Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-04-2010, 18:36
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Yehova Şahitlerine Sorular

Bu çıkardığım sorulara cvp verme zorunda değilsiniz ancak verirseniz seviniriz.

YHVH'YLE İLGİLİ SOULAR

1-Yehova telaffzunun tarihçesi nedir? Ne zamandan beri bu telaffuz kullanılmaktadır? ( bilginiz dahilinde değilse cvp vermeyebilirsiniz.)

2-Bir kişinin dualarının işitilebilmesi için Yehova telaffuzunu kullanması şart mıdır ?

3-Orjinal el yazmalarnda Yhvh mi yoksa YEHOVA olarak mı geçmektedir?
(Yehovann yaygın olarak kullanılması gerçek olduğunu onaylar mı )

4-YHVH nin bugun nasıl telaffuz edildiği kesin olarak bilinebilir mi?

İSA'YLA İLGİLİ SORULAR

5-İsa Tanrı tarafından gökte yaratıldıysa a) Neden ? b) Ne zaman yaratılmıştır ? c) neden yaratma gereği duymuştur ?

6-İsa gökte yaratılan bir melek yada varlıksa NASIL "tanrısal nitelikler " ve -tanrılığın doluluğu- "EKSİKSİZ OLARAK" isada bulunuyor?Yaratılan bir şey Tanrı gibi olmadığından aynı yapıda da değildir tanrısal nitelikler yönünden de EKSİKdir ? K.kitapta eksiksiz diyor .

7-Tanrının "gökleri yalnız başına geren" olduğu yazılıdır. Bu varlıkları tek başına yarattığı anlamına gelir . Bu isanın ustabaşı olarak yada yardımcı yaratıcı şeklinde koumuyla nasıl açıklanabilir ? Birlikte mi tek başına mı ?

1914 YILIYLA İLGİLİ ŞAHİTLERİN KEHANETLERİ

8-İsanın "1914 yılında krallık yetkisi alıp ,tahta oturduğu ve yerde gökte tüm yetkinin kendisine verildiği" iddası var şahitlerin. Eğer bu iddanız doğruysa neden İsa diriltildikten sonra göğe gitmeden önce ,"gökte ve yerde tüm yetki bana verildi !" demiştir. ? Burada isaya mı yoksa Yehovacılara mı inanıcaz?

9- İsa gökyüzünde tahta oturmak için NEDEN 1914 e kadar beklemiştir?

10-Yehova Şahitlerinin bir yayın organında * "1914 neslinden bazılarının bu ortamın sonu yani armagedon -dünyanın sonunu- göreceği " yazılıdır.Bu "Son gelmeden geçmeyecek olan 1914 nesil"dir.

Türkçesi: Armagedon -1914 TE YAŞAYAN NESİLDEN BAZILARI BU SİSTEMİN SONUNU GÖRECEK VE HAYATTA KALACAKLARDIR

*Kitabın ismi : You can live forever Paradise Earth sf..154

Peki bu gerçekleşmemiş kehanet çıktı mı çıkmadı mı ?

Awake dergisinde ilk dönemde yayın amacı şöyle bildiriliyodu : "Yaratıcı'nın 1914 olaylarını gören nesil geçmeden yeni bir dünyayla ilgili vaadine güven geliştirmek olduğunu' .. 40/50 sen kadar bu şekilde tanrısal diye ilan edilen öğreti NASIL değiştiildi???

11- Rabbin duası 1914 te gerçekleşeceği,milletlerin zamanının dolup,yeryüzünde krallığın kurulacağı tarik olarak verilmetedir.

----"Kutsal Kitap'ın milletlerin zamanıyla ilgili bu güçlü kanıtları karşısında, bu dünya krallıklarının sonunun ve Tanrı'nın Krallığı'nın tam kuruluşunun 1914'te gerçekleşeceğini çok sağlam bir gerçek olarak görmekteyiz. O zaman, Rab'bin gitmiş olduğu günden beri istenilen, Krallığın Gelsin Duası cevaplanmış olacaktır. Daha sonra bu adaletli ve hikmetli yönetim altında bütün dünya Rab'bin yüceliğiyle, bilgi ve barışla dolacak (Mez . 72:19; İşa. 6:3; Hab. 2:14); Tanrı'nın iradesi gökte olduğu gibi yeryüzünde de gerçekleşmiş olacaktır.".

---"Eğer bunu izleyen bölümlerde,Tanrı'nın Krallığı'nın çoktan başladığını, peygamberliklere göre 1878'de yetkisini kullanmaya başladığını ve şimdiki yersel hükümetlerin tam olarak yıkılışıyla, 1914'te sona erecek olan her şeye kadir Tanrı'nın büyük gününün savaşınınçoktan başlamış olduğunu gösterirsek hiç şaşırılmamalıdır.".

Tanrı'nın 1874'te gökte teşkilatlanmış olan Krallığı, 1914 yılında yeryüzünde olmalı ve yeryüzünü cennete dö-nüştürmelidir:
----"Bu tarihten önce güçlü bir şekilde teşkilatlanmış olan Tanrı'nın Krallığı yeryüzünde olacaktır. O, milletlerin heykelini vurup ezmiş olacaktır (Dan. 2:34) ."

Görüldüğü üzre ;

1- "milletlerin zamanının" 1914 yılında sona ermesi
2- insansal hükümetlerin bu tarihte tamamen yok edilmesi
3- Tanrı Krallığı'nın tam olarak yeryüzünde kurulması .

Peki bu üç idda da gerçekleşmediğine göre siz hangi mantıkla tanrısal olduğunuzu idda edip, bu SAHTE PEYGAMBERLİKLERİ örtmeye çalışıyorsunuz.

şimdilik bu kadar .

sayglar

Konu Natan tarafından (04-04-2010 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-04-2010, 19:11
Üyeliğini Sonlandırmış

YEHOVA ŞAHİTLERİNİN 1918 yılıyla ilgili sahte peygamberliğiNE İLŞKİN

"Finished Mystery" adlı pwygamberlik kitabından ;

----"Esinleme 3:14 yorumunda, küçük sürünün kurtuluşunun 1918 yılında gerçekleşeceğini öngören bazı sebepler belirtilmişti." (Sf. 200).

----"1918 yılı, Hıristiyanlık aleminin (yani Babil'in) tam düşüşünü görecektir (Esinleme 18)."1918 yılı, Hıristiyanlık aleminin (yani Babil'in) tam düşüşünü görecektir (Esinleme 18)." (Sayfa 146)."

----"Yukarıda belirtilen yazıların incelenişi bize göstermektedir ki, 1918'in ilkbaharı Hıristiyanlık üzerine 1914'ten daha büyük, müthiş bir sıkıntı spazmı getirecektir. (Russell'in) Kutsal Kitap Etüdü'nün ikinci cildini... yeniden inceleyip, 37 rakamını 40'a değiştirelim, 70 rakamı 73 ve 1914 de 1918 oluyor. İnanıyoruz ki bu değişiklik tam olup, bunun yerine gelmesi büyük ve izzetli bir şekilde olacaktır ." (Sayfa 74).

---Bu şekilde 1918 yılında Tanrı kilisenin milyonlarca üyesini yok ettiğinde..." (484-485).

a)Küçük sürü 1918 de NASIL kurtuldu ?

b) 1918 de 1914den daha BÜYÜK BİR SIKINTI ,MÜTHİŞ BİR SPAZM gerçekleşti mi ?

c) Hıristiyanlık alemi 1918 te YIKILDI MI ?

d) Tanrı 1918 de milyonlarca hrıstıyanı YOK ETİ mi?
Alt 04-04-2010, 19:22
Üyeliğini Sonlandırmış

'RABBİN söylemediği sözü nasıl bilelim? diye yüreğinden dersen; peygamber RABBİN ismiyle söylediği zaman, O ŞEY OLMAZ VE ÇIKMAZSA RABBİN söylemediği şey odur. Peygamber küstahlıkla söylemiştir ondan korkmayacaksın''

Tesniye 18:21-22
Alt 04-04-2010, 20:12
Üyeliğini Sonlandırmış

13-Ayrıca Şahitlerde Yoga yapmak yada herhangi bir meditasyon putperest ve günah olarak görülüyor. NEDEN ?

14-Uzak doğudaki depremler ve başka doğal felaketlerin sahte din Hinduizmden kaynaklandığı iddanız var mı ?

15-Seçimlerde oy kullanmak ,yöneticileri belirlemek , NEDEN günah kabul ediliyor?
Alt 04-04-2010, 23:32
Üyeliğini Sonlandırmış

16-Sigara içmek günah da içki içmek neden günah değildir ? Ya ikisini için yada ikisini de serbest bırakın madem . ( bu arada ben sigara kullanmam -hiç içmedim de )

17- Yehova şahitlerinde ibadet günleri kadınlar etek giymek ZORUNDAdır.Erkekler ise takım elbise giyme mecburiyetinde.
Bu uygulama neye göre yapılmaktadır ?

18- Yehova şahitleri kan nakline karşıdır. Kansız tadaviyi kabul ediyorlar. Halbuki bu uygulama her yerde yok. Bu yüzden pek çok kişi pisi-pisine ölmektedir. Anne babalar çocukları adına karar alıp onların da ölümüne sebep olmaktadır. Peki kan naklini BİLEREK REDDEDİP ÖLEN kişiler kendilerini cennet yaşamını kazanmış -ŞEHİT - olarak mı görüyorlar ?

Ailesi tarafından şahit olarak yetiştirilen bu yavrucak bir trafik kazası geçirdi. Doktorlar bir an önce kan verilmesi gerektiğini söylemiş ANCAK babası KESİNLİKLE reddetmiş. Annesi de şahitmiş ama KOCASI kadar kararlı değilmiş. Doktor tekrar etmiiş,"kan nakli olmazsa bu çocuk ölecek" demiş .Nafile. Çocuk kendindeyken hemşirelere "kesinlikle kan vermeyin" demiş.Neticede bilincini kaybedip,titreyerek şoka girmiş ,ve ÖLMÜŞ. Annesi ,tüm itirazlarına rağmen doktorların kan vermesini UMMUŞ ,ancak karı-koca itiraz edince olan bu çocuğa olmuş. Bu cehalet midir? İntihar mı yoksa CİNAYET mi?

YEHOVA ŞAHİTLERİ ŞU SÖZLERİ NEDEN SARF ETMİŞTİR ????

''Aklımızda bulundurmalıyız ki, doktorlar tarafından tavsiye edilen serumlarda, aşılamalar, ameliyatlarda vs... bizi iyileştirebilecek geçerli hiçbir şey yoktur... Onların ''bilim'' diye ileri sürdükleri şeyMısır'lıların kara büyüsü üzerine kurulmuştur ve Şeytansal özünden hiçbir şey kaybetmemiştir... Sevdiklerimizi bu kişilerin ellerine teslim ettiğimizde kritik bir durumda bulunuyoruz'' - 5 ağustos 1931 sayılı ''The Golden Age'' dergisinin SF. 727'
Alt 05-04-2010, 01:28
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili canip, güzel bi konuya değinmişsiniz. Kutluyorum. Kuranda bu tür ayetleri bence buraya asarak örnek de verilebilir. Tabiki tanrı dua/ beddua edemez. Kime edicek. O halde inanan arkadaşların bir kez daha düşünmesi gerekir.

sevgiler
Sayın Natan,

Sorularınızın bir tanesine daha önce İslam forumunda cevap vermişsiniz..

Tebrik ederim.

Dediğiniz gibi "inanan arkadaşların bir kez daha düşünmesi gerekir. "

Ben yine de size ışık tutacak bir kaç bilgi vereyim:

Bakınız İsa ne dedi?

“Beni seviyorsanız Babama gittiğim için sevinirsiniz. Çünkü Baba benden büyüktür” (Yuhanna 14:28).
İsa Baba olarak hitap ettiği Tanrı ile kendisinin eşit olmadığını ortaya koydu.

“Benim Babamın, sizin Babanızın, benim Tanrımın ve sizin Tanrınızın yanına çıkacağım” (Yuhanna 20:17).
İsa kendisinden Tanrı olarak söz etmedi, Tanrı’dan ayrı bir Kişi olarak bahsetti.

“Ben kendiliğimden konuşmadım. Beni gönderen Babam, ne anlatacağım ve ne konuşacağım konusunda bana emir verdi” (Yuhanna 12:49).
İsa’nın öğretileri kendi fikirleri değildi, Babasından gelen öğretilerdi.

İSA, Mutlak Güce Sahip Tanrı değil, Tanrı’nın Oğlu olduğunu söylemişti.

Eğer İsa Tanrı’ysa, yeryüzündeyken dua ettiği kişi kimdi? (Matta 14:23; 26:26-29).

İsa’nın bir başkasıyla konuşmadığı halde böyleymiş gibi gösterdiğini düşünmek akla yatkın değildir.

Pavlus bize şunu hatırlatıyor: “Mesih’in başı da Tanrı’dır” (1.*Korintoslular 11:3).

“Her şey onun [Mesih’in] yetkisine verildiği zaman, Oğul kendisi de her şeyi onun yetkisine verenin yönetimine boyun eğecektir ki, Tanrı herkesin her şeyi olsun”
(1. Korintoslular 15:28).

Açıkça gördüğümüz gibi İsa, Mutlak Güce Sahip Tanrı değildir. Bu nedenle Babasından “Tanrım” diye söz eder (Vahiy 3:2, 12; 2. Korintoslular 1:3, 4).

Diğer sorularınız, bizi kötülemeye çalışan kişilerin cevaplarını almış olmalarına rağmen pişirip pişirip önümüze getirdikleri bayatlamış türden sorular.....

Defalarca cevapladım.

Bakın ben size direkt ayetleri yazıyorum.. En azından şunu izah edin: "Tanrı nasıl Mesih'in başı" oluyor?

Gökteki Oğul kime niye boyun eğecektir?...Hani Tanrıydı....?

Sevgilerimle

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org

Konu hur-kus tarafından (05-04-2010 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-04-2010, 01:46
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir iki kelamda ben etmek istiyorum.

Şuan, Yehovacıları sapkın ilan eden, kendisini Hristiyan olarak tanımlayan bir çok protestan mezhebinin İsa'nın Tanrılığı konusundaki görüşleri Yehova şahitlerine doğru kaymaktadır.

En basit örneğiyle, Protestanları Elçisel Kiliseden ayıran en önemli maddelerden birisi de Meryem'in Tanrı'nın annesi olup olmadığıdır.

Eğer İsa gerçekten Tanrı ise, o zaman İsa Meryem'in karnındayken de Tanrı olmalıdır. Eğer bu varsayım doğru ise o zaman Meryem karnında Tanrıyı taşıyıp, Tanrı'yı dünyaya getirmiştir.

İşte MEryem'e bu sıfatı vermemek için protestan kilisenin bir çok mezheni İsa'nınMeryem'in karnındayken Tanrı olmadığını söylerler.

Yahut İsa'nın Tanrı'ya dua okurken Tanrı olmadığını söylerler.

Yahut İsa'nın çarmıhta son feryadında yine Tanrı olmadığını söylerler.

İsa'nın yeryüzünde yetkilerinin sınırlı olduğunu, dolayısıyla Tanrılığınında sınırlı olduğunu İsa gerçek Tanrı kimliğine cennette bürüneceğini söylerler.

Zaten bunu demek ile, hiç de farkında olmadan, İsa yaşarken İsa ile Baba'yı aynı tefeye koymamış oluyorlar ve Baba'yı İsa'dan daha üstün görüyorlar.

Hadi şimdi Yehova Şahitlerini sapkın ilan etmek çok kolay bir şey. Adamların zaten bir kez adı çıkmış. Ama neredeyse tıpa tıp aynı iddialara sahip olan protestanları da aynı şekilde sapkın ilan etmek de bu kadar kolay mıdır?
Alt 05-04-2010, 02:05
Üyeliğini Sonlandırmış

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yukaıda cevap bekleyen sorular ,İsa nasıl tanrı oluyor noktasına kaydırılıyor. Konu buraya gelsin istemiyorum ,açıkça söyeyeyim. Yukarıda ürettiğim bu sorulardan hangisine cvp vermek isterseniz beklerim. Ancak cevaplamak zorunda da değilsiniz .

saygılar
Alt 05-04-2010, 02:18
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Natan;

Bu cehalet midir? İntihar mı yoksa CİNAYET mi?-Natan-

Benim anlamadigim, doktorlarin kan vermesi gerekirken, neden bunu cocugun anne ve babasuna sorma ihtiyaci hissetmesi?

Doktorlar sadece, hastalarinin bir ameliyat sonucu olum tehlikesi varsa, bunun iznini alirlar.

Bir kisiyi YASATMAK ICIN IZIN ALINMAZ.

Eger doktorlar verecekleri kan sayesinde cocugun kurtulacagini ortaya koyarlar ve aileyi sikayet ederlerse, karar da olumlu cikarsa, anne ve baba cinayet sucundan tutuklanir.

Ayrica, cocuklarina disaridan kan verilmesinin, inanclari acisindan olan "zarari" nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 05-04-2010, 03:53
Üyeliğini Sonlandırmış

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger Natan;

Bu cehalet midir? İntihar mı yoksa CİNAYET mi?-Natan-

Benim anlamadigim, doktorlarin kan vermesi gerekirken, neden bunu cocugun anne ve babasuna sorma ihtiyaci hissetmesi?

Doktorlar sadece, hastalarinin bir ameliyat sonucu olum tehlikesi varsa, bunun iznini alirlar.

Bir kisiyi YASATMAK ICIN IZIN ALINMAZ.

Eger doktorlar verecekleri kan sayesinde cocugun kurtulacagini ortaya koyarlar ve aileyi sikayet ederlerse, karar da olumlu cikarsa, anne ve baba cinayet sucundan tutuklanir.

Ayrica, cocuklarina disaridan kan verilmesinin, inanclari acisindan olan "zarari" nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Yehova şahitleri cüzdanlarında -görünür bir yerde- "KAN İSTEMİYORUM" başlıklı ,imzalı bi belge taşırlar.

Doktorların aksi hareketleri-kan verme girişimi- olursa tanıdıkları -cemaat-tarafından doktora dava açılacağı tehtidi edilir.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/1medical.html

Bu siteyi ziyaret etmenizi öneririm.Burada istediğiniz inancsal açıklamalar da mevcut. Ancak kısaca söyleyeyim ki özellikle tevratta "kan yeme "emri kan nakline işaret edilip, bu naklin "ölümcül günah" olduğu söylenir. Kan nakli = kan yemek &içmek olarak algılanıyor. Bu da (kan nakliyle kan içmek )Onların Tanrısı için büyük bir günahtır. Haklısınız,bazen çocuğunun ölümüne sebep olan ana-babaya davalar açılmıştır.Tutuklamalar olmuştur.Ancak arkasında iman olduğu için vazgeçmemişlerdir.

Önerilen Siteler