ben kafamda bilimsel, ilimsel, mantıksal olarak sizin o tartışıp durduğunuz sorunların hepsini çözdüm. o bakımdan rahatım. rahat olmayan bunları anlayamamış olanlardır. sizin bahsettiğiniz dogmatik olan kişiler arasında değilim ben. ben konularımın hepsine çözümselim.
- sura ufurulme nedir ? bilimsel açıklaması ne olabilir.
- yıldızların sönmesi nedir ?
- çamurdan yaratılma ne demek ? bilimsel açıklaması nedir ?
- kader nedir ? biz Allah yazdı diye mi böyle yaşıyoruz / davranıyoruz..
- arş nedir ? kürsi nedir ?
- dünyada yaşamda neden sorunlar var ? (savaşlar, açlık, sakatlık, çok yiyince rahatsız olmak, koşunca kötüce terlemek, tuvalate gitmek zorunda olmak... )
- cehennem nerededir ?
- cennet nerededir ? nasıl olacak.
- cennette canımız sıkılır mı ?
- güneşi kara balçıkta batıyor bulmanın anlamı nedir ?
gerçekten de kuran da Allah ın bahsettiği üzere bir kişide "iman" yönünde bir cihet yoksa o nun önüne ne getirirseniz getirin o dönmez. öncelikle de kişi kendinden sıyrılmalı ve anlamak için çaba sarfetmelidir. ilk önce bu iş dua ile başlar. dua edeceksiniz, ve kendiniz için güzel olanı isteyeceksiniz. belki Allah samimiyetinizle gelecek bu duaya karşılık size "iman" denilen o hasleti nasip eder. yoksa hangi ayeti okursanız okuyun bu size inanç vermez. ne yazıyor kuran da bunu anlatırcasına: "ayetlerimiz inanmayanların ancak nefretlerini artırır."
kuran da yazan bir çok gerçek gibi bu da ince bir psikolojik nokta..
eğer varsa "nefret", "hoşgörüsüzlük", kurana karşı, yazdıklarına karşı, varsa "tahammülsüzlük", ve yoksa "iman yönünde bir bakış".
yukarda söylediğim gibi dua etmemiş iseniz, anlamaya çalışmak değil de amaç, karalamaya çalışmak, kötülemeye çalışmak, aşağılamaya çalışmak vs gibi ise...
o zaman sonuca asla varılamaz sizin le böyle detay konularda (yukarda yazdığım madde madde şeyler örnek detaylardır, "öz" değillerdir) asla sonuca varılamaz, tartışmalar uzar da uzar.
mysql database şişer de şişer
iyi çalışmalar..