Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Klasik Mekanik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2012, 17:57
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Haa yada şu örneği düşün en kalabalık şehir İstanbul maximum bir baz istasyonuna kaç adet telefon bağlanabilir ? Hepsi nasıl karışmıyor ?

Bir bölgede maximum görüşme sayısı nedir ?

Nasıl karışmıyorlar ?

Olabilir mi
hepimizin imei numarası bile olsa, yani diyelim aya kadar gitti ve orada hangi telefondan çıktığı belli oldu, gene bir önceki mesajımda söylediğim gibi sınırlı sayıda ve milyonlarca insandan sürekli çıkan aynı frekansların birbiri ile karışmamasını anlatmıyor. telefon teknolojisi her paket data için bir adres verir ve böyle anlaşılır. nasıl karışmaması için baz istasyonun işidir. telefona uygun frekansı verir işini görmesi için. telefonunu wifi router ın yanına koyma bu arada. arada sırada karışabilir.

aydan melekler eğer sürekli bir şekilde beyin yapımıza etkide bulunup, her yer değiştirdiğimizde şu frekans boştur, ayarlalayım şu insanın beynini diyor ise tamam diyeceğim ama beynimizin frekans değişiklikleri yer ile ilgili değil duygular ile ilgili araştırmalara göre. ve ister gama ister beta olsun bu dalgarın ortalama frekansları son derece sınırlı iken nasıl ayarlıyorlar acaba.
Alt 03-10-2012, 18:01
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neden bizdeki teknoloji ile detay olarak aynı çalışmalı ki ?

Mesela iphone ile android in yapısı farklı ? iphone androide senin neden A6 işlemcin yok demiyor, yada sende neden mantıksal çevrim kartı yok da demiyor ?

Farklı bir sistematik olması olabilirliğe daha uygun zaten..

Evet dünya dönüyor ve sinyaller nasıl diğer tarafta iken alınabilir ?

Günün birinde bir bilim adamı aynı sorunla karşılaştı, telsizler ile uzak mesafe görüşmeler yapılamıyordu, dünyanın küresel yapısından dolayı sinyaller uzaklara gidemiyordu ?

Bunun üzerine düşünmeye başlayan bilim adamımız kendisini çok severim, sorunu çözdü ve artık uzak mesafe telsizlerimiz var..

Bilim adamımızın adı: Nikola Tesla dır.. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla)

O bu teknolojiyi geliştirdikten sonra bizde üzerine bir şeyler katmışızdır herhalde ama ilk o buldu hakkını vermek lazım..

Saygılar..
gene konudan çok uzak örnekler veriyorsun. telsiz çalışma prensibi ve ay ve beyin arasındaki bağlantı aynı mı ? melekler dünyada mı kayıt yapıyor yoksa ay da mı? iyonosferi mi kullanıyorlar? ve en önemlisi böyle olsaydı eğer atmosferik olaylar sürekli yayını kesecekti. yani daha beter bir durum.
Alt 03-10-2012, 18:08
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Off ben sana küresel yapıda olan dünyada bir yayının bir şekilde ulaştırabildiğimizde bahsediyorum.. Ve bunun keşfettiğimizden. İşte bu olamaz demek, başka birşey yani, oluyormuş işte. İlla düz çizgi olarak Ay ı görmek gerekmiyor anlatmak istenilen bu.

Sen zannediyor düz gidecek sadece.. Ama illa düz olmadan da oluyor..
Alt 03-10-2012, 18:14
Üye

tamam bende diyorum ki daha ilk mesajımdaki soru, diyelim melekler bunu kullanıyor. atmosferi yani, dünyada ikamet ediyorlar saçmalığını bir kenara bırakarak hava olaylarından nasıl etkilenmiyorlar diyorum? hani daha önce bahsettiğim bir düzine soruna ek olarak gerçekten aydalar mı yoksa dünyadalar mı? eğer atmosferi kullanmıyorlar ise nasıl aya ulaştırıyorlar bilgiyi. hani sen iddia ediyorsun bu kadar iddialısında, zannediyorum ki biliyorsundur nasıl hallettiklerini bu sorunların üstesinden nasıl geldiklerini?
Alt 03-10-2012, 18:26
Üyeliğini Sonlandırmış

Ayrıntılarını bilmeye gücüm nasıl yetsin,,,

ben şimdi desem melekler dü,nyaya iniyor, sen dicen ne zaman hangi araçla, dizel mi benzinlimi araçları, konu dan konuya atla sürekli soru sor.

Bak bildiğimiz bu kadar işte.. Yani islama göre bir kayıt edilme var ? Ve bende bunun açıklamasını 3 aşağı 5 yukarı böyle yaptım. Ayrıntılarını bilemem.

Biraz ilerlemiş teknolojimiz ile Allah biraz anlama kabiliyeti vermiş, öyle tutup da hepsini gözümün önüne sermemiş. Neden daha fazla soruyorsun ki yok işte bak dünyaya kim çıkabilir Ay a bakabilir ki ? Etimiz ne butumuz ney ? Amerika bile çıkmıyor 80 den beri, neymiş parası yetmiyormuş ? Hikaye.

Senin tavrında zaten öğrenmek için mi yoksa masal diye nitelendirmek için açık aramak için mi anlamadım.. Bu bu kadar..

Daha önce demiştim, insanın görüş gücü artacak ve Allah bunları bildirecek. O zaman ayrıntısı ile öğreneceğim, hatta motorların ve sinyallerin frekansına kadar, ama şimdi yok işte. Senin için değil kendim için öğreneceğim.

Sana ulaşabilirsem o zaman frekansları ve çalışma sistemlerinin detaylı resimlerini yollarım.

Benim için burada önemli olan bu sistemin olabilirliği.

Olabilir noktasından bakıyorum, mesela bilim adamları diyorki kök hücreler ile organ yapabileceğiz, olabilir mi, olabilir, şu an yapamıyoruz, ama yapılma ihtimali olabilirliği varmış..

Buna benziyor. Şimdi kayıt ediliyor mu evet olabilir..

İpuçları var mı ? Var. Anlam oluşturabilecek sinyaller çıkıyormu ? evet çıkıyor ?

Ne kadar uzağa gider, nasıl yoolanır, hangi şifreleme algoritması kullanılır, nasıl hangi çeşit antenlerle yakalanır, vs. ayrıntılarını bilemiyorum, kusura bakma, bilsem de senin imanın artmaz.

Bu zaten "Tanrı Yöntemi" değil........ Yani kendisine inanmamız için patent bürosundan kağıt göstermek gibi şeyler Tanrı Yöntemi ne aykırı.....

Saygılar, kusra bakma, hakkını helal et, yorduk seni de..
Alt 03-10-2012, 18:35
Üye

neden o zaman kan yapamayacağız diyorsun ki yapay kan olarak adlandırılan kan zaten yapılmış iken?

melekler için ipuçları mı var? ay içinin boş olduğu ve içinde üs olduğuna dair ipuçları da mı var? ay ile insanların herhangi bir dış etken olmadan bağlantı yapabileceğine dair herhangi bir ipucu var mı?

bu kadar uzatmaya gerek yoktu zaten. ayın içinin boş olduğuna dair herhangi bir kanıt yok iken.

burada fikir belirtmek için bulunuyor herkez. senin fikrin daha öncede söylediğim gibi masal olarak gelsede cevap vermeyi seçtim. ama şimdi dönüp bakınca ay ile ilgili iddialarının zaten nerdeyse hepsi yanlış iken konuyu buraya kadar çekmenin ve bu kadar cevap yazmanın zaman kaybı olduğunu görüyorum.

saygılar
Alt 03-10-2012, 21:01
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ay'ın Dünyadan ayrılarak oluştuğu bilimsel bir gerçektir. Çünkü Ay devamlı olarak Dünya'ya dönük olan yüzünü bize göstermektedir.

İkincisi Ayın Dünya gibi tabakalı mı yoksa tabakasız mı olduğu da bu konuda yardımcı
oluyor.

Ay'ın manyetik Alanının bulunmaması da bize açıkça Ay'ın Dünya'nın Litorsferinden kopmuş olduğunu göstermektedir. Yapılan analizlerde litosferin SİAL yani silisyum ve Aleminyum bileşiminde olan yapısı ile Ay'ın yapısı uyuşunca durum açıkça belli oluyor.

http://www.erguven.net/anasayfa/yazi...-Konu-Anlatimi
Alt 04-10-2012, 09:41
Üyeliğini Sonlandırmış

neden o zaman kan yapamayacağız diyorsun ki yapay kan olarak adlandırılan kan zaten yapılmış iken?
Her gün görüyorum kızılay ı standı açık ve bağış bekliyor.. O zaman kan fabrikası kursak ya kaç para ise kurardık hemen.. Değil mi ? Yapay kan hayal..

Kan: Üretilemeyen tek ilaç... (imza Kızılay)

hayal dünyasında yaşamanın gereği yok.

Masal evet, yıl 1000 diyelim: Sıradan bir vatandaşa şöyle söyleyelim, gün gelecek taa Trabzondan İstanbula konstaniyeye 1 saatte gideceğiz.

Vatandaşın cevabı: masal mı anlatıon be ya,, uyan be olm, git tarlana çalış..

Yıl 2012, ben karadeniz gezisine gittiğimde yaşadım, 1 saat 15 dk sürüyor

Ay'ın Dünyadan ayrılarak oluştuğu bilimsel bir gerçektir.
Bu bir görüş ise de bu doğru olmadığı ispatlanalı çok oldu. Ama siz bu bilgilerden bi habersiniz. Şu an Ay için birden fazla teori var, bu söylediğiniz bunlardan biri ve de zayıflatılmış bir teori. Zayıflatılması bilimsel verilere dayanıyor..

---------------------

Daha önceki verilerden birinde demiştim ki:

"Ay Dünya sına yani gezegenine oranla normalden büyük"

cevap olarak bana neye göre, nasıl büyük ki denildi..

Cevap:

Relative size

"
The Moon is exceptionally large relative to the Earth: a quarter the diameter of the planet and 1/81 its mass. It is the largest moon in the Solar System relative to the size of its planet, though Charon is larger relative to the dwarf planet Pluto, at 1/9 Pluto's mass."

Kaynak bu kitaptan: Spudis, P.D. (2004). "Moon". World Book Online Reference Center, NASA. Retrieved 12 April 2007

Bir şeylere masal demek en kolaycı davranış.

Deniz altında 20000 fersah veya Aya Yolculuk isimli kitaplar birer masal kitabı idi, ama günümüzde kimse bu tarz olayları masal olarak göremiyor her nedense...

Şu cümleye bakalım:

"The Moon is thought to have formed nearly 4.5 billion years ago, not long after the Earth. Although there have been several hypotheses for its origin in the past, the current most widely accepted explanation is that the Moon formed from the debris left over after a giant impact between Earth and a Mars-sized body."

Evet Ay ın origini konusunda bir çok görüş var, ama en acceptable olanı buymuş şu an..

Şu konu da çok güzel bir konu:

http://starchild.gsfc.nasa.gov/docs/...uestion38.html

Ay neden dünyadan kopmuş olamaz, anlatımı da bunun içinde dahil..

Konu idontneedagod tarafından (04-10-2012 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: birleştirme
Alt 04-10-2012, 10:17
Üye

Her gün görüyorum kızılay ı standı açık ve bağış bekliyor.. O zaman kan fabrikası kursak ya kaç para ise kurardık hemen.. Değil mi ? Yapay kan hayal..

Kan: Üretilemeyen tek ilaç... (imza Kızılay)

hayal dünyasında yaşamanın gereği yok.

Masal evet, yıl 1000 diyelim: Sıradan bir vatandaşa şöyle söyleyelim, gün gelecek taa Trabzondan İstanbula konstaniyeye 1 saatte gideceğiz.

Vatandaşın cevabı: masal mı anlatıon be ya,, uyan be olm, git tarlana çalış..

Yıl 2012, ben karadeniz gezisine gittiğimde yaşadım, 1 saat 15 dk sürüyor

Bu bir görüş ise de bu doğru olmadığı ispatlanalı çok oldu. Ama siz bu bilgilerden bi habersiniz. Şu an Ay için birden fazla teori var, bu söylediğiniz bunlardan biri ve de zayıflatılmış bir teori. Zayıflatılması bilimsel verilere dayanıyor..

---------------------

Daha önceki verilerden birinde demiştim ki:

"Ay Dünya sına yani gezegenine oranla normalden büyük"

cevap olarak bana neye göre, nasıl büyük ki denildi..

Cevap:

Relative size

"
The Moon is exceptionally large relative to the Earth: a quarter the diameter of the planet and 1/81 its mass. It is the largest moon in the Solar System relative to the size of its planet, though Charon is larger relative to the dwarf planet Pluto, at 1/9 Pluto's mass."

Kaynak bu kitaptan: Spudis, P.D. (2004). "Moon". World Book Online Reference Center, NASA. Retrieved 12 April 2007

Bir şeylere masal demek en kolaycı davranış.

Deniz altında 20000 fersah veya Aya Yolculuk isimli kitaplar birer masal kitabı idi, ama günümüzde kimse bu tarz olayları masal olarak göremiyor her nedense...

Şu cümleye bakalım:

"The Moon is thought to have formed nearly 4.5 billion years ago, not long after the Earth. Although there have been several hypotheses for its origin in the past, the current most widely accepted explanation is that the Moon formed from the debris left over after a giant impact between Earth and a Mars-sized body."

Evet Ay ın origini konusunda bir çok görüş var, ama en acceptable olanı buymuş şu an..
lütfen bana açıklarımısın. eğer kan üretilemeyen tek ilaç ise öncelikle günümüzde virüsleri yok edecek bir ilaç var mıdır? sürekli birşey yazıyorsun, imza atıyorsun yada zorla attırıyorsun ama sonuç sıfır

peki çok yerinde bir karadeniz örneği verdiğine inanıyorsun ya, aynısını senin şu ilaç için düşünmekten neden uzaksın? zamanında birçok hastalık için ilaç üretilemiyordu. yavaş yavaş üretilmeye başladı.

tabi noel baba da, diş periside, thor da, galactus da olabilir. eğer çocuk veya yetişkinler için olan hayal ürünü kitapları gerçek olabilecek şekilde değerlendiriyorsan hayal aleminde yaşamaya devam edebilirsin. en azından ay görünen bir gerçek. ben daha bir melek veya herhangi bir doğaüstü olayın kaydedildiğini göremedim.

daha öncede söylediğimiz gibi şu anda ayın oluşumu için genel kabul başka bir gezegenin dünyaya çarpmış olması.

ay en büyük uydu olmaktan çok çok uzak olsada, evet gezegenine göre en büyük uydu. yani uzaylılar ile ilgili olarak kafasını bozmuş insanlar tarafından ortaya atılan bu iddialardan biriside büyük olması. ama büyük olması oluşamayacağı anlamına gelmiyor.

pluto cüce gezegene düşürülmeden önce uydusunun oranı dünyanınkinden büyüktü. yani olmaz olmaz demeyin
Alt 04-10-2012, 11:36
Üyeliğini Sonlandırmış

Şimdi ne alakası var ?

Ben diyorum ki kan üretilemiyor, Sende sanki diyorsun ki madem kan üretilemiyor o zaman neden dün hava rüzgarlı idi ?

Şimdi ben kan üretilemiyor dedim ve bitti. Üretilemiyor da.. Bu konuda bir şey var mı başka ?

Yavaş yavaş üretilecek mi kan ? Üretilebilmesi imkansız... Bak sana şunu söyleyeyim kıyamete kadar biz bu teknolojiyi yakalayamayacağız.. Öyle hiç canlı kullanmaksızın sadece mineraller ile maddeler ile, kimyasal karışımlar ile kan yapamayız. Mutlaka canlı lazım.

---------------

Bu Ay ın origin ile ilgili kabul görmüş bir teori henüz yok, zaten bunların adı teori den de önceki konumda: yani "hipotez" konumundalar.. Henüz ispatlanmamış olduğunu buradan da anlayabilirsin. Ay nereden geldi ? Sorusunun cevabı yok...

Hipotezler var sadece..

Senin dediğin hipotez en son çıkan hipotez, şu an popüler olan bu. Ama bu hipotezde oldukça fazla kritize ediliyor bilim çevrelerince. Konuşuluyor..

http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_impact_hypothesis

Saygılar.

Önerilen Siteler

Etiket
astronomi, uydu