agnostikim´isimli üyeden Alıntı
http://hristiyan.org/
Düşünme yetisi ile beraber görme yetiside galiba sorunlu.
Bu site islam sitesimi ? İngilizceniz zayıfsa sizin eksikliğiniz.
Akademik araştırmalarada çamur attınız ya size başka lafım yok.
|
Ben zaten o soruyu, "nerede Türk Düşmanlığı yapılıyor,o sitede?" diyesormuştum. Sitenin uzaktan yakından Türklere bir düşmanlık ile alakası yok.t güzel bir şekilde "Gerçek Hristiyanlık" nasıl olmalıdır ve buna benzer yaızlar mevcut. Eğer o tip, cahilce yazılmış yazılar benim nazarımda müsvetteden öteye gitmez. Akademik bir çalışma husule gelebilmesi için, somut varsayımların öne sürülmesi gerekir ama malesef bu yazıda böyle bir şey yok, aksine tamamen yanıltıcı, subjektif bir perspektiften olguları irdeleme çabasına düşmüş bir şahsın, hezeyanlarını kaleme lmasından ibaret. Kaldı ki, tekrar diyorum, sizin gibi "inançsız" diye kendini adleden biri, neden sıkıştığında ve verebilecek bir yanıtı olmadığında, İslam'i mantaliteye sığınır? Ben sizden hlen daha size yöneltilniş soruların cevaplarını beklemekteyim lakin sadece olay kör dövüşünden ibaret. Neden sorduğum soruları yanıtlamaktan imtina ediyorsunuz? "Akıllı Tasarım" denilen olgu, evrimcileri ziyadesi ile ürkütüyor zannımca. Bakınız tekrar yineliyorum. Madem hrşey size göre "tesadüf" neticesinde husule geldi ise, o ilk canlıya bilinç ve aklı nerden geldi? (Bu kadar kompleks organizmaların tesadüfler ile oluşması, bir binayı oluşturan tüm maddelerin kamyonlarla boş bir arsaya dökülüp, “Şöyle güzel, konforlu bir bina oluşsun” diye beklemeye benzer.). Bir diğer sorum ise "genetik kalıtımsallık" dediğiniz olgu da nasıl oluyor da bir birey, göz rengini, anne-baba ya da yakın bir akrabasından alabiliyor da, retina denen tabaka her insanda nasıl farklı olabiliyor? Ayrıca, "kıskançlık, nefret, bencillik" vb. gibi duygular öğretilebilir duygularmıdır? Çünkü Kutsal Kitap da bunların günah olduğu ve bu günahların ve benliksel duygularımızın, atalarımızdan bize geçtiği söylenmektedir. Zira baktığımızda küçük bir çocuk bile, kıskançlık göstermekte, annesi bir başka çocuğu sevdiğinde kıskançlık göstermektedir. Bu nasıloluyor? Küçücük bir bebeğe bu duygular nerden geliyor? Oyuncağını paytlaşmıyor, bencillik gösteriyor. Kutsal Kitaba göre bunlar "kalıtsal günah" olarak tanımlanır. Peki size göre bunlar öğretilbilir olgular mıdır? Çünkü az öncede bahsettim, genetik kalıtımla, beşeri özelliklerin yanında, diğer özelliklerde geçmektedir çocuğa. Yani günahın da. Çünkü az önce bahsettiğim olgular Kutsal Kitaba göre günahtır. Bir diğersoruda, tıpkı göz retinamız gibi, parmak izlerimiz de farklıdır. Bunu evrim nasıl açıklar? Bir diğer şey ise, insanın algılaması dışında kalan sesler aslında yok mudur? Zira bilindiği üzre, "ses eşiği" denilen bir şey vardır ve bazı hayvanlar bizim duyamadığımız sesleri bile rahatlıkla duyabilirler. Kaldı ki görme unsuru da bu şekildedir. Kısacası insan algılayışının dışında olan ses ve görüntüler aslında yok mu demektir?