Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Anket Sonucuna Bak: Eşşcinsellerin varlığından rahatsız oluyor musunuz?
Evet! Rahatsız oluyorum 4 6,06%
Hayır Rahatsız olmuyorum. 47 71,21%
Olsun, olmasın valla beni ilgilendirmiyo 15 22,73%
Katılımcı sayısı: 66. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-07-2013, 12:35
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İnsanların hangi ırka mensup olduğu, neye taptığı ve de cinsel tercihleri beni ilgilendirmiyor. Tabii ki bu, başkalarının yaşamlarına doğrudan müdahale edene kadar geçerli olan bir durum. Kaldı ki, cinsel eğilimlerin doğrusu ve yanlışı var mıdır ve neye göre, kime göre belirlenmektedir; daha doğrusu böyle bir mekanizma mevcut mudur? Bunlar, bu sorunun açıklığa kavuşturulması için sorulması elzem olan önemli sorular. Ancak benim açımdan bu soruların cevabı tabii ki de koskoca bir "hayır"dan ibarettir, zira cinsel eğilimler ve tercihler izafi bir mefhumdur ve herkes için genel geçer olan bir doğrusu ve yanlışı yoktur.

İnsanlığın üzerinde durması gereken binlerce sorun varken bu kadar basit şeylere kafa yormamamız gerekir; yani artık bu gibi basit şeyleri insanlık olarak aşmamızın vakti çoktan geldi de geçiyor bile.

İnsanoğlu; canlı varlıkların en doğal hakkı olan yaşama hakkını kendi türüne çok görüp öldürmesi eylemi olan cinayet gibi, sömürü ve de bunun neticesinde ortaya çıkan yoksulluk, sefalet ve açlık gibi çok büyük sorunlar içerisinde boğulurken insanların bu kadar basit şeyler üzerinde anlaşamayıp kavga etmesi ne acı...

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.

Karl Marx
Alt 01-07-2013, 12:52
Deist1907 Deist1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kimin ne yaptigi hamuda kalktigi kalkmadigi baskasinin seyini eline alip almadigi pek beni ilgilendirmedigi icin 3.secenek dedim
Alt 01-07-2013, 16:28
Audaz Audaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Rahatsız değilim kesinlikle eşcinsellerden hatta çoğuyla dünya görüşüm yakın olduğu için olumlu bakıyorum.

Sadece erkek doğup kadın kılığına girenlerin dış görünüşü itici geliyor o kadar.
Alt 01-07-2013, 18:45
FREE UD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FREE UD FREE UD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çevremde bu tarz arkadaşlarım oldu.Bana açılabilmelerinin sebebide evrensel düşünebilmemdir.Bir arkadaşımın şu sözlerinden yola çıkarak''Görüntüm erkek olsada hislerim kadın.Dünyaya 1000 kere gelsem yine kadın olarak hisseder,erkeklerden hoşlanırdım.En kötüsüde bu durumu kimse ile paylaşamayışım.Paylaştığım kişilerinde beni dışlayıp horlaması.Kendimi okadar çok yalnız hissediyorum ki Allah beni resmen yalnız kalayım diye yaratmış,yalnızlığın Allaha mahsus olmasına rağmen.Soruyorum sana beni bir kadın ile evlendirse ailem onu ne kadar mutlu edebilirim ben ne kadar mutlu olabilirim bu durumdan?He gördüğüm erkeğin kollarına atılasım geliyor,tüm hayat onların üzerinde akıyor bunlar benim hislerim durduramıyorum.Karımın yanında böyle bir durum yaşasam ne kadar çirkin bir manzara olur.Keşke Allah beni erkek görünümünde kadın yaratmasaydı'' Arkadaşımın bu sözlerinden sonra; bu tarz eğilimi olanlar bir başkasını ve kendilerini mutsuz etmek yerine kendileri gibi hissedenlerle hayat kurma hakkına sahip olmalılar diye düşünüyorum.
Alt 01-07-2013, 22:46
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Anket katılımcılarının çoğunluğu rahatsızlık duymuyor yada nötr bakıyor. Olabilir..Düşünce dediğimiz olgu da zaten budur; çeşitli algılara göre varlık gösterebilir, değişebilir, farklılaşabilir.

Ben insanların yaşam tarzına müdehale etmesem de itici buluyorum.
Özellikle "trans" denilen kişileri yada davranışlarını gördüğümde iğreniyorum.
İşin fuhuş boyutu son derece midemi bulandırıyor. İnsani yönden bakarsan iy biri olabilir.

Bu da benim düşüncemdir.

Peki aile bireylerinden biri eşcinsel olduğunu açıklarsa bu durumda ne yapardınız?

Rahatsız olmayan arkadaşların vereceği cevaba saygı duyuyor ve merak ediyorum.

sevgiler

Konu Natan tarafından (01-07-2013 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-07-2013, 23:00
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aile bireylerinden birinin eşcinsel olması durumu onu ve olası partnerlerini ilgilendirir, bana ne.

Dayımla, halamla, dedemle, kız kardeşimle cinsi münasebet kurmayı aklımdan geçirmem ve dolayısıyla bunlardan birinin kendi cinsiyle münasebet kurmak istemesiyle de ilgilenmem. İnsanların kendi bireysel sınırları, gizleri vardır. İhlal edilmemesi de çok elzemdir.

Eşcinsel fobisi; eşcinsel yapıdaki insanların sürekli seks düşündüğü ve "sapık oldukları" subjektif varsayımına dayanır. Çok köklü bir tabu örneğidir. Elbette bin yıllardır deline deline bu tabu biraz cılızlaştı ve topluma angaje olmaya başladı.
Alt 01-07-2013, 23:07
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben ne yapardım?

Bana açar ve duygu ve düşüncemi merak eder yada benden bir şey duymak isterse ( öncelikle bu durumla ilgili bir kitap dergi vs varsa nasıl yaklaşılacağına ilişkin okurum) kendisiyle sevgiyle -ancak bakış açım doğrultusunda-konuşurum.

Konuşmak iyidir. Dinlemek de öyle. İletişim; anlamaktır!

Endişelendiğim bir durum varsa psikologa gitmesini önerir yada yardımcı olurum.
Tabii böyle bir durumla karşılaşmamayı tercih ederim.
Alt 01-07-2013, 23:09
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yetişkin eşcinselliğinden bahsediyorsak "psikoloğa git" demek, "endişelendiğini" söylemek falan çok büyük hakaret olur söyleyeyim
Alt 01-07-2013, 23:27
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

natanla göruşme o senden rahatsız oluyor derdim.

insanların tercihleri durumu konumu yeri başkasına ZARAR vermiyorsa kimseyi ilgilendirmemeli. bu anket utanç verici. dinlerden özgurluk sitesinde yeni bir şeyler yok hala, hala yerimizde sayıyoruz. dedikoducu mahalle kadınları gibi o şöyle bu böyle öteki öteki öteki öteki, ne curet. sözde başlıkların çoğu eşitlik için breh breh peh aldığımız yola bakın. bence haddimizi aşıyoruz.
Alt 01-07-2013, 23:34
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anket katılımcılarının çoğunluğu rahatsızlık duymuyor yada nötr bakıyor. Olabilir..Düşünce dediğimiz olgu da zaten budur; çeşitli algılara göre varlık gösterebilir, değişebilir, farklılaşabilir.

Ben insanların yaşam tarzına müdehale etmesem de itici buluyorum.
Özellikle "trans" denilen kişileri yada davranışlarını gördüğümde iğreniyorum.
İşin fuhuş boyutu son derece midemi bulandırıyor. İnsani yönden bakarsan iy biri olabilir.

Bu da benim düşüncemdir.

Peki aile bireylerinden biri eşcinsel olduğunu açıklarsa bu durumda ne yapardınız?

Rahatsız olmayan arkadaşların vereceği cevaba saygı duyuyor ve merak ediyorum.

sevgiler
Dusunceni soylemek kadar dogal bir durum yok. Onaylamak zorunda da degilsin ayrica..

Ancak ele aldigin konu cok kapsamli bir konu, yelpaze anlaminda..

Mesela her escinsel istisnasiz trans degil.. Veya CD egilim gosteren degil. Her escinsel istisnasiz cinsel iliski yasayan degil..

Ama sen aslanlar gibi heteroseksuel zannettigin bir erkegi (gunluk yasamin icinde) bir kisinin, aslinda gizli bir CD egilimi gosterdigini bilemezsin, veya ayni sekildeki kadinin biseksuel oldugunu, zira ciftlerin, kisilerin yatak odasini gozlemek gibi bir luksumuz yok.

Boyle bir durumda boyle bir ornekteki insanin, sana itici gelecegini dusunmuyorum ben mesela. Cunku gormuyorsun, dolasiyla da bilmiyorsun. Olay bir parca da gorsellikde payda buluyor. Gorsellik ve uyarim yani..

Isin fuhus boyutu ayri konu, bunu bir gercekten heteroseksuel kadin/erkek de yapabilir. Ve coklarina itici gelebilir.

Aile bireylerimden biri de aciklamis olsaydi, yine dusuncelerim degismezdi. Cunku bunun bir hastalik olmadigini, kaldi ki insanlarin sonradan escinsel egilim gostermelerinin de hastalik olmadigini gayet iyi biliyorum. Dergi,kitap veya psikolog ayrintilarinin, konuya hicbir yarar saglamayacagi da, uyduruk zugurt tesellisi oldugu da bilinen bir durumdur ayrica, bunu bilmek gerekir..

Ancak senin de olene degin, ornegin heteroseksuel dogdum oyle de kalacagim olene dek diye bir garantin olmadigini da... Kaldi ki bu bir aseksuel icin de gecerlidir.

Önerilen Siteler