Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-08-2013, 04:55
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Anima Libera´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed demistim ama sen konuyu dinin ögretilerine getirdin. Böyle soyutlastirarak elbette kirmizi cizgi bulamazsin.
Muhammed'in ozelliklerive dusunceleri soyut degil mi?

Somut olan nedir?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-08-2013, 05:06
Anima Libera Anima Libera isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Muhammed derken kendi sahsini kastetmedim. Muhammed hakkinda düsünceler ve görüsler desek daha dogru olur.

τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός
Alt 19-08-2013, 06:27
Kıdemli Üye

Anima Libera´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed derken kendi sahsini kastetmedim. Muhammed hakkinda düsünceler ve görüsler desek daha dogru olur.
Iste onlar soyut degil mi?

Mesela hangi hakkindaki dusunceler gorusler tum muslumanlarca ortak ve kirmizi cizgi?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-08-2013, 10:54
SpeedyDNA SpeedyDNA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslamın kökenine baktığımızda aslında kırmızı çizgiler net çizilmiştir. Evrensel-insan 'nın değindiği İslam ve imanın şartlarıdır. Fakat ülkemizdeki ''%99'' olan müslümanların sadece ( bana göre ) %9 u kırmızı çizgiler üzerinde islamı yaşamaktadırlar. Ödün vermemektedirler. Diğer kısım ise ''pembe çizgiler'' sadece imanın şartlarına inanarak paçayı kurtaracaklarını düşünüyorlar. Onlar için somut yatırım önemli değildir ya da işlerine gelmiyordur ya da zor geliyordur belki de inanmadıklarını kendilerine itiraf edemiyorlardır . Bu ya da lar uzayıp gidebilir...

Aleviler konusunda da ben çok sayıda alevi arkadaşım var. Onlarda kendi içinde değişik senaryolarla bezenmiş hikayelere inanır durumdalar. Kafam karıştı
Alt 19-08-2013, 12:02
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Genel islam olarak bakildiginda, burka, carsaf, cember sakal, ezan , haramlar (ozellikle yiyecek bahsi) vb. unsurlar kirmizi cizgi olabilir.

Ancak Turkiye'deki muslumanlik olarak bakarsaniz, kirmizi cizgi ezandir sadece benim gozledigim, onun disinda yok gibidir ve ezici cogunluk deist benzeri muslumandir. %99 muslumandir soylemi balondan ibarettir. Yani elhamdulillah muslumanim denir, Allah'a inanilir, ancak gereken ritueller istisnasiz yerine getirilmez. Oruc, hac, namaz vb.
Alt 19-08-2013, 13:23
Proculte Proculte isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayin neva dedikleriniz Turkiye icin gecerli olabilir ama bir cok islam ulkesinde kirmizi cizgiler baya bir var ve tartisamazsin.En son bir ornek vermek istiyorum Cezayir'de 3 agustos tarihinde 300 kisi Tizi-ouzou'da Ramazan ayinda toplu sekilde yemek yemislerdir ve bu bir protestodur,sebebi ise Ramazanda serbest sekilde yemek yenilmesinin istenmesi.
Alt 19-08-2013, 14:48
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Proculte´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin neva dedikleriniz Turkiye icin gecerli olabilir ama bir cok islam ulkesinde kirmizi cizgiler baya bir var ve tartisamazsin.En son bir ornek vermek istiyorum Cezayir'de 3 agustos tarihinde 300 kisi Tizi-ouzou'da Ramazan ayinda toplu sekilde yemek yemislerdir ve bu bir protestodur,sebebi ise Ramazanda serbest sekilde yemek yenilmesinin istenmesi.
Evet bahsettiginizi biliyorum , zaten o yuzden fazla uzatmayip vb. deyip gecmistim. Cunku degisken davranabiliyorlar(ulke farkliliklari vs.) kimi zaman.

http://www.usatoday.com/story/news/w...sting/2615263/
Alt 19-08-2013, 20:21
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Genel islam olarak bakildiginda, burka, carsaf, cember sakal, ezan , haramlar (ozellikle yiyecek bahsi) vb. unsurlar kirmizi cizgi olabilir.
Her musluman ulke de yoksa, yani "zorunlu degilse" olamaz. Mesela ezan her bir musaluman ulke de okunuyor mu? Ya da her bir mezhepte?

Ancak Turkiye'deki muslumanlik olarak bakarsaniz, kirmizi cizgi ezandir sadece benim gozledigim, onun disinda yok gibidir ve ezici cogunluk deist benzeri muslumandir. %99 muslumandir soylemi balondan ibarettir. Yani elhamdulillah muslumanim denir, Allah'a inanilir, ancak gereken ritueller istisnasiz yerine getirilmez. Oruc, hac, namaz vb.
Konu Turkiye ya da herhangibir cograsfya/toplum ile sinirli degil.

Diyelim dunyada kendine musluman diyen islam dinini uygulayan ve herhangibir mezhepten olan HERKESI ICEREN bir "kirmizi cizgi/olmazsa olmaz" var mi?

Önerilen Siteler