Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-03-2009, 14:15
hamiyoda hamiyoda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Post Bilim ve islam ????

Arkadaşlar bir sorum daha olucak lütfen bu konuda bulabilecegim kaynakları bana bildirin...

benim sorum bilindigi gibi islam tarihinde 9 ve 11 yuzyılarıdaki muthis bilimsel gelişmeler bir anda yok oldu,bunun nedenlerini araştıryorum ....

yardımlarınızı bekliyorum
Alt 11-03-2009, 14:33
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Gazali'ye bak istersen.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 11-03-2009, 15:12
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

benim sorum bilindigi gibi islam tarihinde 9 ve 11 yuzyılarıdaki muthis bilimsel gelişmeler bir anda yok oldu
"Bir anda yokoldu" demek sonraki yüzyıllardaki bilimadamlarına haksızlık olur.
"Hız kesmesi" diyebiliriz. Yokolma tabiri 16. yüzyıl sonrası için söylenebilir.
Hız kesmesinin nedenlerini Mutezile düşüncesinin ve felsefe akımlarının İmam El Eşari ve Gazali gibi ehlisünnetçilerce yoketme girişimleri, bilimsel çalışma yapan alimlere devlet desteği ve korumasının azalması, felsefenin, sanatta tasvirin yasaklanması olarak açıklayabiliriz.

Şu linkten bilgi alabilirsin:

http://www.atominsan.com/bilimin_yukselisi.php
Alt 11-03-2009, 15:12
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bilime gerek yoktur
allah herşeyi kitabında yazmıştır
önemli olan allaha ibadet edip cennetteki yeri garantilemektir.
gel biz şu olaya tembellik diyelim hamiyoda
kendini allaha adayıp cennete gitmek,bilimsel araştırmalara kafa yormaktan daha kolay ve rahattır

sevgilerimle
Alt 11-03-2009, 15:19
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili hamiyoda aşağıdaki linkte başladığımız ama sonu gelmemiş bir tartışmamız vardı.
senin katkılarınla geliştirebiliriz.

Çağını Aşan İslam Bilginleri

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 11-03-2009, 15:23
hamiyoda hamiyoda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Post teşşekürler

teşşekürler arkadaşlar , katkılarınızı devamını bekliyorum
Alt 17-03-2009, 10:10
Tomatis Tomatis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yılmaz Örmecinin 2006 yılında kaleme aldığı "Osmanlı neden Türk değildir ? " makalesinde sorunuz ile igili küçük bir bölüm sunuyorum...

Osmanlı yine Yükselme Devri’nden başlayarak bilimden uzaklaşmıştır. Hezarfen Ahmed Çelebi dahil birçok bilim adamı asılmıştır. Şeyhülislam’lar da pozitif bilimleri desteklememişler, medreselerde (o zamanki üniversite) pozitif bilimler yerine İslami bilimlere ağırlık verilmesini sağlamışlardır.

Birçok hurafe, bid’at türemiş, üfürükçüler ve büyücüler, muskacılar yüzlerce yıl bu milletin cahilliğinden yararlanmışlar, adeta kanını emmişlerdir. Tekke ve zaviyeler çoğalmış, İslam’ın özünde olmayan “Ruhbanlık” uydurması sayesinde kul ile Allah arasına mollalar, dervişler, şeyhler, şıhlar türemiştir. İslam “Akıl, Bilim ve Barış” dini olmaktan uzaklaşmış, gerici ve yobazların elinde kalmıştır. Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim raflarda tozlanmış, “elleme, çarpılırsın” denilmiştir. Atatürk ise İslam’ın dogma ve “afyon” olmadığını anlatmış, Kur’an-ı Kerim’i Türkçe’ye (mealen) çevirttirmiştir. (Cumhuriyet dönemindeki ilk Türkçe meal Elmalılı Hamdi Yazır’ın yazdığıdır.) Atatürk Diyanet İşleri’nin de görüşünü ve fikrini alarak Türk ülkesinde Türkçe ezan okutmuş, ancak 1950 yılında yeniden Arapça ezan okunmaya başlanmıştır.
Matbaa’nın Osmanlı ülkesine gelmesi de yaklaşık iki yüz yıl gecikmiştir.

1727’de İbrahim Müteferrika tarafından kurulan ilk Osmanlı Matbaası’na bile “gavur icadı” olarak bakılmış, sayıları 5000’i aşmayan İstanbul’daki hattat ve kitap elyazmacılarına tüm ülkenin geleceği kurban edilmiştir.
Osmanlı Türk Dili’ne hiçbir zaman gereken önemi vermemiş, Arapça, Farsça ve son zamanlarında Latince ve Fransızca kelimelerin etkisiyle Türkçe bilim, sanat ve günlük konuşma dili olmaktan çıkmıştır.

Alt 17-03-2009, 19:04
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hamiyoda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar bir sorum daha olucak lütfen bu konuda bulabilecegim kaynakları bana bildirin...

benim sorum bilindigi gibi islam tarihinde 9 ve 11 yuzyılarıdaki muthis bilimsel gelişmeler bir anda yok oldu,bunun nedenlerini araştıryorum ....

yardımlarınızı bekliyorum
sevgili arkadaşım bu akliyyuncuların defterini dürüp erk(dini) nakliyyyuncuların eline geçince aklın rehberliği kaybolunca. islam ve gelişimi göt üstü oturmuş ve
gerileme başlamışve ortodoks islam egemen olmuştur.
ve bundan sonra bilim adamları büyücü muamelesi görmüştür

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 28-03-2009, 22:48
erdemik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
erdemik erdemik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arabça islam, terim bilimine işlenmemiş olsa da, sıfattır ve yaşamın içinde insanlara ''tarif yapan bilgi kullanmak'' anlamlarındadır. din sözcüğüde niteliktir. arabça din sözcüğü demokrasi gibi, halk kitlelerinin seçim eyleminin ardından, halk yoğunluğuna yanıt veren hizmet bütünlüğüdür. günümüzde din kavramı, kabullenildiği gibi ritüelleri olan kült kuruluşu işleviyle ilgisi yoktur. fakat hep önündeki mitlerle beraber kaynadığı için kültlerden ayrı yorumlanamadı. kurucu olan bir din yerleştirmiştir artık. oysa ulusal egemen olan her divan din kurabilir. yusuf 76 pasajında= fi-dini el meliki...o egemenin dini-nde...

toplum gereksinmelerinin hedefe varmada dini kullanmaları odağından sapmıştır. günümüzde toplum gereksinimleri demokrasi kavramıyla yapılmaktadır. nasıl ki demokrasinin de eksiği gediği vardır, suçlu olsalar bile seçtiklerimizden hesap soramayız... din de bunun aynısıdır. çünkü din kavramı ile demokrasi kavramı aynıdır. din kavramı aslına dönemeyecek kadar yağmalanmıştır. asgari kazançla çalışan işçinin sırtından geçinen amirleri ve kurumları vardır. çağın gereksinimleri toplum için nasıl eniyi karşılanacaksa onunla devam edilmelidir.

..Selam
Alt 29-03-2009, 00:57
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bilim ve İslam bir arada yürümez.

Takuyiddin örneğinde olduğu gibi: 1500-lü yıllarda, 3. Murat zamanında, İstanbul Rasathanesi kurulur. Başında Takuyiddin vardır. 1577 yılında bir kuyruklu yıldız belirir. 1578 yılında ise bir veba salgını oluşur.
Zamanın şeyhülislamı veba salgının nedenini hemen bilir(!): Rasathanedekiler meleklerin bacaklarını (= kuyruklu yıldız) seyretme cüretini göstermişlerdir.
Şeyhülislamın önerisi ile zamanın Kaptan-ı Deryası rasathaneyi top atışına tutarak yıkar.
http://www.fizik.itu.edu.tr/eksiy/felek.ppt
(sayfa 79'dan itibaren)

Eğer müslüman ülkelerde bilimsel gelişmeler olmuşsa, bunlar İslama rağmendir.

Sevgiler

Bir müslüman yalan söylemezse, rahat edemez. Bu bir doğa kanunudur, hiç şaşmaz.
Bak: İslam'ın birinci şartı olan Kelime-i Şehadet = Yalancı şahitlik.

Önerilen Siteler