Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2010, 19:40
GÖK.BÖRÜ GÖK.BÖRÜ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kafama takılan uzay ile ilgili bir soru.

Kafama takılan bir soru işareti var. shimuni rumuzlu arkadaş TED.com sitesinden bazı izlengi örnekleri vermişti.

Hawking'e ait olan bir izlengide Hawking şöyle diyordu ; 100lerce ışık yılı içinde yaşam olsaydı.Radyo dalgları bize ulaşırdı.Diyor ve ekliyor; Bu olmadığı anlamına gelmez,kendilerini yok etmiş olabilirler vs vs vs...

FAKAT

http://www.siriusufo.org/tr/default....im_asamasi.asp

Bu linke tıkladığınız zaman burada ufoların bulunabilen varlık tipleri,neye benzediği ve bizden ne kadar uzaklıkta olduğunu yazan yazılar var.

Ben bu yazıları okurken baktım ki : Siriuslular,Arcturuslular,Vegalar,Santorlar bizden bir kaç ışık yılı ötede oldukları yazıyor.dolayısıyla bu yazılanlar Hawking'in açıklamaları ile çelişiyor.

Bu duruma nasıl bir yorum getireceğiz?

Haktan Akdoğan hatalı mı ? Yoksa bu ufolardan para kazanmak isteyen bir adam mı ?

Saygılarımla
Alt 13-03-2010, 20:49
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

GÖK.BÖRÜ, shimuni değil, Shibumi (önemi yok)

Stephen Hawking ile Haktan Akdoğan' ın karşılaştırılmaması gerektiğini söylemek isterim. Zira Stephen Hawking, dünyaca ünlü bir bilim adamı, Haktan Akdoğan ise Amerika ve Avrupa' daki benzerleri gibi UFOculuk yaparak popülarite sağlayan, dünya dışı yaşamların varlığı inancı üzerine gerçek dışı kanıtlar ile Türkiye' de pazar kurmuş bir kişidir.

saygıyla.
Alt 13-03-2010, 21:23
Üyeliğini Sonlandırmış

Karşılaştırılmaması gerekir bencede.Aslında ben Haktan Akdoğan'dan şüpheleniyordum.Çünkü sürekli sözlüklerden anlamını bulamadığım yabancı sözcükler ile konuşuyordu.İzlengileri uzmantv de vardır.İzlerseniz bana hak verirsiniz. Peki bu dünya dışı varlıklar ile ilgili bilgi örenebileceğimiz internet dışı bir kaynak varmıdır acaba ?
Alt 13-03-2010, 21:59
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Şimdi :

1- Dünya dışı yaşam ile ilişki kurmak amacıyla sinyal gönderilmesi olayı 50 sene önce başlamış. O halde bu sinyallerin bize ulaşabilmesi için gidiş dönüşü 50 ışık yılı olan mesafelerden ancak umut edebilmek mümkün. O da aynı teknolojiye sahip canlı var ise. Demek ki 100 ışık yılı ilerideki bir gezegen ile ilişki kurmak açısından bizim sinyallerimiz henüz erişim dışı oldugu için umut etmek mümkün degil.

2- Öyleyse 400 ışık yılı uzaktaki bir yıldızla ilişki kurma olayı biraz hayali gibi Bu vatandaş bazı sanrıları gerçekmiş gibi sunmakta, bilim de elbette buna kuşkulu yanaşmakta.

3- İlgili linkte bahse konu olanların hepsi güneş benzeri yıldızlar oldugu görülüyor. Milyonlarca C. sıcaklıga sahip yıldızlarda yaşam olabilecegini her halde kimse ummuyordur.

4- Tüm bilinemezlerde oldugu gibi burada da spekülasyon iyi para getirmekte. Bundan da nemalanan bir takım insanlar var, ama tüm bilinemezlerde oldugu gibi kanıtlar hep mişlere ve mışlara dayanmakta, ya da bazı atmosferik olaylar kullanılmakta.

5- Ben Sirius'lu gördüm diyen bir insan ile, ben gögün 12 katına çıktım, tüm kemiklerimi de degiştirdiler diyen bir şaman arasında öz itibarıyla hiç bir fark yoktur. Bana vahy geldi diyen Muhammed'in taktigi de aynıdır.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 13-03-2010, 22:50
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

GÖK.BÖRÜ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce bu linkin güvenirliliği konusunda bir araştırma yap, ondan sonra Hawking'in söyledikleri konusunda çelişki olup olmadığına bakarsın.
Alt 13-03-2010, 22:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce bu linkin güvenirliliği konusunda bir araştırma yap, ondan sonra Hawking'in söyledikleri konusunda çelişki olup olmadığına bakarsın.

Hawking'in cevapları çelişkili demiyorum.Anlayamamışsın.Link Haktan Akdoğan'ın sitesine ait.Bu adamdan şüpheleniyordum.Şüphelenmekte haklı olduğuma kanaat getirdim.Hawking'in sözlerinde çelişki arayacak kadar aklımı yitirmedim.Aklıma bir soru takıldı sordum.Dilaver rumuzlu arkadaş bana doyurucu bir cevap vermiştir kendisine tşk ederim.
Alt 13-03-2010, 23:03
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

GÖK.BÖRÜ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hawking'in cevapları çelişkili demiyorum.
Ben de zaten Hawking'in söylediklerinde çelişki var demedim.. Eğer öyle deseydim, linkin güvenirliliğini kontrol et demezdim.

Önerilen Siteler