Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2010, 17:33
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Iran'da Islam engizisyonu

Asagidaki örnek yine teokratik rejim üstüne kurlu yönetimlerde dini taassubun herhangi bir freni olmadigini, dini tutuculugun önünde bir takim sinirlar getirilmediginde, sürekli daha kökten seviyelere ilerledigini göstermesi acisindan ilginc. Üstelik teokratik rejimler, her ne kadar ilimli olurlarsa olsunlar, iclerindeki cemaatten biri cikip daha koyu bir tutuculugu savundugunda hic bir engelleyeici koruma tedbirleri alamadigindan, birilerinin bu daha koyu tutuculugu takip etmelerini, ardindan bakmissiniz ki tüm cemaatin artik daha kati ve koyu din kurallarina baglanmasi kisir döngüsüne girmesini de engeleyemiyorlar. Bütün ülkeyi tek bir cemaate indirgemek isteyenler oldugu göz önüne alinirsa, bunun neticesi demokrasinin ve insan haklarinin katli olacaktir. Bu yüzden bir kez daha "din mi daha önemlidir, oksa demokrasi ve hukuk mu?" gibi bir soru üzerine düsünülmeli ve kesinlikle gücünü herkesten alan, herkesi esit kollayan bir hukuk sisteminin ne kadar önemli oldugu anlasilmalidir. Eger bu sekilde adil bir hukuk sistemi kurulabildiginde bu dünyada Allah'i ne halife, ne padisah, ne basbakan, ne de tarikat lideri temsil edebilecegini, bilakis gücünü herkesten alan, herkesin hakkini esit kollayan bir hukuk sisteminin kisiden ve liderden bagimsiz olarak ancak Allah'i bu dünyada temsil edebilecegi kavranabilir.

İran'da taş atan öğrenciye idam
[/B]
İran'da temyiz mahkemesi, hükümete karşı düzenlenen protesto gösterilerinde tutuklanan muhalif bir öğrencinin idam cezasını onayladı
Muhalif internet siteleri Kelime ve Nevruz'da yer alan haberlerde, 28 Aralık'taki Aşure Günü'nde düzenlenen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan protesto gösterileri sırasında tutuklanan Muhammed Emin Valiyan'ın (20), Allah'a karşı savaş açmak, devletin güvenliğini tehdit etmek ve yöneticilere hakaret etmekle suçlandığı bildirildi.

‘3 taş attım, hiçbiri isabet etmedi...
Devami...
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...CategoryID=77#
Alt 04-03-2010, 20:40
theatre theatre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili ALKA,

İran devrimi ve şimdiki İran rejimi İran halkının tercihidir..

Halkın tercihinin söz konusu olduğu yerde demokrasi kavramının pek bir anlamı kalmıyor..

Halk demokrasiyi tercih etmedi..

Halk İran'da İslami rejimi tercih etti..

O rejimin kanunu kuralı ne ise ona göre hareket edilecektir..

İranlılar'a saygı duyuyorum..

Hem medeniyet yuları takıp hem de müslümanız demiyorlar..
Alt 04-03-2010, 21:21
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Theatre,

Milyonlarca Iranlinin ya sürgün edildigi ya da ülkeden göc etmek zorunda kaldigini, kacamayan muhaliflerin ise asildigini ve idam edildigini göz önüne alirsak Iran'in yüzde yüz bu tür bir rejimi sectiklerini söyleyemeyiz. Iran'da rejim aleyhtarlari hic yok mu? Var ama susturuluyorlar.

İranlı yönetmene Panahi'ye 'önleyici saldırı'

İranlı muhalif yönetmen Cafer Panahi'nin rejim karşıtı bir film hazırlığı içinde olduğu, bu nedenle gözaltına alındığı söyleniyor.

Tahran Başsavcısı dün Cafer Panahi’nin gözaltına alınmasının politik olmadığını iddia etti. Ancak internet üzerinden yayılan bir habere göre yönetmen 12 Haziran 2009’da Mahmut Ahmedinejad’ın tartışmalı seçimi ve sokak gösterileri hakkında rejim karşıtı bir film yapmaya hazırlanıyordu. Yurt dışında gösterime girecek filmin gizlice sürdürülen hazırlıklarından haberdan olan yönetim, bir baskınla Panahi ve arkadaşlarını gözalıtna aldı. Uluslararası çapta tanınan Panahi, Venedik Film Festivali’nin verdiği Altın Aslan da dahil olmak üzere birçok uluslararası ödülün de sahibi. (afp)

Radikal
Alt 04-03-2010, 21:32
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili ALKA,

Herkes memnun olacak diye bir kural yok.İran halkı bir devrim yaptı.İslami bir devrim.O günden bu güne halk bu yönetim tarzına "evet" diyor.O rejimi beğenmeyenler ya o rejimle mücadele edip sonuçlarına katlanacak ve ya İran'ı terk edeceklerdir.Üçüncü bir seçenek yok.İran rejimi bu.Adamlar açık ve net.Hem medeniyet yuları takıp hem de müslümanlık satmıyorlar.Onlar öyle.Halkı aldatmıyorlar.Halk ta o rejime bağlı.Rejim aleyhine on bin kişi toplanıyorsa ertesi gün milyonlarca İranlı rejimine sahip çıkıyor.
Ve ben bu topluma saygı duyuyorum.
Alt 04-03-2010, 21:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

alkaya katılıyorum kıçı kırık mollaların peşinden hiç ayrılmadılar kum kentini kabe yaptılar.
şu an mollalar zengin ve rahat onları oraya getirenler sefil .bu işte zulum çekenler humeyniden sonra doğan yeni gençlik onlarda şimdi karltaşmaya başlayan jenerasyonun

suçunu çekiyorlar

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 04-03-2010, 21:57
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

theatre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili ALKA,

Herkes memnun olacak diye bir kural yok.İran halkı bir devrim yaptı.İslami bir devrim.O günden bu güne halk bu yönetim tarzına "evet" diyor.O rejimi beğenmeyenler ya o rejimle mücadele edip sonuçlarına katlanacak ve ya İran'ı terk edeceklerdir.Üçüncü bir seçenek yok.İran rejimi bu.Adamlar açık ve net.Hem medeniyet yuları takıp hem de müslümanlık satmıyorlar.Onlar öyle.Halkı aldatmıyorlar.Halk ta o rejime bağlı.Rejim aleyhine on bin kişi toplanıyorsa ertesi gün milyonlarca İranlı rejimine sahip çıkıyor.
Ve ben bu topluma saygı duyuyorum.
Eger bu sekilde düsünüyorsaniz, yarin Türk halki bir devrim yapar, herhangi bir dini seriata dayali teokratik bir yönetim tarzina evet diyen cogunluk da sizin ya Türkiye'yi terketmenizi ya da rejime ve haklariniza getirilen tüm kisitlamalara katlanmanizi talep edeceklerdir.

Üstelik bu düsüncenin tersi cikarimina göre bu rejimi istemeyenler cogunluga gecince ve Iran'daki seriata dayali rejimi devirince bu sefer de seraiti benimseyen azinligin ya ülkeyi terketmeleri ya da kendilerine yapilan her türlü baskiyi ve ayrimciliga katlanmalari gerektigini ileri sürmüs olacaksiniz, ki böyle bir tercih siz de takdir edersiniz ki "verem mi kanser mi" seceneginden baska bir alternatif icermiyor.
Alt 04-03-2010, 22:05
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
alkaya katılıyorum kıçı kırık mollaların peşinden hiç ayrılmadılar kum kentini kabe yaptılar.
şu an mollalar zengin ve rahat onları oraya getirenler sefil .bu işte zulum çekenler humeyniden sonra doğan yeni gençlik onlarda şimdi karltaşmaya başlayan jenerasyonun

suçunu çekiyorlar
Evet sayin Ozgur_beyin, size katiliyorum. Her devrim kendi cocuklarini yer sözü aslinda ne kadar dogru. Üstelik Islam Devrimi sah yönetiminde yapilan haksizliklari, ayrimciligi, zenginligin adil sekilde dagitilimini ve insan haklarini iceriyordu ama Mollalar rejimi Iran'in simdiki durumu Monarsik sah Iran'in dönemini hic aratmiyor. Sadece statiko el degistirdi o kadar. Üstelik bu kisir döngü, Islam devrimiyle kirilmis da degil, sadece tarihin tekerrüründen ibaret.
Alt 04-03-2010, 22:11
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili ALKA,

Hakkında konuştuğumuz şey dinsel bir rejim.Dahası İslam.Din ile demokrasi hele İslamla demokrasi tartışmasının hiç bir anlamı yok.İran halkı İslamı tercih etti.Bu olayı bize göre değerlendiremeyiz.Bizim açımızdan onlar haklı veya haksız değil.İran'da İslami bir rejimi halk istedi.Böyle bir rejimin sonuçlarına da katlanacak olanlar onlar.
Türkiye'ye gelince.Halkın önemli bir kısmı bir İslam devletini istiyor.Ben bunun oranının gözlemlerime dayanarak söyleyeyim %80'ler civarında olduğunu söyleyebilirim.Varsayalım generaller de resmen "evet" dedi ve İslami bir rejim kuruldu.Ben Türkiye'de yaşayan biri olarak bu karara saygı duyarım.Artık nasıl bir hukuk sistemi kurulacaksa ona uyarım.Uymak zorundayım.Ancak bir şartla.Boynuna medeniyet yuları takıp ta bana müslümanlık satmamak kaydı ile.Eğer bunu yaparlarsa o zaman başka bir ülkeye giderim.Halkın tercihi ile savaşmanın bir anlamı yok.
Alt 04-03-2010, 22:20
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

theatre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Halkın önemli bir kısmı bir İslam devletini istiyor.Ben bunun oranının gözlemlerime dayanarak söyleyeyim %80'ler civarında olduğunu söyleyebilirim.
Türkiye'de 15 milyondan fazla Alevi var.. Hiçbir sünniyi bu oranlamaya katmasak dahi, verdiğiniz oranın hayal ürünü olduğunu görebilirsiniz..

Ayrıca bu tip oranlar bizim/sizin/onların gözlemlerine, tahminlerine göre değil, bilmsel olarak yapılan istatistiksel çalışmalara göre belirlenir.. Bu şekilde bol keseden atarak değil.

Ben Türkiye'de yaşayan biri olarak bu karara saygı duyarım.Artık nasıl bir hukuk sistemi kurulacaksa ona uyarım.
Ayrıca demokrasinin kendini koruma yöntemleri vardır.. Demokrasi demek, halkın çoğunluğunun diktatörlüğü demek değildir..
Alt 04-03-2010, 22:40
Üyeliğini Sonlandırmış

"Türkiye Allahına kadar bir din devleti oldu."

Yaşar Nuri Öztürk

(Bir gazete manşeti)

........................

Osmanlı devleti bir din devleti ve padişah - halife efendileri "Allahın Yeryüzündeki Gölgesi" iken Türkiye'nin yüzde 20'si Hristiyandı.O zaman da Alevi nüfusu toplumun önemli bir yekununu tutuyordu.

........................

Türkiye'nin iç,karadeniz,doğu ve güneydoğu'su İslami bir rejime yaklaşık 1990'lardan itibaren hazır.Kıyı bölgelerde ise İslami yaşam tarzı hızla yayılıyor.

........................

Demokrasi geri kalmış ülkelerde sadece asker ile korunur.Kenan Paşa'nın halka hitap ederken Kuran'dan ayetler hadisler okumasından sonra geçen otuz küsur yılda askerin demokrasi ile ilgili iyi niyetleri olduğunu sanmıyorum.

..........................

Yazdıklarımda genellikle kaynak kullanmam.Herkes benden alıntı yapmalı.

Önerilen Siteler