|
neden o zaman kan yapamayacağız diyorsun ki yapay kan olarak adlandırılan kan zaten yapılmış iken?
|
Her gün görüyorum kızılay ı standı açık ve bağış bekliyor.. O zaman kan fabrikası kursak ya kaç para ise kurardık hemen.. Değil mi ?

Yapay kan hayal..
Kan: Üretilemeyen tek ilaç... (imza Kızılay)
hayal dünyasında yaşamanın gereği yok.
Masal evet, yıl 1000 diyelim: Sıradan bir vatandaşa şöyle söyleyelim, gün gelecek taa Trabzondan İstanbula konstaniyeye 1 saatte gideceğiz.
Vatandaşın cevabı: masal mı anlatıon be ya,, uyan be olm, git tarlana çalış..
Yıl 2012, ben karadeniz gezisine gittiğimde yaşadım, 1 saat 15 dk sürüyor
|
Ay'ın Dünyadan ayrılarak oluştuğu bilimsel bir gerçektir.
|
Bu bir görüş ise de bu doğru olmadığı ispatlanalı çok oldu. Ama siz bu bilgilerden bi habersiniz. Şu an Ay için birden fazla teori var, bu söylediğiniz bunlardan biri ve de zayıflatılmış bir teori. Zayıflatılması bilimsel verilere dayanıyor..
---------------------
Daha önceki verilerden birinde demiştim ki:
"Ay Dünya sına yani gezegenine oranla normalden büyük"
cevap olarak bana neye göre, nasıl büyük ki denildi..
Cevap:
Relative size
"
The Moon is exceptionally large relative to the Earth: a quarter the diameter of the planet and 1/81 its mass. It is the largest moon in the Solar System relative to the size of its planet, though Charon is larger relative to the dwarf planet Pluto, at 1/9 Pluto's mass."
Kaynak bu kitaptan: Spudis, P.D. (2004). "Moon". World Book Online Reference Center, NASA. Retrieved 12 April 2007
Bir şeylere masal demek en kolaycı davranış.
Deniz altında 20000 fersah veya Aya Yolculuk isimli kitaplar birer masal kitabı idi, ama günümüzde kimse bu tarz olayları masal olarak göremiyor her nedense...
Şu cümleye bakalım:
"The Moon is thought to have formed nearly 4.5 billion years ago, not long after the Earth. Although there have been several hypotheses for its origin in the past, the current most widely accepted explanation is that the Moon formed from the debris left over after a giant impact between Earth and a Mars-sized body."
Evet Ay ın origini konusunda bir çok görüş var, ama en acceptable olanı buymuş şu an..
Şu konu da çok güzel bir konu:
http://starchild.gsfc.nasa.gov/docs/...uestion38.html
Ay neden dünyadan kopmuş olamaz, anlatımı da bunun içinde dahil..