Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-12-2009, 21:35
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Takke düştü kel göründü.

Takke düştü kel göründü.

Uzun süredir CHP'yi darbe şakşakçılığı ile suçlayan AKP'lilerin Kenan Evren'in isminin buılvardan silinmesi konusunda takındıkları tutum dört dörtlük "takke düştü kel göründü" durumudur.

Yapılmış darbelere karşı çıkmayan bilakis yapılmış darbelerin liderlerini kendi manevi önderleri gibi benimseyen AKP camiası
yapılmamış sözde ve uydurma darbe söylentileri üzerine uzun süredir yandaş ve besleme basın üzerinden CHP'ye ve bütün Atatürkçülere aylardır darbecilik yaftası yapıştırmak için var güçleriyle uğraşmakta idiler.
CHP'nin Anayasa'nın Kenan Evren'in yargılanmasını engelleyen geçici 15. maddesinin değişirilmesi teklifini-- hem de yapılmamış darbelere olan karşıtlıklarını ayyukka çıkarttıkları bir dönemde---gündemden düşürmeleri zaten bu kimliksiz, çift kararkterli AKP siyasetini ele vermişti vermesine de bu sefer durum pek bi sırıttı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Kenan Evren Bulvarı'nın adı Marmaris ve Armutalan Belediye Meclisleri'nde CHP'li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirildi. 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra yerleştiği ve memleketi gibi gördüğünü söylediği Marmaris'teki bir bulvara 17 yıl önce verilen adının değiştirilmesi için CHP Marmaris İlçe ve Armutalan Belde Teşkilatları tarafından 6 Kasım'da imza kampanyası başlatıldı. Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki imza kampanyasında 7 saat içerisinde 1800 imza toplandı.

Toplanan imzalar 3.5 kilometrelik bulvarın sınırları içiresinde kaldığı Marmaris ve Armutalan Belediyeleri'ne verildi. Her iki belediye konuyu aralık ayı meclis toplantılarına taşıdı.Marmaris Belediye Meclisi, 11 CHP'li üyenin oylarıyla Adliye Kavşağı ile Turban Kavşağı arasında uzanan Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verdi. AK Partili üyelerden 4'ü ret oyu kullanırken, 1'i de oylamaya katılmadı. Armutalan Belediye Meclisi'nde ise CHP'li 5 üye bulvarın adının değişitirilmesine `evet' dedi. AK Partili 3 üye ret oyu kullandı.7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, adının bulvardan kaldırılması kararı alınmasına özel kalem müdürü aracılığıyla, "Marmaris'te kaldığım süre boyunca kimseye cadde, sokak ve bulvarlara ismimi koyun demedim. Kimseye de niye çıkardınız demem" dedi.

http://haber.gazetevatan.com/Evrenin...73766/1/Gundem

Birlikte okul açarlar da çocukları bile sevindirirler bunlar. Pek bi demokrattırlar canım.

AKP iktidara geleli 7 yıl oldu ve ilk defa bir bulvar isminden Kenan Evren ismi silinebildi. O da CHP'nin çabası ile.

Darısı yüzlerce Kenan Evren Okulunun isminde.

Biz geçtik Kenan Evren'in yargılanması gibi bir fanteziyi de okul isimlerinin darbecilere ait olması çok can sıkıcı. Aydınlık yarınların çocuklarını yetiştiren okulların Kenan Evren'in ismi ile çağrılması ne kadar vahim değil mi?

Peki bizim pek bi demokrat AKP'miz ne yaptı 7 yılda?

Koskoca bir hiç...

İşte hadise budur.

"Kenan Evren cennetlik adam" falan diyenleri de bunların yanına koyarsak epey bi Evrencimiz mevcuttur ortalıkta.

İyi de demokrasi dersi vermek size mi düştü, ey AKP ve hocaefendi camiası?

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alt 02-12-2009, 13:08
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulundukları mevkii Kenan Evren sayesindedir, bu coğrafya da, şu ana kadar planlanan gelişme küçük değişikler dışında gerçekleşiyor. Genelkurmayı hırpalama ve G.Kurmayın şimdi ki tutumu ABD ve Nato ekseninden çıkmayı göze aldıkları için mi?

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 02-12-2009, 14:17
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın titan
genelkurmayın abd ve nato ekseninden çıkmayı göze alması belkide abd ve natonun artık akp-fetullah ittifakıyla yola devam etmeye karar vermesinden dolayı olabilirmi peki.yani sebep-sonuç çizelgesine şöyle tersten bakalım.
ne de olsa düne kadar o yolda beraber yürüyorlardı.acaba genelkurmay mı abd yi yoksa abd mi genelkurmayı sattı.ne dersin.
ben abd genelkurmayı sattı onlarda o nedenle abd nato çizgisine karşı tavrın içine girdiler diyorum.
yani antiemperyalizm söylemleri asılsız.
söylem kulağa hoş geliyorsada antiemperyalizmi değil başka bir durumu işaret ediyor.
Alt 02-12-2009, 15:49
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

evet şu adamın adı okullardan bir an önce silinmeli..
geçenlerde istanbuldaki kenan evren lisesi gece solcu bazı dostlar tarafından basıldı
kenan evren tabelası söküldü, daha sonrasında erdal eren lisesi tabelası asıldı...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 06-12-2009, 22:21
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saruhanlı da Evren'i sildi

CHP'li Nuriye Belediyesi kararı dünkü meclis toplantısında oy birliğiyle aldı. 1980 darbesi sonrası 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adı verilen caddenin anı 'Gazeteci Hasan Tahsin' oldu. Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan, kararı belde halkından gelen talep üzerine aldıklarını anlatıp 'Ben de 'demokraside darbe' olmaz mantığıyla meclis gündemine taşıdım. Hayırlı olsun'' dedi. Karapehlivan, Hasan Tahsin'in ismini alan caddenin bakımdan geçirileceğini, açılışının da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılacağını söyledi.

Evet, CHP Evren'i silme adımlarına devam ediyor.

AKP nerede?

Evren Paşa' mı dediniz? Destuuur!

Dün Belediye Meclis Toplantısında Ak Partili meclis üyesi Sahir Ökten’in Kenan Evren’e ilişkin sözleri tarihe not olarak düşülecek cinstendir.
“Evren Paşa Marmaris’te yaşadığı 18 yıl içinde Marmaris’te yarattığı katma değer görmezden gelinemez. Bugün kanalizasyon alt yapı problemimiz yoksa bunu ona borçluyuz ona vefa borcumuz var o herşeyden önce bu ülkenin 11 cumhurbaşkanından biri. Bu yüzden ben bu isim değişikliğine karşıyım.

Yorumsuz...

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alt 07-12-2009, 11:31
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. soda,

Bu da bir ilerleme.

12 Eylül Anayasasını değiştirmemek için ayak direyenlerin belediye başkanlarınca sokak isimleri değişikliği de bir ilerlemedir ve takdir almalıdır.

Bu arada, yaptıklarını onaylamasak da eski bir cumhurbaşkanına gösterilen saygı, ülkeye gösterilen saygı şeklinde algılanabilir.
Ya da algılanmaz. Ve yaptıklarıyla değerlendirilip yargılanması istenebilir.
Birincisinde tüm Cumhurbaşkanları dokunulmaz iken, ikincisinde yine hepsi dokunulur olur.

Dün Sn. A. Nejdet SEZER için ileri geri konuşan AKP'lilere cık cık yapanlar.
Bu gün Sn. Kenan EVREN için ileri geri konuşulmasına çanak tutmaktadır.
Samimiyetsizlik.
Her iki tarafın da samimiyetsizliği.

Değerli soda, AKP'yi tereddütsüz ve sınırsızca eleştirebiliriz. Ancak bunu yaparken göstereceğimiz nirengi noktası, siz de kabul edersiniz ki AKP'den daha sağlam olmak zorunda.
Aksi halde okurlar, 'al birini vur ötekine', şekliyle değerlendirmede bulunma haklarını daima saklı tutarlar, bilesiniz.
Alt 09-12-2009, 00:09
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
acaba genelkurmay mı abd yi yoksa abd mi genelkurmayı sattı.ne dersin.
Bu aşamadan sonra farketmez, aslında bu durum yıllar boyunca egemenlerin etkisi altında varlığını sürdüren G.Kurmayın durumdan vazife çıkarıp, Türkiyenin çıkarlarını gözeterek önünde tarihi bir fırsatın olduğunu düşünüyorum. Bunu militarizmi desteklemek amacıyla değil, gelecekte sol bir oluşum ülke yönetiminde söz sahibi olduğunda askerden herhangi bir olumsuz havanın gelmesinin imkansız olmasına bağlıyorum. Bu günleri gördükten sonra emperyalist ülkelerin oyununa bakmayacaktır.

Bir de şu var tabii; yapılan darbeler hep dış güçlerce planlandığından, ülkenin normal seyrinde sapmalar olmuş, gerici akımlar bu darbelerden hep güçlenerek çıkmıştır, çünkü dış politik güçlerin bu coğrafya da planladığı senaryo, gerici akımları desteklemekle ilerleme sağlanabileceğini hesap etmişlerdir. Ne kadar haklı oldukları da ortada.

Günümüzde ise böyle bir fırsat varken ordu üzerinde ki baskıları bir türlü anlamıyorum ve soruyorum; ordusunun bağımsız olduğu bir Türkiye de o darbeler olur muydu?

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 09-12-2009, 00:14
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bulundukları mevkii Kenan Evren sayesindedir, bu coğrafya da, şu ana kadar planlanan gelişme küçük değişikler dışında gerçekleşiyor. Genelkurmayı hırpalama ve G.Kurmayın şimdi ki tutumu ABD ve Nato ekseninden çıkmayı göze aldıkları için mi?

doğru söze hacı emmi ne desin? ağzına sağlık titan

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-12-2009, 00:28
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili titan
amacım polemikleri uzatmak değil ancak söylediğiniz yanılgı daha önce büyük acılarla sonuçlandı.unutmuş olabilme ihtimalinize karşı hatırlatma olarak kabul edin.
saygılar.
Alt 09-12-2009, 00:48
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili titan
amacım polemikleri uzatmak değil ancak söylediğiniz yanılgı daha önce büyük acılarla sonuçlandı.unutmuş olabilme ihtimalinize karşı hatırlatma olarak kabul edin.
saygılar.
Ben de bu acıların yaşanmaması için sol'un, dünyada ki politik yansımayı ülkemizin çıkarları doğrultusunda değerlendirmesini istiyorum, ayrıca geçmişte olan her olay şu anda veya gelecekte aynı şekilde olacak diye bir kural yok, dünya toz pembe değil, sol da günün koşullarına göre hareket etmelidir.

Ernesto Che Guevera

Önerilen Siteler