sen bana bazı cevaplar veriyorsun ya saçma sapan bende senin ne anlatmak istediğini anlayamıyorum ... kanıt allahın varlığı işte ... bu sizin koskoca kainatda büyük ilim veya bilim sahibi insanların allahın varlığını idrak edememesi ilim ve bilim adına çok büyük bir gaflettir... binlerce ilim adamı hepsini bir araya toplasan bir canlıyı dahi yaratamamaları onların bu denli büyük olmasını sağlıyor ... ya bak senin dediğin gibi peygamber tesadüfen bilmiş gibi açıklamar yapıyorsunuz... ya sizin o ilim sahibi bilim adamlarına söylede tesadüf dahi olsa bir canlı yaratsın ? veya güneşi batıdan doğursun ... veya zamanı durdursun ? hangi birini yapabilir ?
ne tasadüfdür ki allah cennetle cehennemi yaratmıştır ... kimin ne olucağını çok iyi bilen rahman , inanlar için ahireti bekleyin ve aceleci olmayın mutlaka gelicek ... ozaman inkar edenler bizi tekrar yeryüzüne geri gönderki sana iman edelim diyecekler ... iş işten geçecek elbette ...
kendi silahlarınızla kendinizi yok edeceksiniz ... şimdik dersinki masalın güzel idi ...
sizler apaçık şaşırmış insanlarsınız... bazı şeyleri ilaki gözle göstermek mi gerekir ispatı için .... derin uzay boşluğuna baktığın zaman nice yıldızlar varki gözle görülmeyen bilim adamları keşif yapıp onu görmedikleri halde varlığını kabul ediyorlar ... ama herşeyi yaratan allahı yok sayıyorlar ...
allah sizi inşallah hidayete erdirir ... o kimseye zulum etmez insanlar kendi yaptıklarının cezasını çekerler .... bak boşuna uğraştım seni ikna edemedim ... ama bak sende beni ikna edemedin ... klasik bir laf ama güzel bir laf SİZİN DEDİKLERİNİZ DOĞRU İSE BİZİM KAYBEDECEĞİMİZ HİÇBİRŞEY YOK . AMA BİZİMKİ DOĞRU İSE ? ALLAHDAN BAŞKASI KURTARAMAZ ... genede bir umut var ... ölmeden evvel tövbe et allaha inan ... o sbredenlerle beraber ...
Bütün bunlar sizin inancınızı gösteriyor.
Bilim adamlarının herhangi bir acendası yoktur. Onlar Allah'ı ne kabul ediyor, ne de inkâr ediyor. Gözlemler ve deliller onları nereye sürüklüyorsa, onlar o tarafa doğru ilerliyor. Şimdiye kadar deliller bilimi Allah'a doğru yönlendirmedi. Bütün sorun işte budur.
Hiç hayıflanmayın... Hiç üzülmeyin. Bunları kendinize dert edinmeyin..
Bilim ve dini birbirlerinden soyutlayın..
Bilim yapın ama dinle karıştırmayın..
O zaman hem din ilerleyecek ve saygınlık kazanacaktır, hem de bilim.
peki yeryüzünde binlerce bilim adamı allahın varlığını kabul ediyor ... sen öyle birşey yazdınki bilim adamların acendası yok diye ... inanan bilim adamları diye birşey yok, sadece onlar allahı ne kabul nede inkar ediyor ozaman yazdığında çelişki doğuyor ... bilim adamları arasında allaha inanan yok senin yazdığına göre ...
Ben öyle bir şey demedim ki..
İnanan bilim adamları da var elbette. Ben demek istedim ki onlar bu inançlarını kullanarak bilim yapmıyorlar..
İnançlarını kullanarak bilim yapanlar için biz sahtekar bilim adamı diyoruz.
İnancını kendine sakla kardeşim. Onları bilime sokma..
İstersen sok.. Akademik bir ortamda seni yaşatmazlar...
hacı kardeş bak sana bir soru sorucağım yaşını ilmini kültürünü mevkiini bilmiyorum ne olursan ol saygı duyarım ... YAHU ARKADAŞ SENİN YAZILARINDA BİRTEK GÜZEL SÖZ YOKMU YA ! HEP ELEŞTİRİ HEP ELEŞTİRİ YAHU BİRAZ SEVECEN OL YA ! BİRAZ SEMPATİK OL ... sakın saygısızlık veye seni küçük düşürmek anlamında algılama veya benim aklıma gelmeyen tarzda seni kırdıysam şimdiden özür dilerim ... biraz da güzel kelimelerle sohbet edelim veya tartışalım ...
Paylaşılan noktalar her zaman vardır. Biz onların daha çok farkındayız. Çünkü anamız Müslüman'dır bizlerin, kardeşlerimiz, dost ve ahbaplarımız, hatta eşlerimiz ve değer verdiklerimiz Müslüman'dır. Siz bizi tanımazsınız. Ama biz sizleri çok yakından tanırız.
Sorun bizde değildir. Çoğu kere sizlerdedir..
Bu İslam bir gelenek olmadığı gibi, bundan sonra da bir gelenek oluşturacak değildir. Bu şekilde Müslüman olanların çocukları da Müslüman olacaktır diye bir kural yoktur. Bu İslam’ın sürekliliği yoktur. Ayrıca yabancı ülkelerde İslam az da olsa değişikliğe uğramaktadır. Her ülkenin kendine göre bir İslam anlayışı vardır. Bu anlayış farkı ilerde İslam’ın parçalanmasına neden olacaktır.
diye bir yazı ilişti gözüme bak sen bile ileriyi görebiliyorsun ... islam parçalanacak diye ... zaten kıyamet günü hiç bir müslüman kalmıyacak dünyada ...
sayfanı gördüm tam incelemedim foraftaki şahıs isen allah sükret seni bu denli güzel bir insan yaratmış ...