Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2008, 21:19
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Var mı içimizde oğlunu kurban edecek bir manyak?

Bu başlık açılalı 2 yıl olmuş. Bu konular daha 10 yıl da 100 yıl da konuşulacak tazelikte. Her dem taze yani. Geçen gün TV8'de bir belgesel seyrettim. Da Vinci'nin Şifresi üzerine. Bir ara birisi güzel bir laf etti. Yüzlerce, binlerce yıldır anne, babalarımızdan, atalarımzıdan hikayeler dinleriz. Bizler de çocuklarımıza anlatırız. Bunların birçoğu gerçek de değildir. Ama öyle hikayelerdir ki bu hikayeler uğruna binlerce, yüzbinlerce insan hayatını vermiş; yine binlerce, yüzbinlerce insanın da canını almıştır.

Biz gerçekten de garip yaratıklarız. Şimdi sevgili Hiramusta bana diyor ki, bu hikaye benim için kutsaldır, böyle laf edemezsin. Ben ne yapabilirim sevgili Hiram. Olay bir vahşet. Hikaye bu şekilde kalıcı olmuştur belki de. Ama vahşete vahşet, manyaklığa da manyaklık denir. Başka ne denebilirdi. Üstelik sen sondan başa doğru düşünüyorsun. Yani bu sayede insanlar çocuklarını kurban etmemişler diyorsun. Sonuçtan çıkılıp eylem haklı kılınabilir mi? Ya koç gelmeseydi, senin İbrahim yine haklı mı olacaktı. Cinayete teşebbüs de suçtur, biliyorsun. Hem de çocuk katli var ortada. *Bu hikayede kaç kişi var, onların eylemlerindeki erdem nerde? Baba, İbrahim, tam bir yobazdır. Zaten bu yüzden de adı yobazlığın sembolüne çıkmış durumda. Rüyasında oğlunu kurban edeceksin denir, gidip etmeye hazırdır hemen. İkinci rol Tanrı'da. Çocuğun kesilmesine acıyor ve kurban gönderiyor. Bu erdemli bir hareket, ama eğer İbrahim'e hani oğlunu kurban edecektin diye uyaran da o. Biraz rahatsız edici bir durum. Üçüncü rol, oğulda. Tevrat'a göre İshak, Kuran'a göre İsmail. Tam bir mazlum. Bu hikayede mesaj kurban değil, hiç düşünmeden inanmanın zorunluluğunu anlatmaktır. Yahudi dininin en temel yanı budur: Karşılıksız, tereddütsüz, sorgusuz iman. İbrahim'in eylemi erdemsizdir, ama tam bir imandır. İmanı için gözünü kırpmadan adam öldürmek bu öyküde yüceltilmiştir. Amaç budur.

Bu öyküdeki tipler birer masal kahramanıdır. Kırmızı başlıklı kız veya Pamuk Prenses'ten bir farkı yoktur. Ben Kırmızı Başlıklı Kız'ın anasına gıcığım, çocuğu tek başına ormana salıyor desem, herkes güler. Ama masallara inanç öğesi yüklendiği için, masal kahramanları tapılan nesnelere dönüştürüldüğü için "peygamberimize" hakaret edemezsin deniyor. Ne deyim, gülerim ağlanacak halimize.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-02-2008, 21:25
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel kardeşim .2008 yılındayız . bu olay 1400 seneyi aşkın bir zaman dilimi içersinde cereyan eden hadiselerdir .
Ben de bunu söylüyorum. Demek ki itiraz ettiğin başlıkta aslında bir sorun yok!

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 04-02-2008, 21:36
aspendos
Üye Değil

sen onu söylemiyorsun sen ve sizilerin gibi düşünenlerin 9 yaşındaki bir kız ile nasıl evlenme olayıdır .

şu an ki zamanda böyle bir olay sözkonusu değil ve olamaz da .

ve bunu yapacak insanda yodur sanırım .

eğer öyle birşey olmuş olsaydı şu anki müslümanlar peygamber yaptı diye onlarda yapar idi .

şu an müslümanların içinde 9 yaşında bir kız ile evlenen varmıdır acba ?

yorum sizlerin
Alt 04-02-2008, 21:40
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Aşinar'ın verdiği örnek ilginçtir. Bu güne kadar okuduğum çok sayıda kuran ve hadis öyküsünün aslında Yahudi ve Hıristiyan öykülerinden alınıp adapte edildiğini gördüm. Bu öykü de böyle bir öykü. İbrahim'in yerine Muhammed'in dedesi konulmuş. Benzer şekilde Yunus'a ait bir öykü Muhammed'e, Pavlus'a ait bir öykü Ömer'e, Meryem'e ait bir öykü Hatice'ye vb. adapte edilmiş durumda. Bu öykülerin hepsinin belli amaçları var. Bir düşünce sistemini kabul ettirmenin en iyi yolu "meseller"dir. İdeolojik, teolojik açıklamaları geniş kitlelere kolayca aktaramazsınız. Birçok masalınızın olması lazım. Tevrat ve Kuran bu yüzden masallarla dolu. Kimisi gerçekten yaşanmış olaylardan değişe değişe gelmiş, kimisi tamamen hayal gücünün ürünü. Ama tek ortak yanları var. Bu öyküler sayesinde dinler kitlesel olmayı başarıyorlar. Bu masalları silerseniz geriye son derece zayıf bir ideolojik argümanlar yığını kalır.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-02-2008, 21:41
okinono
Üye Değil

Bak aspendos,

Yaşı küçük bir kız ile evlenmenin ahlak kuralları ile direkt alakası vardır. *Bugünkü ahlak kurallarına uyduracağım diye zorlama. Hem bu yanlış hem de gerçeği saptırmaktır.

Peygamberin babası Amine hatunla evlendiğinde , dedesi abdulmuttalip de aminenin halasının aynı yaştaki kızını aynı gün almıştır. Bunda garipsenecek bir durum da yoktur.

Peygamberi yerden yere vuran bugünkü ahlak kavramı, kendi kaçamak yapınca en tazesine yapışıyor. Zaten ahlak, güdülerin saklanması sanatından başka nedir ki!

Şunu unutmayınız ki, ahlak dejenere olmaz. İnanç dejenere olur.

Dolayısıyla 1400 yıl önceki ahlak kavramını bugüne çok sevdiğim bir dostumun deyimi ile, "Ayakkabı çekeceği ile bile sığdıramazssınz."

Sizin peygamber sevginizde ki bu tür zorlama makyajlar inanın Ayseli Gürel'in makyajından daha ijite. (Haşiye)

Peygamberi sevmek demek, amacına ram olmak demektir. Peygamberi aklamak için makyajla kapatmak değil.
Hem makyaj konusunda Fethullah ve son zamanalrın düdüğü hatipoğlu ile yarışamazsınız.

Uydurma hadis diyoruz hepimiz haklı olarak. Peki sormak lazım bunları uydururlarken diğerleri ne yapıyordu? Bu bir eksiklik değil mi? Zira Tevatür zincirinde doğacak en ufak bir pürüz herşeyi ama herşeyi siler.

Zaten bu yüzden günümüzün ve eskinin bütün müceddidleri Fırka ı dalle nin kapsamını genişleterek sahabeye laf söyletmemişlerdir.

Bakın Allah'ı veya peygamberini savunmak değil bizim görevimiz. Allah'ın adına peygamberin kavline uygun olarak amacını ayakta tutmak asıl görevimiz.

Sor bana nedir bu amaç diye anlatayım. Ama sor Allah lillah aşkına.
Yazmayım yazmayım dedim ama, çileden çıkartıyorsun yav adamı.

Kim ise hocanız kim ise mürşidiniz getirin, gelin geleyim, anlatayım.Kuran tek kaynakcılardansanız, o da kabul. *Ama işkembei kübradan kulaktan dolma sallama arkadaş.

Bakın size bir nasihat, yüklemlerinizde ne kadar çok gelecek zaman kipi varsa o kadar Allah'ın yerine karar veriyorsunuz demektir.

Bunu bir düşünün.

Hem ben sizi Demokrasi ve Komünizm başlığına bekliyorum. Bakın orada ne güzel hem yüzyıldır materyalist ideolojiye karşı söylenmiş elinizde bir sürü ehli imanın donesi de var. Orada anlatın. Dinin asıl amacını ne güzel ifade etmiş nice insanlar gelmiş onlardan örnek verin.

Yav Aspendos peker ile akrabamıdır nedir *:twisted: *:twisted: *:twisted:

Peker, yok yok değil, kimse sizin yerinizi tutamaz. * *
Selamlar.

........
-Haşiye-
Şimdi hatalarınız,

1-güzel kardeşim .2008 yılındayız . bu olay 1400 seneyi aşkın bir zaman dilimi içersinde cereyan eden hadiselerdir . .. demişsiniz;

Çıksa dese ki , 1400 sene önce cereyan bir hadise eski ise Peygamber nasıl yeni oluyor? Peygamberi Kuran ile eş mi tutacaksınız. Haydi tuttunuz diyelim. Peki öyle olsun. Kuran'ın ilk nüshasını saklamayan peygamber sevdalılarının günahını cebinize mi sokacaksınz o zaman.

Bu soruyu sorun anlatayım...

2-önce o dönemde erken evlenme geleneği gayet normal karşılanıyor idi toplumda ,ancak olaylar sizlerin çelişki ve içinizdeki artniyet ile fitne ve fesat çıkarıcak nitelikde değil dir .
demişsiniz.

Hah işte en doğrusu bu. burada kesecektiniz. zorlamadan makyaj yapmadan.

3- hz ebubekir o dönemde sayılan ve sevilen bir insan idi . hz muhammede bir peygambere kızını vermek hali ile büyük bir olaydır . demişsiniz,

Ebubekir'in sevilen ve sayılan biri olduğu kendi çapında doğru; Peki ne yaptı ebubekir aman muhammed benim nişanlı kızı nişanı bozayım da sana vereyim diye rica mı etti. Ebu süfyanın kızının o zaman peygamberin eşi olmasını nasıl açıklarsınız. Veya safiyye yi.. Ebubekir'in bu işe kendi isteyerek razılığı olduğunun tek bir kaynağını gösterin bana. Bekliyorum.

4- ancak sizlerin dediği gibi hz aişe ile evlendiği 9 yaşı doğru ama sanmayınki ve aklınızın ucundan bile geçirmeyinki hz muhammed o yaştaki bir kız ile gerdeğe girsin bu zaten mümkin değil aksini idda eden zaten yalan ve iftira olan bir belge ile gelirler . demişsiniz,

yav ne için aldı peki. Kızı fatıma ile habire kavga etsinler diye mi aldı? Ahzab suresinin neredeyse yarısı insin diye mi aldı? hem Allah'ınızı severseniz peygamber vefat ettiğinde aişe'nin yaşı kaçtı? bu süre içerisinde kaç yıl sizce aynı evi paylaştılar. Bakın aksini iddia etmiyorum. Size basit bir soru soruyorum cevabını veremezsenizde ben size iftiracı demeyeceğim

5-bu arada sahte hadis ile de gelmeyin peygamberlerin üstün ahlakı ile çelişir o getireceğiniz hadisler . hele kuran ile tam çelişir . demişsiniz..

Bunu aslında duymamış olmalıyım. zira bu söz edilen hadislerin tamamı sahih senetlere bağlıdır. Örneğin bir ibn mesutu sırf bu konuyu açığa temize çıkartacağım diye zayıf olarak açıklarsanız, dinin temelindeki bir çok şeyi de yok etmiş olursunuz. Bence sorun yok ne olduğunda da savunduğunuz pencere kırılır benden söylemesi.
Acilen suyutiyi okumalısınız.

6-hz muhammed hz aişeyi eğitti ve hz ebubekir kızını peygambere verdiği zaman herkez övgü ile bahsetti .
bu yüzden kimse olayları olduğunun dışına sevk etmesin hz muhammedi sizler bu mentalite ile bu art niyet ile içinizdeki fesatlıklar ile algılamanız zaten mümkin değil iftira atmak ateizmin ruhunda gizlidir . demişsiniz.

Buraya tek bir sorum var.

İftira atanlar ateist ise, Aişenin ifk olayının taraflarını bana söylermisiniz.? Peygamberin kendi dahil...

Tekrar Selamlar.
Alt 04-02-2008, 21:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Zaten ahlak, güdülerin saklanması sanatından başka nedir ki! *OKİNONO

Sevgili oki ,bu tesbitine şapka çıkrarım. doğru söze hacı emmin ne desin.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 04-02-2008, 22:11
aspendos
Üye Değil

okinono sana uzun uzun soru cevap şeklinde yazmıyacağım .

islamiyetde 4 tane aynı anda evliliğe izin var . onun gerekceleri ve prosedürüde var .

şimdik ebu sufyanın kızını alırken hz aişe ile zaten evli idi .

senin yanıldığın noktada burada .

hz peygamber hz aişe ile evliyken ebu sufyanın kzı ile evlendi . çok aristokrat bir aileden geliyor idi ve ozamanlar evden ayrı yaşıyor idi ebu sufyanın kızı . hz muhammed de hem onu böylece koruması altına aldı ve onunla evlendi .

konuyu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim .

herkez yanılabilir .

ama gelelim şimdik bunlar neyi değiştirir ?

ozamanın yaşantısını bugün yaşamadığımız belli o dönemin kanunları ile yaşam tarzı ile uzun süren savaş ortamlarını göz önüne alırsak bir erkeğe fazla hanımın düşmesi kadar doğal bir olay varmı *

bunca milyarlarca yazılar makaleler var neyi değiştiriyor dostum . neyin peşine gidiyor bu insanlar?

neyin ispatını yapmak istiyor bu insanlar . ölüp gideceğiz be dostum kime neyi ispatlayıp gideceğiz .

ama dersenki bizler gerçekleri suyüzüne çıkarmak istiyoruz .sorarlar adama hangisi gerçek hangisi yalan .

tek bir allah vardır hz muhammed de onun rasulüdür .

sizler dilerseniz kabul edin dilerseniz etmeyin bu değişmez ve değiştirilemyen bir gerçekdir .
Alt 04-02-2008, 23:06
Üye Değil

sevgili oki,9 yasindaki bir cocukla evlilik olmaz *dolayisiyla bu konuda *tartisilmaz *hadi beyni mühürlülere normal geliyorda *senin gibi kalbi mühürlüye nasil normal geliyorda bu konuyu tartisiyorsun veya yorum getiri yorsun,ben avrupanin göbeyinde müslümanlarin peygamberi kendisi 50 yasindayken 9 yasindaki kizla evlenmis desem *verecekleri cevabi tahmin bile edemezsin,evlilik yuva kuracak yaslari müsayit bayan ve erkeyin evetiyle olur,9 *yasindaki kiz veya erkek daha ailenin korumasi altindadir *o daha cocukdur,,emin ol ben aisenin 9 yasinda olduguna inanamiyorum *eyer öyleyse,,ne diyeyim ?sen söyle.
Alt 04-02-2008, 23:48
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu konudaki eleştirilere konuyu okumadan, şimdiden katılsam da eleştireceğim bir husus var.

Saygı !

Konu başlığındaki hakareti hoş karşılamıyorum. Hatta değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birisini eleştirmek ona hakaret etmek anlamına gelmemeli. Ona inanan insanların olduğunun ve inancın ne kadar dogmatik olduğunun ve kişiyi fanatik yapabileceğinin farkındayızdır büyük çoğumuz.

Bu tür hakaretlerin kişileri daha da dine yönelteceğini unutmamak lazım.

Saygılar
Alt 04-02-2008, 23:53
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hz peygamber hz aişe ile evliyken ebu sufyanın kzı ile evlendi . çok aristokrat bir aileden geliyor idi ve ozamanlar evden ayrı yaşıyor idi ebu sufyanın kızı . hz muhammed de hem onu böylece koruması altına aldı ve onunla evlendi .
hz muhammed'in elinde olsa tüm korunmaya muhtaç olanları kanatları altına alırdı.
Sevde'yi ihtiyacından,
Ayşe'yi, Ebubekir'i kötü bir damatdan korumak için,
Hafsa'yı Ömer'in şerrinden şiddetinden korumak için,
Zeynep'in onurunu korumak için,
Ümmü Seleme'nin kocasının duasının yerine gelmesi için, ("Yarabbi, karıma benden sonra benden daha hayırlı bir koca nasip et!")
Cüveyriye'yi küçük olduğu için başkaları incitmesin diye,
Habibe'yi aristokrat kökenli olduğundan ve yapayalnızlıktan kurtarmak için,
Safiye'yi kabile başkanının kızı olması nedeniyle ve acılarını dindirmek amacıyla,
Reyhane'yi, ganimette hissesine düştüğü için, reddedip te müslümanları üzmemek için,
Meymune'yi, hz Abbas teklif etmişti, Abbas'ı kırmamak için,
Marya hediye gönderilmişti, göndereni ve gönderileni üzmemek için,
Huzeyme kızı Zeynep'le şehit karısı ve nafakaya muhtaç bir ihtiyar olduğu için,
Fadime, Aliye, Esma, Sena, Selma, Havle, Kuteyle ve diğerlerini de yukarıda yazdığımız sebeplerle korumaya ve kollamaya almıştır. *

Önerilen Siteler