Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-08-2012, 13:37
alpan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alpan alpan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

demirefe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurandaki millet kavramını bilmem ama ırkçılık vardır. İsrailoğullarını alemlere üstün kıldık der. Bu nasıl allahsa bir ırkı nasıl üstün kılıp sonra kızıp bu üstünlüğü nasıl geri alıyorsa?

Kurandaki allah ırkçıdır. Hep belli bir ırka peygamber göndermiş, başkalarını düşük görmüştür. Cinsiyet ayrımcıdır. Havva'dan bahsetmez bile.

Kurandaki allah monarşik bir allahtır. Peygamberliği babadan oğula geçirdiğini söyler.

Kuranda çağdaş bir kavram yoktur. İlkel kavramlar, ırk, cinsiyet, inanç, hür-köle ayrımı vardır.
Sadece ırkçılık yapmamış aynı zamanda hanedancılık da yapmıştır. Bazı aileleri/soyları diğer ailelere/soylara üstün kılmıştır.

Diğerlerine üstün kıldığı soylar Adem, Nuh, İbrahim ve Ali İmran aileleridir. Konunun ilahi, siyasi, ahlaki ve sosyal boyutu kadar mantık boyutu da akıllara zarardır.

İnsan;
"Sen kimsin, kimi kime üstün kılıyorsun?"
"Hele Adem gibi kararsızlığı tavan yapmış, sözünü tutmaktan aciz birini yüceltiyorsun"
"Hani üstünlük takvadaydı?"

Demek istiyor ama demiyor. Çünkü faydası yok...

Konu alpan tarafından (04-08-2012 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-08-2012, 13:39
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sasilacak birsey degildir.
Bence de. Ama böyle çok köklü bir propaganda var, islam ırkçılık karşıtıdır diye. Halbuki bir ırkı alemlere üstün kıldım diyen bir inanç sistemi nasıl ırkçı olmaz, değil mi?

Bu üstünlüğü geri almış verdiğine pişman olmuş ama, vermesi bir dert, geri alması bir dert! Kuranı yazanlar burada hata yapmış. Bu alemlere üstünlük konusunu hiç gündeme getirmeseler bu büyük hatadan kurtulmuş olurlardı. Düşünememişler.
Alt 08-08-2012, 05:14
aysehatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aysehatun aysehatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

xjxmelekxjx´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayşe hatunla Estağfurullahın aşıkları kıskandıracak atişmalarını okudum.

Anladığım kadarıyla Dine ılımlı yaklaşarak günümüz koşullarıyla harmanlıyorsunuz Sn Ayşehatun.

İşte tam burada şunu sormak istiyorum , kendinize göre yorumlayıp beğendiklerini alıp beğenmedikleri ayetleri , uygulamaları çöpe atan müslümanlar , neden ataistlere bu kadar kin duyuyor ?

Ataistler sizin gibi ılımlı müslümanlardan biraz daha fazlasını rafa kaldırmıştır oysa.
Sanırım sizi katlanabilir kılan şey , ortamına göre davranmak. Bu da bencillik ve çıkarcılıkla alakalı bana kalırsa .
Hayır ben önce insanım ona göre davranmalıyım, sonra benim duygularım var düşüncelerim var, bir de tam olarak inanmak zorunda olduğum bir dinim var, ben bunu tam olarak yapmaya çalışıyorum, yapamazsam da uğraşıyorum, silip atmıyorum, sizi de seviyorum ve anlayışla karşılıyorum. amaç zaten birlik içinde huzurla yaşamaksa barbarlık dinden önce insanlığa yakışmıyor zaten.

Allah tekdir!
Alt 08-08-2012, 10:51
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

alpan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece ırkçılık yapmamış
İslamda kavmiyetçilik de vardır. Çünkü Musa Medyen şehrine girilmesi ve şehrin alınmasını Kuran'da şu şekilde emreder:

"Ey kavmim! Size vaad olunan bu kutsal yere girin! Allah orayı size yazdı!"

Orijinali "ya kavmi udhul ardal mukaddesetelleti keteballahu lekum."

İslamda kavmiyetçilik olmasa "ey müminler" filan demesi gerekmez miydi?

İslamda ırkçılık olmadığı müslümanların uydurmasıdır. Pekala da ırkçılık ve kavmiyetçilik vardır. Kabilecilik yoktur. Kabilelere ayrışmayı reddeder islam. Kavmi, ırkı hiç bir yerde reddetmediği gibi örtülü olarak bu gibi ayetlerle teşvik etmiştir.

Böyle olmasa George müslüman oluyor, adı değişiyor! Yav kalsın George? Ne olur? Yok, illa Arapça olacak!

İslam ırkçıdır.

Önerilen Siteler