Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-08-2010, 15:18
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

breymin ne diyecekti peki söyler misin kaldı ki ezen arapça sözlüğe aktım eziyet anlamı yok...

Kahir,saik ,dais anlamını gördüm ben...ama yine de bilen birine soracağım...herşeyi geçtim..eziyet - yada rahatsızlık- yada bir hastalık-

ne çıkıyor yani ateizme koz olarak...kaldı ki bilim eziyet olmadığını mı söylüyor... bilim biyolojisini açıklar, kadınların yapısını belki kadınlardan daha çok bilen biriyim...
Alt 23-08-2010, 15:32
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili troyya abim,Birseyin bilincindeyim,eger bir tanri varsa,bu tanrida bizdeki akilin cok cok daha fazlasi olmali,bu tanri salak deyil ya varolan akilin hepsini getirip insanogluna versin,anliyacagin bizim bilmediyimiz daha nice nice seyleri o biliyor,yani bizden fazlasini,ama ne hikmetse bugünkü insan kuranin allahindan milyon kat daha fazla sey biliyor.
Bu ayetle bilimin arasindaki farki anliyabilmen icin google u biraz dolas,bilim bunun herseyini acikliyor,,ayetde sadece o kadinlara bir eziyetdir diyor,,cok aydinlandim cok vede cok aydinlatici bir kelime.

simdi gitmem lazim aksama görüsmek üzere,

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 23-08-2010, 18:10
Üyeliğini Sonlandırmış

ha şu mesele senin dediğini anladım...ohooo breymin herşeyi açıklasaydı emin ol kitabın sayfaları milyarlarca sayfa olurdu herhalde

sen ordaysan, yanlış yerdesin...kırmızı ışıkta geçilmez ibaresi kuranda yok demiyeceksin degil mi bana...

kuran biyoloji kitabı degil breymin...açar biyoloji kitabında anatomisini okursun...kuran farklı bir kitap...
Alt 23-08-2010, 20:55
Kıdemli Üye

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ha şu mesele senin dediğini anladım...ohooo breymin herşeyi açıklasaydı emin ol kitabın sayfaları milyarlarca sayfa olurdu herhalde

sen ordaysan, yanlış yerdesin...kırmızı ışıkta geçilmez ibaresi kuranda yok demiyeceksin degil mi bana...

kuran biyoloji kitabı degil breymin...açar biyoloji kitabında anatomisini okursun...kuran farklı bir kitap...

Sevgili troyya,ben birsey aciklamasini ne istiyorum nede bekiyorum,oradaki insanlar hz.muhammade sosmus olcaklargi,allah c.c bakara 222 de konusuyor,,,,sana kadinlarin adethallerinden soruyorlar,deki,o bir eziyetdir,,,bende diyorumki koskoca kainat yaratmis birisinin verdiyi cevap bumu?cok az biraz daha fazla bir aciklama olamazmiydi?bu cok basit bir cevap....mesela bu cevbi bu günün insanina versen hic tatmin olmaz.

M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Alt 23-08-2010, 21:05
Üyeliğini Sonlandırmış

ne yazmalıydı sence ? fikir yürüt bakalım....
Alt 23-08-2010, 21:22
Kıdemli Üye

Bence hicbirsey yazmamaliydi,bu soruyu es gecmeliydi,yada tibbin acikladigi sekilde aciklasaydi,su haliyle dalga gecer gibi olmus.

M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Alt 23-08-2010, 22:51
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hımmm. Başlık boyunca yine bir bilimsel-inançsal tartışması filizlenmiş.

Öncelikle başlık içindeki bir çok arkadaşın düştüğü "yanlış yorumlama" durumuna bir el atalım.

Sana kadınların aybaşı adetlerinden soruyorlar. De ki: «O, bir eziyettir...
Calvuss adlı üyemiz ve devamında yorum koyan diğer üyeler, calvusun yorumunda kırmızı ile belirttiğim düşünceye kapılmışlar çoğunlukla:

calvuss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"O bir ezadır" diye tanımlanan "ay hali" hakkında Allah henüz kadınların ay hali döneminde yumurtladığını, ay halinin bilimsel olarak ne olduğunu, ne tür fizyolojik olaylar gerçekleştiğini bilmiyor, kadınların ağrıları olduğunu gördüğünden "o bir ezadır" demekten öte birşey diyemiyor.
(bu arada belirtmek gerekirse, özellikle calvuss'a karşı konuşmuyorum, bu düşündecede olan arkadaşların düşüncesini belitrmek için calvuss'un yorumunun güzel bir örnek olduğunu düşündüm)

Bu cümlede anlatılmak istenen şu:

Ali: dostum naber ya,
Ömer: Ne olsun dostum grip olmuşum
Ali: hadi ya geçmiş olsun, gripte tam eziyet.

Ali'nin burda grip hakkında "eziyet" şeklinde konuşuyor olması, gribin bilimsel olarak nasıl bir hastalık olduğunu bilmediğini göstermez, ayrıca bildiğinide göstermez...

Ali'nin Ömer'e böyle bir cümle kuruyor olmasının sebebi "Acını anlıyorum" yaklaşımıdır. (:

Anladığım kadarıyla ayette anlatılmak istenen, her ay bu kanamayı yaşamak zorunda olmanın bir eziyet olduğu dile getirilmekte.

Muhammed'in böyle bir ayette bulunmasının sebebi arkasında, daha çok tanrısı olan Allah'ın kadınların halinden anladığını belirtebilmek için olduğunu söylemek daha mantıklı ve gerçekci olacaktır.

Kısacası, "benim tanrım acınızı anlıyor ey kadınlar" yaklaşımı (:

Bunun yanısıra diğer arkadaşlar ise şöyle bir düşünce içerisinde bulunmaktalar:

esther´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence muhammede eziyet gibi gelmesinin nedeni karılarıyla adet oldukları sırada cinsel ilişkiye girememesidir.
GLORD´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynen böyle düşündüm ilk başını okurken.
Thunder´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Al benden de o kadar.

Eziyet derken, cinsel ilişkiye girememesi dolyasıyla kendi çektiği eziyetten bahsettiği apaçık ortadadır.
"muhammed cinsel ilişkiye giremediği için sinirden böyle bir ayet eklemiş" şeklinde bir sonuca varmak yerine,

"muhammed, sözde diğer pagan tanrılarından daha büyük olduğunu iddia ettiği tanrısının, kadınların hallerinden anladığını düşündürebilmek amacıyla bir nevi karşı cinsinde ilgisini çekebilmek için koymuştur"
şeklinde bir sonuca varmak, az öncede söylediğim gibi daha gerçekçi ve mantıklı olur açıkcası.

Saygılarımla.
Alt 23-08-2010, 23:31
Kıdemli Üye

Sayin vrael,sizin anlatdiginiz sekil olamaz,,birincisi,orada insanlar soruyor,mantikli bir cevap alabilmek ve bu konuda bilgilenmek icin ,öyle ya orada benim arkamda herseyi bilen bir tanri var iddiasinda olan biri var,ikincisi tümzamanlagelmis bir kitapda anlatdiginiz sekil makara olmaz,,orada insanlar bilmek icin soruyor,sormalari cok normal ama cevap anormal

M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Alt 24-08-2010, 04:33
Üyeliğini Sonlandırmış

breymin , adet gününden bahsetmeli ki , o günde kadınlar çok soru sorar...ibadet yapabilir miyiz oruc tutabilir miyiz şeklinde...o yüzden

eziyet-hastalık-rahatsızlık gibi bir acıklama ile o güne has bir cevap verilmesi gerekiyor....tıbbi açıdan sormuyolar ki zaten...dini açıdan soruyolar...o yüzden bence gayet normal bir cevap...şarapı sormuslar kumarı sormuşlar...bunların hepsi dini açıdan sorulara cevap niteliği olmalı...

tıbben acıklasak ohooo...ne anlıcaklar ?
Alt 28-08-2010, 15:56
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

breymin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin vrael,sizin anlatdiginiz sekil olamaz,,birincisi,orada insanlar soruyor,mantikli bir cevap alabilmek ve bu konuda bilgilenmek icin ,öyle ya orada benim arkamda herseyi bilen bir tanri var iddiasinda olan biri var,ikincisi tümzamanlagelmis bir kitapda anlatdiginiz sekil makara olmaz,,orada insanlar bilmek icin soruyor,sormalari cok normal ama cevap anormal
Sevgili Breymin,

Evet soruyorlar ama ne için sordukları bu ayette belirtilmemiş.
Troyya'nında dediği gibi "tıbbi açıdan" öğrenmek amaçlı mı yoksa muhammedin bu konu hakkındaki şahsi görüşlerini alabilmek amaçlı mı sorup sormadıkları belli değil.

Dikkat edersen sadece "soruyorlar" tabiri var. Ama niçin soruyorlar orası açık değil.
O yüzden bu ayet hakkında bir çok tez ileri sürülebilir. Oldukça yoruma açık bir durum söz konusu.

Saygılarımla

Önerilen Siteler