Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-04-2012, 01:09
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gülemiyorum çünkü "traji komik" ve asla "komik" değil.
O zaman sadece trajik;trajikomik değil
Alt 05-04-2012, 01:23
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın taylan ve benzer düşüncedekiler,

sen veya benim gibi "zelil" mahluklar maddenin / esirin arkasındaki perdeyi göremeyen /
görmeye güc yetiremeyen, ama bir yerlerde kuant parçacıkları ile onu aralayıp bakmaya çalışabilen türümüzün örnekleri de nadir iken / biz ne anlayabiliriz ki.. afrikada okuma yazmayı bilmeyen hayatında ilkel kalmış birine c sharp programında bir database uygulaması yazmasını istemek ne kadar umut dışı ise senin veya benim O (Allah) nun katında düşünüp "zevk alacak" mış gibi bir kanıya varması da o derece hatalıdır.

"ne zevk alacak" derken siz acaba nereden vardınız ki zevk alınacak / hangi mertebeye geçdiniz de o durumda Allah ın duygu ve düşüncelerine ortak olup bu duygunun kaynağını soruyorsunuz.. Böyle bir duygu mu varmış ve size kim söyledi ? Gülümsüyorum halinize. Gülemiyorum çünkü "traji komik" ve asla "komik" değil..

Çok az ve basit düşünüyorsunuz..
tanrı kavramını tartışmak C# programcılığını falan aşar.
onu bir kenara bırakalım. tanrının var olduğunu kabul ettiğimizi varsayalım (ki ben reddetmeyenlerdenim).

yüzlerce hata, mantıksızlık ve çelişkiden haberdar olduğu halde dinlerin tanrıdan geldiğine inanan birinin afrika'daki zulu kabilesi mensuplarından farkı yoktur.

dinlere inanmaya meyilli birini, küçük yaşlarda zulu dininin fanatiği de yapabilirsiniz. 17 yaşında zulu dininin mücahidi olup çıkabilir.

NOT:
şu "esir" zırvası benim istikbalime mal olmuştur. üniversite 1. sınıfta kablosuz enerji transferi konusuna merak sarmışken, nurcu bir abi 80-90 sayfalık bir kitap getirip burnuma dayamıştı. "esir" isimli bu kitap, uzayın boşluktan oluşmadığını "esir" isimli maddeden oluştuğunu allahın hikmetleriyle anlatıp kafamı allak bullak etmişti. sonra da tavla oynama bahanesiyle tarikat evlerine davet edip vaazlar vermişti.

bilimden soğutmuşlardı ş..zler. siz hala benim 26 yıl önceki bocalama dönemimde kalmışsınız sanki.

saygılar...
Alt 05-04-2012, 03:50
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

lionawar,
Biz ateistlerin buyuk bir cogunlugu da dini ogreti ve dogmalarla buyutulduk, ayni sizin de oldugunuz gibi;
Biz cok az ve basit dusunmedigimiz icin su anda bulundugumuz yerdeyiz. Dusunmeseydik, mantigimiza ragmen dogmalara boyun egseydik, sizin bulundugunuz yerde, cok az ve basitce dusunenlerden olacaktik.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Konu vartor tarafından (05-04-2012 Saat 16:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-04-2012, 14:35
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn. lionawar, ateistlerin seviyesine inmek ve hangi mertebede olduğumuzu hatırlatmak gibi ithamlar yakışıksız olmuş, fikir paylaşımınızı düşük seviyeye indirmeyin. Sizin düşünceleriniz kitap dahilindedir, onun dışına çıkamazsınız. Eğer bir çelişki görürseniz onu iyileştirme yoluna gidersiniz, ilah öyle demek istememiş böyle demek istemiş diyerek açıklamaya çalışırsınız, ayetlerdeki çelişkiler sizleri kraldan fazla kralcı yapmakta. Zevk olayına gelelim, ilahınız sen olmasaydın hiçbir şeyi yaratmazdım ve seni alemlere rahmet olasın diye yarattım demiş. Böyle söyleyen bir yaratıcı milyarlarca yarattığı kullarının bir çoğunu cehennem için yaratamaz, kalpleri mühürleyemez, kulakları sağır edemez, gözleri kör edemez vs.vs. ve kulları arasında ayırımcılık yapamaz. Nasılki Muhammedi kendi istediği şekilde ak pak yaratma gücüne sahip ise diğer cehennemlikleride kendi keyfi için yani muhammedi yarattı diye birçok insanı cehennemlik olarak yaratamaz. Böyle söyleyen bir yaratıcı ben sizi sınıyorum ama kaderinizi baştan yazdım ne yaparsanız yapın kaderin dışına asla çıkamazsınız diyemez, bir insan yarattı diye milyarlarca insanı köle ve kukla olarak yaratamaz. İnsanları birbirine öldürtemez, Kuran dışında düşünenleri aptallıkla suçlayamaz, öfke, şiddet, işkence, küfür, intikam, hırs, vs. ayrıca muhammedin uçkuru ile dolu ayetler olan bir kitabı (sizin için müslümanlığı beğendim ve seçtim, sanki kütüphaneden kitap seçer gibi seçip ) bu sizin din kitabınız olsun diyemez ve bu din hoşgörü ve kutsal bir dindir diyemez, bunlar yaratıcı ve tanrı fikrine, ulviyetine yakışmaz. Eli, kolu, ayağı, bacağı olan ve öfkelenen, tehdit ve yeminler eden, küfür edip intikam alan insanlaştırılmış bir İlah elbette kıyametten sonra bizlere bakarak keyifte alır zevkte alır. Ben bütün kitapların insanlar tarafından derlenip yazıldığına inanıyorum, eğer bir tanrı olsaydı ve insanlığa müdahale etseydi bu saçmalık dolu kitapların yazılmasına, insanların birbirlerini katletmelerine izin vermezdi. Yukarıda arkadaşlarımın belirttikleri gibi dinler uyuşturur, vahiyler aklın önüne geçmemeli, korkmadan cesur bir şekilde eleştirip dogmalardan kurtulup insanca yaşamalı. Siz kendinizi ailenizi insanlardan soyutlayıp bir tepe üzerinden tanrı gibi bizleri ve olanları seyretme gafletine kapılmayın, yazılmış iletilere kulak verin. Esenkalın.
Alt 06-04-2012, 03:09
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

eğer olaya bu noktadan yaklaşılırsa sonuca ulaşılmaz zaten, sadece sizin gibi ateistlerle tartışma vesvesi ortaya çıkacaktır.

yine de sizin anlayışınıza inip size açıklama yapıyorum, (gerçi boşuna yapıyorum biliyorum):

- annelerin, çocuklu anneler neden ? bir anne yavrusuna büyük bir duygu ile bağlıdır. gerek biyolojik gerek se psikolojik olarak. her türlü kötü / olumsuz şartta anne nin ilk düşündüğü şey çocuğu yavrusudur. gerekirse kendi canını dahi hiç düşünmeden (1 snye bile) feda edebilir. kıyamet günü zamanında ki dehşet görüntü ise bu anne-çocuk ilişkisindeki gücü bile etkisiz bırakacak derecede "korkunç" dur ve bu anlatımla kasıt budur.

- herkes korkuya kapılmayacaktır. deniliyor. kim onlar ? Mesela ben. Şahsen eğer kıyametin kopacağı gün yaşıyor olsam o gün yapacağım tek şey eşimi ve çocuğumu yanıma alıp, yakındaki yüksek bir tepede oturup beklemek, olacaktır. emin ol ki korku da duymayacağım.

Sonuç:
kıyamet günü olayı dehşet görüntülere sahne olan korkunç / korkutucu bir olay dır, bu olayın korkunçluk derecesi yoğun olmasına rağmen bazı kişiler yine de "metin" kalabileceklerdir. (Allah ın da verdiği bir manevi / psikolojik bir destek de buna etkiyebilir.)

Aklına böyle şeyleri takıp, bir yerlerde yanlış arıyorsan arama boşuna. Yanlış sende git aynaya bak göreceksin belkide.

İyi çalışmalar..
Bence sizin bakis acinizda eksiklik var. Biz Ateistlerin seviyesine inip cevap vermeyi denemissiniz ancak kitabi eksik okudugunuzdan dolayi yorumlariniz da o minvalde olmus.

Her ne kadar biz ateist olsak da, bir zamanlar inanan kisilerdik. Bu sebeple eksik bakis aciniz sudur;

Orneklediginiz gibi mesela siz; Eger kitabinizi tam manasiyla okuduysaniz sayet, orada bir ayette size, yaratilan herseyin, buna cocuklariniz da dahil tanri tarafindan suslu gosterildigi yazar.

Bu sebeple kiyamet gunune gercekten inanan biri, o gun geldiginde artik cocuguyla vs. arada bir bag kalmayacagini, bir anlami olmayacagini cok iyi bilir.

Varsayin ki o gun cocuklarinizi, esinizi alip yuksek bir yere ciktiniz;

iyi de adama sorarlar, kimi kimden koruyorsun ,

ve dahi korkmadigin kimdir diye???

Kisi ne denli mumin olursa olsun, inandiginiz Allah'tan korkmayan, onun yapacaklarini(kiyamet gununde) metin olarak karsilayabilecek var midir?

Nasil bu kadar eminsiniz bundan?

Bunlarin hicbirini dikkate almiyorsaniz sayet, sur'a uflenme bahsini okuyun. Sizin limitli bir duyma esiginiz vardir insan olarak.

Kulaklariniz ve duyma esiginiz o sur'un kitapta anlatildigi sekilde sesini kaldirabilecek kapasitede mi?

Benim bildigim hicbir inancli musluman, kendini ortaya atip ben gunahsizim, metinim , korkmuyorum kiyamet gununden demez.
Alt 06-04-2012, 10:05
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ben kafamda bilimsel, ilimsel, mantıksal olarak sizin o tartışıp durduğunuz sorunların hepsini çözdüm. o bakımdan rahatım. rahat olmayan bunları anlayamamış olanlardır. sizin bahsettiğiniz dogmatik olan kişiler arasında değilim ben. ben konularımın hepsine çözümselim.

- sura ufurulme nedir ? bilimsel açıklaması ne olabilir.
- yıldızların sönmesi nedir ?
- çamurdan yaratılma ne demek ? bilimsel açıklaması nedir ?
- kader nedir ? biz Allah yazdı diye mi böyle yaşıyoruz / davranıyoruz..
- arş nedir ? kürsi nedir ?
- dünyada yaşamda neden sorunlar var ? (savaşlar, açlık, sakatlık, çok yiyince rahatsız olmak, koşunca kötüce terlemek, tuvalate gitmek zorunda olmak... )
- cehennem nerededir ?
- cennet nerededir ? nasıl olacak.
- cennette canımız sıkılır mı ?
- güneşi kara balçıkta batıyor bulmanın anlamı nedir ?

gerçekten de kuran da Allah ın bahsettiği üzere bir kişide "iman" yönünde bir cihet yoksa o nun önüne ne getirirseniz getirin o dönmez. öncelikle de kişi kendinden sıyrılmalı ve anlamak için çaba sarfetmelidir. ilk önce bu iş dua ile başlar. dua edeceksiniz, ve kendiniz için güzel olanı isteyeceksiniz. belki Allah samimiyetinizle gelecek bu duaya karşılık size "iman" denilen o hasleti nasip eder. yoksa hangi ayeti okursanız okuyun bu size inanç vermez. ne yazıyor kuran da bunu anlatırcasına: "ayetlerimiz inanmayanların ancak nefretlerini artırır."

kuran da yazan bir çok gerçek gibi bu da ince bir psikolojik nokta..

eğer varsa "nefret", "hoşgörüsüzlük", kurana karşı, yazdıklarına karşı, varsa "tahammülsüzlük", ve yoksa "iman yönünde bir bakış".

yukarda söylediğim gibi dua etmemiş iseniz, anlamaya çalışmak değil de amaç, karalamaya çalışmak, kötülemeye çalışmak, aşağılamaya çalışmak vs gibi ise...

o zaman sonuca asla varılamaz sizin le böyle detay konularda (yukarda yazdığım madde madde şeyler örnek detaylardır, "öz" değillerdir) asla sonuca varılamaz, tartışmalar uzar da uzar.

mysql database şişer de şişer

iyi çalışmalar..
Alt 06-04-2012, 18:10
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Iptidai ve ilkel bir kitabi, "bilimsel" olarak cozebilmis olman sevindirici.
Muhammed'in evlatliginin karisina goz diktigini goren yaradanin, hangi bilim isiginda ozel ayet indirip, muhammed'in isini kolaylastirdigini, ve bunda nasil bir "evrensel" ogreti oldugunu aciklamayi dener misin lionawar?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-04-2012, 17:25
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

karşılığınız ancak şu kategoriye girer:

"belden altına vurmak"

..cevap verememe eksiklğinden mi neden acaba..
Alt 12-04-2012, 17:41
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn. lionawar, bel altı çalışan allah biz değiliz ki, belki yanlış anlıyor olabiliriz. Siz şöyle demişsiniz (ben kafamda bilimsel,
ilimsel, mantıksal olarak sizin o tartışıp durduğunuz sorunların hepsini çözdüm.) lütfen açıklayıcı olun, belki yanlış anlıyor olabiliriz, bilgilendirin. Esenkalın.

Önerilen Siteler