Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2009, 00:39
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Diyarbakırlı Türkmen isyan etti

Muteşem bir yazı. Okunmadan geçilsin istemedim.

Diyarbakır'a bir de bu açıdan bakın, ezberlerinizi bozun istedim.

Yıkın On Gözlü Köprüyü, Ben-u Sen'i, Diyarbakır'da, nefret ettiğiniz Türk(men)ler'e ait bir şey kalmasın !

Akkoyunlu Hükümdarı öz be öz Diyarbakırlı Uzun Hasan'ı, yine Diyarbakırlı Karayülük Osman'ı zaten bilmiyorsunuz ama biliyorsanız da; kahramanlıklarını, Osmanlı'ya nasıl kök söktürdüklerini anlatmayın

Devamı bu linkte:

DİYARBAKIRLI TÜRKMEN İSYAN ETTİ

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alt 26-09-2009, 01:03
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Soda,

Yazıyı beğendim, ve yazıyı her ne kadar tonu sert de olsa, bir öfkeden ziyade, Türk ve Kürt halklarının bölünmüşlüğüne yapılmış bir ağıt gibi algıladım. Bir Diyarbakırlı olarak yazarın söylediklerinin önemli bir bölümü gerçektir, doğrudur. Bahsettiği şeyler zamanla unutulup gitmiş şeylerdir.

Ben fırsatı ganimet bilip, yazarın bu sitemkar yazısını aynı şehri paylaşmış ve herşeye rağmen halen paylaşmakta olan (nitekim Diyarbakır'da halen Türkmen kardeşlerimiz vardır) iki halkın birbirinden kopuş trajedisine dikkat çekmek adına kullanılabileceğini düşünüyorum.

Yine bir Diyarbakırlı olarak, Türk kardeşlerimizin Diyarbakır'daki varlıklarından ve hizmetlerinden asla utanmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ancak yazarın yazısı bir yönüyle de tehlikelidir: Çünkü yazıyı, "Gördünüz mü bak, Diyarbakır aslında bir Türk şehriymiş" noktasına getirmek riski vardır. Evet, Diyarbakır bir Türk şehridir ama Kürtler için de daha azı değildir. Türklerin varlıklarından önce, buralarda yaşamış ve eserler bırakmış Romalılılarındır da aslında, Asurlularındır, Babillilerindir, Medlerindir, Perslerindir vs... Diyarbakır, onda yaşamış ve eserler bırakmış bütün medeniyetlerindir. Tarih akıp gider, ve hiçbir yerin tapusu hiçbir yere ebediyete kadar verilmemiştir. Tarih şahidimdir.

İnsanların kan ve gözyaşı dökmediği bir dünyada, her insana yetecek kadar yer vardır, asıl önemli olan bir coğrafyayı bir topluma tapulamak değil, o topluluğun huzur ve barış içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Kürdüyle,Türküyle Diyarbakırlıların bir çoğunun isteği de budur.

Saygılar

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden
Alt 26-09-2009, 01:09
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın schopenhauer

Çok güzel bir yorum yapmışsınız. Katılıyorum size. İnsanların kan ve gözyaşı dökmediği bir dünya hepimizin özlemidir. Diyar-ı Bekir de dünya da bütün insanlığa yeter. Teşekkürler.

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alt 26-09-2009, 01:12
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

e tabii sürekli aynı yerden bakmak olmaz
çok güzel ve son derece bilgi dolu bir yazı..
teşekkürler..

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 26-09-2009, 03:52
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ne güzel demişsin soda diyar_ bekirimizde dünyada tüm insanlığa yeter.. doğada ki herşey her alınteride insanlığa yeterli paylaşabilmeyi bilmeliyiz..
ahh şu açgözlüler olmazsa ahh şu doymak bilmeyen efendiler olmazsa nede güzel yaşıyacağız insanca..

sadece bir insan olduğumuzu bilerek...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 26-09-2009, 04:19
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Tarihin sonsuzlugunda ve suregelirliginde; her toprak parcasinda yasamis; insanoglu tur ve neslinin, nasil bir evrensellik sergiledigini bir yazi daha guzel anlatamazdi.

Bu ayni zamanda; cografyanin kullanim ve paylasim icin oldugunu; sahiplenmek ve kendinden olmayani kovmak, yok etmek icin olmadigini da cok guzel anlatiyor.

Sonucta gozardi edilen seyin; insanoglunun olumlu (olmek) ama uzerinde yasadigi cografyalarin, kalici oldugudur. Oyuzden sahiplenilemez. Kullanir, paylasirsin ve gelenin kullanip paylasmasina devredersin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-09-2009, 05:00
ANTI__D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ANTI__D ANTI__D isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

schopenhauer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Soda,

. Ancak yazarın yazısı bir yönüyle de tehlikelidir: Çünkü yazıyı, "Gördünüz mü bak, Diyarbakır aslında bir Türk şehriymiş" noktasına getirmek riski vardır.
Saygılar
Sayin schopenhauer,

Diyarbakir zaten bir Turk sehridir, once bunu risk olarak algilayip sonra evet zaten Turk sehridir demenizde ki psikolojiyi cozmus degilim.Yazi tamamen tarafsiz aslinda Turkmen yuvasi olan diyarbakirin ne hale geldigini gun yuzune cikarmaya calismis iyi bir anlatimdan ibarettir.Gerceklerin ne risk i vardir nede tehlikesi...
Alt 26-09-2009, 16:25
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

schopenhauer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Soda,

Yazıyı beğendim, ve yazıyı her ne kadar tonu sert de olsa, bir öfkeden ziyade, Türk ve Kürt halklarının bölünmüşlüğüne yapılmış bir ağıt gibi algıladım. Bir Diyarbakırlı olarak yazarın söylediklerinin önemli bir bölümü gerçektir, doğrudur. Bahsettiği şeyler zamanla unutulup gitmiş şeylerdir.

Ben fırsatı ganimet bilip, yazarın bu sitemkar yazısını aynı şehri paylaşmış ve herşeye rağmen halen paylaşmakta olan (nitekim Diyarbakır'da halen Türkmen kardeşlerimiz vardır) iki halkın birbirinden kopuş trajedisine dikkat çekmek adına kullanılabileceğini düşünüyorum.

Yine bir Diyarbakırlı olarak, Türk kardeşlerimizin Diyarbakır'daki varlıklarından ve hizmetlerinden asla utanmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ancak yazarın yazısı bir yönüyle de tehlikelidir: Çünkü yazıyı, "Gördünüz mü bak, Diyarbakır aslında bir Türk şehriymiş" noktasına getirmek riski vardır. Evet, Diyarbakır bir Türk şehridir ama Kürtler için de daha azı değildir. Türklerin varlıklarından önce, buralarda yaşamış ve eserler bırakmış Romalılılarındır da aslında, Asurlularındır, Babillilerindir, Medlerindir, Perslerindir vs... Diyarbakır, onda yaşamış ve eserler bırakmış bütün medeniyetlerindir. Tarih akıp gider, ve hiçbir yerin tapusu hiçbir yere ebediyete kadar verilmemiştir. Tarih şahidimdir.

İnsanların kan ve gözyaşı dökmediği bir dünyada, her insana yetecek kadar yer vardır, asıl önemli olan bir coğrafyayı bir topluma tapulamak değil, o topluluğun huzur ve barış içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Kürdüyle,Türküyle Diyarbakırlıların bir çoğunun isteği de budur.

Saygılar

sen zaza'ların bile diyarbakırda ayrılıkçı kürtçülerin baskıları yüzünden kaçtıklarını biliyormusun...Türkmen varmış diyarbakırda...sıkıysa sur semtinde bir kahvede ben Kürt değilim Türkmen'im de bakalım...Kürdü millet yapma baskısı Diyarbekir'de Hakkari de meyvesini vermiştir...artık orada Türk'üm diyemezsiniz kendiniz kandırmayın.siz kardeşlik masallarına devam edin.
Alt 26-09-2009, 16:44
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

AYATA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk'üm diyemezsiniz kendiniz kandırmayın.siz kardeşlik masallarına devam edin.

Yaklaşık 10 gündür Diyarbakırdayım,dağkapı (sur belidiyesi) mardinkapı ofis balıkçılar birçok semt ve mekan gezdim, dağ kapıda bir kebapçıdada Türk olduğumu bilenlerle muhabbetitim oldu ofiste sanat sokağında bulunan cefedekılerlede hürmet,insan sevgisi üst düzeyde buyrun Diyarbakır'a süpheler azalsın..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 26-09-2009, 16:44
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayata,

Batı'da Kürd'üm dediğinde linç garantili yerler sayayım mı sana? Bizzat kendi yaşadıklarımdan örnekler vereyim mi? Batı'da küçük bir ilçede ahaliyle birlikte haber bülteni seyretmekten köşe bucak kaçtığımı, çünkü her Kürt ve Diyarbakır sözcüklerini duyduklarında (benim Kürt olduğumu bilmelerine rağmen) galiz şekilde küfrettiklerini, ben engelledikçe "Biz senin Kürt olduğuna inanmıyoruz" diyerek, ikinci defa ve daha büyük bir hakaret ettiklerini anlatayım mı? Bu münferit örneklerden yola çıkarak genelleme mi yapayım? Bütün siyaset anlayışımı yaşadığım birkaç olumsuz örnek üzerinden mi temellendireyim? Sen hala öfekelerinden arınıp sağduyulu düşünemiyorsun bile. Belki hayatın boyunca Diyarbakır'a hiç uğramadın. Sen ve senin gibi düşünenler ne derse desin. Ben bir Kürd olarak gül atmaya devam edeceğim.

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden

Önerilen Siteler