Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-05-2014, 00:31
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk cümle hariç MrDragonla ilk defa aynı fikirdeyim...

Sayın Gordion : Günah nedir? Günah tanımınızı alabilir miyim?

Günde 28 vakit namaz kılsa yılda 5 ay oruç tutsa vs. vs hadi adını vermeyeyim islami usüllere göre 5 yıldızlı otelde tatil yapmak gibi bir şeyi savunan zihniyeti ben tanımlayamıyorum...

Şu an ülkede güzel şeyler olduğunu söyleyen bir müslümanın müslümanlığını sorgularım.. ta o kadar..
hangi birisini söyleyeyim....

İslam yıkılmadı... Ancak insanlar artık dibe vurdu...
insanlarda etik,din ve ahlaki değerlerin kalmadığı konusunda katılabilirim ama komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir islam peygamberinin dini yıkıldığını söylemek doğru değil..burada gelip günahkar müslümanları cımbızla seçerek yazıp akıllarınca islamı yıktıklarını söylemek komedi ötesi trajikomik.

sadece namaz kılmak değil, bildiğini düşünüyorum ki; Kuran huşu ile kılınan namazdan bahseder, "vay o namaz kılanların haline ki zekatı vermezler" der mesela..burda yıkılan islam dini midir yoksa günahkar olan müslümanlar mıdır? Kuran açık, islam açık..becerebiliyorlarsa Kuran'ı bu dünyadan kaldırsınlar güçleri yetiyorsa da görelim kim kimi yıkıyor.
Alt 02-05-2014, 00:34
Yasaklandı

kamilistforvendetta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bişeyi yıkıldı sanmıyorum hatta yıkılmasınıda istemiyorum. bu gün viski parasıı başka kuzulardan çıkardım onlarda para bitince bana senin gibilerden çok lazım. neden yıkılsın ki vizki kaynağım.portakal suyu için saftrik müslümana gerek yo o ucuz viski için bakara makara ile kandırabileceğim senin gibi müslümanlara ihtiyacımız var.
benim bakara-makaraya kandığımı nerden uydurdun?

ben söyleyeyim; işine öyle geldi de ondan. size nasıl işinize geliyorsa öyle çünkü.
Alt 02-05-2014, 00:38
kamilistforvendetta kamilistforvendetta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim bakara-makaraya kandığımı nerden uydurdun?

ben söyleyeyim; işine öyle geldi de ondan. size nasıl işinize geliyorsa öyle çünkü.
ben kurana el basabilirim senin bakara makara kafasında olduğuna sen edebilirmisin olmadığına?
Alt 02-05-2014, 00:41
Yasaklandı

ben kurana el basabilirim senin bakara makara kafasında olduğuna sen edebilirmisin olmadığına?
neye istiyorsan ona el bas beni ilgilendirmiyor,
beni ilgilendiren; içmeyi bilmeyenlerin içip foruma gelmesi.
Alt 02-05-2014, 00:44
kamilistforvendetta kamilistforvendetta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neye istiyorsan ona el bas beni ilgilendirmiyor,
beni ilgilendiren; içmeyi bilmeyenlerin içip foruma gelmesi.
bak bu konuda haklısın içip akp li olsaydım alkolik sayılmazdım ama
napalım ben alkolikim. sen nesin peki? ....
Alt 02-05-2014, 00:46
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanlarda etik,din ve ahlaki değerlerin kalmadığı konusunda katılabilirim ama komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir islam peygamberinin dini yıkıldığını söylemek doğru değil..burada gelip günahkar müslümanları cımbızla seçerek yazıp akıllarınca islamı yıktıklarını söylemek komedi ötesi trajikomik.

sadece namaz kılmak değil, bildiğini düşünüyorum ki; Kuran huşu ile kılınan namazdan bahseder, "vay o namaz kılanların haline ki zekatı vermezler" der mesela..burda yıkılan islam dini midir yoksa günahkar olan müslümanlar mıdır? Kuran açık, islam açık..becerebiliyorlarsa Kuran'ı bu dünyadan kaldırsınlar güçleri yetiyorsa da görelim kim kimi yıkıyor.
Kuran var olduğu sürece ve kıyamet kopmadığı sürece islam'a hiç bir şey olmaz. En az bir kişi dahi olsa mesajı doğru dürüst anlama eğiliminde olan bir insan vardır demektir dünyada.

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 02-05-2014, 00:51
Yasaklandı

bak bu konuda haklısın içip akp li olsaydım alkolik sayılmazdım ama
napalım ben alkolikim. sen nesin peki? ....
alkolik misin değil misin ona şu ana kadar konuşmalarımızdan çıkaramam ama şu ana kadar konuştuklarımızdan çıkaracağım tek şey içmesini bilmediğindir, içmesini bilmiyorsan içki içmeyeceksin sana tavsiyem budur.

sana cevabın alasını verirdim, ama o cımbızla seçtiğiniz bakara makaraya inananlardan olmadığım için içtiğim portakal suyunun hatrına düzgün cevap vereyim, ben islamın yıkılmadığını bilen bir müslümanım.
Alt 02-05-2014, 00:53
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Arkadaşlar;

Konu çerçevesinde tartışmayı öneririm. Kişisel yaşam tarzı ile konunun ne ilgisi var?
Alt 02-05-2014, 00:55
Yasaklandı

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran var olduğu sürece ve kıyamet kopmadığı sürece islam'a hiç bir şey olmaz. En az bir kişi dahi olsa mesajı doğru dürüst anlama eğiliminde olan bir insan vardır demektir dünyada.
katılıyorum, Kuran yeryüzünde var olduğu sürece islam bakidir. talihsiz bir konu olmuş.
Alt 02-05-2014, 01:12
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yazdıklarınızla sadece kendi kendinizi inandırıyorsunuz, inananları ikna etmekten oldukça uzaksınız.. bence tarzınızı değiştirin, islamı yıkmak için başka yollar deneyin çünkü yazdıklarınız islama inananları ikna etmekten oldukça uzak çünkü siz sadece islamı uygulamayanları yani günahkarları yazmaya çabalıyorsunuz, o yazdıklarınızın çoğu Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammed'e inanır, sadece günahkar olur, Allah da affeden ve bağışlayandır, bunu birçok ayetin sonunda görmek mümkün.
Kitabiniza göre allah'a iman edip sirk kosmayarak ölen kisi muhakkak cennete girecektir. Ölmeden önce isledegi günahlardan dolayi, diyelim bunun icinde günahlarindan, bir cocuga tecevüz edip öldürürse ve tevbe ederse Allah onu affeder ve o kisi cehenneme girmeden cennete girer. Tevbe etmeden ölürse bu kisinin durumu Allah'a kalmistir. Isterse günah nisbetinde kuluna azab eder, isterse onu affeder. Fakat hicbir zaman bir müslüman cehennemde sonsuza kadar da kalmaz.

Ancak müslüman olmayan birisi icin bu durum söz konusu degildir, gidecegi yer ebedi cehennemdir!

Pekii müslüman olmayan birisi iyi amelleri karsisinda yaptiklari tüm iyilikleri hice sayilarak, ve bu kisi bir sinegi incitmemis olsa dahi, gidecegi yer yine cehennemin dibidir!

Sizce bir cocuk katili dolayli da olsa cenneti hak ediyormu? Bir tanri nicin cocuk katilinin ekmegine yag sürerek sirf bana iman edeceksiniz demektedir? Bir müslüman cocuk katilin degeri önemlidir kitabiniza göre, cünkü o bir müslüman. Sinegi bile incitmemis ve müslüman olmadigi icin sonsuz cehenneminde yakmak ne derece adaletlidir...?

Lakin bunun böyle olmasini isteyen sonucta yine kur'anin tanrisidir:

Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: «Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!» (Secde suresi, ayet-13)

Bakiniz cocuk katili olsaniz dahi, hayali tanriniz tek sart ile (müslüman) sizin dogru yolda oldugunu ve sonunda mükafati da verecegini söylüyor, ancak yoldan cikanlar (iman etmeyenler) bir sinegi incitmemis olsa dahi hatta yaptiklari tüm iyiliklerin bir kari olamayacagi ve ayette dedigi gibi kendi istegi ile cehenneminde sonsuza kadar derilerini yakip! yine yeniden giydirip iskencelere maruz birakacagini söylemktedir! Neymis efendim, birincisi bunun böyle olmasini kendisi istiyor, ikincisi, kendisine iman etmedikleri icin! Iyi de bunun böyle olmasini isteyen kendisi degilmidir? Hem insanin iradesini devre disi birakacaksin, hem de cehenneminde iskence etmek icin bunun böyle olmasini yani "iman etmemeyi" "....Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik...." kendi kendine söz vererek sadist davranacak! Sonrada hesaba cekecek?

Bence burada hesaba cekilecek birisi varsa, o da kur'anin tanrisidir, cünkü adaletli degil...

İnsanlık onuru her şeyden üstündür

Konu Natürelist tarafından (02-05-2014 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler