Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-06-2009, 01:26
Chechen
Üye Değil

Standart Dinle Alakanız Yoksa Neden Dinle Uğrasıyorsunuz?

evet arkadaşlar. madem herhangi bir dine ya da yaratıcıya inanmıyorsunuz öylese neden inançlarla uğrasıyor ve çatışıyorsunuz? (ve neden özellikle islam) Zaten bir yaratıcı yoksa neden bir yaratıcının nasıl olması gerektiği sizi ilgilendiriyor ya da Allah varlığı konusu sizi bir site kuracak ve bu konuda sayfalarca tartışacak ve olmadığını ıspatlama çabasına girecek kadar rahatsız ediyor? kim olmadığına inandığı bir şeyi ıspatlamaya çalışır?

bu sorunun cevabını "ben inançsızım" diyen arkadaşların vermesini diliyorum.
Alt 18-06-2009, 14:05
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Chechen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet arkadaşlar. madem herhangi bir dine ya da yaratıcıya inanmıyorsunuz öylese neden inançlarla uğrasıyor ve çatışıyorsunuz? (ve neden özellikle islam) Zaten bir yaratıcı yoksa neden bir yaratıcının nasıl olması gerektiği sizi ilgilendiriyor ya da Allah varlığı konusu sizi bir site kuracak ve bu konuda sayfalarca tartışacak ve olmadığını ıspatlama çabasına girecek kadar rahatsız ediyor? kim olmadığına inandığı bir şeyi ıspatlamaya çalışır?

bu sorunun cevabını "ben inançsızım" diyen arkadaşların vermesini diliyorum.
Şu sebeple dinlerle uğraşıyoruz.
Yüzyıllardır toplumlara egemen olanlar, egemenliklerini sürdürmek ve pekiştirmek için dinleri, insanların dindarlıklarını kullanmışlar ve bu cennet olabilecek dünyayı cehenneme çevirmişlerdir.
Ülkemizde de emperyalizme hizmet etmek üzere iktidara getirilen tüm iktidarlar, dindar halkımızın samimi inançlarını kullanarak iktidara gelebilmişler ve emperyalizmin kendilerine verdiği görevleri yerine getirmeye çalışmışlardır.
İşte hem Müslümanlar'ı hem bizi perişan eden bu kısırdöngüden kurtulmanın yollarından biri olarak, insanlarımızı dinlerin gerçek niteliği konusunda bilgilendirebilmek için dinlere karşıyız.
Halkının çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşadığımız için de, öncelikle İslam'la uğraşıyoruz.
Bu kadar açık ve basit.
Umarım soruna doyurucu bir cevap verebilmişimdir.
Saygılar.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 18-06-2009, 14:08
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İslam ile uğraşmanız bittikten sonra hangi dinle uğraşacaksınız? Merakımdan sormak istedim.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 18-06-2009, 14:33
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam ile uğraşmanız bittikten sonra hangi dinle uğraşacaksınız? Merakımdan sormak istedim.

Saygılar
Dikkat etmediğinizden görememişsiniz. Bazı yazılarımda, Tevrat ve İncil hakkındaki bilgi ve görüşlerimi aktardım.
Ama şu var ki, ne Tevrat ne İncil, 'kutsal kitap' olmadığına dair Kuran kadar malzeme vermiyor.
Nedeni de basit: Onlarda aynı konu, farklı farklı yerlerde onlarca kez ve farklı farklı ( ya da çelişik diyelim ) anlatılmıyor.
Bu yüzden o kitaplar, tarihsel ve bilimsel gerçeklere göre ele alınarak, çok sayıda uzman tarafından ele alınmıştır, Türkiye'de de yayınlandı.
O bilimsel araştırmalar düzeyinde araştırmalar yapmak maalesef benim kapasitemi ve olanaklarımı aşıyor.
Ben de sadece onları okuyup aktarabilirim.
Haddimi bilirim yani. Bilmediğim konularda ahkam kesmem.
Saygılar.

Alt 18-06-2009, 14:39
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Peki buradan size göre, Tevrat ve İncil, Kur'an a göre daha iyilerdir tartışmaya, sorgulamaya gerek yoktur sonucunu çıkarabilirmiyiz? Yani bu ülkeden, İslam siz ve sizin gibi bazı kişilerin mücadelesi ile silinip atılsa herşey çok daha güzel olur sonucunu çıkarabilirmiyiz?

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 18-06-2009, 14:40
En el hak En el hak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

.
bizim dini inançlara saldırmak gibi bir niyetimiz yok.sadece eleştiriyoruz. dinsel toplumlar bu tür eleştirilere açık olmadığı için eleştirilerimiz zaman zaman saldırı, küfür, olarak yorumlanıyor. Demokratik topumlarda her türlü değer eleştiriye açıktır. Dini değerler de eleştirilebilir. Ancak siz dini inancınızı hayatınızın temeline oturtmuşsanız, yapılan eleştiri ile altınızdaki zeminin kaydığını hisseder ve yapılan eleştiriyi saldırı olarak algılarsınız.

Aklımız, sağduyumuz, bize neyin doğru olduğunu söylüyorsa onu savunuruz Eğer araştırmalarımız, düşüncelerimiz bize dinlerin yalan olduğunu söylüyor ise bunu savunuruz Bunda en büyük kazancımız kendimize solan saygımızdır ki bu en büyük kazançtır. Kendimize olan saygımız, dinsiz olduğumuz için değil, doğru bildiğimiz şeyi açık yüreklilikle savunabildiğimiz içindir. Gerçeklikle yüzleşmekten kaçmadığımız, hesap peşinde koşmadığımız içindir.

.................................................. .................................................

'' Okuduğum bilimsel kitaplar sayesinde çok geçmeden şu inanca eriştim ki Tevrat ve incil de anlatılanların çoğu asla doğru olamaz... Her türlü otorite'ye karsı şüpheciliğim bundan doğdu ve bu tutum beni o tarihten bu yana asla terk etmedi..."
Einstein

Alt 18-06-2009, 14:55
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"ben inançsızım" diyen arkadaşların vermesini diliyorum.

İnsanın her dilediği olmuyor.

Kelimelere takılmanın anlamı bu zamanda pek yok.
Eylem, işlev ve fayda, sonuç getirmekte.
İnsanların en özelini ve değerli duygularını sömüren bunca kişi ve kurum varken, bu ülkede yaşayanların derdi sizce ne olmalıydı?

Din diye, insanlara yutturulmaya çalışılan öğretilmiş çaresizlikler varken,
İman diye, kişisel çıkarların topluma dikte ettirilmesi dururken,
Allah diye, Rabbimin haricinde herbir şeye insanlar baş eğdirilirken,
Komşusu açken tok yatan bizden değildir, düsturuna rağmen, müslüman geçinen ülkemin gelir dağılımı Afrika ile boy ölçüşürken,
Gösteriş halinde namaz kılan lanetlenirken, şehrin her bir cadde ve sokağına camii dikme yardımları toplanırken,
Peygamber denilince, cüppe sakal,
Sahabe denilince, sarık, kaftan,
İman denilince, tesbih, kurban,
Din denilince, Diyanet İşleri bizlere hayran,

Akıllarımıza getirildiği şu yer ve zamanda kiminle nasıl uğraşılmalı.
En azından şimdilik; karşımızdakini anlamaya çalışmayalım.
Önce kendimizi yine bizzat kendimize izah edelim.
Gerisi kolay...
Alt 18-06-2009, 15:17
Kıdemli Üye

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki buradan size göre, Tevrat ve İncil, Kur'an a göre daha iyilerdir tartışmaya, sorgulamaya gerek yoktur sonucunu çıkarabilirmiyiz? Yani bu ülkeden, İslam siz ve sizin gibi bazı kişilerin mücadelesi ile silinip atılsa herşey çok daha güzel olur sonucunu çıkarabilirmiyiz?

Saygılar

1 - Tevrat ve İncil daha iyidir anlamı çıkarabileceğiniz tek bir harf bile yazmadım. İnanılmazsınız. Tevrat, İsrailoğulları ulusal birliğini sağlasın diye, İsrailoğulları tarafından kaleme alınmış bir İsrailoğulları milli tarihi ve anayasasıdır. Katliam yapmayı, vaat edilen topraklardaki insanları yok etmeyi, köle etmeyi emreder, İncil de Tevrat'ı doğrular ve onaylar, tıpkı Kuran gibi.
İncil de aslında İsrailoğulları için yazılmış olup sonradan nitelik değiştirtilmiştir. İncil'in Tevrat'ı onaylamasını anlıyorum da, Kuran'ın Tevrat'ı onaylamasını, kutsal kitap olarak kabul etmesini, Müslümanlar'ın İsrailoğulları önde gelenlerini peygamber kabul edip çocuklarına İsrail'li isimler koymasını, bir yandan bunları yaparken, bir yandan da utanıp sıkılmadan beni Tevrat savunucusu gibi göstermeye çalışıp şark kurnazlığına soyunmasını an la ya mı yo rum.
2 - Dinlerin tümü, tüm dünyadan silinip atılabildiğinde, dünya çok daha yaşanılır olacak.

Konu selanikli tarafından (18-06-2009 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
Alt 18-06-2009, 15:19
Kıdemli Üye

jazz_01´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.
bizim dini inançlara saldırmak gibi bir niyetimiz yok.sadece eleştiriyoruz. dinsel toplumlar bu tür eleştirilere açık olmadığı için eleştirilerimiz zaman zaman saldırı, küfür, olarak yorumlanıyor. Demokratik topumlarda her türlü değer eleştiriye açıktır. Dini değerler de eleştirilebilir. Ancak siz dini inancınızı hayatınızın temeline oturtmuşsanız, yapılan eleştiri ile altınızdaki zeminin kaydığını hisseder ve yapılan eleştiriyi saldırı olarak algılarsınız.

Aklımız, sağduyumuz, bize neyin doğru olduğunu söylüyorsa onu savunuruz Eğer araştırmalarımız, düşüncelerimiz bize dinlerin yalan olduğunu söylüyor ise bunu savunuruz Bunda en büyük kazancımız kendimize solan saygımızdır ki bu en büyük kazançtır. Kendimize olan saygımız, dinsiz olduğumuz için değil, doğru bildiğimiz şeyi açık yüreklilikle savunabildiğimiz içindir. Gerçeklikle yüzleşmekten kaçmadığımız, hesap peşinde koşmadığımız içindir.

.................................................. .................................................

'' Okuduğum bilimsel kitaplar sayesinde çok geçmeden şu inanca eriştim ki Tevrat ve incil de anlatılanların çoğu asla doğru olamaz... Her türlü otorite'ye karsı şüpheciliğim bundan doğdu ve bu tutum beni o tarihten bu yana asla terk etmedi..."
Einstein

Hoşgeldin dostum;
yazını çok güzel bulduğumu söylemek isterim. Katkılarının devamı dileğiyle.
Sevgiler.

Alt 18-06-2009, 15:24
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kafir risalesi (12/78)
"ey inanmayanlar, dünya üzerinde tek bir din kalmayana kadar, aktif mücadelenize(sivil mücadele), devam ediniz. Elbette, dinlerin etkisiyle ortaya çıkmış fikir ve sanat eserleri bağışlanmıştır."

Din bizle uğraştığı için biz dinle uğraşıyoruz. Kafir olarak beni hedef alan bir sürü ayet hadis varken, hangi hıyarın bunları ciddiye alacağını kestirebilmek zorundayım.

Bununla birlikte, dogma ve kanıtsız inanç, hurafe ve tanrısal diktatörlük, özgür düşüncenin önündeki engellerdir. Rasyonel bir dünya için görüşleri inançlarla çarpıtılmamış insanlar gerek. Kadın ve islam forumunda tartıştığımız konuda bunu apaçık göreceksiniz(https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10371). Türkiye'de hıristiyanlık etkisi olmadığından inançlı inançsız hemen herkes kürtaj konusuna çok rasyonel ve sağlıklı bakabiliyor. Ama amerikada adam öldürüyorlar, kürtaj yaptığı için.

Farkın farkında mısınız?

Önerilen Siteler