Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-06-2009, 20:59
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart ''A''llah ile ''K''andıran ''P''artiler, İlahlaştırılan Din Adamları ve zımbırtıları.

''A''llah ile ''K''andıran ''P''artiler, İlahlaştırılan Din Adamları ve zımbırtıları. Fıtrat eksenli ve Akıl eksenli düşünen varlıkları yok sayıp yasaklarlar. Edip Yüksel'in sitelerinin yasaklanışı malumunuzdur. Aynı şekilde benimde sitelerim geçen gün hacklendi... Ve yazdıklarımın çoğu, yeniliklerimin çoğu kayboldu. Her ne tesadüfse son güncelerimin bulunduğu hafıza kartımda kayıp olmuştu. Bilgisayarda bulunan bir ay önceki kayıtlar olmasaydı onlarda kayıp olurdu. Arkadaşların gayretleriyle diliyorum ki son güncellemeler kurtarılır.

Bu yasaklamaları Allah ile kandırma tekniklerini Kur'an ışığında farklı bir şekilde ele almak istiyorum. Bu örneklendirme belki de dikkatinize sunmak açısından söyledim. Çünkü ayrı düşünme ve öze dönüş bakış açıları sadece Din-Karşıtlarını rahatsız etmez aynı şekilde KUR'AN(GERÇEK ADIYLA SÜNNET-MEZHEP-ALİ TARAFTARI VE HERNEYSE) EKSENLİ! Düşünenleri de rahatsız edebilir.

Allah-Evren ilişkisi vardır. Ve Allah bu Evrenden İnsanı evrelerden geçirerek en güzel kıvama getirdi. Ve Evreni İnsana teslim etti. Yani yeryüzünde HALİFE KILDI. Ve eğer Allah dilemeseydi böyle olamazdı. Ama böyle diledi ve İnsan yeryüzünde Halife kılındı. İnsan aynı zamanda AKIL VE MANTIĞA sahip bir varlık iken; Kitap verildi. -Peki niye?

Öncelikle belirtelim VAHİY ÖZELDE BUNUN EVRENSEL-SON ŞEKLİ-ÖZETİ OLAN KUR'AN Akıl veya Bilime emir vermez sadece hatırlatma-öğüt ve yönlendirmelerde bulunur. Eğer bir İnsan Kur'an olmadan bu güzellikleri başarırsa daha güzel olur çünkü o SADECE AKIL ile yapar bunu. Allah her an ve her daim İnsanın ne yapacağını ne edeceğini gözetlemez çünkü o önceden bilir. Nasıl bir kâhin ön yargılarda bulunabilse Allah ise Fizik kuralarını ve Aklı çok iyi bildiği için bunu çok güzel bir şekilde bilir. Ama müdahale etmez. Bu yüzden TEOKRASİ İLE İSLAM birbirlerine zıt olan şeylerdir. ''Ey Peygamber Dünya işlerinde İnsanlara danış'' ayeti de buna örnek olabilir. AKIN ALLAH HAZRETİ MUSA'YA ALLAH'TAN HERŞEYİ BEKLEMEMESİNİ DOĞA İLE İÇ İÇE OLMASINI NASIL TEMENİ EDER;

Musa, belirlediğimiz yere (Tur’a) gelip Rabbi de ona konuşunca, “Rabbim! Bana (kendini) göster, sana bakayım” dedi. Allah da, “Beni (dünyada) katiyen göremezsin. Fakat (şu) dağa bak, eğer o yerinde durursa sen de beni görebilirsin.” dedi. Rabbi dağa tecelli edince onu darmadağın ediverdi. Musa da baygın düştü. Ayılınca, “Seni eksikliklerden uzak tutarım Allah’ım! Sana tövbe ettim. Ben inananların ilkiyim” dedi. Araf Suresi, 143)

Allah'a iman etmek için, Allah Dağlarla ve Evrenle iç içe olmasını diller. Çünkü Doğa ile İnsan birbirlerine muhtaç iki önemli unsurdur. Evrende insanı şaşırtacak ve doğru dediğini tersyüz edecek birçok şey yaşanır. Ama İnsan Evren ile iç içe olacağına Münzevi ve Toplum dışı bir hayata sürükleme ALLAH DİNA ADINA KONUŞMA havasına girerse işte o zaman insanın yaratılışına ters hareket eder. Kimi kalkıp vay sen Deistleşmişsin diyebilir ama Deistler Vahye inanmaz farkım budur diyebilirim. İmam Gazali ve diğer Gelenekçi yazarların gayretlerinle inşa edilen Bilim ve Felsefe düşmanlığı İBNİ RÜŞT gibi Âlimleri son filozof unvanına tabi tutmaya yetecek durumuna getirmiştir.

Ve İnsan Madde eksenli, tabiat eksenli bir dine sahip olmalıdırlar. Allah İnsanlara emir değil yön belirler. Evren ise gerçekler ve akli kabul edilmelidir. Vahiy ile Akıl arasında gerçekler hüküm sürmelidir. İnsanın oluşu ve ölüm ötesi Evren arasında olacak bir şeydir. Örneğin biri kötüyse Allah özel olarak sorguya çekmez bu kötülüğün karşılığı zaten ölüm ötesinde bir önceki sınava tabi tutulacaktır.

Sevgi...
Alt 27-06-2009, 22:13
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Geçmiş olsun Mehmetsalih başedemediklerinde saldırırlar veya yasaklarlar.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 27-06-2009, 22:23
Yasaklandı

Selam,

Teşekür ederim Aydoe. Edip Yüksel'in yasaklamarında meşhur adamın parmağı vardı zaten kendiside bir site kurarak bunu açıkça ifade ediyordu. Ehl-i Öncekileri takip eden arkadaşlarda sürekli sinyaller gönderiyordular ama son olarak bu sinyalı fiile döktüler. Bakalım ne kadar sürecek bu Başörtü üzerindeki muhabetlerde Allah ile Kandıranların maskesi düşecek. Adam kilolarca altın çalıyor (Erbakan) hala bu çok iyiğ bir hoca deniyor. Erdoğan Türkiyede kurduğu diktatörlük Firavun döneminde bile yoktu buna rağmen halkın yarısı destekliyor.

Sevgi...
Alt 27-06-2009, 22:27
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili mehmet salih
tek başına maceranda yanlız değilsin
Alt 27-06-2009, 22:47
Yasaklandı

Selam,

Orta yokda bırakmayasan! Teşekürler.

Sevgi...
Alt 29-06-2009, 05:15
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir kere hic bir parti Allah'in emirlerini uygulayamaz, bir partinin kurulmasi icin bazi kurallari kabul etmesi gerekir ki partinin acilmasi saglansin, iste bu kurallari kabul ettigi icin, hangi parti din konusunda ne vaad ederse etsin yalandir. Bu ister sagci parti olsun ister solcu ister muhafazakar parti olsun durum degismez.
Alt 29-06-2009, 07:26
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mehmetsalih'den:

Eğer bir İnsan Kur'an olmadan bu güzellikleri başarırsa daha güzel olur çünkü o SADECE AKIL ile yapar bunu.
Bunu açar mısın?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 29-06-2009, 08:53
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

ben acayım, kuranda herşey var ya, kurana bakmazsan kopye cekmemiş olursun. yani 10 numarayı alnının teri ile alırsın.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 29-06-2009, 11:10
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın mehmetsalih

Yazını okudum..TV de eskiden bir profesör vardı. Bu söz onun lafı gibi geldi ben ona %98 hoca derdim.. Bilgisi çoktu, doğru söylediği pek çok şey vardı. Ama doğruların içerisine arasıra yanlış şeyler katardı.
Herşeyi doğru söylediğinde de bu defa uslubu bozuk olurdu. yani bir
türlü ayakta duramazdı..Yalpalayıp dururdu..Tanıdığım biri ona hayrandı
fazla düşünmediğinden onun söyledikleri güzel gelirdi.
Bu kitabı yayınladığında içimden dedimki "onlar Allah ile kandırıyorsa
sende Akıl ile kandırıyorsun" dedim kendi kendime..

Münzevi ve Toplum dışı bir hayata sürükleme ALLAH DİN ADINA KONUŞMA havasına girerse işte o zaman insanın yaratılışına ters hareket eder. Kimi kalkıp vay sen Deistleşmişsin diyebilir ama Deistler Vahye inanmaz farkım budur diyebilirim

Bu yazdıklarınızı açıklayayım izninizle...
Bir defa Münzevi ve Toplum dışı bir hayat islamda yasaklanmıştır. İslamda Ruhbanlık yoktur ve bu dediğiniz Ruhbanlığa girer. Peygamberimiz
"Bende sonra müslümanlar 73 fırkaya ayrılacak, bunlardan sadece biri kurtulacaktır" demiştir. Size Deist diyenler deistler gibi
"Allah Kainatı yaratmış, sonra kendi haline bırakmış ve karışmamış" dediğinizi benzetmiş olmalılar. Yoksa Vahye inanmanız onlardan sadece "biraz" farklı olduğunuzu gösterir.. Bakın aşağıda kalın olarak işaretlediğim cümlelerinize..

Öncelikle belirtelim VAHİY ÖZELDE BUNUN EVRENSEL-SON ŞEKLİ-ÖZETİ OLAN KUR'AN Akıl veya Bilime emir vermez sadece hatırlatma-öğüt ve yönlendirmelerde bulunur. Eğer bir İnsan Kur'an olmadan bu güzellikleri başarırsa daha güzel olur çünkü o SADECE AKIL ile yapar bunu. Allah her an ve her daim İnsanın ne yapacağını ne edeceğini gözetlemez çünkü o önceden bilir. Nasıl bir kâhin ön yargılarda bulunabilse Allah ise Fizik kuralarını ve Aklı çok iyi bildiği için bunu çok güzel bir şekilde bilir. Ama müdahale etmez. Bu yüzden TEOKRASİ İLE İSLAM birbirlerine zıt olan şeylerdir. ''Ey Peygamber Dünya işlerinde İnsanlara danış'' ayeti de buna örnek olabilir. AKIN ALLAH HAZRETİ MUSA'YA ALLAH'TAN HERŞEYİ BEKLEMEMESİNİ DOĞA İLE İÇ İÇE OLMASINI NASIL TEMENİ EDER;

Düşünce metodolojinizdeki sorun şu;

Aklınızla düşünceyi ürettiğinizde bu düşüncenin Kur'an ve Sünnete uyup
uymadığını sürekli test etmelisiniz.
"Ama müdahale Etmez" cümleniz, şu şekilde değiştirilebilir "Karışmaz."
Peki Allah'ın izni olmadan bir sinek kanadını hareket ettirebilir mi ?
Bir Fizik Kanunu görevini yerine getirebilir mi var olabilir mi ?
Zaman akabilir mi ?

Eğer olur, akar diyorsanız onlara bir benlik, irade atfediyorsunuz demektir. Onlarda bir benlik bir irade düşündüğünüzde Allah (C.C) dışında
bir varlık tahayyül ediyorsunuz. Bu varlık düşündüğünüz her ne ise odur.

Bu ise Lailaheİllah sözüne aykırıdır.
Yani Allah'tan (C.C) başka ilah yoktur.

''Ey Peygamber Dünya işlerinde İnsanlara danış'' ayeti şöyle yorumlanır. Bilim sebep ve sonuçlara göre yapılan bir olgudur. Bilim akıl ile yapılır. Sebeplere yapışmak, dünya işlerinde Allah'ın emridir.
Bunlar fiili Dua'dır Bu dua usulünce edilir. Yani BİLİM yapılır.
Ama sonucundan emin olamazsınız,

Çünkü sonuç, sebepten olmaz, sadece öyle görünür. Sonucu yaratan
bu dua (fiili) neticesinde Allah(C.C) 'tır.
Bu şu şekilde özetlenir "Sebepler Fail değildir."
Sonucun elde edilebilmesi için gereken dua (usul, yöntem, metot) 'dır.

Saygılarımla...

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
Alt 29-06-2009, 11:33
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

barudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir kere hic bir parti Allah'in emirlerini uygulayamaz, bir partinin kurulmasi icin bazi kurallari kabul etmesi gerekir ki partinin acilmasi saglansin, iste bu kurallari kabul ettigi icin, hangi parti din konusunda ne vaad ederse etsin yalandir. Bu ister sagci parti olsun ister solcu ister muhafazakar parti olsun durum degismez.
Sevgili barudi

Çok doğru söylemişsiniz. Zaten partiler dünya işleri içindir.
Ahiret işlerine karışmamaları daha doğru ve gereklidir.

Zaten kim böyle bir şeyi taleb ediyorsa,
Ahiretten yeteri kadar haberi yok demektir.
Haberi olursa bunu talep etmez çünkü idareciler, Hesap gününde
boyunlarında Lal olduğu halde elleri ve kolları bağlı olarak, herkesten
haklarını alınıncaya kadar bekletilecek idaresi altındakilerin hakları
alındıktan sonra bırakılacaklardır. Bu talep edilmez sadece mecbur
kalındığında verilirse yapılabilir. Zor ve ağır bir görevdir bu....

Aklı olan 70 milyonun hesabını vereceğini bile bile bu görevi
isteyebilir mi ?

Saygılarımla..

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..

Önerilen Siteler