Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2010, 20:18
diamat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diamat diamat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Düşünüyorum da...

"Ol deyince Olma" eylemi bir İradeyi anlatmak için mi kullanılıyor acaba?

Neticede Zamanın Başının ve Sonunu görebilen bir varlık için,

Milyarlarca yıl süren bir "EVRİM olgusu" ne ifade eder ki?

"Balçık"tan ilk Amino Asidi, Sürekli Çakan Şimşek ve Yıldırımlar...Okyanuslar ve Basınç...
oradan Proteini...Asit ve Kükürt yağmurları...Sonrasında Bakteri ve Tek Hücreli ilk CANLIYI...

Ardından giderek karmaşıklaşan ve dallara ayrılan bir ŞECERE (ağaç).

AD-ED çn ekleri Dünya dillerinin tamamında İLK anlamı verir.

ADEM...İlk Em...Aden-EDEN Cenneti..İLK Cennet.

ADLANTİS v.s. gibi....

İlginç değil mi?
inanmak kolay , bilmek zor.
kesinlikle çok haklısınız.
kolay olanı seçmek için yanıp tutuşuyor gibi bir haliniz var.
bilmek zor mu geldi.
sanırım bi doz islam alıp rahatlamak istiyorsunuz.
Alt 02-08-2010, 20:42
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Adeist arkadaşım benim ya Sen de ilk mümin misin?

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 02-08-2010, 21:36
Üye

Ben izah ettiğimi sanıyorum sorusunun cevabını sayın battal

Konu Nova tarafından (03-08-2010 Saat 01:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntı düzenlendi
Alt 02-08-2010, 23:04
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır sayın üst bilinç. Benim coğrafya bilgim yok. Bana anlatın lütfen, güneşe tapan mayaların ve mısırların bu kültürleri nasıl bu kadar birbirine benzer. Allah mı demişti bunlar güneşe tapın diye.
Sayın axial,

Siz eğer o insanların "Güneşe" taptıklarını zannediyorsanız ki öyle görünüyor,
olaylara oldukca sığ baktığınızı söyleyebilirim.
5 yada 10 bin yıl önce yaşayan insanlar sizden yada benden daha azzeki nisanlar değildi ki...Onlar Güneşin bir Gök cismi olduğunu gayet iyi biliyorlardı.
"O" veya Çember içinde nokta ile gösterilen Güneş değildi.
Davut yıldızı da Davudun icadı değildir.Ondan çok önceleri vardı.
"üst bilinç" kinayenizi şimdilik görmezden geliyorum.Zira konuyu dağıtmak istemem.
Ancak bir soru ile kapatmak istiyorum;
Siz hiç kendinizi "düşünürken yakaladınız" mı?
Kısa süre ve rastlantısalda olsa bu farkındalığı tadmış olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.
saygılar...
Alt 02-08-2010, 23:13
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

diamat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
inanmak kolay , bilmek zor.
kesinlikle çok haklısınız.
kolay olanı seçmek için yanıp tutuşuyor gibi bir haliniz var.
bilmek zor mu geldi.
sanırım bi doz islam alıp rahatlamak istiyorsunuz.
Sayın diamat,
Ben zamanında "aşırı doz İslam"almış ve Altın vuruşu yapmış bir insanım
O nedenle kendimi "ölmeden ölenlerden" sayıyorum.
Ancak diğer yandan Ateizmin karanlık dehlizlerinde de çok dolaştım.
Deizmide tatdım,bir dönem Panteist takıldım
tüm İZM ile biiten saçmalıklara tekmeyi bastım.Tanrılara ve ilahlara da nanik yaptım.
v.s. b .. v.s..buraya biografimi asacak deilim,konu "ben" değilim.

Şu an kendimi Serbest düşünür ve BİLMEYEN olarak tanımlıyorum.Ve elbette Bilmek Zor...çok zor.
Kolay olan inanmak.

Saygılar.
Alt 02-08-2010, 23:18
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz eğer o insanların "Güneşe" taptıklarını zannediyorsanız ki öyle görünüyor,
olaylara oldukca sığ baktığınızı söyleyebilirim.
5 yada 10 bin yıl önce yaşayan insanlar sizden yada benden daha azzeki nisanlar değildi ki...Onlar Güneşin bir Gök cismi olduğunu gayet iyi biliyorlardı.
Sayın prometeheus (arz ve talebi karşılamak için nickinizi doğru yazdım )

Doğru söylersiniz bu insanlar güneşe gök cismi olduğu için tapmazlardı. Güneş bir vesile idi. Sanemperestlik inanışının temelinde veya objelerin totemize edilmesindede aynı gerçek yatmaktadır. Sanemperestlikte (putperestlikte) putlar sadece bir aracıdır, görülemeyen bir kudretin insan yapımı yansıması. tapınılan şey kesinlikle putun kendi değil, ardında yatan metafizik olgudur.

Modern çağ dinlerinde de karşımıza çıkar bu, zemzem suyunun kutsal bellenmesi, hacer-ül esveti öpüp yüz sürmeler, Yahudinin ağlama duvarını kutsal bilmesi, Hristiyan dostlarımızda ekmek-şarap ayinleri gibi.

İnsanlıkta din olgusunun oluşumunu Felicien Challaye şöyle özetlemiştir.

1- İnsan, önce, kendi kişiliğinin dışında her yönde belirmiş bulunan yaygın bir güç gördü. Bu güç, hem maddede, hem ruhta beliriyordu. İlkel insanlar bu güce Mana adını taktılar. Mana düşüncesine bütün dinlerde çeşitli semboller halinde rastlanmaktadır. En ileri felsefelerde bile çıkış noktası hep bu ilkel Mana düşüncesidir.

2- Toteme olan inanç bu Mana düşüncesinden çıkmıştır. Totem, Mananın cisimleşmesidir. Bir klanın insanları belli bir hayvan, ya da bitki çeşidini en çok Mana toplayıcı saymışlar ve onu kutsal görmüşlerdir.

3- İnsan, kendi hayatını düşününce Mana'yı kişileştirmiştir. Bundan da ölümden sonra yaşama düşüncesi doğmuş, ölümden sonra yaşama düşüncesi ölülere tapınmaya bile yol açmıştır.

4- Mana'nın kişileştirilmesi canlıcılığı (animizm) meydana getirmiştir. Canlıcılık, doğada insanın ruhuna benzer ruhlar bulunduğuna inanmaktadır. Önceleri fetişizm adıyla adlandırılan animizmin, doğada ki insan ruhuna benzer ruhlardan yola çıkarak, büyücülüğe yol açması kolaylıkla anlaşılır bir olaydır.

5- İnsan, Mana'da bir düzen ilkesi bulduğu zaman, dine töresel kaygılar girmiş demektir.
Erdem, bu düzeni sağlamak için gereklidir.

6- İnsan, Mana'yı kişileştirince artık onu her baktığı yerde görmeye başlamıştır. Bunun sonucu da elbette çoktanrıcılık olacaktı.

7- Soyutlamadaki ve tek olan evrenin açıklanışındaki ilerleme bu çok tanrıları tek tanrıda birleştirmeye yol açmıştır. Bu birleştirme, önce bir hiyerarşiden (tanrıları sıralayarak en büyüğünü bulmaktan) geçerek, evrenin tek Tanrısına varmıştır.

8- Budizm’de olduğu gibi, din düşüncesinde bir adım daha ilerleme, engin evrenin varlığını anlamak ve açıklamak için Tanrı düşüncesinin gerekmediğini, bu anlama ve açıklamanın Tanrısız da yapılabileceğini ileri sürer.

Hatalıysam düzeltiniz.

saygılar.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 03-08-2010, 01:44
Üye

Bilim kurgu dehası olan Star Wars kültünü inceleyin şimdiden geleceği görmüş Lucas aslında filmde geleceğin dinlerine güzel bir bakış sergiler,Kimbilir insan nasıl bir şimdi bize doğa üstü gelen ama o zaman mümkün olacak güç kazanacaksa artık şunun farkına varacak güç istencinin adını tanrı koyduğunun ve belki de o zaman sadece güce inanacaktır.Dark side of the force

Filmde bu istenci midi clorian denen tek hücreli canlılar sağlıyordu lakin onların sağladığı bu gücün nereye akacağı ise Jedi ve Sith şovalyelerinin kararına yani insan kavramına bağlı idi tanrı ise bu güce bize enjekte eden midiclorian denen canlıların kanlarında varoluşu idi.Zaten profil resmime de baktığınız da aslında farkın farkında olan bir Sith Lordunun resmini görmektesiniz Darth Maul...

Alt 03-08-2010, 09:14
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir sürü şeyler yazılmış,,, pek de alakasız konulara dahi dalınmış,, güneş,,

star wars ,, tutarsızlıklar ,,

,, sayın axial da neden çamur demiş....

yazımda açıkladım: insan yusde counlugu su, geri kalanı ise toprak içindeki elemetlerden, ve insan ile toprak benzeşmesi bilimsel olarak %90 dan fazla...

anlayamadın biliorum hala axial, bence sen ortaokulda kimya dersinde çözeltiler ve yusdelik hesaplamaları konusunu çalışmalısın...

ayrıca ilkokul 5 e giden bir çocuk bile çamur un toprağın sulu hali olduğunu bilir, ikiside aynı madde, biri sulu sadece.. sen bilmiorsan benim yeğenime sor 10 yaşında kendisi

sayın aliyarasfal, ise neden yoktan var edemedi ? demiş...

benim yazılarımı okuduysan öncekilerde, yine tekrarlıyorum...

allah bilime aykırı hareket etmez...

siz zannediorsunuzki: allah sulu bir toprağı kardı, çamur yaptı, çamuru insan şeklinde yourdu, ve ruhundan üfleyip insana can verdi, hokus pokus canlan dedi ve hoop adem zıpladı ...

bu anlatım sizin kafanızda. aslında olay çok daha bilimsel, allah dünyada çoklukla bulunan elementleri tespit edip, sentezlemiş... ve yaratacağı insanın buna uygun olması için bu elementleri kullanmış..

ayrıştırdığı elementleri, bir ortamda (labaratuvar gibi) sentezleyerek insanı yapmaya başlamış.. insanın içine kendi ruhundan parça eklemiş.. kendi ruhu ney ? ruh nedir? biinçaltınızda oluşan şekli ben söyleyeyim, insanın içinde gaz veya metafizik bir varlık...

hayır değil... ruh bu değil.. o bir kod,.. program. ama deniz e nispetle bir damla. örneğin atlas okyanusundan bir damla almak gibi...

insanın yaratılma projesi öyle hiçde "aniden" olmamış.. zaten çok uzun sürdüğü, bazı kaynaklarda mevcut.. tahminimizin ötesinde çok uzun zaman almış.. ama bu 60 yıl ömrü olan bize göre uzun bir zaman. yoksa ömrü sınırsız olana göre normal bir zaman olabilir.. allah ın "insan" projesi tamamlanınca, allah kodları tekrar tekrar dizerek, en uygun programı seçmiş.. yani burada tabiiki deneme/yanılmalarda var.. aslında teori/uygulama/test denilebilir.. ve insana "bilme"yi vermiş ancak "uzun yada sonsuz ömrü" vermemiş..

eğer sizde bir "dna programcısı" iseniz, o takdirde, dna ya müdahale edip uygun kodları yazarak "zaman sayaçlarını" iptal edebilirsiniz.. böylece "yaşlanma" durumumuz ortadan kalkacakdır. yine bir "dna programcısı" olarak, sonucun "çalışabilir" (=workable, usable) olduğunu hesapladığınız değişik eklemeler/çıkarmalar yapabilirsiniz..
yanıldığınız durumlarda "ucubeler" çıktığında onları öldürmek durumunda kalma ihtimalinizden dolayı, işlemleri yapmadan evvel yasal izinler konusunu araştırmanızı tavsiye ederim... yada bunları "gizli" bir yeraltı lab. ından yapınız

saygılarımla
Alt 03-08-2010, 11:26
axial
Üye Değil

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir sürü şeyler yazılmış,,, pek de alakasız konulara dahi dalınmış,, güneş,,

star wars ,, tutarsızlıklar ,,

,, sayın axial da neden çamur demiş....

yazımda açıkladım: insan yusde counlugu su, geri kalanı ise toprak içindeki elemetlerden, ve insan ile toprak benzeşmesi bilimsel olarak %90 dan fazla...

anlayamadın biliorum hala axial, bence sen ortaokulda kimya dersinde çözeltiler ve yusdelik hesaplamaları konusunu çalışmalısın...

ayrıca ilkokul 5 e giden bir çocuk bile çamur un toprağın sulu hali olduğunu bilir, ikiside aynı madde, biri sulu sadece.. sen bilmiorsan benim yeğenime sor 10 yaşında kendisi

sayın aliyarasfal, ise neden yoktan var edemedi ? demiş...

benim yazılarımı okuduysan öncekilerde, yine tekrarlıyorum...

allah bilime aykırı hareket etmez...

Axzel denen primat;

Dünyanın 3 5 bin yaşında olduğuna da gülüyor mu yeğenin yoksa onunda beynini yıkadınız mı?

Allah bilime aykırı hareket etmez ise;

Balık içinde yaşayan yunus, ayın ikiye bölünmesi, ebabil kuşlarının ağzındaki ateş topları gibi kuranda geçen birçok masalında bilimsel açıklamasını bekliyorum sizden.

Gelelim çamurdan yaratılmaya.Kuranın farklı yerlerinde 4 farklı şekilde insanı yaratn allahın herhalde tam karar verememiş olsa gerek eski masallardan hangisini kullanacağına.

Ayrıca toprakta bulunan her element vucudumuzda yoktur.
Alt 03-08-2010, 11:31
battal battal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Axzel denen primat;

Dünyanın 3 5 bin yaşında olduğuna da gülüyor mu yeğenin yoksa onunda beynini yıkadınız mı?

Allah bilime aykırı hareket etmez ise;

Balık içinde yaşayan yunus, ayın ikiye bölünmesi, ebabil kuşlarının ağzındaki ateş topları gibi kuranda geçen birçok masalında bilimsel açıklamasını bekliyorum sizden.

Gelelim çamurdan yaratılmaya.Kuranın farklı yerlerinde 4 farklı şekilde insanı yaratn allahın herhalde tam karar verememiş olsa gerek eski masallardan hangisini kullanacağına.

Ayrıca toprakta bulunan her element vucudumuzda yoktur.

topraktaki elementler vucudumuzda var ve bilimsel

Önerilen Siteler