20-03-2010, 18:29
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Gericilik Her Yerde !..
Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir okulda, fen bilgisi öğretmeni, derste Kuran okuyor, tesbih çekiyor.
Salihli’nin Adala beldesinde bulunan Nergis Demet İlköğretim Okulu'nda, fen bilgisi öğretmeni olan M. Ali Ceylan’ın derste fen bilgisi müfredatında yer alan konular yerine Kuran okumayı tercih ettiği öğrenildi.
Elinde tespih, cebinde Kuran, okul koridorlarında cirit atan Ceylan’ın, derslerinde evrimi, bilimi, teknolojiyi ve canlıların yaşamı gibi konuları anlatması gerekirken Kuran okuduğu ve bununla da kalmayıp, öğrencilere şiddet uyguladığı ifade edildi.
Adala’ya giden soL muhabiri öğrencilerle görüştü.
soL: Öğretmeniniz derste neler yapıyor?
K. L.: Öğretmenimiz derste kuran okuyor, tespih çekiyor.
Ö. T.: Sınavlarda, sınav kağıdına dualar yazarsak bize tam not veriyor, yazamazsak kötü notlar veriyor.
K. L.: Bize her zaman dini bilgiler veriyor, fen bilgisi konularını işlemiyor. Birkaç gündür okula da gelmiyor. İzin almış, biz öğrenci arkadaşlarımızla her yere şikayet ettik, imza topladık, ama bizi dinleyen olmadı.
Ö. T.: Okulumuza müfettiş geldiğinde, öğretmenime fen dersiyle ilgili bir soru sordum, cevaplayamayınca bana kızdı, kulağımı çekti, beni yerime oturttu. Ders aralarında araç odasına girip tek başına oturuyor ve orada da Kuran okuyor. Biz anlamadık bir türlü, bu öğretmen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni mi, yoksa fen bilgisi öğretmeni mi?
soL: Peki kimlere şikayetlerde bulundunuz?
K.L: Okul müdürümüze, belediye başkanımıza ve ailelerimize şikayet ettik. Fakat kimse bir şey yapmadı.
Veliler de tepkili
Öğrenci velileri de öğretmeni Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet ettiklerini, okul müdürüyle görüştüklerini, okula üç defa müfettiş yollandığını, yine de bu öğretmen hakkında bir türlü işlem yapılmadığını söylediler. Bu durumun çocuklarının sınav sonuçlarını kötü yönde etkileyeceğini belirten aileler, SBS sınavında istedikleri liselere öğrencileri yerleştiremeyeceklerini söylüyorlar.
Bu öğretmenin, eğitim kurumlarının hiçbirinde görev almaması gerektiğini söyleyen veliler, gerekirse bütün Adalalılardan imza toplayıp yetkili mercilere bu imzaları vereceklerini belirttiler.
Öğrencilerin ve velilerin tepkisi üzerine 20 gün rapor kullandığı ifade edilen Ceylan’ın arkasında güçlü cemaat desteği olduğu ve yetkililerin kendisine yönelik soruşturma açmaktan çekindiği iddia ediliyor.
(soL-Manisa)
http://haber.sol.org.tr/kent-gundeml...r-haberi-25601
Gericilik, ne yazık ki ülkemizin heryerinde tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor.
Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.
Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.
Karl Marx
|

21-03-2010, 01:54
|
 |
Üye
|
|
|
|
Herkese Selam.
Bu haberi okuyunca öğrencilik yıllarımı hatırladım. Ortaokulda iken şizofreni hastalığı olan bir öğretmenimiz vardı. Bir gün derste bir öğrenciyi dövmüştü ve ardından açılan soruşturmadan sonra meslek hayatı son bulmuştu. Ancak hatırladığım kadarıyla bu süreç 3 ay kadar sürmüştü.
Habere konu olan okulun internet sayfasına girerseniz söz konusu öğretmenin yeni tayin olduğundan bahsedildiğini görebilirsiniz.
Aşağıdaki linkte var.
görmek için tıklayınz>>>>>>>>
tıkladığınızda çıkan yazı:
"Okulumuzda Sınıf Öğretmni Cevriye KAYA, Beden Eğitim Öğretmeni İ.Uğur DALAMAN, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet BALKI, Fen ve Teknoloji Öğretmeni M.Ali CEYLAN göreve başlamıştır. Öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarılar dileriz."
şeklinde.
Haberden de öğrendiğimize göre öğretmen 20 gün rapor almış. Bu bilgileri birleştirince olayın henüz yeni olduğuna ve gereği ne ise yapılacağına inanıyorum. Türkiye 10 yıl öncenin Türkiye'si değil. Kimsenin kimseyi kayırabileceğine ihtimal vermiyorum. Biraz sabredersek gerekenin yapılmış olduğunu duyacağımıza inanıyorum.
Saygılarımla.
|

21-03-2010, 14:52
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
irsArtvin´isimli üyeden Alıntı
Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir okulda, fen bilgisi öğretmeni, derste Kuran okuyor, tesbih çekiyor.
Salihli’nin Adala beldesinde bulunan Nergis Demet İlköğretim Okulu'nda, fen bilgisi öğretmeni olan M. Ali Ceylan’ın derste fen bilgisi müfredatında yer alan konular yerine Kuran okumayı tercih ettiği öğrenildi.
Elinde tespih, cebinde Kuran, okul koridorlarında cirit atan Ceylan’ın, derslerinde evrimi, bilimi, teknolojiyi ve canlıların yaşamı gibi konuları anlatması gerekirken Kuran okuduğu ve bununla da kalmayıp, öğrencilere şiddet uyguladığı ifade edildi.
Adala’ya giden soL muhabiri öğrencilerle görüştü.
soL: Öğretmeniniz derste neler yapıyor?
K. L.: Öğretmenimiz derste kuran okuyor, tespih çekiyor.
Ö. T.: Sınavlarda, sınav kağıdına dualar yazarsak bize tam not veriyor, yazamazsak kötü notlar veriyor.
K. L.: Bize her zaman dini bilgiler veriyor, fen bilgisi konularını işlemiyor. Birkaç gündür okula da gelmiyor. İzin almış, biz öğrenci arkadaşlarımızla her yere şikayet ettik, imza topladık, ama bizi dinleyen olmadı.
Ö. T.: Okulumuza müfettiş geldiğinde, öğretmenime fen dersiyle ilgili bir soru sordum, cevaplayamayınca bana kızdı, kulağımı çekti, beni yerime oturttu. Ders aralarında araç odasına girip tek başına oturuyor ve orada da Kuran okuyor. Biz anlamadık bir türlü, bu öğretmen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni mi, yoksa fen bilgisi öğretmeni mi?
soL: Peki kimlere şikayetlerde bulundunuz?
K.L: Okul müdürümüze, belediye başkanımıza ve ailelerimize şikayet ettik. Fakat kimse bir şey yapmadı.
Veliler de tepkili
Öğrenci velileri de öğretmeni Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet ettiklerini, okul müdürüyle görüştüklerini, okula üç defa müfettiş yollandığını, yine de bu öğretmen hakkında bir türlü işlem yapılmadığını söylediler. Bu durumun çocuklarının sınav sonuçlarını kötü yönde etkileyeceğini belirten aileler, SBS sınavında istedikleri liselere öğrencileri yerleştiremeyeceklerini söylüyorlar.
Bu öğretmenin, eğitim kurumlarının hiçbirinde görev almaması gerektiğini söyleyen veliler, gerekirse bütün Adalalılardan imza toplayıp yetkili mercilere bu imzaları vereceklerini belirttiler.
Öğrencilerin ve velilerin tepkisi üzerine 20 gün rapor kullandığı ifade edilen Ceylan’ın arkasında güçlü cemaat desteği olduğu ve yetkililerin kendisine yönelik soruşturma açmaktan çekindiği iddia ediliyor.
(soL-Manisa)
http://haber.sol.org.tr/kent-gundeml...r-haberi-25601
Gericilik, ne yazık ki ülkemizin heryerinde tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyor.
|
Tam bir kominist probaganda
O yazılanların yüzde ellisinin yalan olduğunu hemen anlar insan
şuraya bakarmısınız kuran okuyor ve tespih çekiyor başkada bir şey yapmıyor fen bilgisi öğretmeni
Hatta fen bilgisi öğrenmenin günah olduğunuda söylemiştir kesin
Fen bilgisi öğretmeni!!!!
Fen bilgisi öğrenenlerin şiddetli bir şekilde cezalandırılacağınıda söylemiştir
Fen bilgisinin müfredattan kaldırılmasını kaldırmayanların mürted ilan edileceğinide söyler
Haberin kaynağınada bakın
Ateisthaber
|

21-03-2010, 16:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı
şuraya bakarmısınız kuran okuyor ve tespih çekiyor başkada bir şey yapmıyor fen bilgisi öğretmeni
Fen bilgisinin müfredattan kaldırılmasını kaldırmayanların mürted ilan edileceğinide söyler
Ateisthaber
|
Tamamen katılıyorum. Bu haberin yalan olduğuna inanıyorum.
|
Ö. T.: Sınavlarda, sınav kağıdına dualar yazarsak bize tam not veriyor, yazamazsak kötü notlar veriyor
|
Hani deselerde söz imtihanda böyle böyel yapıyor tamam belki yapılabilir.
Ama YAZILI İMTİHANDA bu nasıl olur yahu?
Yazılı kağıdına dua yazılınca iyi not yazılmazsa kötü not
Asparagas olur da bu kadar da olmaz ki!
|

21-03-2010, 16:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ateisthaber
|
Eğer ülkenin her yanında cemaatler; gerici faaliyetlerine son hızıyla devam ediyorsa, masum insanları yobaz düşüncelerine maruz bırakıyorlarsa, bilimin, aydınlanmanın, medeniyetin yerini sadece yedinci yüzyıla ve de onun insanına hitap eden, içinde sadece Muhammed’in özel hayatını, çıkarları doğrultusunda yaptığı işleri anlatan bir kitap (Kuran) ile insanları; özgür düşünceden, sorgulamadan, ilerici düşünceden aciz bırakıp, her gün insanları uyuşturmak için vaaz verirken dünya üzerindeki savaşların, açlığın, sefaletin, adaletsizliğin nedeni olan emperyalizmin ve de kapitalizmin uşağı yapıyorsa evet bu bir komünist propagandadır.
Ayrıca bu haber sitesi sizin alışkın olduğunuz kendi finansal çıkarları doğrultusunda işine gelen haberi yapıp işine geleni halktan gizleyen çürümüş burjuva medyası değildir. Ve de bu haber sitesi; halkı sömüren sermayeye, zengin medya patronlarına satılmış değil tam aksine halkın ve de işçi, emekçinin yani ezilenin ve de haklının yanında olan, onların menfaatleri doğrultusunda yayınını sürdürüp o doğrultuda gazetecilik anlayışı olan onurlu bir haber sitesidir.
En son olarak da bu ve de benzeri birçok yobaz olaylar maalesef ki ülkemizin her yerinde, her zaman olmasına karşın bu haber için bu kadar emin bir şekilde yalan olduğunu söylemenizin de oldukça samimiyetsiz bir yaklaşım olduğunu ayrıca belirtmek isterim.
Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.
Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.
Karl Marx
|

21-03-2010, 17:01
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
irsArtvin´isimli üyeden Alıntı
Eğer ülkenin her yanında cemaatler; gerici faaliyetlerine son hızıyla devam ediyorsa, masum insanları yobaz düşüncelerine maruz bırakıyorlarsa, bilimin, aydınlanmanın, medeniyetin yerini sadece yedinci yüzyıla ve de onun insanına hitap eden, içinde sadece Muhammed’in özel hayatını, çıkarları doğrultusunda yaptığı işleri anlatan bir kitap (Kuran) ile insanları; özgür düşünceden, sorgulamadan, ilerici düşünceden aciz bırakıp, her gün insanları uyuşturmak için vaaz verirken dünya üzerindeki savaşların, açlığın, sefaletin, adaletsizliğin nedeni olan emperyalizmin ve de kapitalizmin uşağı yapıyorsa evet bu bir komünist propagandadır.
Ayrıca bu haber sitesi sizin alışkın olduğunuz kendi finansal çıkarları doğrultusunda işine gelen haberi yapıp işine geleni halktan gizleyen çürümüş burjuva medyası değildir. Ve de bu haber sitesi; halkı sömüren sermayeye, zengin medya patronlarına satılmış değil tam aksine halkın ve de işçi, emekçinin yani ezilenin ve de haklının yanında olan, onların menfaatleri doğrultusunda yayınını sürdürüp o doğrultuda gazetecilik anlayışı olan onurlu bir haber sitesidir.
En son olarak da bu ve de benzeri birçok yobaz olaylar maalesef ki ülkemizin her yerinde, her zaman olmasına karşın bu haber için bu kadar emin bir şekilde yalan olduğunu söylemenizin de oldukça samimiyetsiz bir yaklaşım olduğunu ayrıca belirtmek isterim.
|
Bak dostum eğer haber doğruysa ben buna karşı çıkarım yani o fen bilgisi öğretmenine..onun görevi fen bilgisi öğretmektir başka şeyler öğretecekse başka bir alanın öğretmeni olacaktı bu ayrı
Ama bu haberin girişine bakalım ortasına bakalım sonucuna bakalım yani hiç mi ışık çakmıyor kafanızda tamamen doğru mu diyorsunuz bakın ben tamamen yalanda demedim %50 dedim Birileri eklemeler yapmış anlaşılıyor bu...
yazınızda döktürmüşsünüz
1968 de değil 2010 dayız dostum
doğru habercilik yapın yeter
|

21-03-2010, 17:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ama bu haberin girişine bakalım ortasına bakalım sonucuna bakalım yani hiç mi ışık çakmıyor kafanızda tamamen doğru mu diyorsunuz bakın ben tamamen yalanda demedim %50 dedim Birileri eklemeler yapmış anlaşılıyor bu...
|
Bu ülkede olmaz denilen neler neler olmuştur. Siz böyle bir şeyin olma ihtimalini düşük görüyorsunuz diye haberin yalan veyahut eklenmiş olduğunu nasıl kesin bir ifade ile söylersiniz. Bu yorumunuzu bir kez daha analiz edin.
yazınızda döktürmüşsünüz
1968 de değil 2010 dayız dostum
doğru habercilik yapın yeter
|
1968’de halkın ezilmişliği, yoksulluğu, acziyeti gün yüzüne çıkmış, yani halklar tarafından fark edilmişti. Ne yazık ki emperyal güçler bu halk hareketini engellemeyi başardılar. Ve de bugün tüm insanlığın, farkındaysanız sizin de içinde bulunduğunuz; insanları bir meta olarak, para makinesi olarak gören, kendi finansal çıkarları doğrultusunda çok basit bir şekilde savaş çıkartabilen, dünyada milyarlarca insanın sefalet içerisinde iken çok küçük bir azınlığın inanılmaz bir şekilde refah içinde yaşadığı, doyumsuz tüketme çılgınlığı olan, insanların, ihtiyacının kat be katını hiçbir vicdani rahatsızlık duymadan bir gecede harcamasına müsaade eden kapitalizm, hayatımızın tüm noktalarını işgal etmiş ve de yaşamımızın en ücra köşesine kadar girmiştir. İşte bu yüzdendir ki aynı zamanda ne acıdır ki tabii dinlerin de bu düzeni savunan uyuşturucu etkisiyle 2010’da bu bozuk düzeni göremez hale gelmişsiniz.
Yani 1968 ile 2010 arasındaki tek fark; 1968’de insanlar bu adaletsiz düzenin yanlışlığının farkındayken ve buna karşı mücadele ediyorken, üzülerek söylüyorum ki 2010’da insanların tabii ki sizin de bu büyük adaletsizliği üstelik tüm etkilerine bugüne dek hiç olmadığı kadar korkunç bir şekilde maruz kala kala görememenizdir.
Karl Marx
|

21-03-2010, 18:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
Herkese Selam.
Sivil tepkilere güvenin.
Bu olayın gerçeklik derecesini en iyi Sözkonusu okulun öğrenci velileri bilir.
Hiçbir velinin, haberde bahsedildiği gibi yapan, bir fen bilgisi öğretmenini hoş göreceğini sanmıyorum.
Böyle bir öğretmenin, velilere rağmen görevde kalabileceğine ihtimal vermiyorum.
Demokrasimiz gelişiyor ve demokrasilerde sivil tepkiler önemlidir.
Saygılarımla.
|

21-03-2010, 18:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
basitrasin´isimli üyeden Alıntı
Demokrasimiz gelişiyor ve demokrasilerde sivil tepkiler önemlidir.
|
Ah o sivil tepkiler bir gelebilse, demokrasimiz gelişecek de bir türlü gelmiyor o sivil tepkiler. İnsanların artık yanlış olana, bozuk olana, adaletsizliğe ses çıkarması gerek; fakat ne yazık ki hala daha açılmadı halkımızın gözü.
Karl Marx
|

21-03-2010, 21:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
EDİT.
Bu imam benim kahramanımdır
İSTANBUL Sultangazi’de Habipler Cemevi’nin camları, kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılmış.
Bu olay üzerine Habipler Kanuni Sultan Süleyman Camii imamı Ahmet Sevim, yanına cami cemaatini de alarak Habipler Cemevi’ni ziyaret etmiş.
İmam Ahmet Sevim, saldırıyı kınamış ve şöyle demiş: “Kardeşliğimiz bu tür olaylar karşısında daha da pekişmelidir.”
Fotoğrafı gördüm:
Posbıyıklı Alevi dedesi ile badem bıyıklı hocamız nasıl da hemhal olmuşlar...
Sakallı, cüppeli cami cemaati ile kasketleri başındaki cemevi cemaati nasıl kaynaşmışlar.
* * *
Bizde şöyle okkalı bir “Barış Ödülü” var mı?
Eğer varsa benim adayım İmam Ahmet Sevim’dir.
Eğer yoksa Başbakan Erdoğan’dan ricamdır:
Lütfen Ahmet Sevim Hoca’yı arayıp kutlayınız... Ve mümkünse onu ödüllendiriniz.
Çünkü onun yaptığı bu “süper hareket”, bin “Alevi açılımı”ndan daha muteberdir.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...rid=131&gid=61
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Konu Titan tarafından (21-03-2010 Saat 23:17 ) değiştirilmiştir.
|