zfr87´isimli üyeden Alıntı
Kurana göre Allahın gönderdiği dinlerin hepsinin adı İslamdır.
İslam kuranla başlamış bir din değildir.
|
İslâm Kur'anla başlayan bir dindir.
"...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim." (Mâide: 3)
Ehl-i Kitap'ın dini de "İslâm" ise, "Kemâle erdirme"yi nasıl anlayacağız ?
Bir de Kur'an'ın Rabbi "Sizin için İslâm'ı seçtin" diyor;
"Ademden bu tarafa din olarak gönderdiğim İslamdan sizi de sorumlu tuttum" demiyor.
Yani bu ayette söylenenler, tanrının yolladığı dinin(biz buna dinlerin diyoruz)dışındakiler hakkındadır.
|
Yahu azıcık okuyup, araştırın; bilgi sahibi olun, biz de yaptığımız münâkaşalardan istifâde edelim. Sürekli müslüman ezberini tekrar edip duruyorsunuz. Bu nasıl İlah, nasıl bir din ki; Adem'den bu tarafa Windows gibi devamlı güncelleniyor.
Yahudiler hâlen ilk şeriatle hükmederler. Tevrat tahrif edilseydi, Mûsâ'nın yasası diye bilinen hükümler Yahudiler arasında tartışma konusu olurdu. En azından daha sonra gelen peygamberler iddia edilen o "tahrifat"ı düzeltme adına yeni hükümler getirirdi.
Ama yok böyle bir şey.
"Aşağı mahallede bir yalan üfürdüm. Yukarı mahalleye çıktım; kendim de inandım" demiş vatandaşın biri.
Sizinki böyle bir şey.
Ayrıca kuranda savaşla ilgili tüm ayetlere birlikte bakıldığında baskı ve zorlamanın olmadığı, savaşların savunma amaçlı olması gerektiği anlaşılıyor.
|
"Din Allah'ın oluncaya kadar savaşın" emrine "kör mü bakıyorsun ?
Ya da;
"Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve Âhiret gününe inanmayanlar, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayanlar ve hak dini (İslâm'ı) din edinmiyenlerle —boyun eğip küçülmüş olarak elden cizye verinceye kadar— savaşın !" (Tevbe: 29)
Tevbe: 5 hükmü geneldir.
Müşrikler Ya müslüman olacaklar, ya öleceklerdir.
Andlaşmalı kabielerle savaşmama süresi, ilgili andlaşma süresi kadardır.
Bu andlaşmaya devam edip etmeme Muhammed'in insâfına kalmıştır.
Daha önce de başka bir vesileyle yazmıştım.
Kendi zan ve kurgularınızı "gerçek" gibi satmaya çabalayacağınıza az okuyun.
Misâl; Necran Hristiyanları Muhammed ile yaptıkları andlaşmaya en ufak bir itaatsizlik etmişler mi ?
Fakat buna rağmen II. Halife Ömer tarafından yurtlarından sürüldüler.
Gerekçe ne idi biliyor musun ?
İşte şu rivâyet.
|
“Yahudilerle hristiyanları Arap yarımadasından mutlaka çıkaracağım; Öyle ki (orada) Müslümandan başka kimseyi bırakmayacağım.”
Müslim, H. No: 1767, K. Cihad ve siyer, babı
|