Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-05-2007, 16:16
irfandenizi irfandenizi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: Tanrı Var(mı)dır 2.

irfandenizi'nin mesajının copylendiği yer.

sayın irfandenizi: bir daha böyle kopyala yapıştır yaparsanız sizi ait olduğunuz bir kaç
milim derinliğindeki denizinize göndeririz. Aklınızda bulunsun.

frodo
Alt 18-05-2007, 16:34
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tam c/p nin de bir adabı vardır deyip asılan yazıyı silmeye hazırlanıyordum ki yazıya gözüm
takıldı ve bu muhteşem yazıyı silmeye gönlüm razı olmadı..

Yazıdaki derin anlamı kavrayabilmek için her gün bir defa okumak gerektiğini düşünüyorum.

Allah'ın varlığına delil olarak sadece şu cümle kafidir:

“Dünyada hiçbir delil kalmasa bile, bir mikrobun hayati bana Allah’i ispat etmeye yeter. “ LUIS PASTEAUP

Yalnız irfandenizi arkadaş merakımı celb etti aşağıdaki eşleşmeyi anlayamadım. Bir ara açıklarsan sevinirim, sevaba girersin icabında...

Asansör........................................... ..............Yer çekimi

edit: irfandenizinin mesajı yeterince asılı durduğu için kaldırdım.İlgilenen arkadaşlar verdiğim
linkten bakabilirler.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 18-05-2007, 17:28
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu kadar uzun yazıları Copy Paste yapan arkadaşlar acaba tamamını okuyor mu? merak etim

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 18-05-2007, 17:51
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Frodo
Bu arkadaş bunları asmış asmasınada, astığı şeyler soyut, Vampir gerçektir savlamaları..
Oysa ilk sayfalara dönse bu konular işlendi ve ne yaptığı ona izah edildi... O nedenle ben varsa linkasılıp geriye kalanın silinmesi yoksa tümden silinmesini talep ediyorum... Bize papağan lazım değil, bize arı ve diri, kendi iradesinin azda olsa farkına varmış insan lazım... Yazarsın çizersin kaynağınmı var faydalanırsın ve bunuda belirtirsin.

irfandenizi- (Bundan sonra İ harfi ile anılacak)
Tavlamaya çalıştığı kişi K harfi ile anılacak.

İ-Vampir ne yapar, kan emer. İnsan kanı.
K-Vampir soyuttur, somutluğu yoktur.
İ-Olurmu kim diyor onu mesala resime bakıyorsunuz ne anlıyorsunuz ressam. Binaya bakıyonuz ne diyonuz Usta.. Eeeee İnsan gerçek değil mi?
K-Gerçek
İ-Kan gerçek değilmi hemde bak bu bir mucize, 1500 yıl önce kandan bahsetmiş.. Kan gerçek değil mi?
K-Gerçek
İ-Eeee vampirde kan emdiğine göre demek ki oda gerçek, 50 adet örnek, bir C/P İrfandenizi Tanrıyı ispatladı hemde Tanrıya rağmen, sanki avukat lazımdı 8O

Bu tür akıl oyunlarına, teyyare deniyor... Bu yönteme ise insan kandırma yöntemi deniyor. Madem delil arıyorsun be adam önce 1 nolu sayfadan başla ve oku... Oku.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 18-05-2007, 17:55
sey-ful-lah sey-ful-lah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaş bayağı döktürmüş, tabi spartanın dört işlemini anlayanlar bunu da uzuncana okumuşlardır.

Neyse, ben kafamdaki soruma bilimsel ilaha inanlara sorayım.

Normal şartlarda vardan yok, yokdan var olmaz. tamam.

Kainatta maddaler şartlara göre evrim geçirirler. Tamam.

Ama ben tekrar nizama dikkat çekmek istiyorum ve soruyorum. Bakınız soruyorum diyorum, birileri gibi ahkam kesmiyorum, sparta gibi hem savcı hem direk hüküm de veren de olmamamaya çalışıyorum.

Soru şu, Öyle bir evrim oluşmuş ki yazın insanoğlunun ihtiyaç duyduğu sulu meyvalar, kışın da soğuk için dayanıklılık sağlayan meyvalar *evrimleşmiş.

Bunda hiç ilginç bir durum yok mu yaw.

Onlara, *-İnsanların inandıkları gibi siz de inanın denildiğinde ise, -Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim? derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler. *Bakara Süresi Ayet:13
Alt 18-05-2007, 18:02
Üye Değil

Dis = takma dis demis
Halbuki takma dis gercek disten her yonden daha avantajli ve daha saglam. Boyle her ornege bakis acisi ayni, Allah'i kafasinda sahislastirmis, bu sebeple insanlara rakip gibi goruyor. Simdi desen bak takma dis daha iyi hocam, onun yapildigi mineralleri yaratan kim diyecek. Cevap belli, soru degisiyor.

Size konu ile ilgili bir kart oyunu ogretmek istiyorum.

1. Desteden rastgele bir kart cekin, bakin ve karsinizdakine kac oldugunu gostermeden karti biryere koyun.

2. Bu cektiginiz kagidi, mesela sinek 10, aklinizda tutarak, geri kalan kagitlari bir yere kaldirip bir kagit kalem alin.

3. Karsinizdakinin sinegi bulmasini saglayacak sekilde soru sorun. Mesela dort sembol var, karsinizdakine iki sembol sectirin. Mesela karo ve maca dedi, geriye sinek ve kupa kaldi deyin. Mesela maca ve sinek dedi, bu sefer sectigi sembollerin ustunu cizmek yerine (bir onceki ornekteki gibi), secilmeyen sembollerin ustunu cizin, bu sekilde sinek 10'u bulana kadar devam edin. Karsinizdaki kisi olayi algilayamayacak ve bu tarz sorular sonunda, sizin cevabini belirlediginiz sinek 10 a gelicektir. En onemlisi bu karti tamamen hur iradesi ile sectigini dusunecek.

4. Ta ilk basta kenara ayirdiginiz karti acmasini isteyin.

Mantik ayni mantik, bu sebeple copy paste yeterli, c/p'nin uzerine cikacak kapasitede olanlar hep burada zaten.
Alt 18-05-2007, 18:11
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Seyfullah bak tartışacaksan ya adımı andığında kendine bir çıkarsama yapmadan kullan yada kullanma sevgili arkadaşım... Seninle bu konuyu kendi adıma kapadım ben, yoğurt siyah seyfullah, tamam aslında yoğurt beyaz görülür ama...ama...ama... ne dersen o olur uzun uzun izahlarda bulundum artık çarpıtmaya ne gerek var.
4 işlem deyip duruyorsun o dört işlem değil,
al sana veriyorum....
SIFIR , 0
ne yaparsan yap 40 işlem yap, integral yap, diferansiyel hesapları yap, ne istiyorsan yap, karekökünü al....

Normal şartlarda vardan yok, yokdan var olmaz. tamam.

Kainatta maddaler şartlara göre evrim geçirirler. Tamam.

Zaten bizde onu söylüyoruz, anormal şartlar ise ancak anormal kurgularda oluyor. Bunun ucu yok sonu yok, nasılsa soyut yani hayal yada düşünsel yada kurgusal(spekülatif) alandasın dilediğince normal şartları alıp anormal yana monte edebilirsin... Ama normal şartlar içinde kaldığın sürece hiç bir anlamı yoktur..

Evrim diye başladığın paragarfa ise yine yanlı, ön yargılı.... Bakışın doğru değil... Çıkarsama üzerine kurulu yine kurgusal.. Kendi verdiğin sıfatlarla yine kendin açıklama yapıyorsun...

Bende diyorum ki, sulu meyveler Su tanrısına aittir, her tanrı bir görevle meşguldür ama gel görki heyhatt benim Su Tanrım bir sıfırdır! İnanmam gerekir buna, aksi normal şartlarda sıfır olduğunu anlarım ve sulu meyevelerin varlığı onun kanıtıdır dediğim yerde sanırım ki her şey tamam, metafizik yani fizik ötesi, of yada poftan bir kelime bulup birde ona somut olanın sıfatlarını yükledim mi sanırım ki, lafla peynir gemisi yürüyecek... Sulu meyveler var o halde Su Tanrısı var.

Şu n............................evren................ .......n
bu soruma hala yanıt alamadım..

0, sıfır dan ise sıfırdan başka üfürmekten başka bir şey henüz çıkmadı... Üfürmeyelim lkütfen 4 işlemide unutalım, ne istiyorsanız o işlemi yapın...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 18-05-2007, 18:22
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Normal şartlarda vardan yok, yokdan var olmaz

Allahın yaratması var olan birşeyi evrimleştiriyor mu?, yoksa yoktan mı var ediyor? :?

Yoktan var ediyorsa Allah c.c inan biriNormal şartlarda vardan yok, yokdan var olmaz bunu nasıl açıklar?

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 18-05-2007, 18:23
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

"Soru şu, Öyle bir evrim oluşmuş ki yazın insanoğlunun ihtiyaç duyduğu sulu meyvalar, kışın da soğuk için dayanıklılık sağlayan meyvalar *evrimleşmiş. "

"Bunda hiç ilginç bir durum yok mu yaw."
(seyfullah)

Var. Ama bu soruyu mesela eskimolara sor ve cevap al.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 18-05-2007, 19:39
Üye Değil

şimdi bizim irfandenizi, '' ulen astım yazıyı hepsi bön bön bakıyor, kimse cevap veremiyor
mahvettim bitirdim hepsini'' diyordur * * *

Önerilen Siteler