06-07-2007, 20:57
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Kur'an içkiyi hoş görür mü?
thunderpoint";p="´isimli üyeden Alıntı
sevgili vartor abim hatalı bilginizi düzeltmek istiyorum cennette altından şarap *akan ırmaklar sarhoş edici nitelik taşımıyor lütfen eksik ve hatalı bilgilerle sallama yorum yapmayalım
|
Sevgili beelzbb,
Çok güldüm, inan! Demek cennetin 'şarap' akıtan ırmakları kafa yapıcı değil, öyle mi? Peki sana bir soru: neden su değil de şarap akıyor; ne faydası olacak ki şarabın? Su aksaydı dünyadaki gibi...
Sevgili kardeşim, eğer buradaki 'kafa bulmaya özendirme'yi, 'sarhoş olma ve kendinden geçme imkanına kavuşma'yı ve sana bu fırsatı verecek ürünün bolluğunun anlatılmaya çalışıldığını göremiyorsan senin için yapabilceğim hiç bir şey yok. *
Bence sen 'Şarap' denen içkinin nasıl yapıldığını bir araştır.
Şarap alkolle takviye edilmeyen ender içkilerden biridir. Tüm yapman gereken biraz üzüm
toplayıp bunun suyunu sıkmak; uygun klimatik ortamda belli bir süre bekletmek -fermantasyon- ve damıtmak. Başarılar sevgili kardeşim.[/quote]
yoğun nöbetlerimden ötürü giremedim şu an fırsat bulab,ldim yazmaya
kardeşim kevser şarabını araştırmanı öneriyorum.dersini çalış öyle yaz tamam mı canım benim o bildiğin kafa yapan benim de çok sevdiğim şaraptan olmuyo kardeşim
|

06-07-2007, 22:24
|
|
|
sevgili belzbb
şarap değlse neden şarap diye geçsinki, şurup diye geçerdi, şerbet diye geçerdi, ne bileyim
fanta yedigün diye geçerdi, demekki şarapki şarap geçiyor. bak şimdi şarapsız namaz kılınmazmış
bir zamanlar, ayete bak ayete *
nisa 43 - Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın. Cünüb iken de yolcu olanlar müstesna gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur, veya yolculukta bulunursanız veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince veya cinsî münasebette bulunup, su da bulamazsanız o zaman tertemiz bir toprak ile teyemmüm edin. Niyetle yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz ki Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.
demekki hiçde yasak değilmiş, yasak olsa içmenin ve kılmanın sınırlarını belirlemez ell ilah
|

06-07-2007, 23:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gandalf";p="´isimli üyeden Alıntı
sevgili belzbb
şarap değlse neden şarap diye geçsinki, şurup diye geçerdi, şerbet diye geçerdi, ne bileyim
fanta yedigün diye geçerdi, demekki şarapki şarap geçiyor. bak şimdi şarapsız namaz kılınmazmış
bir zamanlar, ayete bak ayete *
nisa 43 - Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın. Cünüb iken de yolcu olanlar müstesna gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur, veya yolculukta bulunursanız veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince veya cinsî münasebette bulunup, su da bulamazsanız o zaman tertemiz bir toprak ile teyemmüm edin. Niyetle yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz ki Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.
demekki hiçde yasak değilmiş, yasak olsa içmenin ve kılmanın sınırlarını belirlemez ell ilah
|
gandalf abim de get daralmışım zaten
sabaha kadar nöbetteyim ara ara giribiliyorum açtırma sabah sabah bana villa dolucayı
araştır öğren belkim sarhoşluk vermeyen şaraplarda mevcuttur şehadet şarabı nebiliyim kevser gibi...
bak daha keşfedilemeyen bir ton bitki ot ne biliyim hayvan türü bile var ben şu yoğunluğumda bunları düşünebiliyorum sen daha iyi düşünürsün heralde
ama işine geldiği gibi değil ha hadi ...
|

06-07-2007, 23:33
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
yahu beel işe girmene sevindim , tevekkeli onun için ortalarda yoksun
* *saygılarımla
bu ileti burada şık olmadı ama affedin
|

07-07-2007, 01:31
|
|
|
Din adami'nin Islam kaynaklarindan (özellikle Beyzevi 'den) naklen bildirmesine göre içkili namaz yasagi Abdu'r-Rahman b. Avf ile ilgili bir olay vesilesiyle konmustur. Olay sudur:
Paraca ve mal'ca varlikliligi ile taninmis bulunan Ibn Avf bir gün ahbablarina büyükce bir davet verir; davet'e Muhammed'in yakin arkadaslarindan ve Sahabi'den kisileri çagirir. Aksam vaktine kadar süren davet sirasinda herkes yer içer ve sarhos olur. Aksam namazi gelince bu kisiler sarhos bir sekilde namaza dururlar. Içlerinden biri Kur'an'i kiraat etmege baslar fakat agzindan, "Tanri'ya ve peygamberi'ne" saygisizlik niteliginde abuk sabuk seyler çikar. Haber Muhammed'in kulagina ulastikta, Muhammed öfkelenir ve Ibn Avf'i takliden diger kisilerin de ayni davranista bulunmalari ihtimalinin tehlikeli sonuçlar yaratacagini düsünür. Bu nedenle içkili halde iken namaz kilmayi yasaklar Kur'an'a su ayet'i koyar: "Ey Inananlar! Sarhosken, ne dediginizi bilene kadar... namaza yaklasmayin..." (K. 4 Nisa 43)
Fakat dikkat edilecegi gibi içkiyi yasaklamis degildir; sadece içkili sekilde namaz kilmayi yasaklamistir. Içkiyi tüm olarak yasak etmemesinin nedeni, hem Ashab'tan kisileri ve hem de özellikle olayin çikmasina vesile olan Ibn Avf'i gücendirmemektir. Çünkü Ashab'tan çogu içkiye düskün kimselerdi; içki'nin yasaklanmasini hos karsilamazlardi. Öte yandan Ibn Avf, Islam'i ilk kabul edenlerden olup Muhammed'in en çok sevdigi ve saydigi kimselerden biriydi. O kadar ki onu, Cennet'e gidecek "on Sahabi"den biri olarak ilan etmistir 520. Sarap içimini kesin olarak yasaklamakla onu da kaybetmis olabilirdi. Bu itibarla içkiyi kesin olarak yasaklama yoluna o an için gidememistir.
Ancak ne var ki daha sonraki bir olay vesilesiyle, içki yasagini koymanin kendi otoritesi bakimindan kesin zaruret oldugunu anlamis, ve Kur'an'a: "Ey Inananlar! Içki, kumar, putlar ve fal oklari süphesiz seytan isi pisliklerdir, bunlardan kaçinin..." (K. 5 Maide 90) seklinde koydugu ayet ile kesin içki yasagini getirmistir. Bu yasagin Uhud savasi'ndan sonraki bir olay vesilesiyle kondugu anlasilmaktadir. Burada söz konusu olay, Muhammed'in amucasi Hamze b. Abdi'l-Müttalib 'in, içkili bir halde iken kendisine hakaretler savurmasidir. Bu hakaretler yüzünden halk indinde otoritesinin bir hayli sarsilabilecegini ve bu nedenle içkiyi kesin olarak yasaklamak gerektigini düsünmekle beraber, amucasi Hamza'nin sagligi sirasinda bu isi yapamamistir; çünku yapmaga kalksa karsisinda Hamza'yi bulacagini hesaplamistir. Bundan dolayidir ki içki yasagini onun ölümünden hemen sonra hükme bglamistir. Islam kaynaklarinin, ve özellikle Buhari'nin Ali Ibn-i Ebi Talib'den rivayetine göre olay söyle:
Hamze Ibn-i Abdülmuttalib hem Muhammed'in amucasi ve hem de süt kardesidir. Muhammed'ten bir kaç yas büyük olup müslümanligi ilk kabul edenlerden biridir. Müslümanligi kabul edisi Islamiyet için büyük bir "kuvvet ve mesned" olarak kabul edilir, çünkü Hamze Kureysiler arasinda cesareti, yigitligi ve savasciligi ile taninmistir. Bedir savasinda büyük yararliliklar göstermis Uhud savasina katilmis ve bu savas sirasinda ölmüstür. Bütün bu meziyetlerine karsilik Hamze'nin bir kusuru vardir ki o da asiri sekilde içkiye ve kadina düskün olmasidir. Iste günlerden bir gün Hamze dostlarinin evinde, sarkici bir kizla beraber sarab içerek eglenirken sokakta "ihdirilmis" develer görür. Sarkici kizin: "Ey Hamze, (su) semiz develere bak!" demesi üzerine kilicina sarildigi gibi sokaga firlar ve develeri oracikta bogazlar; hörgüçlerini koparir, bögürlerini yarip cigerlerini çikarir ve sonra evine dönüp keyfine bakar. Ancak ne var ki bu develer Ali Ibn-i Ebi Talib'e aid'tir. Bilindigi gibi Ali, Muhammed'e babalik eden Ebu Talib'in oglu ve ayni zamanda Muhammed'in damadidir. Bu develeri oraya, civarda bulunan "izhir" otu yükleyip satmak için getirmistir. Develerinin Hamze tarafindan bu sekilde öldürüldügunü görünce dehsete düser, ne yapacagini sasirir. Fakat Hamze'ye kafa tutmaktan çekindigi için solugu Muhammed'in yaninda alir ve olan bitenleri anlatir. Muhammed, beraberinde Ali ve Zeyd olmak üzere Hamze'nin evine gelir ve üzüntüsünü belirtir. Fakat Hamze öylesine sarhos bir haldedir ki Muhammed'in sözleri karsisinda öfkelenir, kükrer ve hem ona, hem de Ali'ye hitaben: "(Ey Abdullah ve Ebu Talib evladlarI) Siz, babam (Abdülmuttalib) in köleleri degil misiniz?" diye hakaretler eder. Onun bu kükremesinden ürken Muhammed, hiç bir sey söylemeden arka arkaya çekilerek oda'dan çikar 521.
Din adami'nin anlatmasina göre olay bundan ibaret'tir. Görüldügü gibi Hamze'nin söyledikleri Muhammed'in otoritesine indirilmis bir darbedir. Ve Muhammed, daha önceki içkili namaz olayindan sonra bir de bu olay vesilesiyle sarhoslugun kendi otoritesi bakimindan ne kerte tehlikeli olabilecegini artik iyice anlamis ve içkiyi kesin olarak yasaklamanin kosul oldugunu kavramistir. Ancak ne var ki bu isi yapmak güçtür, çünkü karsisinda Hamze gibi güclü bir amuca vardir. Bu nedenle o an için bir sey yapamaz. Fakat ne zaman ki Hamze, yukardaki olay'dan bir süre sonra vuku bulan Uhud savasinda ölür, iste o zaman Muhammed, Tanri'dan emir geldi diyerek içkiyi kesin olarak yasaklar ve Kur'an'a su ayet'leri koyar: "Ey Inananlar! Içki, kumar, putlar ve fal oklari süphesiz seytan isi pisliklerdir, bunlardan kaçinin... Seytan süphesiz içki ve kumar yüzünden araniza düsmanlik ve kin sokmak ve sizi Allah'i anmaktan, namazdan alikoymak ister. Artik bunlardan vazgeçersiniz degil mi?" (K. 5 Maide 90-91).
Bu ayet'i Muhammed, içki'nin içilmesine cevaz veren ayet'den (yani K. Nahl 67), ya da içki'nin hem yararli hem de sakincali oldugunu belirten ayet'lerden 10 ya da 13 yil sonra Kur'an'a koymustur. Görülüyor içkiyi, daha önce, yillar boyu (hatta sakincalari öngörüldügü zamanlar dahi) "uygun" ve hatta "yararli" kabul ettigi halde, simdi (yani Hamze olayindan ve onun ölümünden sonra) "seytan isi pislik" olarak tanimlamis ve seytanin içki yüzünden kisiler arasinda düsmanliklar ve kindarliklar saldigini anlatmistir
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *İlhan Arsel
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Toplumsal geriliğimizin Nedeni
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Cahil Din Adamları
|

07-07-2007, 07:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saraptan kafayi buldum, simdi biraz da hurilerden bahsedelim. Tamam, sarap alkolsuz olsun, su huriler de "seysiz" mi olacak? yani aciga cikaralim da muslumanlar bosuna heveslenmesin.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

07-07-2007, 07:51
|
|
|
" Huriler de şeysiz mi olacak"
Yapma güzel ağabeyim eğer öyle ise "Yandı,gülüm keten helva"
 *  *  *  *
Sen böyle söyleyince sevgili Yunus Emre işin farkındamıydı acaba diye düşünmekten alıkoyamadım kendimi.
|

07-07-2007, 10:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili vartor ve psiko, harikasınız!
Sevgili beelzbb, 'Kevser Şarabı' ha? Ben de Cumhurbaşkanıyım!
|

07-07-2007, 10:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili beel,
Daha önce de yazdım, gözden kaçmış olmalı.
Muhammed Suresi 15. ayet Cennetteki ALKOLLÜ İÇKİLERDEN, SARHOŞ EDİCİ İÇKİ IRMAKLARINDAN BAHSEDER.
|

07-07-2007, 11:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili KC
Muhammed 15'e baktım. Hepsinde 'zevk veren şarap ırmakları'ndan bahsediliyor ve sadece Muhammed Esed tercümesinde bu şarapların 'sarhoş edici ve çarpıcı olmadığı' anlatılmaya çalışılmış. (Artık nasıl şarapsa bu?)
|