Natan´isimli üyeden Alıntı
Anket katılımcılarının çoğunluğu rahatsızlık duymuyor yada nötr bakıyor. Olabilir..Düşünce dediğimiz olgu da zaten budur; çeşitli algılara göre varlık gösterebilir, değişebilir, farklılaşabilir.
Ben insanların yaşam tarzına müdehale etmesem de itici buluyorum.
Özellikle "trans" denilen kişileri yada davranışlarını gördüğümde iğreniyorum.
İşin fuhuş boyutu son derece midemi bulandırıyor. İnsani yönden bakarsan iy biri olabilir.
Bu da benim düşüncemdir.
Peki aile bireylerinden biri eşcinsel olduğunu açıklarsa bu durumda ne yapardınız?
Rahatsız olmayan arkadaşların vereceği cevaba saygı duyuyor ve merak ediyorum.
sevgiler
|
Dusunceni soylemek kadar dogal bir durum yok. Onaylamak zorunda da degilsin ayrica..
Ancak ele aldigin konu cok kapsamli bir konu, yelpaze anlaminda..
Mesela her escinsel istisnasiz trans degil.. Veya CD egilim gosteren degil. Her escinsel istisnasiz cinsel iliski yasayan degil..
Ama sen aslanlar gibi heteroseksuel zannettigin bir erkegi (gunluk yasamin icinde) bir kisinin, aslinda gizli bir CD egilimi gosterdigini bilemezsin, veya ayni sekildeki kadinin biseksuel oldugunu, zira ciftlerin, kisilerin yatak odasini gozlemek gibi bir luksumuz yok.
Boyle bir durumda boyle bir ornekteki insanin, sana itici gelecegini dusunmuyorum ben mesela. Cunku gormuyorsun, dolasiyla da bilmiyorsun. Olay bir parca da gorsellikde payda buluyor. Gorsellik ve uyarim yani..
Isin fuhus boyutu ayri konu, bunu bir gercekten heteroseksuel kadin/erkek de yapabilir. Ve coklarina itici gelebilir.
Aile bireylerimden biri de aciklamis olsaydi, yine dusuncelerim degismezdi. Cunku bunun bir hastalik olmadigini, kaldi ki insanlarin sonradan escinsel egilim gostermelerinin de hastalik olmadigini gayet iyi biliyorum. Dergi,kitap veya psikolog ayrintilarinin, konuya hicbir yarar saglamayacagi da, uyduruk zugurt tesellisi oldugu da bilinen bir durumdur ayrica, bunu bilmek gerekir..
Ancak senin de olene degin, ornegin heteroseksuel dogdum oyle de kalacagim olene dek diye bir garantin olmadigini da... Kaldi ki bu bir aseksuel icin de gecerlidir.