumayla, anlamadan dinlemeden bana çatıyorsunuz.

Alt 12-06-2025, 22:04
Üye

Anlamayan için yeniden.

Tam aksine ben komünizm ve doğa yaşamı istiyorum. Şu an buna hazır, açık, istekli ve istençliyim. Bunu laf olsun diye yazmıyorum. İnsandan bıktım ben. Bunda ciddiyim ben.

Kölelik, sömürü mülkiyet sınır sınıf devlet olmayan hayat. Bunu ben yaşarken istiyorum çünkü insanın insana karşı ve doğaya karşı ve hayvanlara suç işlediği, kirlendiği ve bu yozlaşmadan kurtulması gerektiğine inanıyorum. Buna ortak olmak istemiyorum.

Benim dediğim bu

Bana önerilen ne?

Şimdi siz dur önce sosyalizme geçeceğiz sonra bir gün gelecek komünizme geçeceğiz?
Ne zaman?

Bana önerdiğiniz köle gibi öl mü? Mülkiyeti tekrarla mı ve kutsa mı? Özgürlük aramamak mı? çünkü göremezsin senin yaşamına yetişmez mi?

Devrim için milyonlar mı toplayalım sonra sosyalizme gidelim.

Siz bunlar tuhaf gelmiyor çünkü gerçekten diğer türlü bir yaşamı aramadınız ve istemediniz ,en azından ona benim güçlü bir ihtiyaç hissetmemiş olmalısınız. Diğer türlü beni anlardınız.

Burada empati yok o yüzden konuşmanın anlamı yok

Alt 12-06-2025, 22:19
Üye

Beni bütüncül okumayanlar için en azından yorum ekleyecekse hiç değilse bu yorumu tamamını okumayı rica ediyorum,

Şimdi ben fındık çiftçisiyim. Tıpran vuruyorum böcek parçalıyorum. İlaç atıyorum böcekleri felç ediyorum. Ben bundan rahatsızım. Bunu yapmak istemiyorum

Şimdi çıkış yolu arıyorum. Kafama mı sıkayım? Tek başıma bir dağa mı gideyim?

50-60 kişi olsa giderdim yalnız olmaz o iş ama ben onbin yüzbin kişiyi yeğlerdim

Marks'a neden çattık?_

Ben gidip insanlara ben bu yaşam tarzından rahatsızım gelin birleşelim çıkış arayalım diyecek olsam adam karşıma çıkıyor.
Dur bekle öyle olma o iş daha sosyalizm var komünizm var Marks öyle dedi.

Şimdi ben fındık çiftçisiyim. Tıpran vuruyorum böcek parçalıyorum. İlaç atıyorum böcekleri felç ediyorum. Ben bundan rahatsızım. Bunu yapmak istemiyorum
O işi bıraksam da olmaz artık. Uygarlığın her şeyinden rahatsızım. Yediğim tavuğun kafesten gelmesinden rahatsızım. Başka çok şeyden. Bu uzuyor.

Ben ciddi anlamda uygar yaşamdan çıkış arıyorum ve beni yalnız bırakmayacak/hissettirmeyecek biçimde. Şimdi. Şu an.

Ben bunları laf olsun diye yazmıyorum

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlamayan için yeniden.

Tam aksine ben komünizm ve doğa yaşamı istiyorum. Şu an buna hazır, açık, istekli ve istençliyim. Bunu laf olsun diye yazmıyorum. İnsandan bıktım ben. Bunda ciddiyim ben.

Kölelik, sömürü mülkiyet sınır sınıf devlet olmayan hayat. Bunu ben yaşarken istiyorum çünkü insanın insana karşı ve doğaya karşı ve hayvanlara suç işlediği, kirlendiği ve bu yozlaşmadan kurtulması gerektiğine inanıyorum. Buna ortak olmak istemiyorum.

Benim dediğim bu

Bana önerilen ne?

Şimdi siz dur önce sosyalizme geçeceğiz sonra bir gün gelecek komünizme geçeceğiz?
Ne zaman?

Bana önerdiğiniz köle gibi öl mü? Mülkiyeti tekrarla mı ve kutsa mı? Özgürlük aramamak mı? çünkü göremezsin senin yaşamına yetişmez mi?

Devrim için milyonlar mı toplayalım sonra sosyalizme gidelim.

Siz bunlar tuhaf gelmiyor çünkü gerçekten diğer türlü bir yaşamı aramadınız ve istemediniz ,en azından ona benim güçlü bir ihtiyaç hissetmemiş olmalısınız. Diğer türlü beni anlardınız.

Burada empati yok o yüzden konuşmanın anlamı yok

Önerilen Siteler