Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-12-2009, 01:55
micromega micromega isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Smile İnanmıyorum...

Herkese merhabalar,

07-02-2008 tarihinden beri siteye üyeyim.Merak ettiğim tüm konu başlıklarını ve makaleleri okudum.Bu süre içinde okuduğum konularla ilgili herhangi bir yorum yapmadım.Önce okuyup bilgi sahibi olmayı yeğledim dersem daha uygun olur sanırım.Yıllar içinde sürekli Kuranı okuyup anlamaya çalıştım,araştırdım ve inceledim,inanmaya çalıştım,zorladım olmadı.Namaz kılmayı,oruç tutmayı denedim; hani dedim belki ritüelleri yerine getirirsem imanla ilgili konuları daha iyi anlarım...I ıh olmadı aklım,mantığım,yaşama sevincim,insanlara olan sevgim,doğaya ve hayvanlara olan saygım bu zorlamayıda kabul etmedi ve sonra... Sevgili Turan DURSUN'a ait DİN BU adlı eseri okudum.İlhan ARSEL'in sitesini komple okudum.Aklıma ve mantığıma aykırı gelen herşeyi onlar açıklamıştı.Acaba ben yanılıyormuyum düşüncesinin anlamsız olduğunu benim düşündüklerimi başkalarınında düşünmüş olduğunu görmek beni sevindirdi.

Bir Tanrı varmıdır yokmudur sorusunu kendime defalarca sordum,her soruşumun peşine düşündüm,bilgilerimin eksik kaldığı yerlerde oturdum okudum.Saatlerce,günlerce sıkılmadan okudum hemde her dinden ve düşünceden eserler okudum...

Yaklaşık ondört gün süren bu düşünsel yolculuğumun sonunda zaten inanmadığım tüm dinlerin Tanrı'larınıda reddettim...

Şimdi onüç yaşında olan oğlumun aklının ve mantığının adına din denen (musevilik,müslümanlık,hristiyanlık) saçmalıklarla deforme edilmesini önlemek için uğraşıyorum.
Alt 03-12-2009, 01:58
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger micromega;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-12-2009, 02:59
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kararinizi vermenize yardimci olabildiysek ne mutlu bize Biraz vakit almis, 22 ay surmus ama olsun, muhim olan dogru olani bulanilmis olmaniz, tebrikler...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-12-2009, 12:33
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

´´asanda , hasanda ´´ - MSN üzeri Mesaj gönder

Hoşgeldiniz Micromega:

İşinize karışmak gibi olmasın ama bırakın çocuğunuz neyi seçerse onu seçsin. Çünkü çocuğunuzla neredeyse aynı yaşlardayız. Kafası kesinle karışacaktır.bende olduğu gibi.Lütfen zorlamayın.

Önceden bende tanrının varlığını reddediyordum. Ama şimdi reddetmiyorum. Sadece dinleri reddediyorum. Gerçekten kafam karışık.

SAYGILARIMLA..
Alt 03-12-2009, 13:53
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgeldiniz demek pek uygun düşmeyecek, ben merhaba micromega diyeyim

Kişisel kararınız, ciddi bir hesaplaşma yaşadıktan sonra dengeye oturmuş.
Benim de 14.5 yaşında bir oğlum var.
Hiçbir zaman karşısına geçip, bak tanrı yoktur, dinler masaldır demedim. Kendisi gelip sorduğunda düşüncemi anlattım.

Önce, anneannesi ''yatarken besmele çekmezsen rüyanda kötü şeyler görürsün'' diyerek ilk din dersini vermişti.

Daha sonra arkadaşları ile sohbetinde tanrı ve din üzerine fikrimi sormaya başladı.

Evdeki sevgi ve güvene dayalı kişiliğe saygı duyulan herkezin karar vermede söz sahibi olduğu demokratik ortamın etkisi çok büyük. Bu nedenle korku veya rüşvete prim vermiyor

Şu anda sıkı bir ateist. Liseye gidiyor.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 03-12-2009, 22:51
Üye

Sanırım yazdıklarım benden kaynaklı yanlış anlaşılmış.Dinlerle hesaplaşma sürecim 16-17'li yaşlarımda yaşandı ( şu anda yaş 40 ).Tanrı ile ilgili olan kısımsa biraz uzun sürdü denilebilir.Oğlum konusuna gelince,evde müslüman bir annenin ( bana göre müslüman falan değil,kendi öyle olduğunu idda ediyor ) ve ateist bir babanın yanında yetişen tek çocuk.Anne dinsel eğitime karışmıyor, bende karışmıyorum konuyu tamamen kendisine bıraktık.Zaten zorunlu din dersi aldığı için kendisi inceliyor tüm dinleri.Şimdiden birçok saçmalığı kendisi tespit edip bize açıklama gereği bile hissediyor.Ben onu dışarıdan müdahale edebilecek ''abla'' ve ''abilere'' karşı koruyorum.
Yorumlarınız ve karşılamanız için teşekkür ederim.Okuduğum konu başlıklarına yaptığınız yorumlar,fikirler ve düşüncelerinizden dolayı sizlere zaten aşinayım ( dile kolay 22 aydır sizleri okuyorum
Alt 04-12-2009, 00:53
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

micromega´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese merhabalar,

07-02-2008 tarihinden beri siteye üyeyim.Merak ettiğim tüm konu başlıklarını ve makaleleri okudum.Bu süre içinde okuduğum konularla ilgili herhangi bir yorum yapmadım.Önce okuyup bilgi sahibi olmayı yeğledim dersem daha uygun olur sanırım.Yıllar içinde sürekli Kuranı okuyup anlamaya çalıştım,araştırdım ve inceledim,inanmaya çalıştım,zorladım olmadı.Namaz kılmayı,oruç tutmayı denedim; hani dedim belki ritüelleri yerine getirirsem imanla ilgili konuları daha iyi anlarım...I ıh olmadı aklım,mantığım,yaşama sevincim,insanlara olan sevgim,doğaya ve hayvanlara olan saygım bu zorlamayıda kabul etmedi ve sonra... Sevgili Turan DURSUN'a ait DİN BU adlı eseri okudum.İlhan ARSEL'in sitesini komple okudum.Aklıma ve mantığıma aykırı gelen herşeyi onlar açıklamıştı.Acaba ben yanılıyormuyum düşüncesinin anlamsız olduğunu benim düşündüklerimi başkalarınında düşünmüş olduğunu görmek beni sevindirdi.

Bir Tanrı varmıdır yokmudur sorusunu kendime defalarca sordum,her soruşumun peşine düşündüm,bilgilerimin eksik kaldığı yerlerde oturdum okudum.Saatlerce,günlerce sıkılmadan okudum hemde her dinden ve düşünceden eserler okudum...

Yaklaşık ondört gün süren bu düşünsel yolculuğumun sonunda zaten inanmadığım tüm dinlerin Tanrı'larınıda reddettim...

Şimdi onüç yaşında olan oğlumun aklının ve mantığının adına din denen (musevilik,müslümanlık,hristiyanlık) saçmalıklarla deforme edilmesini önlemek için uğraşıyorum.
Hayat sizin için şimdi başlıyor. tekrar hoşgeldiniz aramıza

Örümcek,işini dokumacıya benzer şekilde gördügü gibi arı da petegini yapmada pek çok mimarı utandırır.Ne varki; en kötü mimarı en iyi arıdan ayıran şey mimarın yapısını gerçekte kurmadan ,önce onu imgesinde kurabilmesidir.
Alt 04-12-2009, 18:17
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın Micromega:

Kusura bakmayın.Hayat öykünüzü bilmediğim için ben böyle bişey yazdım.Sonuçta siz tanrı tanımıyorsunuz.Tabi çocukta size özenecektir.Araştıracaktır.sorgulayacaktır.din hocasına sorular soracaktır.bu böyledir bence.bir çocuğun annesi babası ne ise cocukta öyledir.kesinlikle bir imrenme oluyor.sanırım bende abime imrendim.ama sadece imrenme deil.bende okudum.okuyorumda.kuranın tamamına okudum.keşke okuma zolaydım.turan dursunun kitaplarını okumak isityorum.ama olmuyo.sonuçta evdeyim.şimdi gizli gizli de okumak olmaz.nese lafı çok uzattım..

saygılarımla..
Alt 04-12-2009, 22:37
Üye

Sevgili emre1994,

Kusura bakılacak birşey yok ortada ayrıca düşüncelerini bu kadar açık yüreklilikle belirtmen çok hoş.Çok hızlı bir şekilde sonuca gideceğim diyerek özensiz geçme hayatının bu güzel dönemlerini.Sindire sindire yol alman çok daha anlamlı ve oturaklı olacaktır...

sevgiler ve saygılar
Alt 05-12-2009, 10:43
Üyeliğini Sonlandırmış

Evet micromega katılıyorum size..

Bu dönemler çok önemli..

Hayatımı dine adamak istemiyorum. Daha doğrusu yobaz düşüncelerle kafamı doldurmak istemiyorum.

Sağlıcakla kalın..

Saygılarımla.

Önerilen Siteler