psikokemoterapi";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili uzmanım,eski dost ;
Çarlık Rusyasının yıkılıp,Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin kurulmasındaki etkenleri lütfen benim gibi "Belagat dolu,izahatsız izahat" ile değil,"Bilgi" dolu bir "Kavram" olarak sunabilir misin ?
Neden "Tanrı öldü" denildi ?
Neden "Din afyondur" denildi ? vb gibi söylemlere de açıklık getirebilirsen sevineceğim.
|
Savaşlar devrimlere,devrimler savaşlara neden olur.
2. dünya savaşından sonra neden Osmanlı dağılmış da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
Rusya'da milli demokratik devrim olmadan feoadal yapı üzerine çarlık rusyasının yıkılma sürecinde sosyalistler önderliği ele geçirmiş ve sosyalizmi kurmaya çalışmışlar.
''Benim eşim sosyalist bir ülkenin vatandaşı
* *Eğitim
* *Barınak
* *iş ve sağlık
Bunların hepsi onlara karşılanmış
Yani yaşamlarında bunu çok açık bir biçimde yaşamış ve görmüşler.
Demek ki sosyalist anlayış kötü diyemez kimse.
İyide halkına tüm bu güzellikleri sağlayan bir anlayış nasıl çöker.''Psikokemoterapi
Ey özgürlük,çöker çünkü insanlar özgür olmak ister,mana aradığından değil.
Sosyalizm diktatörlüktür.Sosyalizm proleterya diktatörlüğüdür.
Sovyetler ileri kapitalisrt bir ülke değildi.Proleter kadrolar yetersizdi kurulmuş olan halk diktatörlüğü geliştirilememiş Kruçev ,Brejnev çizgisinde revizyonist parti diktatörlüğü oluşmuştur.
Sosyalizm sürdürebilir bir yönetim şekli değildir,amaç sınıfsal yapının tasfiyesi ve komünizmdir.
Bu gelişme gerçekleştirilemediğine değişen dünya düzeninde izole sosyalist ülkelerin ayakta kalması mümkün değildir.
''Hala da bir çok kimse bu durumu yaratan ,ruhani (içsel) boşluk duygusunun pek bilincinde değildir''Psikokemoterapi
Sen insanlara güzel bir yaşam sun,açlıkla terbiye etme ,özgür,eğitimli ve sosyal haklara sahip insanlardan oluşmuş demokratik bir yönetim sun bakalım,mana arayacak mı?
ABD dini destekliyor demişim ,Dini motifleri niye seçimlerinde de kullanıyor Hillary falan diyorsun
tabi var olan dünya düzenini yapılandıran ve korumak isteyerenler onlar,tabi ki muhafazakar olacaklar ve dindar gözükecekler.
Saygılarımla