Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-10-2010, 18:01
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Demek sen hadisleri reddeiyorsun olsun buda birşeydir.
Öyleyse seninle sadece kurandan konuşurum

Diyanet Meali - et-TEVBE : 5.
Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.

Peki buna ne diyorsun?
Halid bin velid ve diğerleri sadece kuranı tatbik etti.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 24-10-2010, 18:32
carpe diem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
carpe diem carpe diem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

tanrı....nerde...nerde..evet yazılanlar cok mantıklı(emre istisna yaratan bizlerin ne olacagımıza iyi mi kötü mü vb olacagagımıza herseyi ne şekilde yaşayacagımıza insanlıgın ortaya cıktıgı ilk andan itibaren karar vermiş güya..peki sorarım ben inananlara neden böyle birşeyi yapıyorki tanrı herşeyi biliyorsa neden bizler varız...yasamanın anlamı kalmaz ki nede olsa o biliyor bizim ne olacagımızı nereye gidecegimizi cennete mi yoksa cehenneme mi gidecegimize vs vs vs...bir de cennet cehennem neden var anlayamıyorum inananlar nasıl öyle bir yerin olduguna inanırlarki aklım ermiyor ??düşünsenize kötülük yaptıklarında öbür dünya dedikleri yerde yanacaklarını ..iyilik yaptıklarında ise orda cennet denilen yere gidip cok rahat yasayacaklarına inanıyorlar..ben de her zaman söylüyorum..öldükten sonra ne anlamı kalır ki öte dünyanın..ölmüşsün bir kere çekmişssin çekeceğini..nefessiz kalmıssın göremez.. duyamaz.. dokunamaz.. olmussun varsın yaksınlar seni öte dünyada varsın rahat ol öte dünyada ...sen zaten yoksun gercek dünyada...ölmüşssün zaten bitmissin toprak olup çürümekten baska derdin olmayacak...vee saygılarımla...
Alt 24-10-2010, 18:39
carpe diem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
carpe diem carpe diem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

tanrı....nerde...nerde..evet yazılanlar cok mantıklı(emre istisna yaratan bizlerin ne olacagımıza iyi mi kötü mü vb olacagagımıza herseyi ne şekilde yaşayacagımıza insanlıgın ortaya cıktıgı ilk andan itibaren karar vermiş güya..peki sorarım ben inananlara neden böyle birşeyi yapıyorki tanrı herşeyi biliyorsa neden bizler varız...yasamanın anlamı kalmaz ki nede olsa o biliyor bizim ne olacagımızı nereye gidecegimizi cennete mi yoksa cehenneme mi gidecegimize vs vs vs...bir de cennet cehennem neden var anlayamıyorum inananlar nasıl öyle bir yerin olduguna inanırlarki aklım ermiyor ??düşünsenize kötülük yaptıklarında öbür dünya dedikleri yerde yanacaklarını ..iyilik yaptıklarında ise orda cennet denilen yere gidip cok rahat yasayacaklarına inanıyorlar..ben de her zaman söylüyorum..öldükten sonra ne anlamı kalır ki öte dünyanın..ölmüşsün bir kere çekmişssin çekeceğini..nefessiz kalmıssın göremez.. duyamaz.. dokunamaz.. olmussun varsın yaksınlar seni öte dünyada varsın rahat ol öte dünyada ...sen zaten yoksun gercek dünyada...ölmüşssün zaten bitmissin toprak olup çürümekten baska derdin olmayacak...vee saygılarımla...
Alt 25-10-2010, 01:44
kurtcan kurtcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

withoutreligion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek sen hadisleri reddeiyorsun olsun buda birşeydir.
Öyleyse seninle sadece kurandan konuşurum

Diyanet Meali - et-TEVBE : 5.
Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.

Peki buna ne diyorsun?
Halid bin velid ve diğerleri sadece kuranı tatbik etti.

Arkadaşım Biraz araştır Öyle Konuş diyorum İşte bu yüzden.Her Dilde Kendine Has eşsesli kelimeler Bulunur.2 Kelime eşsesli olarak yanyana başka dile çevirilirse Çok farklı bir anlam ortaya çıkar.Diyelim ki Eşsesli olmadan sadece bir halde dilimize çevrildiler.Bunun Çıkardığı doğruları sen bilemezsin.Bir alime yada İyi eğitim almış bir hocaya sorman gerekir.Bunun Doğru yolda ne anlatmak istediğini bende bilemem.Lakin sana Şunun gibi güzel bir örnek verebilirim.

Nisa 4/34. Allah'in kimini kimine ustun kilmasindan oturu ve erkeklerin, mallarindan sarfetmelerinden dolayi erkekler kadinlar uzerine hakimdirler. Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Serkeslik etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.

Burada Gördüğünüz ''DÖVÜN'' kelimesi arapçada ''Darb'' anlamında kullanılır ve eşseslidir.Dövünden ziyade ;ayrılın,ayırın,parçalayın anlamlarınada gelmektedir.O yüzden Diller arası geçişe güvenmek ama fazla güvenmemek gerekir.Arapçayı öğrenip oradan okumak en mantıklısıdır.
Orada Söylenmek istenen ise şudur.
''Serkeslik etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet Ayrılın. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.''
İşte Buradaki gibi anlaşılsa Sorun kalmayacaktır Umarım.
Alt 25-10-2010, 01:49
kurtcan kurtcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

carpe diem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet Güzel kardeşim SÖylediğin Cennet-Cehennem Birer Doğrudur.Senin ise Neden yaşadığına gelecek olursak.yaptıklarını gör ve örnekler al Diye.
hayal gücümüzü çalıştıralım.
Rabbiniz Sizleri yaratmadan Direk cennete yada cehenneme atsaydı Ve orada Size herhangi bir araç olabilir yada başka bir kavram İle yaptıklarınızı yada yapacaklarınızı göstererek ''BAKIN SİZ BUNLARI YAPTINIZ'' o yüzden sizi cehenneme yada cennetime Koydum dese.Ne dersiniz?
Hemen söyleyelim.Aynen Şunları dersiniz.
Belkide Ben en iyi olacaktım bana neden imkan vermeden İnfaz ediyorsun.
İşte Sizler Nereye gittiğinizi Ve neden gittiğinizi bilin Diye yaşıyorsunuz.
Sonradan Bana imkan verseydin Ben Cennetlik olurdum Demeyesiniz Dİye yaşıyorsunuz.
Cennete gittiğinizde İyikide İnanmışım Ne kafa çeldiriciler vardı Rabbim'in izni İle İyikide Onların yanında Olmamışım yada nefsime yenik düşmemişim Diye gururlanasınız Diye yaşıyorsunuz.
Umarım Aydınlatıcı Olmuştur Canım kardeşim Senin İÇin.
Saygılarımla..
Alt 25-10-2010, 01:55
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[QUOTE=kurtcan;347124]
Belkide Ben en iyi olacaktım bana neden imkan vermeden İnfaz ediyorsun.
İşte Sizler Nereye gittiğinizi Ve neden gittiğinizi bilin Diye yaşıyorsunuz.
Sonradan Bana imkan verseydin Ben Cennetlik olurdum Demeyesiniz Dİye yaşıyorsunuz.
-------------------------------------------------------------------------
Sayin kurtcan,Yasamin gercekden bütün SIRRI bumu?insanlarin buna inanmasi gercekden inanilmaz birsey.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 25-10-2010, 03:52
serseri003 serseri003 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kurtcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gelelim Şu Dinlerin yalan olduğu Meshelesine.
Bundan 1500 Sene Önceki İnsanlar Şimdiki İnsanlarımızdan Dahamı zekilerde Ortaya Akılalmaz Ve İnsanların kanacağı Bir yalanı atmışlar ve insanlar Buna inanmışlar ve halen İnanmaya devam ediyorlar.
O Halde İçinizden En yalancınız Çıksın Ve ortaya bir Büyük Bir Dİn atsın bakalım Aklı başında Hangi insan sizlere İnanacak.Yada O Ortaya attığınız Din kaç yıl sürecek yada Kaç asır.
Madem Peygamberler Yalan Söylüyorlar Neden 1500 Seneden Beri Başka Bir yalancı peygamber Çıkmadı ortaya.
.
bir dini sohpette sait olmustum adam deccalın gelme zamanı belirtilmismi hadislerde die sormustu hocada bu tur yalanlara ınanmayın demıstı sımdıkı zamanda bile 2 3 deccal nebi peygamber hatta kendini tanrı yapan bile var demıstı sonra aratırdım ve gerçektendende 200 yılda 4 5 peygamber gordum 1 2 saatlık arastırmayla hatta biri tanrıyım ben demıs muhammed musa flnda uzaylı demıs fln fln ıste...

ayrıca efsanelerle bir ara çok ılgileniyordum nosturadamus kurt adam vampır aslanların buyuttugu çocuklar vs vs bunlara aıt national da bir çok belgesel izledim hiçbirinin dayanagı yok ama ınanları var demekkı dedım bende hıç mucıze olmadıgına gore tanrının ınsanlara emırler gondermesı çok az bir olasılık. tarihi kanıtlarada bakarsan once çok tanrı varmıs sonra tek tanrı olmus

Bundan 1500 Sene Önceki İnsanlar Şimdiki İnsanlarımızdan Dahamı zekilerde Ortaya Akılalmaz Ve İnsanların kanacağı Bir yalanı atmışlar demıssın

uzakdogu dinleri hinduizm ve geçmıs zamanlarda pagan dinlerinin milyonlarca ınananı vardı. bizim dinimiz dogruysa onlarınkı yanlıs olcagına gore demekkı eskı ınsanlar çok zekıymıs

hem 3 buyuk dının harıcınde cenneti sunan bir din ben gormedim guçluler bu dine baglanınca fakirlerde guçluleri takıp etmıs olabilir herkez en çok kar getıren isi yapmıyormu hayatta.(tabı çok kazanç ıstıyorsan rıskı alıcaksın goze (cehennem)

hem gerçektende oldukten sonra yasam vs yok dıyelım bunu kesın olarak ogrendım ben bu boktan dunyada 5 6 yasımdakı çocuguma bana tanrı hakkında sorular sordugunda nasıl tanrı yok derım insanların bazıları o yuzden belkide iyilik için tanrıyı yaratmıs olanılırler bazıları menfaat ıçın bazılarıda pıskolojık rahatsız oldugundan ..
bence en mantıklısı bu. tabi dogruda olabilir o yuzden herkezın bırbırne saygılı olması gerekır...

Konu serseri003 tarafından (25-10-2010 Saat 03:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-10-2010, 09:22
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kurtcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kadar Saçma Bir öNerme Hayatımda İlk defa Görüyorum.Sizlerden Emin olun daha iyilerini Beklerdim.
Ve hackercesur arkadaşımızı Bir çok yerde Takip Ettim.Çok belliki Sadece Müslümanlık Ve müslümanlığın Kitabı Olan Kuran-ı Kerim'i Yanlış Gösterme Çabasında.1 Kaç yerdede Diğer Dİnler hakkında Çelişkileri Gösteriyormuş gibi olabilir.Ama Kuran üzerinde Yoğunlaşması benim kafamda Soru işaretleri bırakmaya yetiyor.
Bilirsiniz ,Kaç paraya acaba Bu işi yapıyor.hangi senatörün Yardımcısının yardımcısı Onu öğrenmek Lazım.
Gelelim Şu Dinlerin yalan olduğu Meshelesine.
Bundan 1500 Sene Önceki İnsanlar Şimdiki İnsanlarımızdan Dahamı zekilerde Ortaya Akılalmaz Ve İnsanların kanacağı Bir yalanı atmışlar ve insanlar Buna inanmışlar ve halen İnanmaya devam ediyorlar.
O Halde İçinizden En yalancınız Çıksın Ve ortaya bir Büyük Bir Dİn atsın bakalım Aklı başında Hangi insan sizlere İnanacak.Yada O Ortaya attığınız Din kaç yıl sürecek yada Kaç asır.
Madem Peygamberler Yalan Söylüyorlar Neden 1500 Seneden Beri Başka Bir yalancı peygamber Çıkmadı ortaya.
Sizin Fikir babanız darwin'in ortaya attığı Baş Ucu masalı En büyük yalanlarınızdan Biridir.Hatta Sizin görüşünüze göre Dinden Daha büyük Bir yalandırki Hala İnanmaya devam eden İnsanlar Söz KOnusu.
Ama öte Yandan Bakarsak darwin Saçmalığı ile büyüyen O şekilde yetişen insanlar Artık Allah'ı buluyor Ve iman Ediyor.
Sizin Gibi İstisnalarda Onunla Doğmuş sonradan Onu reddetme çabası İçindeler.
EE tabiki İnsanlardaki teoriler Bittikçe yenilerini Çıkarmaya elbette devam edecekler.
Şimdi darvinizm Yıkıldı yerine Desitlik geçecek.
1 Yaratıcı var ama O sizin bildiğiniz değil
varmı böyle saçma bir konu yahu.1 yaratıcı var Evet O evreni ve dünyayı yaratmış ama Dİn diye bir kavramı insanlar Uyduruyor
Buna Çocuğu Bırakın Embriyo Güler yahu
Anlatılıyor anlatılmıyor değil.1 İnsanın Mükemmelliğinden bahsediliyor,Evrenin Düzenlerinden ve dengelerinden bahsediliyor,Yine Bu Dinsiz arkadaşlarımızın dayanağı olan Evrimle var olduk saçmalığına katılan Bilim adamları Bing Bang 'ide kabul ediyor.ve bir patlama sonucunda Düzen değil Yıkım olacağını Ama Bu patlamadan Dolayı bir düzen oluştuğunu Kabul ediliyor.
Bir proteinin Evrim İle değil.Bütün kompleks Yapıda var olmaması durumunda çalışmayacağı Biliniyor.Peki Allah varmıdır? diye sorulan Soruya;
Hayır Yoktur Diyorlar,İşte Burada İnsanlık Gülmekden kırılma aşamasına geliyor.
Aslında Bunların dertleri Dinin getirdiği Güzelliklerden,Amellerden Ve durumlardan Kaçmak.
Bir nevi tembellik.
neden namaz kılıpda zamanını boşa harcayacaksın ki
Neden oruç tutupda Aç kalacaksın ki
Neden Zekat vereceksin ki paranın cebinde kalması daha iyi değil mi
yada neden kurban keseceksin ki yazık hayvana gibi
safsatalar İle belli başlı temmellik ettiklerini sanıyorlar.
Ha birde Şu durum söz KOnusu Kesin vardırki.Bunlarda Bir de Gurur vardır.
Evrensel Doğru olarak 2.2=4 Dür herkez İçin.
Bilim adamları toplansa 2.2=4 Değil 5 deseler.Bunlar gururları Nedeniyle Savundukları Bilim adamlarını bile dinlemezler Ve hayır 4 Dür derler.
ne kadar mucize gösterirseniz gösterin O doğruyu Onların kafasına sokamazsınız.Çünkü Adam'ın Mucize veya geçekleri görme beyin merkezi hasar görmüş
EE Buda sanıyorum yalancılıklardan gelme birşey.
Bak arkadaşım ben kimseden ücret filan almıyorum. Ben gaziantepte yaşıyorum gerçek ismimi nickimde bile gizleme geregi duymuyorum. Yaşadıgım toplum dünyadaki en putperest dine yani islama inanıyor. Ben de biliyorum ki islam da diger dinler gibi tanrısal degil insansal. !

Beni ne kadar anlarsın bilmiyorum. Şu mucize dedigin şeyleri bize de göstersen de biz de inansak. Dünyada olagandışı hiçbirşey yok. Anlıyon mu ?
Senin mükemmel dedigin dünya hiç te mükemmel degil. Sadece sen öyle algılıyorsun o kadar. Hindistanda doğmuş olsaydın bir hindu olurdun. İngilterede dogmuş olsan bir hristiyan... Bunlar senin seçimin degil.

dogmadan önce nerdeysen. ne isen. öldükten sonrada orda o olacaksın.

Namaz kılmakla puta tapmak arasındaki farkı göster kılacam.
Oruç tutup sağlığım zarar görmeyecekse tutacam.
Kurban bayramı ilk günü ben dışarı bile çıkamam. Acırım hayvanlara. Ama senin allahın yarattıklarına acımıyor...
Hacca gidip para harcamayacaksam ona da gider gezerim.
Ha senin zekat dedigini yardım olarak yapıyorum zaten.

Fakat bunların bana zaman kaybından başka getirisi yok.
Alt 25-10-2010, 12:06
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İmam İskender Ali Mihr : Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın). Gözetleme yerlerinin hepsine oturun (onları gözaltında tutun). Bundan sonra eğer tövbe ederlerse ve namaz kılar ve zekât verirlerse o taktirde onların yolunu serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur'dur, Rahîm'dir.

Diyanet İşleri : Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Abdulbaki Gölpınarlı : Harâm aylar çıkınca müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekât verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahîmdir.

Adem Uğur : Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.

Ali Bulaç : Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

Ali Fikri Yavuz : O haram olan aylar (Zilhicce, Muharrem, Safer, Rebiul’evvel) çıktığı zaman, artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün; onları yakalayıp esir edin, onları hapsedin ve onların geçit yerlerini tutun. Eğer tevbe ederler, namaz kılıp zekâtlarını verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Gerçekten Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.

Bekir Sadak : Hurmetli aylar cikinca, puta tapanlari buldugunuz yerde oldurun; onlari yakalayip hapsedin; her gozetleme yerinde onlari bekleyin. Eger tevbe eder, namaz kilar ve zekat verirlerse yollarini serbest birakin. Dogrusu Allah bagislar ve merhamet eder.

Celal Yıldırım : Haram Aylan çıkınca artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ; yakalayıp tutuklayın ; gelip geçecek bütün gözetleme yollarını tutun. Tevbe eder. namaz kılar ve zekât verirlerse onları serbest bırakın gitsinler. Çünkü Allah şüphesiz çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

Diyanet İşleri (eski) : Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.

Diyanet Vakfi : Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.

Edip Yüksel : Kutsal aylar çıkınca, (hâlâ barışa yanaşmıyorlarsa) o putperestleri yakaladığınız yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her hareketlerini izleyin. Tevbe edip namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.

Elmalılı Hamdi Yazır : O haram olan aylar çıktımı artık o bir müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, habsedin ve bütün geçid başlarını tutun, eğer tevbe ederler ve namaz kılıb zekâtı verirlerse sebillerini tahliye edin, çünkü Allah gafur, rahîmdir

Elmalılı (sadeleştirilmiş) : O haram aylar çıkınca artık müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun! Eğer tevbe edip namaz kılar ve zekatı verirlerse, onları serbest bırakın; çünkü Allah bağışlayan ve merhamet edendir.

Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Fizilal-il Kuran : Haram aylar geçince müşrikleri bulduğunuz yerde öldürünüz, yakalayıp hapsediniz, bütün muhtemel geçitleri tutup onları gözetleyiniz. Eğer tevbe eder de namaz kılar ve zekât verirlerse onları salıveriniz. Hiç şüphesiz Allah affedici ve merhametlidir.

Gültekin Onan : Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Tanrı, bağışlayandır, esirgeyendir.

Hasan Basri Çantay : (Dokunulması) haram olan o aylar çıkdığı zaman artık o müşrikleri, onları nerede bulursanız, öldürün, onları (esîr olarak) yakalayın, onları habsedin, onların bütün geçid yerlerini tutun. Eğer tevbe ederler, (tevbelerini ve îmanlarını tasdıyk için) namaz kılarlar, zekât verirlerse yollarını serbest bırakın. Çünkü Allah çor yarlığayıcıdır, çok esirgeyicidir.

İbni Kesir : Haram aylar çıkınca; artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın ve hapsedin. Her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe ederler; namaz kılar, zekat verirlerse; yollarını serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur'dur, Rahim'dir.

Muhammed Esed : Ve (bu ölçülere uyarak geçirilen) haram aylar sona erince artık nerede kıstırırsanız öldürün müşrikleri; tutsak edin; çevirip kuşatın; gözetlenebilecek her yerde bekleyip gözetleyin onları. Ama eğer dönüp tevbe ederler, salata katılırlar ve arındırıcı yükümlülükleri yerine getirirlerse, artık bırakın yollarına gitsinler: Çünkü, her halükarda Allah çok acıyıp esirgeyen gerçek bağışlayıcıdır.

Ömer Nasuhi Bilmen : Artık haram olan aylar çıkınca, (o diğer) müşrikleri nerede bulursanız öldürünüz ve onları yakalayınız ve onları hapsediniz ve onlar için bütün geçit yerlerine oturunuz. Fakat tevbe ederler, namaz kılarlar, zekâtı da verirlerse artık yollarını açık bırakınız. Şüphe yok ki, Allah Teâlâ gafûrdur, rahîmdir.

Şaban Piriş : Haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. Doğrusu Allah, bağışlar ve merhamet eder.

Suat Yıldırım : O halde, haram aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir (affı ve merhameti boldur).

Süleyman Ateş : Harâm aylar çıkınca (Allah'a) ortak koşanları nerede bulursanız öldürün; onları yakalayın, hapsedin ve her gözetleme yerinde otur(up) onları bekleyin. Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekâtı verirlerse yollarını serbest bırakın. Çünkü Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

Tefhim-ul Kuran : Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekâtı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

Ümit Şimşek : Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, yakalayın, kuşatın, geçecekleri bütün yolları tutun. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse, onlara ilişmeyin. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.

Yaşar Nuri Öztürk : O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.

Kurtcan işte aynı ayetin bütün meallerde anlamı: bütün alimler aynı anlamı vermişler.Bunlar acaba arapça bilmiyorlarmı?

Neymiş efendim demekki dinde zorlama yoktur lafı sadece laftan ibaretmiş.
Bunun böyle olduğunu nereden anlıyoruz? yukarıdaki ayetten ve tarih boyunca yapılan uygulamalarından.

Önceki mesajımı tekralayacak olursam:
İslam kılıç zoru ve menfaat dağıtılarak yayılmıştır.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 25-10-2010, 12:39
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

withoutreligion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kurtcan işte aynı ayetin bütün meallerde anlamı: bütün alimler aynı anlamı vermişler.Bunlar acaba arapça bilmiyorlarmı?

Neymiş efendim demekki dinde zorlama yoktur lafı sadece laftan ibaretmiş.
Bunun böyle olduğunu nereden anlıyoruz? yukarıdaki ayetten ve tarih boyunca yapılan uygulamalarından.

Önceki mesajımı tekralayacak olursam:
İslam kılıç zoru ve menfaat dağıtılarak yayılmıştır.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar?
Tanıdık geliyor mu bu sözler? Milli mücadelelerden sonra yarışma yapılıp birinci seçilen ve bugün milli marşımız olan İstiklal marşı. Bakın orada ne yazıyor?

"Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!"

Zorlama ile hiçbir şeyi bu kadar uzun süre gerçekleştiremezsiniz.

Sadece laftan ibaret olabilecek bir ifade neden Kur'an-ı Kerim'e eklenmiş? İnsanların, tek bir kelimesi ile kendinden geçtiği Kur'an-ı Kerim'de bu neden var?

Sorarım size, madem ayetleri o şekilde değerlendiriyorsunuz. Bu mesajınız ile insanlara neden "hakaret" ediyorsunuz?

withoutreligion Diyor ki
Kurtcan ben neden maymunlara özenmiş olayım bunuda nereden çıkartıyorsun?
Tabi ki maymunlarında kendilerine göre akılları vardır.
Ama buradaki konumuz insan aklıdır.
http://www.turandursun.com/forumlar/...0&postcount=13

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler