01-12-2010, 23:46
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Kuvvet haktadir!!!
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger Kemaloglu;
Sence hangisi "olmasi gerekendir?"
Bir kisinin bu dunyaya geldikten sonra, ona her turlu soylenene inanmasi mi?
Yoksa, bir kisi olarak kendi caba ve gayretiyle, bir seyleri ogrenmesi ve ogrendiklerini bilmesi ve dusunmesi mi?
Yani kendi dusunceleri mi?, yoksa; kendisine soylenenler ve kendisinden inanmasi istenenler mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
QUOTE=Yılmaz34;332994]Bende çıkmazdayım. İslamı tamamen terk edemiyorum. Ya doğruysa gerçekten diyorum. Cehennem korkusuda cabası[/QUOTE]
İLK OLARAK SİTENİZDE CİDDİ, SİZİ SUSTURAN, GERÇEĞİ AÇIKLAYAN, SORULARINIZA CEVAP VEREN KİŞİLERİ YASAKLAMANIZ ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ... BU SİZİN SORULARINIZIN CEVAP BULUP FOYANIZIN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKTUĞUNUZU GÖSTERİYOR...
İKİNCİ OLARAK KARDEŞ, SAKIN İSLAMDAN VAZGEÇME!!! O SENİN KURTULUŞ REÇETEN... SEN EĞER DÜNYAYA GELDİYSEN BAŞINDA AKIL DENEN ALET VARSA HAYVAN GİBİ YAŞAYAMAZSIN...YANİ HAYVAN ŞUURSUZCA YER İÇER YATAR KEYFİNE BAKAR,GEÇMİŞTEN GELEN PİŞMANLIĞI VE GELECEKTEN GELEN KORKU VE ENDİŞELERİ YOKTUR... AMA BİZE ALLAH-U TEALA AKIL DENEN NİMETİ VERMİŞ, BİZ ONLAR GİBİ OLAMAYIZ... HA SEN DERSEN ''KARIŞMA BEN HAYVAN GİBİ YAŞAR ÖLÜR GİDERİM'' ÖYLEDE OLAMAZSIN ÇÜNKÜ AZ ÖNCE DEDİĞİM GİBİ SENDE GEÇMİŞİN ÜZÜNTÜLERİ, SIKINTILARI, PİŞMANLIKLARI, GELECEĞİNDE İSE 1 DAKİKA SONRA NELER OLABİLECEĞİNİ BİLEMEDİĞİN İÇİN DAİMA AZAP İÇİNDE KALIRSIN..KONUNUN ÖZÜ ÖZETİ; BİZ BU DÜNYAYI ANLAMAK DÜŞÜNMEK İÇİN AKIL SAHİBİ OLARAK YARATILMIŞIZ. BU KADAR ,HARİKA ŞEKİLDE YARATILAN DÜNYADAN,AYDAN, SAYISIZ YILDIZLARDAN, GEZEGENLERDEN, GÜNEŞDEN, VE DAHA SAYISI BİLİNMEYEN GÜNEŞLERDEN, ARALARINDAKİ ÇEKİM KUVVETİNDEN TUT TAA EN UFAK BİR ATOMDAN ATOMUN ETRAFINDA DÖNEN ELEKTRONDAN(Kİ BU GÜNEŞ SİSTEMİNİN SANKİ KÜÇÜLTÜLMÜŞ BİR ÖRNEĞİDİR)HÜCREDEN (Kİ HÜCREDE KÜÇÜK BİR VÜCUD GİBİDİR, BÜNYESİNDE DOLAŞIM,SİNDİRİM, BOŞALTIM vs İÇİNE ALAN KÜÇÜK ORGANCIKLAR BULUNUR) ALYUVARLAR, AKYUVARLAR, BİRDEN FAZLA GÖREVİ OLAN VE YARATILIŞ HARİKASI OLAN ORGANLARDAN, 5 DUYU ORGANLARINDAN,ONLARIN ÇALIŞMA SİSTEMLERİNDEN,KOLLARIMIZDAN BACAKLARIMIZDAN,AYAKLARIMIZDAN,PARMAKLARIMIZDAN,ET RAFIMIZDAKİ BÜTÜN HAYVANLARIN ÇEŞİTLERİNE,CİNSLERİNE GÖRE AYRI AYRI YARATILIP,ŞEKİLLER VERİLMESİ, ONLARA UYGUN KAS YAPISI , VÜCUD YAPISI, DERİ, DİŞLER VERİLMESİNDEN( Kİ ALLAH'IN ETÇİL BİR HAYVAN OLAN ARSLANA KUVVETLİ PENÇELER VE ÇOK GÜÇLÜ ÇENE VERMESİ,OT YİYEN İNEĞİN ONA UYGUN SİSTEME SAHİP OLMASI VE KAN VE DIŞKI ARASINDAN BEMBEYAZ SÜTÜN ÇIKMASI, BUNA UFAK BİRER ÖRNEKTİR)VE AĞAÇLARIN VE BİTKİLERİN SU, BİR AVUÇ TOPRAK ARTI BİRAZ GÜNEŞ IŞIĞI İLE KÜÇÜCÜK TOHUMUNDAN ÇEŞİT ÇEŞİT YAPRAKLARIN,RENK RENK ÇİÇEKLERİN VE TÜRLÜ TÜRLÜ MEYVELERİN YARATILMASININ KÖR TESADÜFÜN, ŞUURSUZ TABİATIN YADA KENDİNDEN HABERİ OLMAYAN SEBEPLERİN(YAĞMUR,GÜNEŞ,BULUT,TOPRAK vs) İŞİ OLMADIĞINI BUNLARI ANCAK BİR OLAN ZAT'IN; ALLAH'IN İLMİYLE , İRADESİYLE, TEDBİRİYLE, TERBİYESİYLE OLDUĞUNU SADECE O'NA GÜVENİP DAYANMAMIZ GEREKTİĞİNİ BURAYA GÖNDERİLİŞ SEBEBİMİZİN O'NU HAKKIYLA TANIYIP İDRAK ETMEK OLDUĞUNU GÖRÜP İMAN ETMEMİZDİR.
ŞÜPHESİZ CENNET HAKTIR, CEHENNEM HAKTIR. SEN BU UCUZ ŞEYTAN OYUNLARINA ALET OLMA!!! BIRAK KARDEŞİM SEN İMANINI KURTAR!!!
|

02-12-2010, 00:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger risaleinur;
Birincisi, internet dilinde ve algisinda, buyuk harfle yazmak; bagirmak anlamina gelir. Ustelik tuzuk acisindan da tuzuge ters duser ve ceza gerektirir.
Ikincisi, benden yapmis oldugun alinti ile o alintiya vermis oldugun yanit arasinda ben, bir iliski kuramadim.
Ucuncusu "İLK OLARAK SİTENİZDE CİDDİ, SİZİ SUSTURAN, GERÇEĞİ AÇIKLAYAN, SORULARINIZA CEVAP VEREN KİŞİLERİ YASAKLAMANIZ ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ... BU SİZİN SORULARINIZIN CEVAP BULUP FOYANIZIN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKTUĞUNUZU GÖSTERİYOR... -risaleinur-" alintinda, kimden ve neden bahsettigin de acik ve net degil. Ayrica, bu ifadelerinin, benden yaptigin alinti ile de bagini kuramadim.
Eger, benden yaptigin alintinin altina yazdigin mesajin neye dayanarak ve neye yonelik yazildigini ve de benden yaptigin alinti ile bagini aciklarsan; neden o mesaji yazdigin anlasilir hale gelir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

02-12-2010, 13:02
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın Risaleinur
Sevgili evrensel-İnsan hiçbir zaman üslubunu bozmadan ve sizin gibilerin seviyesine inmeden yazı yazar. Her zaman üslubunu ve saygınlığını korur. Ben de forumda ilk yazmaya başladığımda benzer şekilde hareket etme umuduyla başladım. Fakat sizin gibi ne düşündüğünü ne yazdığını ve neye inandığını bilmeyen kişiler ile karşılaşa karşılaşa üslubumu değiştirdim. Belki şeker bende çabuk oynuyor ve o yüzden çabuk tepki veriyorum. Ama yazdığınız yazının içerisindeki tutarsızlıkları, gerçekle çelişen noktaları gördükçe dayanamıyorum.
risaleinur´isimli üyeden Alıntı
İLK OLARAK SİTENİZDE CİDDİ, SİZİ SUSTURAN, GERÇEĞİ AÇIKLAYAN, SORULARINIZA CEVAP VEREN KİŞİLERİ YASAKLAMANIZ ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ... BU SİZİN SORULARINIZIN CEVAP BULUP FOYANIZIN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKTUĞUNUZU GÖSTERİYOR...
|
Siteden kovulan kişiler içerisinde tek bir tane üslubu düzgün ve yazdığının ne anlama gediğini bilen birisini göster, bizzat burada ben yöneticilere yalvaracağım ve benim kadar keskin tüm arkadaşlardan da aynısını rica edeceğim.
SEN EĞER DÜNYAYA GELDİYSEN BAŞINDA AKIL DENEN ALET VARSA HAYVAN GİBİ YAŞAYAMAZSIN...YANİ HAYVAN ŞUURSUZCA YER İÇER YATAR KEYFİNE BAKAR,GEÇMİŞTEN GELEN PİŞMANLIĞI VE GELECEKTEN GELEN KORKU VE ENDİŞELERİ YOKTUR...
|
İşte ne söylediğini bilmeden, söylediği sözün nereye gittiğini bilmeden yazılmış bir yazı. Kendi inandığınız tanrının işine akıl sır erdiremeyen, bunu açıklamak için hiç bir bilimsel araştırma yapmayan, okumayan, okuduğunu da anlamayansiz değil misiniz? Şimdi o akıl denen ALET(alet ne demekse) varken bunu kullanmamanız ne oluyor? Aklı kullanmadığınız için ne olmuş oluyorsunuz?
Dünyada insanlık adına hiç bir şey yapmadan yiyip içip yatan müslümanlar değil mi? Dünyada bilim adına tek bir şey yapmış bir müslüman gösterebilir misin son 100 yılda? O da sizin kaynaklarınıza göre sonradan müslüman olmasın. Hani diyorsunuz ya müslüman fıtratına göre doğup müslüman yetişmiş olsun.
Senin doğruyu yapan bir insan olman için tanrıya inanman mı gerekiyor? Tanrıya inanmazsan geçmişini sorgulamayacak mısın? Çok afadersin ama eğer böyle düşünüyorsan senin özünde zaten insanlık yokmuş. Seni insan sınıfına tanrı düşüncesi sokuyorsa, başını elerinin arasına al ve uzun uzun düşün nasıl bir insan olduğunu.
AMA BİZE ALLAH-U TEALA AKIL DENEN NİMETİ VERMİŞ, BİZ ONLAR GİBİ OLAMAYIZ... HA SEN DERSEN ''KARIŞMA BEN HAYVAN GİBİ YAŞAR ÖLÜR GİDERİM'' ÖYLEDE OLAMAZSIN ÇÜNKÜ AZ ÖNCE DEDİĞİM GİBİ SENDE GEÇMİŞİN ÜZÜNTÜLERİ, SIKINTILARI, PİŞMANLIKLARI, GELECEĞİNDE İSE 1 DAKİKA SONRA NELER OLABİLECEĞİNİ BİLEMEDİĞİN İÇİN DAİMA AZAP İÇİNDE KALIRSIN.
|
Bak ben sana bir gelecek tahmini yapayım şu an saat 11:50 ve ben 11:51 de yazı yazıyor olacağım, a bak bir dakika sonrasını tahminleyebiliyorum. hatta saat 11:51'i gösterdi, demekki geleceği görebiiyorum. Bakın bu saçma yobaz argümanından sıyrılın. 1 dakika sonrasını yok bir gün sonrasını göremzsiniz allah görür gibi bir saçmalıktan sıyrılın artık. Bunu bilmemenin de azap getirdiğinden sıyrılın. tanrıya inandığınızda 1 dakika sonrasını görmeye mi başlıyorsunuz? Yada bir dakika sonrasını görmemek size azap mı veriyor? Eğer böyleyse gerçekten ciddi sorunlarınız var demektir.
KONUNUN ÖZÜ ÖZETİ; BİZ BU DÜNYAYI ANLAMAK DÜŞÜNMEK İÇİN AKIL SAHİBİ OLARAK YARATILMIŞIZ. BU KADAR ,HARİKA ŞEKİLDE YARATILAN DÜNYADAN,AYDAN, SAYISIZ YILDIZLARDAN, GEZEGENLERDEN, GÜNEŞDEN, VE DAHA SAYISI BİLİNMEYEN GÜNEŞLERDEN, ARALARINDAKİ ÇEKİM KUVVETİNDEN TUT TAA EN UFAK BİR ATOMDAN ATOMUN ETRAFINDA DÖNEN ELEKTRONDAN(Kİ BU GÜNEŞ SİSTEMİNİN SANKİ KÜÇÜLTÜLMÜŞ BİR ÖRNEĞİDİR)HÜCREDEN (Kİ HÜCREDE KÜÇÜK BİR VÜCUD GİBİDİR, BÜNYESİNDE DOLAŞIM,SİNDİRİM, BOŞALTIM vs İÇİNE ALAN KÜÇÜK ORGANCIKLAR BULUNUR) ALYUVARLAR, AKYUVARLAR, BİRDEN FAZLA GÖREVİ OLAN VE YARATILIŞ HARİKASI OLAN ORGANLARDAN, 5 DUYU ORGANLARINDAN,ONLARIN ÇALIŞMA SİSTEMLERİNDEN,KOLLARIMIZDAN BACAKLARIMIZDAN,AYAKLARIMIZDAN,PARMAKLARIMIZDAN,ET RAFIMIZDAKİ BÜTÜN HAYVANLARIN ÇEŞİTLERİNE,CİNSLERİNE GÖRE AYRI AYRI YARATILIP,ŞEKİLLER VERİLMESİ, ONLARA UYGUN KAS YAPISI , VÜCUD YAPISI, DERİ, DİŞLER VERİLMESİNDEN( Kİ ALLAH'IN ETÇİL BİR HAYVAN OLAN ARSLANA KUVVETLİ PENÇELER VE ÇOK GÜÇLÜ ÇENE VERMESİ,OT YİYEN İNEĞİN ONA UYGUN SİSTEME SAHİP OLMASI VE KAN VE DIŞKI ARASINDAN BEMBEYAZ SÜTÜN ÇIKMASI, BUNA UFAK BİRER ÖRNEKTİR)VE AĞAÇLARIN VE BİTKİLERİN SU, BİR AVUÇ TOPRAK ARTI BİRAZ GÜNEŞ IŞIĞI İLE KÜÇÜCÜK TOHUMUNDAN ÇEŞİT ÇEŞİT YAPRAKLARIN,RENK RENK ÇİÇEKLERİN VE TÜRLÜ TÜRLÜ MEYVELERİN YARATILMASININ KÖR TESADÜFÜN, ŞUURSUZ TABİATIN YADA KENDİNDEN HABERİ OLMAYAN SEBEPLERİN(YAĞMUR,GÜNEŞ,BULUT,TOPRAK vs) İŞİ OLMADIĞINI BUNLARI ANCAK BİR OLAN ZAT'IN; ALLAH'IN İLMİYLE , İRADESİYLE, TEDBİRİYLE, TERBİYESİYLE OLDUĞUNU SADECE O'NA GÜVENİP DAYANMAMIZ GEREKTİĞİNİ BURAYA GÖNDERİLİŞ SEBEBİMİZİN O'NU HAKKIYLA TANIYIP İDRAK ETMEK OLDUĞUNU GÖRÜP İMAN ETMEMİZDİR.
|
Topyekün bilimsel gerçekliği olmayan 600'lü yıllarda kendi spermini kıyafetinden silmekten aciz sizofren pedofili bir arabın söylediklerinden 1-2 adım öteye gidememiş bir ifade.
Bir de işin içerisine bilimsellikleri ekliyorsun ya işte orada bitiyorum. Madem atomun elektronuna kadar inip bilgi verebiliyorsun, hadi ruh ile ilgili bir şey ispat etsene! Atomdan bahsedip bunu evren ile ilişkilendirip, insan ve inanç için en önemli kavram olan ruh ile ilgili tek bir bilimsel bilgi bile verememen ilginç değil mi!
Ama yok illa ki bilmediğin bilimsel olarak ispatlanamayan şeyler doğru, ispatlananlar ise tanrınızın işi değil mi! Beyin ile Kalbin işlevini bile bilmeyen bir arabın yazdıklarının peşinden 21. yy'da yaşadığın halde nasıl gidebiliyorsun?
ŞÜPHESİZ CENNET HAKTIR, CEHENNEM HAKTIR. SEN BU UCUZ ŞEYTAN OYUNLARINA ALET OLMA!!! BIRAK KARDEŞİM SEN İMANINI KURTAR!!!
|
Hala gelmiş şeytan oyunu diyor. Senin muhammedin daha şeytanın cin mi melek mi olduğunu ayırt edemezken, sen hala şeytan oyunu diyorsun. Vandidad'tan eksik alıntılar kitabına imn etmeye devam et.
Bu arada bak burada hepimiz bire meleğiz, buyazıları yazıp imanını kurtarıyor, imanını kuvvetlendiriyoruz. Bu sayede sen de memeleri tomurcuklanmış hurilerle alem yapıyorsun. Ne güzel değil mi? Uçkura bu kadar düşkün bir tanrıya sahip olmak!
|

05-12-2010, 13:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı
Görmediği hiçbir şeye inanmayan adam evrime inanır gözüyle görmediği,eliyle tutmadığı bir şeye....
|
Değerli dostum kemaloğlu ;
Yukarıdaki cümleyi neden kurduğunuzu anlamış değilim. Ben Tanrı-Tanrısallık konularına inanmıyorum diye hemen Evrime mi inanmalıyım...
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

05-12-2010, 14:53
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Görmediği hiçbir şeye inanmayan adam evrime inanır gözüyle görmediği,eliyle tutmadığı bir şeye..
|
inanmak zorundadır da ondan
|

05-12-2010, 14:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
EL_AkSa_ŞeHidLeRi´isimli üyeden Alıntı
inanmak zorundadır da ondan 
|
Neden inanmayı bir zorunluk yapsın ki? Allah"a inanmıyor o halde Evrime inanmalı diye bir kanun mu var?
Allah"a varana kadar kaç tane Tanrı var, bilirmisin...
Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
|

05-12-2010, 15:13
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
AerA´isimli üyeden Alıntı
Neden inanmayı bir zorunluk yapsın ki? Allah"a inanmıyor o halde Evrime inanmalı diye bir kanun mu var?
Allah"a varana kadar kaç tane Tanrı var, bilirmisin...
|
tabi ki ateist olmanın şartlarından bir tanesi de evrim teorisine inanmak değildir, ki evrim teorisine inanmayan ateistte vardır evrimin Allah tan geldiğine inanan müslümanda vardır elbette, ama görmediği bir şeye inanmayan birisinin tarih kitabı okur gibi balığın denizden çıkıp ağaçta oturmaya başlamasına inanması, inancı için tutunduğu son dalında kırılmaması içindir..
|

05-12-2010, 18:26
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
karadaki canlıların nasıl olurda uçabildiklerini bir türlü beynimin almadığını söylesem
Sayın kemaloğlu, bunda akıl almayacak bir şey yok. Bu sitede defalarca açıkladık. Bir kara canlılarının bir kısmı uçabilmiştir hepsi değil. Bunun da belli başlı aşamaları olmuştur. Zar kanatlı memeliler ve bazı theropodlar uçma yeteneğini geliştirmiştir. Evet bu bir yetenektir ve geliştirilmiştir.
Theropodlar zaten uzun ve tüylü kollara sahip canlılardı. Bunlar öncelikle, uçmaya değil ısı yalıtımı, cinsel seçilim ve avlanmaya yarıyordu. Tüylü uzun kollar avlanma sırasında yerden belli bir süre havalanmaya müsait bir yapıdır. Theropodlar hafif canlılardı. Tüm reptiller gibi onların da kemiklerinin içi boştur. Zaman içinde daha uzun süre havada kalan bireyler seçildi. Rakiplerinden kaçabilmek için yüksek ağaçlara ve yüksek kayalıklara yerleştiler. Buralarda daha uzun süre süzülmeye başladılar. Tüm bunlar aklın alabileceği mantıklı gelişmeler sayesinde olmuştur. Günümüz kuşlarının bir kısım theropod dinozorlarının torunları olmadığını gösteren hiç bir kanıt yoktur. Evrim gözlenebilen, elle tutulabilen, fosillerle kanıtlı, yığınla kanıtı bulunan somut verilerin toplamıdır. Görmediğimiz kısım milyonlarca yıllık seçilim aşamalarıdır. Bunları göremeyiz ama bunları lobaratuvar koşullarında somut ve akla yatkın verilerle modelleyebiliriz. Akla sığan bu kısımdır.
Hayali ve kana susamış bir arap putundan çok daha akla yatkındır.
|

05-12-2010, 18:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın yaşasınbilim
ABD'de 500 üniversitenin tamamında evrim teorisi kabul görmüştür.
Birde esasında sizin fikriniz olan çoğunluğun kabul ettiği şey doğru olmayabilir desek...
kızmassın değilmi
|
Sain yaşasınbilim,
kemaloglu arkadaşımız bizim mahalledeki kahvede oyun oynayanların çogunluguyla bilim yapılan üniversiteleri karıştırmış.
|

06-12-2010, 00:23
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
taylan74´isimli üyeden Alıntı
karadaki canlıların nasıl olurda uçabildiklerini bir türlü beynimin almadığını söylesem
Sayın kemaloğlu, bunda akıl almayacak bir şey yok. Bu sitede defalarca açıkladık. Bir kara canlılarının bir kısmı uçabilmiştir hepsi değil. Bunun da belli başlı aşamaları olmuştur. Zar kanatlı memeliler ve bazı theropodlar uçma yeteneğini geliştirmiştir. Evet bu bir yetenektir ve geliştirilmiştir.
Theropodlar zaten uzun ve tüylü kollara sahip canlılardı. Bunlar öncelikle, uçmaya değil ısı yalıtımı, cinsel seçilim ve avlanmaya yarıyordu. Tüylü uzun kollar avlanma sırasında yerden belli bir süre havalanmaya müsait bir yapıdır. Theropodlar hafif canlılardı. Tüm reptiller gibi onların da kemiklerinin içi boştur. Zaman içinde daha uzun süre havada kalan bireyler seçildi. Rakiplerinden kaçabilmek için yüksek ağaçlara ve yüksek kayalıklara yerleştiler. Buralarda daha uzun süre süzülmeye başladılar. Tüm bunlar aklın alabileceği mantıklı gelişmeler sayesinde olmuştur. Günümüz kuşlarının bir kısım theropod dinozorlarının torunları olmadığını gösteren hiç bir kanıt yoktur. Evrim gözlenebilen, elle tutulabilen, fosillerle kanıtlı, yığınla kanıtı bulunan somut verilerin toplamıdır. Görmediğimiz kısım milyonlarca yıllık seçilim aşamalarıdır. Bunları göremeyiz ama bunları lobaratuvar koşullarında somut ve akla yatkın verilerle modelleyebiliriz. Akla sığan bu kısımdır.
Hayali ve kana susamış bir arap putundan çok daha akla yatkındır.
|
biyolog Richard L. Deem "Demise of the 'Birds are Dinosaurs' Theory" ("Kuşlar Dinozordur" Teorisinin Sonu) başlıklı makalesi;
theropod dinozorların elleri (önkol kemiklerindeki) birinci, ikinci ve üçüncü hanelerden türemiştir, ama kuşların kanatları, ikinci, üçüncü ve dördüncü hanelerden türerler... İkinci bir çalışma göstermektedir ki, theropod dinozorlar, kuşlarınkine evrimleşebilecek bir iskelet ya da akciğer yapısına sahip değildir. (Theropod dinozorlar diyaframlı solunum yapar, kuşların ise diyaframı yoktur.) Theropod bir dinozorun kuşlara evrimleşmesi, diyaframında ciddi bir handikap oluşmasını gerektirecektir, ama bu durum canlının nefes alma yeteneğini çok kritik bir biçimde sınırlayacaktır.
|