Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-12-2009, 01:59
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Allah bize niye hic bilgi vermiyor

Ol deyince 110 milyar isik yili genisliyinde bir kainat yaratabilen bir tanri neden bize en kücük bir bilgi dahi vermiyor?kutsal denen kitaplarda ben gripe dahi karsi hicbirbilgi bulamadim,,,oysa bir baba cocuklarini hertürlü kötülükten korumak icin bilgi verir,,,oysa tanri diye taptigimiz allahda hicbirsey yok,,bilgi sifir,,bugünün ilkokul cocugu bile allah deden ilahdan daha cok bilgili..saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 17-02-2010, 00:14
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sizin kavrayışınız ile irdelersek, ölümün var olmaması gerekirdi. Zira gripten korunma yollarının aktarıldığı ilahi bir kitabın yaratıcısının ölümü yaratmamış olması gerekirdi. Bu bilimsel bir çerçevede tartışılabilir bir konu değil diye düşünüyorum.
Alt 20-02-2010, 02:01
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

www.mucizeyalanlari.com

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 20-02-2010, 17:23
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

papillon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ol 110 milyar isik yili genisliyinde bir kainat yaratabilen bir tanri
Bu kadar büyüklükte bir evreni düşünebiliyor musunuz. Müslüman kişi Allah'ın bir düzmece olduğunu ve Muhammed'in uydurması olduğunu bu genişliğe bakarak anlayabilir.

.....ki çok daha geniş olmasına rağmen...
evrende insan, dağ başında bir taşın altında bulunan bakteri den daha küçüktür. İnsanın karınca kolonilerini kontrol etmesi gibi birşey.

Belki de insanoğlu tanrı için bir deney faresidir. Bizden birini seçip bize emirler yağdırıyor. İtaat edin diyor.
Alt 21-02-2010, 16:42
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

papillon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ol deyince 110 milyar isik yili genisliyinde bir kainat yaratabilen bir tanri neden bize en kücük bir bilgi dahi vermiyor?kutsal denen kitaplarda ben gripe dahi karsi hicbirbilgi bulamadim,,,oysa bir baba cocuklarini hertürlü kötülükten korumak icin bilgi verir,,,oysa tanri diye taptigimiz allahda hicbirsey yok,,bilgi sifir,,bugünün ilkokul cocugu bile allah deden ilahdan daha cok bilgili..saygilar
Saygıdeğer papilion,

Peygamberleri aracılığıyla insanoğluna bilgi veren Yaratıcı olsaydı, Bilgi Denizleri içinde yüzüyor olurduk ve dahası bu bilgi denizinin içinde boğulmamak için çaba göstermemiz bile gerekebilirdi,

Ancak bütün Din ve Peygamberlerinin sahip olduğu ve insanlara aşılamaya çalıştığı bilgilerin kendi dönemleri için bile yetersiz olduğunu dahası sonraki kuşaklar için bile anaokulu seviyesinde ki bilgilerden ibaret kaldığını görüyoruz Din adı altında insanlara inen kitapların bilgisizlikleri ve sadece kendi dönemlerine hitap etmeside insan eliyle ve insan aklıyla ortaya çıkarıldıklarının açık kanıtıdır,

Yaratıcı insanoğluna vereceği bütün bilgileri zaten yüklemiştir genlerine onun dışında bir bilgi yada uyarıya ihtiyaç duymamıştır, zaten böyle bir ihtiyacın oluşması Tanrıya Saygısızlık olur ürünlerinin hatalı yada devamlı yönlendirilmesi gereken aciz varlıklara dönüşmesini sağlar,

Ne İnsanoğlu nede Yaratıcı bu kadar aciz olmamalı, Artık kendimize saygımız yoksa bile yaratıcıya Saygımız olsun diye düşünüyorum, Yaratıcının Vasıflarını kullanarak tanrıcılık oynamanın bir anlamı olmamakla beraber apaçık Yaratıcıya Saygısızlık yapıldığını düşünüyorum,

Saygı ve Sevgilerimle

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
Alt 01-03-2010, 19:48
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Evet inanmayanlar cahil halk tabakaları tarafından dışlanmış hatta saldırıya uğramışlardır...
Bu hiçde hoş görülecek bir davranış değildir.
Ancak forumları takip ettikce görüyorum ki;İnanmayanlar fırsatını bulmuşken..
ağzına geleni yazıyor...
Bu sözüm Geneldir!Ne herhangi bir üyeyi nede doğrudan burada yazanları hedef alıyor...
Acaba böylesi serbest bir Alana susadığınız için mi bu kadar çok boş ve saldırgan
laflar üretiyorsunuz?
Nefret ancak nefreti körükler...Ve yine görüyorum ki aranızda bağzı İnsaf ve Vicdan sahibi olanlar dahi bazı yazılanlardan rahasız oluyor...
Bazıları ise birilerine yaranabilmek adına..kendini kabul ettirebilmek adına İnananlarla Alay etmeyi bir marifet sayıyor.
veyl olsun.
Alt 01-03-2010, 20:49
DaHaKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DaHaKa DaHaKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dinler yalan boş deyince neden ''saldırıyorsunuz'' ifadesini kullanıyorsunuz burada din kitaplarının aslında saçma sapan hiçbir bilgi vermeyen kitaplar olduğunu görüyoruz

"Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmesini emreden ayet, Ayşe'nin döşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sahifeyi yedi ve böylece taşlama cezası Kuran'dan çıktı; ama hükmü devam ediyor" (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131,132,183; 6/269).

Buyurun o kadar korunaklı bir kitap ki keçi bile yiyor.Şimdi bunlara nasıl itibar edebiliriz?

Mustafa Kemal Atatürk:Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır
Alt 03-03-2010, 02:19
theisticevolutionist theisticevolutionist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabi mesela otomobilin nasıl yapılacağı,bilgisayarın nasıl icat edileceği de yazılabilmeliydi.Biz kullar olarak çok müteessir olmalıyız bu durumda.Manidar menkıbe paylaşalım.

yavuz sultan selim yapacağı seferleri hep gizli tutarmış. yine böyle bir sefer hazırlığı sırasında vezirlerden biri ısrarla padişaha seferin nereye yapılacağını sormuş.
yavuz sultan selim
"sen sır tutmasını bilir misin?
vezir
"evet hünkarım bilirim." demiş.
yavuz sultan selim şöyle cevap vermiş.
"ben de bilirim."

Osmanlı sultanı vezirinden bir bilgiyi ısrarla saklı tutuyor.Kainatın sultanı biz şükürbilmez kullarına bütün bilgileri verecekti değil mi?Ah ne güzel usyürütme...

"İnsan için çalıştığından başkası yoktur" Necm 39
Alt 03-03-2010, 19:14
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Papillion,

Vermez olurmu canım veriyor bilgileri. Mesela;
1. Muhammedin cinsel hayatı ile ilgili bilgileri,
2. Kaç hatun ve hangi hatunları alabileceği bilgilerini,
3. Kadınların islamiyetteki mevkileri ile ilgili bilgileri,
4. Kölen varsa onunla neler yapabileceğin ile ilgili bilgileri,
5. Peygamberin evine vakitli-vakitsiz gidilmeyeceği, gidilirsede tıkınıp defolup gidilmesi gibi insanlığa inanılmaz yararı olan bilgileri,
6. Müslüman olmayanların öldürülmesi bilgilerini,
7. Tanrının paso yeminler ettiği bilgilerini
.
.
.

ve daha sayamadığım ve sayymakta istemediğim bir sürü gereksiz bilgiyi veriyor. Hakkını yemeyelim....

sevgiler...
Alt 04-03-2010, 03:53
H@mlet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
H@mlet H@mlet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konuda müslüman arkadaşlar da ihtilaf halinde anladığım kadarıyla, bir kısmı kutsal kitaplarında her bilginin şifrelide olsa yer aldığını söylüyor, bir kısmı ise necm suresini önümüze atmış çalışın yapın diyor.

Ateistlerin saldırganlığı konusu ise daha komik. Konuyu açan arkadaşın sorusuna cevap olarak aklıma gelen ilk şey, -kendisi de pek emin değil konu hakkında spontane gelişimden yana filan gibi bir cümleydi. Ancak bunu yazıp kimseyi kırmayalım dedik. Hoş yıllardır biz dinsizler (ateşlerde yanasıcalar, kahrolası insanlar) hep dilimizi ıssırdık kimseyi kırmayalım diye ama yine saldırgan olmuşuz.
Kendin için istediğin saygının yarısını bize göster yeter.

Zaten biz yoktuk kimsesizdi İzmir....

Önerilen Siteler