Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-01-2008, 23:46
aspendos
Üye Değil

Standart Re: Atatürk Ateist miydi?

bilcan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aspendos,

Seni tebrik ederim. Bu kadar akla aykırı şeyleri savunmakta üstün bir başarı örneği gösteriyorsun. Gerçi İslam savunurları işi demogojiye vurmakta artık süper ustalaşmış durumdalar. Yazılarını okudum akla mantığa uyan tek bir cümle yok. Demişsin ki;

[php:1:7d92e49cdc]kuranı kerim kötülük mü emrediyor[/php:1:7d92e49cdc]

Kuran'da vahşetten başka hiçbirşey yok ki? Kuran'da başta Tanrı zaten yıkıp yakmaktan başka hiçbir şey bilmiyor. Ben sana "öldürün-savaşın" diyen ayetleri istersen buraya tek tek sıralayayım. Acaba onlara ne kılıf uydurursun çok merak ediyorum.
bilcan kardeşim ,

kılıf uydurmam ben kuranı kerimde ne yazıyorsa odur . sen bana savaş ayetlerini getir dostum koy önüme . savaşda ne yapılır dostum ?

bana kuranda ozaman savaş esnasında olmadığı halde allahın öldürün dediği ayetleri çıkar görelim .

ama onları çıkartıkdan sonra da ben sana cevap verdiğim zaman sen istediğin cevabı alamıyacağın için şimdiden kendi kılıfını hazırlıyor gibi geliyor bana ...
Alt 30-01-2008, 00:41
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aspendos. içinde şüphe olan birisi kendisini ateist olarak tanımlamaz anasayfada *din karşıtı diğer akımlar var. bakabilirsin...

ama inanmamak haliyle kıyamet de olub bitenlerden habersiz bir yaşam sürdürüyorsun sonra karşına çıkacak olan şeye iman etmek istesende geç dostum .

kıyamet yok. ama senin gül hatırın için diyelim ki var pilavdan dönenin kaşığı kırılsın aspendos

sen bana yeryüzünde hiçbir kötülük yapmamış ömrü boyunca hep iyilik yapmış *çalmamış ve çırpmamış insan gösterebilirmisin ?

diyelimki var . ama allahı red ediyorsa o insanın cezasını cenabı allah verir . adalet merhamet arıyorsan biz peygamber göndermediğimiz topluma azab edicek değiliz der

altı çizili yere dikkat! o zaman araplar hariç kimse tasa etmesin kendine. bu arada; bu şekilde kuranın ve diğer kitapların evrensellik iddiası *çöker! sakın olaki muhammed insanlığa geldi demeyesin! senin allah muhammedi insanlığa gönderdiyse şayet altı çizili yerdeki fadeyi söyleyemez!

diğer arkadaşa sormuşsun gerçi ama aşağıda sorunun cevabı mevcut

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=2817

All thinking men are atheists
Alt 30-01-2008, 02:23
bilcan bilcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aspendos, istediğin başka ayet varsa daha gönderebilirim.

(Bakara-193) Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur.

(Nisa-89) Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

(Maide-33) Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.

(Maide-38 Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı - Kur'an Meali

Sen şimdi yukarıda yazanlara vahşette demezsin. Yukarıdaki ayetlere baktıktan sonra İslam adına bu kadar terör olmasına şaşmamalı, yahut kızmamalı. Adamlar inançları gereği yapıyor kardeşim. Bütün bu ayetlerin sonunda da ne kadar aymazca cümleler var ya, "hiç şüphesiz allah çok esirgeyici, çok bağışlayıcı, çok yumuşak, çok şefkatlidir."

Yukarıda yazdıklarım bu başlığa uygun değil, ama konu buralara gelince... lütfen kusura bakmayın.
Alt 30-01-2008, 20:33
okinono
Üye Değil

(Maide-38 *Hırsızlık *eden *erkek *ve *kadının, *yaptıklarına *karşılık *bir *ceza *ve *Allah'tan *bir *ibret *olmak *üzere *ellerini *kesin. *Allah *izzet *ve *hikmet *sahibidir.
...

Ceza yasasının bütün toplumun sorumluluğunda olan bir yasa olduğunu unutmadan;Bu kanunun yerine, kesin çözüm başka bir kanun öneriniz.

Aç kalmışta hırsızlık yapmış kardeşim elini mi keseceksin diyeceklerin, bu cezanın zekatın adiliyet ile uygulandığı bir toplumda olduğunu unutmamalarını öneririm.

Yav aspendosa da destek oldurdurnuz ya bana;
Helal olsun size. Ne deyim... :twisted:

Hoş belli mi olur; belki aspendos da dinin halkların eşitliğindeki asıl önemini ve üstadın neden çift rovelver ile dolaştığını düşünür.
Haydi hayırlısı.

Gayret bizden Tevfik Allah'tan ; Kulakların çın çın çınlasın Psikokemoterapi *
Selamlar
Alt 30-01-2008, 21:16
aspendos
Üye Değil

deggial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aspendos. içinde şüphe olan birisi kendisini ateist olarak tanımlamaz anasayfada *din karşıtı diğer akımlar var. bakabilirsin...

ama inanmamak haliyle kıyamet de olub bitenlerden habersiz bir yaşam sürdürüyorsun sonra karşına çıkacak olan şeye iman etmek istesende geç dostum .

kıyamet yok. ama senin gül hatırın için diyelim ki var pilavdan dönenin kaşığı kırılsın aspendos

sen bana yeryüzünde hiçbir kötülük yapmamış ömrü boyunca hep iyilik yapmış *çalmamış ve çırpmamış insan gösterebilirmisin ?

diyelimki var . ama allahı red ediyorsa o insanın cezasını cenabı allah verir . adalet merhamet arıyorsan biz peygamber göndermediğimiz topluma azab edicek değiliz der

altı çizili yere dikkat! o zaman araplar hariç kimse tasa etmesin kendine. bu arada; bu şekilde kuranın ve diğer kitapların evrensellik iddiası *çöker! sakın olaki muhammed insanlığa geldi demeyesin! senin allah muhammedi insanlığa gönderdiyse şayet altı çizili yerdeki fadeyi söyleyemez!

diğer arkadaşa sormuşsun gerçi ama aşağıda sorunun cevabı mevcut

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=2817
DEGGİAL EFENDİ OLMUYOR ,

kuranı kerimde hz muhammed sadece arablara gönderildiği ayeti mevcut ise senin dediğin kabulüm .

ama dikkat et biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik der .

sonra bizler dediğin kim .

hz muhammed yeryüzüne gönderilen allah tarafından olan son peygamber ve yeryüzüne ondan sonra başka peygamber gelmiyecek gelmedide .

ve insanlara kuranı kerimi gönderip uyarılar ve müjdeler veriyor . bu yüzden bu hepimizi bağlıyor . ve evrenselliğini koruyor .

@BİLCAN KARDEŞE : *bilcan kardeş sana savaş ayetlerinden bahsetme dedim sen gene savaşdan bahsediyorsun .

hırsızlık yapanın elini çaprazlama kes diye uyarıda bulunuyor . hırsızlık yapma kardeşim !

senin ufak çocuğun *olsun biri gelsin tecavüz etsin napmanı beklerim senin ? yüce adalete teslim ederim değilmi ?

kusura bakma o tecavüz edeni orada linç ederim ve zopikinden ibreti alem olsun diye taksim meydanına dikerim ..

şimdik bu şekil bir ceza uygulaması öngörmüş cenabı allah . şimdiki zamana geliyoruz yıl 2008 *türkiye kuranı kerim ile yönetilmiyor .

başka sistemler uygulanıyor çözüm caydırıcı mı ?

herneyse kuranı kerimi okuduğunu ve anladığını sanma ateist aklınla geçiceksin bunları dini anlamıyorsun bizim kendi dinimizi bize anlattığın tarzda olursa sana zaten kimse inanmaz .

kuranı kerimde uyarıcı ve sevindiriyani müjdeleyici haberler var bunlardan nedens çok az bahsediliyor . neden çünki korkutucu ayetler ateizmi kapsadığı için ..

sevgi ile kal
Alt 30-01-2008, 23:11
Üye Değil

aspendos um *adalet *örümcek agina benzer *kücük sinekler takilir *büyük sinekler deler gecer,kücük hirsizlarin *elini kesersin...büyük hirsizlara ne yapabilir senin islamin?kocaman bir hic,,mahalle kizini zina yapti diye taslarsin,,petrol seyleri yatlarina 40 ar *40 ar fistik atip helal zinasini yapinca,ona ne yapar senin islam adaletin?kocaman bir hic,,gücünüz yetmez
Alt 31-01-2008, 00:26
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oki siz hiç mi okumazsınız, yada okudukçamı cehaletiniz artar, bu birikimle "Cehaleti artırmanın on altın kuralı " diye bir kitap yazsanız yok satar İran'la, Afganistan'da.

İdam cezası Avrupa'da ve Türkiye'de kaldırılmıştır.
1. Gerekçesi bu cezanın geriye dönüşü yoktur. Ha keza el ve ayak kesmenin.
2. Kimileri Kleptomaniden dolayı hısızlık yapabilir. Burda doğru olan tedavidir.Zekat verilen toplumla ne alakası var.
3. Çoğu suçların sebebi psikolojik rahatsızlıklar olabilir, suç işleyen insanların bilinci yerinde olmayabiliyor.
4. Zanlı suçunu itiraf etse dahi sonradan suçsuz olduğu anlaşılabiliyor o zaman ne yapacaksınız oki,
siz ruhuna el fatiha diyip vicdanınızı rahatlatırsınız hoş ya. Nasıl olsa affedecek merci var, bu tür olaylar başına gelmez ya sizin, ondan böyle efe sözler edersiniz ama geldimi de gözünüzün yaşı dizinize iner, başıma gelmez sanırsın.
Alt 31-01-2008, 01:01
Üye

Maide-38 *Hırsızlık *eden *erkek *ve *kadının, *yaptıklarına *karşılık *bir *ceza *ve *Allah'tan *bir *ibret *olmak *üzere *ellerini *kesin. *Allah *izzet *ve *hikmet *sahibidir.
...

Ceza yasasının bütün toplumun sorumluluğunda olan bir yasa olduğunu unutmadan;Bu kanunun yerine, kesin çözüm başka bir kanun öneriniz.
okinono

sevgili okinono, bu yukarıda yazılan el kesme olayının hırsızlığa önlemede kesin çözüm olduğunu iddia edebilir misiniz? ederseniz abd'de halen uygulanmakta olan idam cezasına rağmen idamlık suçlar işleyenlerin olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

bu ülkede paralarıyla baklava alamadığı için *çalmak zorunda kalan çocuklar yıllarca hapis yattı! bir kaç *baklavaya bu kadar ceza bile fazlayken, ellerini kesmekten bahseden bir zihniyete çanak tutuyorsunuz.

aspendos çok basit şeyleri anlamıyorsun. anlamamak için inat ediyorsun. daha basit nasıl anlatılır bilmiyorum. bu arada laf salatasına tam gaz devam ediyorsun. konumuz muhammedin sana ve senin tanrına göre *son peyamber olup olmaması değil!

tüm insanlığa muhammedi gönderdiğini iddia ettiğin bir tanrı neden "biz peygamber göndermediğimiz topluma azab edicek değiliz" desin???? senin insanlık dediğin tüm toplumları kapsar! senin muhammed insanlığa geldiyse şayet ortada peygamber gönderilmemiş toplum diye bir halt olmaz!

Alt 31-01-2008, 01:30
okinono
Üye Değil

bu *ülkede *paralarıyla *baklava *alamadığı *için * çalmak *zorunda * *kalan *çocuklar *yıllarca *hapis *yattı! *bir *kaç * baklavaya *bu *kadar *ceza *bile *fazlayken, *ellerini *kesmekten *bahseden *bir *zihniyete *çanak *tutuyorsunuz. -
........
Merhaba,

Bir önceki mesajımda tam da bu noktayı işaretlemiştim.

Ayrıca, cezanın caydırıcı olduğunu değil, başka bir ceza önerisini sormuştum.
Ben oldum olası kıssasdan yanayımdır. Ki en kestirme ve en adil karardır. Ama tek bir şartı vardır. Kıssas herkese eşit olarak uygulanmalıdır. Bu olur mu? İşte soru bu...

Ben uygulandığı alanı maalesef tarihte de genel olarak görmedim. Bundan sonra da göreceğimi pek sanmıyorum. Ancak bu beni halkımın eşitliği için mücadele etmekten alıkoymak yerine, bu mücadelde tankı yavaşlatmak için tümsek olmak için daha da kamçılıyor.

Siz diyebilirsiniz ki, bu aptallık. Haklı olabilirsiniz. Zaten aptalların kırmızı kanı, akıllı korkakların ceplerindeki yeşile başka türlü dönmez.

İşte bu yüzden lazım devrim.

Adalatin bütün çıplaklığı ile öcünü aldığı ana devrim denir.

Çanak tutma işine gelince;

İnsanlık çanağını, gözlerini kapatıp eski adı sekülerist yeni giydirme adı ile paranın serbest dolaştığı emeğin laller ile bağlandığı düzenin kuralarına sunmuş ki,

Biz aspendosa el uzatmışız çok mu?

Bakarsınız o da anlar, Allah adına almayı Allah adına vermeyi. Allah adına vermeyen gafil insanlardan almamayı..

Bu aşamada aspendos, Allah adına almanın Allah'ı anan düzene biat edenlerden değil,Allah'tan ümidi kestirilmiş olan mazlum kulundan almak demek olduğunu anlasa yeter. Daha sonra Allah adına kime ne vereceğini bilecektir.

Selamlar.
Alt 31-01-2008, 02:03
Üye

kısas her zaman mümkün değildir sevgili okinono. mesela benim verdiğim örneğin kısası nedir? düz mantıkla o çocuklardan baklava çalmak zaten kendi baklavaları olsa çalmayacaklardı ki!..

ben suçları ikiye ayırırım. hukukçu değilim ama bana göre rehabilite edilecek suçlar vardır. edilemeyecek suçlar vardır. çocuk istismarı, tecavüz mesela. bunların rehabilitesini mümkün görmem. bu tarz suç işleyenlerin toplumdan tecrit edilmesi gerektiğine inanırım. ölene kadar... ama verdiğim örnek. rehabilite edilmesi zor değildir. bunun için o çocukları yıllarca hapis yatırmaya gerek yoktur.

"bir başka ceza önerisi sormuştum" diyorsunuz. ben de size diyorum ki: ne ceza verirseniz verin suçları engellemeniz imkansızdır. benim size önereceğim ceza da dahildir buna. "kesin çözüm" diye bir şey söz konusu değildir. ütopyadır bu. yapabileceğiniz tek şey suç oranını düşürmektir. bu da kaba hatlarıyla; adaletin herkese dokunduğu, eğitim seviyesi yüksek, bireylerin kendini eşit hissetiği toplumlarda mümkündür. böyle toplum var mıdır? hayır

Önerilen Siteler