Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-07-2010, 22:41
özdekçi özdekçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Nefiller sorunsalı

Kutsal Kitap yaratılış bölümünde şu acayip mitolojik yaratıklar olan Nefiller den bahsedilir.

Yaratılış 6:4 tam bölüm

4 İlahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde ve daha sonra yeryüzünde Nefiller vardı. Bunlar eski çağ kahramanları, ünlü kişilerdi.

Sonraki zamanlarda malum tufan gerçekleşir.

17 Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek.

Öylede oluyor Nuh ve gemiye alınanlar dışında.

Yıllar sonra Musa vaad edilen topraklara geldiğinde öncüler yollar ve bakın öncüler ne görürler.

Çölde Sayım 13:33 tam bölüm

33 Nefiller'i, Nefiller'in soyundan gelen Anaklılar'ı gördük. Onların yanında kendimizi çekirge gibi hissettik, onlara da öyle göründük."

Şimdi anlamadım, tufanda her canlı yok edilmemişmiydi. Bu Nefiller ve soyları nereden ortaya çıktı?

Bu nasıl bir kitap? Kronolojik dizilim hatasımı var? Yoksa Musamı önce yaşamıtı? Yok Nuh önceydi ???? O zaman Nefiller ölümsüz zaar.
Alt 19-07-2010, 02:41
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

muhtemelen nuh nefillerden de bir çifti gemiye almıştır.
ya da ilahi varlıklar tufandan sonra da insan kızlarıyla evlenmeye devam ettiler herhalde.

şuraya bak ya.
tam bir masal kitabı.
harika.
ne andersen ne ne de bir başkası yetişemez bu masallara.
Alt 19-07-2010, 02:50
axial
Üye Değil

nihilist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
muhtemelen nuh nefillerden de bir çifti gemiye almıştır.
ya da ilahi varlıklar tufandan sonra da insan kızlarıyla evlenmeye devam ettiler herhalde.

şuraya bak ya.
tam bir masal kitabı.
harika.
ne andersen ne ne de bir başkası yetişemez bu masallara.

Dünyadaki en büyük inanclı kitleye sahip din. Bunlar bizim müslümanlardanda saf.

Alt 19-07-2010, 08:30
Gündelik Ekmeğimiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gündelik Ekmeğimiz Gündelik Ekmeğimiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nefiller'in kim ve ne olduğunu hiç araştırdınız mı? Kutsal Kitap da okunuz iyi hoş. Sonra, neymiş bu ilahi varlık nefiller diye araştırmaya girdiniz mi? Hayır girmediniz. Kaldı ki, sırf kulp bulmak için okuduğunuzdan, Nefiller'in kim ve ne olduğu hakkında en ufak bir fikriniz yok. Nefiller: İbranice sözcük 'düşmüş kişiler' anlamına gelir. Septuaginta'da "devler" diye geçer. Bunlar, iri ve güçlü insanlardı.

İblisler kan bagini kirleterek gelecekteki Mesih'in yani Isa'nin insani yonunu kirletmeye calismalariydi. Tanri Havva'nin soyundan gelecek ve yilanin (seytanin) basini ezecek olan bir Mesih vaad etmisti (Yaratilis 3:15). Yani buyuk olasilikla iblisler (demonds) insan soyunu kirletmeye calisarak bir gun gunahsiz bir Mesih'in dogusunu onlemeyi amaclamaktaydilar. Tekrar ediyorum bu tam olarak Kelamdan ispatlanarak yapilan bir aciklama olamaz ama olasi gordugum bir sey ve Kelamin ogretilerine ters dusen bir aciklama da degil.

Oyle ise Nefiller neydiler? Ibrani ve diger efsanelere gore Nefiller devlerden olusan guclu ama buyuk kotulukler yapan bir soy idi. Buyuklukleri ve gucleri buyuk olasilikla iblislerin DNA sinin insan genetigine karsimasindan kaynaklaniyordu. Kutsal Kitapda onlar hakkinda en onemli yazi Yaratilis 6:4 de bulunmaktadir ; " Bunlar eski çağ kahramanları, ünlü kişilerdi " Nefiller baska gezegenlerden gelme degil, fiziksel varliklar olup ilahi varliklarla insan kizlarininin birlesiminden ortaya cikmislardi " İlahi varlıklar insan kızlarının güzelliğini görünce beğendikleriyle evlendiler... İlahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde ve daha sonra yeryüzünde Nefiller vardı."

Nefilimlere ne oldu? Nuh'un zamaninda olan tufanin en buyuk nedeni Nefillerdi. Nefillerden bahseder bahsetmez Kelam bize sunu soylemistir " RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte. İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı."Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi, "Çünkü onları yarattığıma pişman oldum. " (Yaratilis 6:5-7) Sonra Tanri tufan ile tum dunyayi su ile kapladi, Nuh ve ailesi ile gemideki hayvanlar haricinde icinde olan herkesi ( buna Nefiller de dahil) herseyi oldurdu (Yaratilis 6:11-22)
Alt 19-07-2010, 11:30
özdekçi özdekçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gündelik Ekmeğimiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ibrani ve diger efsanelere gore Nefiller devlerden olusan guclu ama buyuk kotulukler yapan bir soy idi. Buyuklukleri ve gucleri buyuk olasilikla iblislerin DNA sinin insan genetigine karsimasindan kaynaklaniyordu.

İşte budur. Bu açıklama ile neredeyse Hristiyan olacağım.
İblis ruhsal bir varlık ise DNA sı nasıl oluyor?
Ruhsal varlıkların DNA sı var ise Tanrı'nın DNA sıdamı olmalı?
O zaman Meryem ile Tanrı resmen DNA alış verişimi yapmış oluyor?
Demek işin sırrı buymuş. Şimdi çözdük İsa'nın Tanrı Oğlulluğunu. Genetik bağ olayı demek.

Nefiller sıfat olsa KK da büyük harf ile yazılmaz.
İfade açık, adamlar, Nefiller ve Onların soyundan diyorlar. Kör olmak lazım görmemek için.

Açıklamanıza göre sizlerde KK içindeki anlatıların İbrani ve diğer efsanelerden alıntılar olduğunu kabul ediyorsunuz demekki. Süper.

İnat edenlere bir ilave

Yaratılış 9:18 tam bölüm

18 Gemiden çıkan Nuh'un oğulları Sam, Ham ve Yafet idi. Ham Kenan'ın babasıydı.

Yaratılış 9:19 tam bölüm

19 Nuh'un üç oğlu bunlardı. Yeryüzüne yayılan bütün insanlar onlardan üredi.

Akıllara zarar açıklama şunu getirir. Nefiller Nuh'un soyundan gelmektedir. O zaman Tanrı gemiye yanlış adamı aldı demekki.

Konu özdekçi tarafından (19-07-2010 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-07-2010, 11:59
Üye

sayın gündelik ekmek

yahu inan bana kulp bulmamıza gerek yok.
zaten kulptan ibaret anlattığınız her şey.

bu ne ya.
dostum kendine gel.
boşver bu masalları.
nasıl bir tanrıdır ki bu pişman oluyor insanı yarattığına.
üstelik bu pişmanlık ve öfkeyle nefillerin yanında tüm hayvanları ve diğer tüm insanları öldürüyor.
ne için mesihin DNA sını saf ve temiz yapmak için öylemi.
peh peh peh.
ben kimle konuşuyorum ya.
sizin adınıza acı çekmekten yoruldum artık.
bir insan evladının karanlık devirlerden kalma masalları aklileştirebilmek adına kıvranması bana acı veriyor.
dostum kurtar kendini bu batıl inançlardan.
hepimiz insanız ve kardeşiz.
dünyayı daha yaşanılabilir kılabilmenin koşullarını konuşalım.
nefil ve nuh hikayelerini artık çocuklara bile anlatmayın.
bu masalların devri çoktan kapandı.
Alt 19-07-2010, 12:02
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yarattığına pişman olan bir tanrı... Bunu önceden kestiremeyen veya sonradan "keşke yaratmasaydım" diyen bir tanrı...

Yahu bu da mı zilleri çaldırmıyor?

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 19-07-2010, 12:37
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çamurdan yaratıp içine ruh üfkemek ve ardından tufanlar ile yaratılanın yok edilmesi Sümer'de, Yunan'da hatta ve hatta Maya medeniyetinde bile var. Ne masalmış be kardeşim halen farklı versiyonlarına inananlar var.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 19-07-2010, 19:04
Gündelik Ekmeğimiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gündelik Ekmeğimiz Gündelik Ekmeğimiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanrı'nın pişmanlığı, insanoğlunun pişmanlığı gibi algılamamlısınız zira yanılgıya düşersiniz. Kutsal Kitap da bazı kelimeleri daha iyi idrak edebilmek için, Grekçesine ya da ibranicsine bakmak lazım gelir. Ama sizler pişmanlığı kendi algıladığınız kadarı ile idrak edebiliyorsunuz.(...) Turan (Dursun) kitaplarından vaz geçip de adam gibi kitaplar okumanı öneririm. Sadece varsayımlar üzerşinden yorum yapmaktan başka hiçbir bildiğiniz yok. (...)

Konu ALKA tarafından (19-07-2010 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: nezaketsiz söylem/ hakaret/ uygun olmayan söylem
Alt 19-07-2010, 22:12
Üye

sana bir şey itiraf edeyim mi,
gündelik ekmek
birincisi ben TD nin hiç bir kitabını okumadım.
fırsatım olmadı ne yazık ki.

mesela ne tür kitaplar okursam tanrının neden pişman olduğunu , ve bu pişmanlıkla tarihin gördüğü sözde en büyük katliamı gerçekleştirdiğini anlayabilirim sence.

bak arkadaşım
sen inandırılmışsın.
ben de bir zamanlar senin gibiydim.
seni anlamadığımı sanma.
ya içinde bir yerde aklın çığlığı var ve birgün zincirleri koparacak ya da bu uyuşturulmuş akılla hayatını tamamlaycaksın.
herbirimiz kendi macerasını yaşar.
umarım bütün bu akıl almaz savsatalardan bir gün yakanı kurtarırsın.
ne diyeyim elimden bu kadarı geliyor.

Önerilen Siteler