Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-11-2010, 20:52
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

iran roseye de cvp verelim...biz de cvp çok..eger bu soruların cvplarını bulamasak biz de sizden olmaz mıydık..kaldı ki 3 yıl ben de ateisttim..gelelim cvplara..
işte muhterem hesaplamış yok şu kadar galaksi var yok su kadar yıldız var yok şu kadar gezegen var..bunların arasında yaşam olması normal..elbet birinde yaşam olurdu tabi..şimdi bizim konumuz öncelikle biyoloji ama muhterem astro fizikten girerek olasıkıl hesapları yapmış..ben senin işini daha da kolaylaştırayım öyleyse..yazdıklarımı iyi oku iyi anla..evrendeki bütün galaksilerin etrafındaki gezgenlerin dünya olduğunu düşünsek yani jüpiteri dünya gibi düşünelim..basıncı sıcaklığı yerçekimi atmosferi her seyi ile tüm gezegenler dünya olsa yine de bir protein oluşmaz...anladın mı babacan..imkansız..bir hücre oluşmaz anladın mı imkansız..çünkü cansız bir maddenin canlı formuna geçmesi gerekir..oysa en temek biyoloji ve genetik kuralları bile bunu inkansız kılar..pastör bunu simdi demedi 200 yıl önce cansız maddeden canlı madde oluşmasının inkansızlığını vurgulamıştır..eskiden kurbağaların çamurdan oluştuğu düşünülüyordu..kurbağanın bir tek hücresi bile o kadar komplextir ki kendi kendine oluşamaz..bir proteinin oluşma imknını yazdık..tüm gezegenler dünya olsa bu imkansız..
şimdi gelelim astro fizik boyutuna...
evren 13.7 milyar yıl önce oluşmuş diyorsun da ordaki imkansızlığı niye demiyorsun..
bir patlama ile evren oluşmuş diyor bilim..oysa 10 kişi bir araya gelsek biri bi bomba atılsa hepimizin kolu bacağı bi tarafa savrulu parçalanır..yani patlama kaos doğurur..her ne hikmet ise bu öyle bir patlama ki milyarda milyarda milyarda bir fazla olsa evren oluşmaz az olsa evren içine çöker..tabi patlamadan sonra kuarklar ve karşı kuarklar çarpışacak ama kuarkların fazla gelmesi lazım..protonlaron karşı protonlardan fazla elektronların pozitronlardan fazla nöltronların da karşı nötronlardan fazla olması gerek..öyle oluyor ve hepsinin bir biri ile uyumu olmalı..yani 1 proton varken 100 nötron oluşmamalı..o da oluyor..bu arada ilginç bir nokta var kuarkları notronlarıo protonları bir arada tutan kuvvetler devreye giriyor..yerçekimi maddeyi topluyor nükleeer kuvvet çekirdek içine yerleştiriyor elekto manyetik kuvvet elektron ile proton arasındaki dengeyi kuruyor..bu kuvvetler arasında katrilyonluk bir farklılık her şeyi mahfeder..ben şu can alıcı soruya geleyim..bu kuvvetler nasıl oldu..evren bilinçsiz ise kendinin düzenli çalışmasını belirleyen bu yasaları evrene kim verdi..yasa nasıl kendi kendine var oldu..hadi madde oldu da o maddeyi düzene sokan yasa nasıl oldu??anlayan varsa gelsin beri...
Alt 04-11-2010, 21:00
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evren bilinçsiz ise kendinin düzenli çalışmasını belirleyen bu yasaları evrene kim verdi
baştan soruyu kim diyerek yanlış sormuş olmuyor musun ???

maddeyi düzene sokan yasa yok bunlar insanların kavramlarıdır. yani olan düzenin insan beyni algılaması için sistematize edilmesidir...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 04-11-2010, 22:45
ahura mazda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahura mazda ahura mazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

advertiser53,

hep çarpıtma hep çarpıtma adam ne demiş sen nasıl kıvırıyorsun.
Adam ne Newton 'u yalanlamış ne einstein'ın izafiyet teorisinden bahsetmiş ne de roger penrose'un penrose karolarını yalanlamış yani çarptır karıştır belki üstün çıkarım düşüncesi ile hareket etmek bu olsa gerek. Okuduğumuzu anlamamak bu olsa gerek.

Konu Nova tarafından (05-11-2010 Saat 00:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntı düzenleme
Alt 04-11-2010, 23:07
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

advertiser53;

yalan yanlış sundukların tek tek yüzüne çarpılıyor ama ne hikmetse çok pişkinsin görmezden gelip saçma sapan yeni savlar sunup, hiç bir şey bilmediğin gibi yazılan cevaplardaki anlamları bile çarpıtıp tuhaf anlamsızlıklarla kendini haklı çıkmış sanıyorsun.Ayrıca hiç bir soruya cevap veremiyorsun.

Neyse biz ne battallar gördük.

Hadi gettim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 04-11-2010, 23:08
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ya şunu sorgulamak lazım,allah evrenin genişlemesiyle ne anlatmıştır cahil araba?

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 04-11-2010, 23:15
hercümerç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hercümerç hercümerç isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran sümerlerdeki gibi başlangıçta yer ve gök bitişik olduğunu söyler. Sonrada gök'ü genişleterek kubbe haline getirdiğini söylüyor zariyat 47 de. Ardındanda yeryüzünü açıklamaya girerek döşek yaptığını belirtiyor zaten. Burada bilinmeyen birşeyden bahsetmiyor.
Alt 05-11-2010, 01:12
Yasaklandı

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
advertiser kardeş ...

sende kabul etmelisin ki kuran zamanında iyi birşeyler getirmiş olabilir ama zamanıma köhne kalmamış mı?? bu çağa yetmiyor bu kitap.... allahiçin açık yüreklilikle söyle...
abicim kutsal kitaplar her sene upgrade edilmiyor ne yazık ki??
Alt 05-11-2010, 01:17
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bize Arapca ögrenmemizi tavsiye eden arkadaslara, bizde Eyvallah diyoruz.

Bakin bakalim ana dili Arapca olan, $eyh amcam ne demi$?

DİYANET VAKFI
Ondan sonra da yerküreyi döşedi,

DİYANET İŞLERİ
Ardından yeri düzenlemiştir.

SUAT YILDIRIM
30 – Sonra da yeri döşeyip yerleşmeye hazırladı.

ALİ BULAÇ
Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi.

Y. NURİ
30 Bundan sonra da yeri yayıp deve kuşu yumurtası biçiminde yuvarlattı.

ELMALILI
Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.

E.YÜKSEL
Ve yeri de yumurta biçimine soktu *

MUHAMMED ESED
Ve ardından yeri düzenleyip yaymıştır,

ÖMER NASUHİ
Ve gecesini karanlık etti, gündüzünü de çıkardı (aydınlattı). Ve ondan sonra da yeri yaydı. Ondan suyunu ve otlağını çıkarıverdi.

S.ATEŞ
Bundan sonra da yeri yayıp yuvarlattı. *

GÖLPINARLI
Ve yeryüzünü de bundan sonra yaydı, döşedi.

ŞABAN PİRİŞ
Ve yeri, bundan sonra yaydı.

G. ONAN
Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi.

Gerçekten de Kur'an mucize bir kitap!!
Bu kadar mealde , birbirine benzerlik bulamıyorsunuz..En iyisini Araplar bilir diyerek Suudi fetva makamının başkanının 1975'lerde yayınladığı kitaptan okuyoruz dünyanın yuvarlaklığı hakkında yazdıklarını ;

Suudi Arabistanlı meşhur Şeyh Abdul Aziz Bin Baz, “Dünya’nın Sakin Güneş’in Hareketli Olduğuna ve Gezegenlere Çıkmanın İmkansızlığına Dair Akli ve Hissi Deliller” isimli resmi makamlarca basılan risalesinde şunları söylemektedir: “Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır... Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl (bunların hiçbiri görülmediğine göre) bu iddia (dünyanın hareketli olduğu iddiası) sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”

Suudi fetva makamının başı..Hem de 20.yüzyılda " Dünya dönüyor diyenin katli vaciptir" diyor..
Şimdi biz neye inanacağız..Bu mealciler , Arapça'yı şeyhten daha mı iyi biliyorlar yoksa bu şeyh geri zekalı mı?

Pante
Alt 05-11-2010, 01:19
Yasaklandı

bu arada benim yazılarım silinmiş moderasyon sağolsun çok eşit bir ortamda fikir beyan ediyoruz..bana çarpıtma yapıyorsun diyorlar...ben mi genel kütle çekim kanunu inkar ediyorum..uyar kardeşim yasa yok diyor..yer çekimi kanununu newton bulmadı mı??bu adam bu yasayı inkar ederse newtonu inkar etmiş olmuyor mu??şuanda ne yapıyoruz biliyor musunuz..??yer çekimi yasasının varlığını tartışıyoruz..ne kadar da komik..buna cevap verin..arkadaşınız yasayı inkar ediyor yani fiziği inkar ediyor..

yine soruyorum ama değiştiriyorum yasayı kim koydu değil de "bilinçsiz evren kendini düzgün çalıştırmak için yasayı kendi mi koydu??
Alt 05-11-2010, 01:23
Yasaklandı

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bize Arapca ögrenmemizi tavsiye eden arkadaslara, bizde Eyvallah diyoruz.

Bakin bakalim ana dili Arapca olan, $eyh amcam ne demi$?

cevap basit şeyh geri zekalı..yani bir şeyhin sözünü kuranın sözü diye çarpıtmak ne derece doğrudur merak ederim..ayrıca benim dediğim zariyat 47..başka ayeti kopyalamışsın..arkadaşım bu ayete inanmak zorunda değilsin ama ayetin anlamını da başka noktalara cekmek için kendini paralama..çünkü ben o ayeti 1000 defa okudum..haydi sağlıcakla kal...

Önerilen Siteler