15-04-2006, 23:39
|
|
|
Re: Dini Vahşet ve Katliamlar
panteidar";p="´isimli üyeden Alıntı
17 Nisan 1978'de Malatya Belediye Başkanı içinde bomba olan ve Ankara'dan postaya verilen bir paket alır. Evinde paketi açmasıyla bomba patlar. Patlamada kendisi , gelini ve iki torunu yaşamını yitirir. 18 Nisan’da cenazelerin kaldırılacağı gün , faşist ve şeriatçı güçlerin egemenliğindeki binlerce insan saldırıya geçer. Şehrin büyük bir kısmı yakılır , yıkılır. Katliam 2 gün sürer , 9 kişi ölürken 960 işyeri tamamen tahrip edilir. Bombanın Nükleer Araştırma Merkezi’nde imâl edildiği hükümetçe söylenir. Ayrıca bu merkezde ülkücülerin ağırlıkta olduğu açıklanır.
Bu döneme ait katliam niteliğinde çok olay var.Bu katliamlarda dinsel amaç bulunmasına rağmen asıl amacın siyasi ve provakatif olduğu bir gerçektir.O yılların benzerinin
yaşanmamasını dileyerek o döneme bir nokta koyalım.
|
Siz yazınca hatırladım. O tarihte 6 yaşındaydım. Uzun yıllardır aklıma gelmemişti. Biz uzaktaydık ama ailesi, evi Malatya'nın içinde olan insanlar vardı çevremizde. Panik içindeydiler. Çok küçük olmama rağmen ne kadar kötü günler olduğunu bunca yıldan sonra hala hatırlayabiliyorum. Son yazdığınız paragrafa ben de imzamı atarım. Umarım benzerini bir daha yaşamayız.
|

16-04-2006, 21:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Psiko kardeşim ;
Bu ülkenin insanları güzel insanlar.Belki bütün ülkelerin insanı güzel..
Onları çirkin hale getirenler ;
Eğitmeyenler , yanlış ya da eksik eğitenler , yanlış yönlendirenler ,
Kışkırtanlar , tahrik edenler , en başta da yönetenler..
Yönetenler denilince tabandan tavana , küçükten büyüğe tümünü kastediyorum.
Ama yanlış eğitildikleri için , ama güzel ahlakla yetiştirilmedikleri için , çıkarcı oldukları için ,
hakka-hukuka önem vermedikleri için yöneticilerin icraatlları ve kararları toplum yaşamını kötü etkiliyor.
Şefinden müdürüne , onbaşısından paşasına , ilçe yöneticisinden bakanına , cami hocasından diyanet işleri başkanına , muhtarından cumhurbaşkanına kadar , hangi kurumda hangi mevkide olursa olsun yöneticiler hakkıyla görev yapmazsa ve objektif olmazsa , ve bunlar ülke yönetiminde çoğunluktaysalar , sonuç başarısız olur , kötü olur , acı olur..
Ya senin yerinde daha pasif ya da taraflı biri olsaydı , belki çok büyük bir katliam yaşanacaktı.
Senin objektifliğin , sonucun korkunçluğunu görebilmen , cesaretin ve kararlılığın çok daha acı sonuçları engellemiştir.Çorum olaylarında da Jandarma komutanı yarbay'ın tavrı aynı şekilde katliamın ucuz atlatılmasını sağlamıştır.
Dolayısıyla yöneticilerin önemi büyük.Ama maalesef emanetler ehil ve layıkıyla hakeden kişilerin elinde değil.
Çoğunluğu liyakat sahiplerinden oluşmayan bir yönetimin elinde en mükemmel kanunlar , en mükemmel kitaplar , en mükemmel din olsa da sonuç farketmez.O kanunlar , kitaplar çarpıtılır ,
farklı yorumlarla sulandırılır , sonuç değişmez.
Yöneticinin iyisi kötüsü ise dinine dindarlığına , ideolojisine , partisine göre belirlenemez.Her topluluk içinde iyi de vardır kötü de.Önemli olan o mevkinin hakkını verecek adam gibi bir kişiyi seçmektir.
Bugün birileri sayende soluk alabiliyor ve yaşamını sürdürüyor ya.Ne mutlu sana..
|

19-04-2006, 20:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesine yapılan satırlı saldırıdan bahsetmiştim.
Görünen o ki dini vahşet ve katliamların son bulacağı yok.
Yeni katliamlar yapmak için sebebi olan çok sayıda katil adayı eli satırlılar mevcut.
Hürriyet'te Bekir Coşkun bugünkü yazısında konuyu ele almış :
Eli satırlısı...
Ben onu uzaktan tanıdım.
Ürettikleri birayı gururla sergilemek isteyen Ziraat Fakültesi öğrencilerini "kafirler" diyerek kovalayan eli satırlı adamı görür görmez "Bu o..." dedim.
Bilirim onu.
Bir süre önce "içki yasağı" koymuştu ve yaptığını televizyonlara çıkıp savunuyordu.
Bu da içki yasağı koyuyor.
Daha doğrusu bu öbürünün eli satırlısı.
*
İstanbul Üniversitesi’nin kantinini basıp, kapıları kilitleyerek kızlara zorla türban taktıran ve İslam’a uygun giyinmeleri gerektiğini söyleyen eli satırlıyı görünce de tanımıştım.
Bu da o...
Kızların başını örtüp siyaset siperlerine süren, onların yaşamını kararırken kendisi İtalyan kravatı ile geçip iktidar koltuğuna oturan kişidir bu.
O "Örtünün" diyordu.
Bu da...
Daha doğrusu bu onun eli satırlısı...
*
Gazi Üniversitesi’nde saçı uzun diye öğretim görevlisinin yolunu çevirip döveni de tanırım... Marmara Üniversitesi’nde nü resmi yapanları satırla kovalayanı da...
Yabancı değil...
Belediye başkanı olarak öpüşen turistleri gezi teknesinden indiren, dekolte duvar afişlerinin giyinik hale getirilmesini isteyen, iç çamaşırı mağazasının vitrinindeki mankeni yasaklayan oydu.
Daha doğrusu bu onun eli satırlısı...
*
Siz de tanırsınız.
İyi bakın...
Türk toplumuna ortaçağ yaşamını reva gören, içkiye kızan, kadın-erkek sofralarına karşı çıkan, harem-selamlık kuran, dizi açık diye belediye parkındaki heykelleri kaldırtan, 19 Mayıs gösterilerinde kızları "kapalı" isteyen...
Çağdaşlığa saldıran...
Uygarlığı reddeden...
Şeriatçı arkadaştır bu.
Bu "o"dur...
Daha doğrusu bu onun eli satırlısı.
|

19-04-2006, 20:56
|
|
Üye
|
|
|
|
bence dahada detaylı söylemek gerek hatta birde satırla bi bok yapabileceğini zannederken attığı sloganı yazayım
-hedef turan rehber kur'an-  buyrun burdan yakın...
|

07-07-2006, 02:22
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili istavrit, jayjay'e yazında "sloganlar var" diyorsun.Fakat kendini de slogan atmaktan alıkoyamıyorsun: "fakat yazilariniz ucuz sol soylemler iceriyor... slogan sol iflas etti sevgili jayjay, tabu sadece din degil..ideolojiler icinde gecerli"
"Elini-kolunu kırarım!" diyen birine "Elini-kolumu kırarım diyemezsin!Kafanı koparırım!" demek gibi oluyo yoksa..
|

08-07-2006, 14:04
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili larra,
forumun bu eski konusunu neden gundeme getirdin anlayabilmis degilim oncelikle...
ya benim yazimi dikkatli okumadin, yada sende "slogan solcusu"sun...
benim yazimda sol bitmistir diye bir sey varmi mesela..slogan ve ucuz sol bitmistir dedim..
bitmemismidir larra..?
yazinin icerigine itirazim olmadigi gibi gercekligini desteklemisimdir ayrica..
bugunun eski tufek marksistleri bile bu konuda kendilerini elestirirken sen hala dinazor konumunu muhafazami ediyorsun yoksa..?
dunyaki degisime ayak uyduramayanlar tarihte nostalji olarak yerlerini aliyorlar..
tkp liderleri haydar kutlu ve nihat sargin, 12 eylulden sonraki almanya surgununden donuslerinde tkp mersin parti toplantisinda tarihi bir ozelestiri vermistir...
bir yerlerden temin et oku istersen..sana cok seyler katacagindan eminim..
benim ne demek istedigimi belki anlayabilirsin..son 3 yildir 2 ayri eski sosyalist uldeke yasiyorum..6 tane eski sosyalis ulke gordum..
soluda,sagida sloganida,ucuzluguda iyi bilirim ben..
ya sen larra?
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

08-07-2006, 16:40
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili istavrit,
Yine eleştiri, yine önyargı..
"bugunun eski tufek marksistleri bile bu konuda kendilerini elestirirken sen hala dinazor konumunu muhafazami ediyorsun yoksa..?
dunyaki degisime ayak uyduramayanlar tarihte nostalji olarak yerlerini aliyorlar.. tkp liderleri haydar kutlu ve nihat sargin, 12 eylulden sonraki almanya surgununden donuslerinde tkp mersin parti toplantisinda tarihi bir ozelestiri vermistir... "
Bu forum genel olarak böyle tartışmalar içi değil.Tkp liderinden bana ne, bu foruma ne, bu siteye ne...Çok gereksiz bi konu.
"benim ne demek istedigimi belki anlayabilirsin..son 3 yildir 2 ayri eski sosyalist uldeke yasiyorum..6 tane eski sosyalis ulke gordum..
soluda,sagida sloganida,ucuzluguda iyi bilirim ben.."
bunu yazdıktan sonra "ya sen larra?" diye soruyosun...
SSCB de doğdum,büyüdüm...Sosyalist rejimi, komünizmi, solu bana sen öğretemezsin.Zira ta içinden geliyorum..İnsan özgürlüğü ve hakları açısından kıyaslamaya bile girmez diğer rejimlerle..
Bırakalım sol, sağ tartışmalarını başka sitelerde ve forumlarda yapılsın...
|

04-03-2007, 00:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
IRAK'TA MEZHEP KATLİAMLARI
Ömer Katliamı
Bağdat’ta öldürülüp çöplüğe atılan 14 Sünninin isimlerinin Ömer olduğu ortaya çıktı.
Tek suçları Halife Ömer ile aynı adı taşımaktı.
(Hürriyet) - IRAK’taki mezhep çatışmaları yeni bir boyuta ulaştı. Bağdat’ın El Adil
mahallesinde bir hafta önce cesetleri çöplüğe atılmış bulunan 14 Sünninin, hepsinin de
adı Ömer olduğu için öldürüldükleri ortaya çıktı.
Çöplükte bulunan 14 ceset, başlangıçta polis için yine sıradan hale gelmiş bir mezhep çatışmasının sonucuydu. Hepsi genç Sünni erkeklerdi, hepsi kafalarına birer mermi
sıkılarak öldürülmüştü ve çöplüğe atılmıştı. Ancak, göğüslerine yerleştirilmiş kimlik
kartlarına dikkatlice baktıklarında başka bir ortak yanlarının daha olduğunu keşfettiler;
Hepsinin de ilk adı Ömer’di. Yani öldürülen Sünnilerin tek suçları Halife Ömer’in adını
taşıyor olmalarıydı. Bu yüzden şüpheler, Irak’ta iç savaşı körüklemek amacıyla eylemler düzenleyen yabancı teröristler üzerinde olduğu kadar, aşırı kanattan Şiiler üzerinde de yoğunlaşıyor.
Cesetler, Irak hükümetinin, Samarra’daki Sünni-Şii çatışmasından 30 bin kişinin evlerini
terk ettiğini açıkladığı geçen pazar günü bulunmuştu. Morg yetkilileri Şubat ayından
bu yana bin 500 kişinin öldürüldüğünü söylüyorlar. Bu olaylar Sünni ve Şiilerin karışık
yaşadığı bölgelerden göçü artırıyor. Şiddet önceki gün de Bağdat’ın kuzeyinde minibüsle
seyahat eden 6 Şii’nin ateş açılarak öldürülmesiyle devam etti.
Çöpte cesetleri bulunan 14 erkek de başkentte Şiilerin çoğunlukta bulunduğu El Şahab
ve Yeni Bağdat mahallelerine oturuan Sunnilerdi. Polis, "Sanıyoruz önce evlerinden
kaçırıldılar ve sonra öldürüldüler. Hepsinin de kimlik kartları göğüslerinin üzerine itina ile bırakılmıştı. Hepsi de Ömer adını taşıdıkları için hedef oldular. Bazılarına daha önce
adlarını değiştirmeleri için mesajlar gönderilmiş" dedi. Cesetlerin atıldığı çöplüğün
Sünnilerin güçlü olduğu bir bölgede bulunması da olayın bir başka dikkat çekici yanı.
Geçen hafta serbest bırakılan amerikalı gazeteci Jill Carroll 3 ay önce bu bölgede
kaçırılmıştı. Geçen ay otobüsle seyahat eden 20 Şii hacı da burada katledilmişti.
Aşure günü arefesinde Şii katliamı
*
Bağdat'ta Şiilere yapılan bir dizi saldırıda en az 28 kişi öldü.
Saldırıların en şiddetlisi olan, kentin Dura mahallesi yakınında bulunan camiye yönelik
saldırıda en az 15 kişi öldü. İntihar saldırısı yapan kişi cuma namazı için toplanan
kalabalığın arasına karıştı ve üzerindeki bombaları patlattı.
Bu saldırı ile aşağı yukarı aynı sıralarda, Bağdat'ın batısındaki bir Şii camisine iki kişi
saldırı girişiminde bulundu.
İntihar saldırısı yapacak olan ikiliye eşlik eden silahlı kişiler, camiyi korumakla görevli
kişilere ateş açtı. Polise göre, korumalar ateşe ateşle karşılık verdi ve saldırganlar
üzerlerindeki bombaları patlattı.
Polis ve hastane kaynakları bu saldırıda bir kişinin öldüğünü, dört kişinin yaralandığını
söylüyor.
Üçüncü saldırıda kentin kuzey batısında Şiilerin geçit yaptığı sırada gerçekleştirildi.
Bunu akşam saatlerinde güney Bağdat'ın İskenderiye semtinde havaya uçurulan bir
otomobilin yol açtığı patlamada ölen en az 7 kişi izledi.
Saldırılar Şiilerin en kutsal günü olan Aşure gününden bir gün önceye rastlıyor.
Aşure günü nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. Geçen yıl Aşure gününde
Şiilere yapılan saldırılarda Bağdat ve Kerbela'da 181 kişi öldürülmüştü.
|

04-03-2007, 17:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
pante";p="´isimli üyeden Alıntı
Sloganlar ve "Allah Allah" naraları ile evlere saldırılır.Çoluk-çocuk , kadın-yaşlı demeden buldukları herkesi hunharca katlederler.33 kişi öldürülür.Yüzlerce insan yaralanır.Evler , dükkanlar yakılır , yıkılır.
|
Maraş katliamında ölenlerin sayısı 33 'den çok daha fazla . Bu sayı 100'ün üzerindedir !
|

04-03-2007, 19:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Vacsmt'ye teşekkürler.
Maraş katliamında öldürülenlerin sayısı 33 değil 113 olacak.
Düzeltiyorum.
|