Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2014, 21:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesajımda "bilgilerime istinaden" demiştim, bu şekilde yazdığımı bile bile, yani Kobani'de askerlerimizi şehit eden Pkk'lı teröristlerin olduğunu bile bile, bu bilgilere istinaden Kobani'deki Pkk2lı teröristler güruhunu savunuyorsan sen bir vatan hainisin.
Senin bilgilerini zaten ben bas yazimda acikladim.

Senin algilayamadigin su;

Kobaniye verilen her turlu destek;

Halk olduklari icin.

Insanoglu olarak yasam haklari oldugu icin.

Yani;

Ne kurd olduklari icin,

Ne de ISID saldirdigi icin,

Ne de oradaki halki PKK ve de dallari terror orgutu olarak korumaya calistigi icin.

Yani konu Kobani halki, ne asker, ne PKK ne kurdluk, ne turkluk, ne de ISID.

Bunu algiliyabiliyor musun?

Benim icin onemli olan "halk haini" olmamak.

Iste senin tarafliligin seni bir "halk haini" yapiyor.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-10-2014, 22:05
Kıdemli Üye

Kobani'de Pkk'lı kürtlerin ağırlıkta olduğunu ve askerlerimizi şehit eden Pkk'li teröristlerin ağırlıkta olduğunu duydum, bu bilgilerime istinaden; Kobani'ye destek vermiyorum. Meclisteki Pkk'lıların da Kobani'ye yardım feryatları bu bilgilerimi destekler nitelikte.
Bak sana bir insanlik ve halktan biri empatisi yapabilmen Adina bir ornek vereyim.

Sen Kobani'de yasiyor olsan ve seni katlatmek isteyen ISID teroristlerinden, PKK teroristleri korursa; ne dusunursun?

Yanitlarken dikkat et de "vatan haini" olma!

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-10-2014, 22:13
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin bilgilerini zaten ben bas yazimda acikladim.

Senin algilayamadigin su;

Kobaniye verilen her turlu destek;

Halk olduklari icin.

Insanoglu olarak yasam haklari oldugu icin.

Yani;

Ne kurd olduklari icin,

Ne de ISID saldirdigi icin,

Ne de oradaki halki PKK ve de dallari terror orgutu olarak korumaya calistigi icin.

Yani konu Kobani halki, ne asker, ne PKK ne kurdluk, ne turkluk, ne de ISID.

Bunu algiliyabiliyor musun?

Benim icin onemli olan "halk haini" olmamak.

Iste senin tarafliligin seni bir "halk haini" yapiyor.
Pkk Kobani'yi babasının hayrına sahiplenmiyor,
Pkk babasının hayrına Kobani için ölmüyor,

Kobani'de yaşayan halk Pkk'ya destek verdiği için, Pkk orada beslendiği için, yuvalandığı için Pkk Kobani'ye sahip çıkıyor,

Sadece Pkk değil, Pyd de Kobani'ye sahip çıkıyor, bu grupların hepsi benim vatanıma, benim askerime kurşun sıkan teröristler.

Sen ise çıkmış teröristlere ve onlara barınaklık yapanlara "halk" diyip aklınca halk kahramanlığı yapıyorsun.

Teröristler geberdiği için çok üzülüyorsun belli, ama elbette bir gün sonunuz gelecekti, bu kadar kan akıtmanın sonucuna katlanacaksınız, şehitlerin ahı yerde kalmayacak.
Alt 07-10-2014, 22:16
Kıdemli Üye

Ayn el-Arap

Ayn el-Arab (Arapça: عين العرب, Kürtçe Kobanê) Suriye’nin Halep İli’nin, Ayn el-Arap İlçesi’nin merkezi olan şehirdir. Ayn el-Arap 54.681 kişilik bir nüfusa sahiptir. Nüfusun büyük çoğunluğunu Kürtler oluşturur. Ayn el-Arap’ta önemli bir miktarda Türkmen nüfusu da yaşamaktadır.

Iste onemli olan bu 54.681 kisinin insanoglu oldugu ve halk oldugu.

Diger butun bilgilerdeki (etnik/dini kimlik, saldiranin/koruyanlarin kimligi v.s.) her turlu kimlik, sadece bir teferruat.

Alt 07-10-2014, 22:18
Kıdemli Üye

Pkk Kobani'yi babasının hayrına sahiplenmiyor,
Pkk babasının hayrına Kobani için ölmüyor,

Kobani'de yaşayan halk Pkk'ya destek verdiği için, Pkk orada beslendiği için, yuvalandığı için Pkk Kobani'ye sahip çıkıyor,

Sadece Pkk değil, Pyd de Kobani'ye sahip çıkıyor, bu grupların hepsi benim vatanıma, benim askerime kurşun sıkan teröristler.

Sen ise çıkmış teröristlere ve onlara barınaklık yapanlara "halk" diyip aklınca halk kahramanlığı yapıyorsun.

Teröristler geberdiği için çok üzülüyorsun belli, ama elbette bir gün sonunuz gelecekti, bu kadar kan akıtmanın sonucuna katlanacaksınız, şehitlerin ahı yerde kalmayacak.
Dedim ya aramizdaki fark cok buyuk. Ben oradaki halka ve de insanliga uzuluyorum.

Sen ise buna uzulemiyorsun bile. Cunkmu beynin degerlerle ayrilmis.

O yuzden bana politika yapma, yazacaksan insanlik Adina halk Adina bir seyler yaz. Taabi degerlere olan bagliligindan kurtulabilip te, halki halk olarak ve de yasam hakki olan halk olarak algilayabilirsen.

Mesela terrorist ile halk farkini algilayabilirsen.

Cunku senin bunu algilaman, turkiye bunyesindeki PKK teroru ile kurd halkini algilamani da saglayacak. Tabi turk milliyetcisi degil isen.

Aslinda bu konuda fazla da umudum yok.

Alt 07-10-2014, 22:23
Yasaklandı

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak sana bir insanlik ve halktan biri empatisi yapabilmen Adina bir ornek vereyim.

Sen Kobani'de yasiyor olsan ve seni katlatmek isteyen ISID teroristlerinden, PKK teroristleri korursa; ne dusunursun?

Yanitlarken dikkat et de "vatan haini" olma!
Bir defa beni Pkk koruyorsa ben orada durup düşünürüm, Türkiye'yi bölmeye çalışan ve bu uğurda yüzbinlerce Türk askerini gözü kapalı öldüren, Türk bayrağını yakan, gönderden indiren, bebekleri katleden Apo'nun lideri olan Pkk'nın himayesine gireceğim öyle mi?

Vah ki ne vah, düştüğün hale bak, örneklerine bak!
Alt 07-10-2014, 22:25
Kıdemli Üye

Bir defa beni Pkk koruyorsa ben orada durup düşünürüm, Türkiye'yi bölmeye çalışan ve bu uğurda yüzbinlerce Türk askerini gözü kapalı öldüren, Türk bayrağını yakan, gönderden indiren, bebekleri katleden Apo'nun lideri olan Pkk'nın himayesine gireceğim öyle mi?

Vah ki ne vah, düştüğün hale bak, örneklerine bak!
Gordun mu bak, empati bile yapamiyorsun.

Dogru ya canin ne onemi var, birak seni ISID katlettsin, en azindan PKK teroristinin seni yasatmasindan iyidir.!

Vah ki ne vah, 21. yuzyildayiz hala beyinler insanliga ve halka karsi politik kimlikleri tercih ediyor.

Alt 07-10-2014, 22:39
Yasaklandı

Senin gibi bir terörist yaltakçısı "halkçı" kimliğine bürünüp bana akıl veremez,

Sende meclisteki Pkk'lılar gibi,
Pyd gibi,
dağdaki Pkk gibi ağlıyorsun,

Çünkü Kobani elden gidince barınacak bir yeriniz olmayacak,

Türk askerine kurşun atacak silahlarınızın bağlantısı kesilecek,

Türkiye'ye saldırdıktan sonra kaçacak dinlenecek bir yeriniz olmayacak,

Bugüne kadar Suriye'den kaçan yüzbinlerce kişi Türkiye sınırına geçti sığınmak için, senin terörist arkadaşların da Türkiye sınırına geçebilirdi, o koridor boş, neden geçmiyorlar çünkü çoğu Pkk'lı ve Işid ile savaşmakla meşgul.
Alt 07-10-2014, 22:44
Kıdemli Üye

Rojava; Dêrik’ten Efrîn’e kadar yaklaşık 700 kilometrelik Kuzey Kürdistan’ın hemen öte tarafındaki coğrafya parçası. (Haritadaki sari bolge)

Suriye’nin Halep kenti yakınlarında bulunan bölge, Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun yaşadığı bir yer. Bölgeye verilen ad, Kürtçe’de ‘Batı’ anlamına geliyor. Bölge halkının ”Rojava Kürdistanı’ olarak andığı yer Türkçe’ye Batı Kürdistan olarak çevrilebiliyor.

Rojava Kürtleri, Suriye nüfusunun yaklaşık % 15’ini oluşturuyor. Suriye’de yaşayan en büyük azınlık gruptur. Sayıları yaklaşık 2 – 2.5 milyon civarındadır.

Baas Rejimi’nin uzun yıllardır uyguladığı baskı ve şiddetten dolayı Rojava Kürtleri de bölgede Esad’ın varlığını istemiyor.

Rojava üç bölgeden oluşuyor

1- Cizîrê Bölgesi
Bu bölge Dêrika Hemko Tirbespiyê, Girkê Legê, Amudê, Dirbêsiyê, Serêkaniyê ve Hesekê kentlerinde oluşuyor. Bölgenin şu an dörtte üçü Kürt yönetiminin denetiminde. Tüm kent merkezlerinde sivil ve askeri kurumlaşmalar bütünüyle son bir yıllık süre içerisinde ve önceki hazırlıklar ekseninde sağlanmış durumda. Bölgenin nufusu 2 milyon civarındadır.

2- Kobanê Bölgesi
Bölgenin Kuzey Kürdistan’daki karşılığı Suruç ovasıdır. Suruç merkezi Kobanê’ye 10-15 km mesafede bulunuyor. Köyler hemen karşı karşıya. Kobanê bölgesinde Til Ebyad, Eyn İsa, Menbec ve Cerablüs bulunuyor. Bölgede 500 binden fazla Kürt yaşıyor. Kent merkezi ve köylerin önemli bir kısmı Kürtlerin denetiminde.

3- Efrîn Bölgesi
Bölgenin Nüfusu 500 bin civarında ancak Suriye’nin diğer kentlerinde yaşanan son göçlerle birlikte nüfusu şuan ikiye katlanmış durumda. Nüfusun önemli bir kısmının Êzaz, Cebel Seman ve İdlip’te yaşadığı Efrîn bölgesi tamamen Kürtlerin denetiminde bulunuyor.

Rojava’daki bu üç kürt bölgesi PYD’ye bağlı askeri güç YPG’nin kontrolü altında bulunuyor. Bölgede El Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi ile YPG sürekli savaş halinde.

El Nusra Cephesi (su an ISID) hem Kürt köylerine hem de Alevi köyleri saldırırak katliamlar yapıyor. YPG ise bunu engellemek ve bölgenin kontrolünü bırakmak istemiyor.

http://vagus.tv/2013/09/25/rojava-neresidir/

Alt 07-10-2014, 22:47
Kıdemli Üye

Senin gibi bir terörist yaltakçısı "halkçı" kimliğine bürünüp bana akıl veremez,

Sende meclisteki Pkk'lılar gibi,
Pyd gibi,
dağdaki Pkk gibi ağlıyorsun,

Çünkü Kobani elden gidince barınacak bir yeriniz olmayacak,

Türk askerine kurşun atacak silahlarınızın bağlantısı kesilecek,

Türkiye'ye saldırdıktan sonra kaçacak dinlenecek bir yeriniz olmayacak,

Bugüne kadar Suriye'den kaçan yüzbinlerce kişi Türkiye sınırına geçti sığınmak için, senin terörist arkadaşların da Türkiye sınırına geçebilirdi, o koridor boş, neden geçmiyorlar çünkü çoğu Pkk'lı ve Işid ile savaşmakla meşgul.
Dedim ya sen halk ile teroiristin farkinin farkinda bile degilsin ve olamazsin.

Cunku etik degerlerin senin insanligini esir almis.

Teroristler ancak senin arkadaslarin olabilir, benim arkadaslarim ise halktir ve insanlik icin mucadele edenlerdir.

O yuzden politik etiketlerini kendine sakla. Benim yazilarimin hic bir yerinde politika yok.

Sen insanligini da politikaya tercih etmeye devam et.

Bir gun gelir insanliktan nasibini alirsin, umarim.

Ayrica bizleri "terrorist" ilan eden ilk sen degilsin. Diktator bunu senden once yapti.

Insanliktan nasibini almamis olanlar, sadece kendi yaptiklarini baskasina yamarlar.

Önerilen Siteler