Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2010, 01:09
Evangelist_Human Evangelist_Human isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buna psikolojide "aşgıda seçicilik" denilmktedir. Benim sorularıma cevap vermeyi rewd edip, sadece işine gelen kısmını algılıyorsun. Ona bile cevap veremiyorsun hatta. Sen önce benim sorularıma bir cevap ver hele oldu mu? Kaçak dövüşmeyi bırak da. Al yukrıda Darwin dedenizin TÜRK DÜŞMANLIĞI. Sizin gibi aklıevveller de, aklınıu maymunla bozmuş Darwin denen ırkçıyı putlaştırırsınız.
Alt 23-07-2010, 01:20
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evangelist

sen putlaştırma nedir görmek istiyorsan kliseye git.
bak (...) putuna el sürüp şifa bekleyenler orda.

Konu ALKA tarafından (23-07-2010 Saat 01:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: uygun olmayan söylem
Alt 23-07-2010, 01:29
axial
Üye Değil

Evangelist_Human´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buna psikolojide "aşgıda seçicilik" denilmktedir. Benim sorularıma cevap vermeyi rewd edip, sadece işine gelen kısmını algılıyorsun. Ona bile cevap veremiyorsun hatta. Sen önce benim sorularıma bir cevap ver hele oldu mu? Kaçak dövüşmeyi bırak da. Al yukrıda Darwin dedenizin TÜRK DÜŞMANLIĞI. Sizin gibi aklıevveller de, aklınıu maymunla bozmuş Darwin denen ırkçıyı putlaştırırsınız.

Yahu bize ne darwinin turk düşmanlığından bilmem nesinden. Evrim darwin olmasada keşfedilecekti. Siz hala 1850 lerdesiniz. Gelin artık çağımıza. Evrimle ilgili en büyük buluşlar son 20 yılda olmuştur. Ama sen bunları araştırma gereği duymadığın ve isa babandan başka bir şeyi gözün görmediği için araform yok diyebiliyorsun.
Alt 23-07-2010, 01:29
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Degerli Forumdaslar,

Forum alaninda saglikli tartismalarin olusmasi, düsünsel düzlemde kalinmasi icin kisilerin degil fikirlerin elestirilmesi gerektigini icsellestirmeli ve kisisel söylem ve suclamalara kacmadan , karsi tarafi alt etme amaci gütmeden paylasimlarda bulunmak önem tasiyor.

Lütfen bu kisisel tartismalara burada son verelim ve bilgiye dayali , saglikli bir tartisma ortami yaratalim. Bu gibi kisisel söylem iceren mesajlariniz konu baglaminda ciktigi ve basliga bir yarar getirmedigi icin tarafimizdan silineceklerdir. Unutmalayim ki "Forum alanında seviyeli bir tartışma ortamı yaratmak bilgiye dayalı ve objektif bir bilinçle olur, çocuksu yarışmalarla değil."

Yönetimden saygilarla...
Alt 23-07-2010, 01:40
Evangelist_Human Evangelist_Human isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sadece bu soruların yanıtlarını bekliyorum sişzlerden. Sizin mantığınıza göre herşey bir tesadüf öyle mi* Buna küçük bebekler bile güler. Bana cevap verin. O sözümona "kendiliğinden" oluşan canlıya oluşabilmesi için gereken bilinç nereden geliyor. O canlının, diğer canlılarla üremesi için gereken bilince nasıl sahip oluyor. Bana şununda cevabını verin. Madem evrim gerçek ise, neden arageçiş formları yok. Neden bilimadamlrı arageçiş formunu bulamıyor? Madem herşey size göre "genetik kalıtsallık" ise, neden göz rengini bir akrabasından alan birinin göz retinası farklıdır. Neden her insanın parmak izi ve göz retinası farklıdır? Her insanın göz retinası ve parmak izinin farlı oluşumunu sağlayan size göre hangi güç?
Alt 23-07-2010, 01:48
axial
Üye Değil

Sayın evangelist:

Evrim herşeyi tesadüf olarak açıklamaz ki bu konuda sizin bir algılama sorununuz olduğu açık. Gidin evrimi araştırın biraz ondan sonra gelin dedik dinlemediniz peki. Evrim tanrının yokluğuna bir kanıt falan değildir bundan korkma. Ama hristyanlık gibi bütün dinleri kökünden silmektedir zaten sizin çığlıklarınız bu yüzden. Çünkü bir insanın babsız dünyaya gelmesine inanan bir kişi araştırmadığı bilmediği e sinden bile anlamadığı evrime çocuklar bile güler diyor. Ne akadar komik durumda olduğunuzu anlayın. Arageçiş formları vardır hatta siz bile bir arageçiş formusunuz haberiniz yok.

Göz retinası ve parmak izi o şekilde bir genetik kodlamayı kendine seçmiş. Bunda neden bu kadar takıldınız anlamadım. Şimdi nefillere geçebilir miyiz?
Alt 23-07-2010, 11:22
özdekçi özdekçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evangelist_Human´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece bu soruların yanıtlarını bekliyorum sişzlerden. Sizin mantığınıza göre herşey bir tesadüf öyle mi* Buna küçük bebekler bile güler. Bana cevap verin. O sözümona "kendiliğinden" oluşan canlıya oluşabilmesi için gereken bilinç nereden geliyor. O canlının, diğer canlılarla üremesi için gereken bilince nasıl sahip oluyor. Bana şununda cevabını verin. Madem evrim gerçek ise, neden arageçiş formları yok. Neden bilimadamlrı arageçiş formunu bulamıyor? Madem herşey size göre "genetik kalıtsallık" ise, neden göz rengini bir akrabasından alan birinin göz retinası farklıdır. Neden her insanın parmak izi ve göz retinası farklıdır? Her insanın göz retinası ve parmak izinin farlı oluşumunu sağlayan size göre hangi güç?
Değerli Kardeşim, evrim yada doğal seçilim konularını savunanlar hiç bir zaman tesadüflerden bahsetmezler. Gerçekten bu konuda ön yargılı ve bilgisizsiniz lütfen araştırınız.

Ayrıca bir çok müsbet bilimin konusu içinde sorduğunuz soruların siz cevabını KK da bulabildinizmi yada inancınız bunlara ne cevap verdiki bize böyle pişkince kafa tutuyorsunuz. Topraktan insan yaratılması ve kaburga kemiğindende kadın yaratılması gibi KK açıklamaları sizi çokmu tatmin ediyorki güncel bilimi reddediyorsunuz. Kilise tarihine hani şu Kutsal Ruh ile yönetilen kilise tarihine baktığımızda kaç defa kilisenin bilim karşısında yerle yeksan olduğunu görmek bile size bir ışık yakmıyormu.

Oldukça teknik sorularınızın cevaplarını tek tek KK ınız yazsa hani akıl dışı bile olsa fakat yazsa gam yemeyeceğim fakat KK bilim kitabı değilki size konuşsun. Hani siz demezmisinizki KK kalplere konuşur dili ruhsaldır falan filan. O zaman bir Mesihinin böyle teknik konularda ağzını açıp tek kelime etmeye ne yetkisi olabilir nede bilgisi. Hele bize öğretmeye asla.

Darwin ve milliyetçilikle ilgili bir iki şey karalamışsın. Ne alakadır diyeceğim. Hani biz Türk'üzde bundan hicap falan duyacağımızımı düşündünüz.

Bakın bu Darwin örneğinizi sizin yüzünüze tokat gibi çarpacağım.

Aç şu sizin takımın sitesini bak sağ üst köşede ne yazıyor.
http://hristiyan.org/

Ve diğerleri

http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9752.pdf
http://www.facebook.com/topic.php?uid=27180179562&topic=14644

Neredeyse tapındığınız Luther, Calvin, ve diğerleri bir numaralı Türk düşmanlarıdır. E ne oldu sen Türk isen senin kanına dokunmuyormu bu heriflerin öğretileri.

Bak kardeşim, iman ettiğin Yehova gelmiş geçmiş en ırkçı tanrıdır.
İman ettiğin İsa zaten size milliyetçiliği soy sop işlerini bırakın der.

İsevi olupta Türk olamazsın, geç bunları ve bize Hristiyanlığı öğretme.

"Oysa bizim vatanınız göklerdedir.
Filipeliler 3:20

Hadi herkes kendi vatanına o zaman. Uğurlar ola.
Alt 23-07-2010, 11:51
Gündelik Ekmeğimiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gündelik Ekmeğimiz Gündelik Ekmeğimiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hani nerede yazıyor Türk düşmanı oldukları? Sizler yanlızca idrak kabiliyetinizle sınırlı olan, yazılanları ancak, benliğinizin kör tutkuları ile idrak zoruretine düşenlersiniz. Bu gönderdiklerinize inanın gülüyorum. Şöyle bir okudum da Tanyu denen herifin yazdıkları, araştırmalardan ve bilimsellikten öylesine uzak ki. Kaldı ki, Martin Luther ile Darwin denilen amcayı aynı kefeye koymanız, ayrıca bir gülünç durum teşkil etmektedir. Kutsal Kitap ve Martin Luther ile ilgili bir bilgiye sahip olanlar, bu tür yazılara zaten gülüp geçerler, zira yazar da, hiçbir şekilde elle tutulur somut kanıtlar gösterememiştir sizin gibi. Tamamen İslami mantalite ile yazılmış (işin komiği, sizin gibi ateist geçinen birinin, islami mantalitenin yazdığına rağbet etmesi de enteresan) ve Hristiyan İnancını karalmak maksatlı kaleme alınmıştır. Ben karalamadım. Bak yazıda alınan kaynak belli. Açıkça kaynak belirtmek sureti ile yazdım. Ama normaldir. Sizin gibilerin, bizleri köülemek için, İslamcıların yazılarına bile rağbet etmeniz son derece traji-komik bir durum aslında. Oysa ben, ne sizin gibi zorda kalınca İslami birinin yazılarına sığınmıyorum. Size kendi inandığım kitap ve bilim ışığında cevaplar vermeme karşın, sizler halen daha benim yazdıklarıma somut cevaplar vermiş bulunamamaktasınız. Hala daha, derme-çatma iftira yazılarınız ile kaçak dövüşüyor ama bir türlü soruların net yanıtlarını (kendi bakış açınızdan) verememektesiniz. Zira İncil de şöyle bir ayet vardır: "Hani nerede bilge kişi? Din bilgini nerede? Nerede bu çağın hünerli tartışmacısı? Tanrı dünya bilgeliğinin saçma olduğunu göstermedi mi? 21 Mademki dünya Tanrı'nın bilgeliği uyarınca Tanrı'yı kendi bilgeliğiyle tanımadı, Tanrı iman edenleri saçma sayılan bildiriyle kurtarmaya razı oldu. 22 Yahudiler doğaüstü belirtiler ister, Grekler'se bilgelik arar. 23 Ama biz çarmıha gerilmiş Mesih'i duyuruyoruz. Yahudiler bunu yüzkarası, öteki uluslar da saçmalık sayarlar. 24 Oysa Mesih, çağrılmış olanlar için –ister Yahudi ister Grek olsun– Tanrı'nın gücü ve Tanrı'nın bilgeliğidir. 25 Çünkü Tanrı'nın “saçmalığı” insan bilgeliğinden daha üstün, Tanrı'nın “zayıflığı” insan gücünden daha güçlüdür." (1.Korintliler 1:20-25)
Alt 23-07-2010, 12:22
özdekçi özdekçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gündelik Ekmeğimiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
islami mantalitenin yazdığına rağbet etmesi de enteresan) ve Hristiyan İnancını karalmak maksatlı kaleme alınmıştır.

Düşünme yetisi ile beraber görme yetiside galiba sorunlu.
Bu site islam sitesimi ? İngilizceniz zayıfsa sizin eksikliğiniz.
Akademik araştırmalarada çamur attınız ya size başka lafım yok.
Alt 23-07-2010, 13:03
Gündelik Ekmeğimiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gündelik Ekmeğimiz Gündelik Ekmeğimiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

agnostikim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Düşünme yetisi ile beraber görme yetiside galiba sorunlu.
Bu site islam sitesimi ? İngilizceniz zayıfsa sizin eksikliğiniz.
Akademik araştırmalarada çamur attınız ya size başka lafım yok.
Ben zaten o soruyu, "nerede Türk Düşmanlığı yapılıyor,o sitede?" diyesormuştum. Sitenin uzaktan yakından Türklere bir düşmanlık ile alakası yok.t güzel bir şekilde "Gerçek Hristiyanlık" nasıl olmalıdır ve buna benzer yaızlar mevcut. Eğer o tip, cahilce yazılmış yazılar benim nazarımda müsvetteden öteye gitmez. Akademik bir çalışma husule gelebilmesi için, somut varsayımların öne sürülmesi gerekir ama malesef bu yazıda böyle bir şey yok, aksine tamamen yanıltıcı, subjektif bir perspektiften olguları irdeleme çabasına düşmüş bir şahsın, hezeyanlarını kaleme lmasından ibaret. Kaldı ki, tekrar diyorum, sizin gibi "inançsız" diye kendini adleden biri, neden sıkıştığında ve verebilecek bir yanıtı olmadığında, İslam'i mantaliteye sığınır? Ben sizden hlen daha size yöneltilniş soruların cevaplarını beklemekteyim lakin sadece olay kör dövüşünden ibaret. Neden sorduğum soruları yanıtlamaktan imtina ediyorsunuz? "Akıllı Tasarım" denilen olgu, evrimcileri ziyadesi ile ürkütüyor zannımca. Bakınız tekrar yineliyorum. Madem hrşey size göre "tesadüf" neticesinde husule geldi ise, o ilk canlıya bilinç ve aklı nerden geldi? (Bu kadar kompleks organizmaların tesadüfler ile oluşması, bir binayı oluşturan tüm maddelerin kamyonlarla boş bir arsaya dökülüp, “Şöyle güzel, konforlu bir bina oluşsun” diye beklemeye benzer.). Bir diğer sorum ise "genetik kalıtımsallık" dediğiniz olgu da nasıl oluyor da bir birey, göz rengini, anne-baba ya da yakın bir akrabasından alabiliyor da, retina denen tabaka her insanda nasıl farklı olabiliyor? Ayrıca, "kıskançlık, nefret, bencillik" vb. gibi duygular öğretilebilir duygularmıdır? Çünkü Kutsal Kitap da bunların günah olduğu ve bu günahların ve benliksel duygularımızın, atalarımızdan bize geçtiği söylenmektedir. Zira baktığımızda küçük bir çocuk bile, kıskançlık göstermekte, annesi bir başka çocuğu sevdiğinde kıskançlık göstermektedir. Bu nasıloluyor? Küçücük bir bebeğe bu duygular nerden geliyor? Oyuncağını paytlaşmıyor, bencillik gösteriyor. Kutsal Kitaba göre bunlar "kalıtsal günah" olarak tanımlanır. Peki size göre bunlar öğretilbilir olgular mıdır? Çünkü az öncede bahsettim, genetik kalıtımla, beşeri özelliklerin yanında, diğer özelliklerde geçmektedir çocuğa. Yani günahın da. Çünkü az önce bahsettiğim olgular Kutsal Kitaba göre günahtır. Bir diğersoruda, tıpkı göz retinamız gibi, parmak izlerimiz de farklıdır. Bunu evrim nasıl açıklar? Bir diğer şey ise, insanın algılaması dışında kalan sesler aslında yok mudur? Zira bilindiği üzre, "ses eşiği" denilen bir şey vardır ve bazı hayvanlar bizim duyamadığımız sesleri bile rahatlıkla duyabilirler. Kaldı ki görme unsuru da bu şekildedir. Kısacası insan algılayışının dışında olan ses ve görüntüler aslında yok mu demektir?

Önerilen Siteler