Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2010, 15:59
HanifTürk HanifTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Böceğin Dışkısını afiyetle Yediren Rabbime Hamd Olsun

Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.

(Dikkat ederseniz arılar tarafından yutulan ve midelerine inen çiçeklerden alınan nektar burada işlenerek yeni bir işlem için dışarı atılıyor)

Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.

Ateist kardeşlerime soruyorum iddianıza göre Bilinçsiz bilgisiz neden sonuç tanrısının tesadüfler sonucu oluşturduğu evrendeki bilinçsiz bilgisiz şuursuz maddeden meydana gelen arılar nasıl oluyorda dünyanın en bilgilisi olan insanoğlunun bile yeni yeni öğrendiği bu muhteşem bilgilere sahip olabiliyorlar.

Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusu, çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin ½ kg ham nektarı toplamak için 900 arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın miktarı tamamen getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır.

Yine bir başka soru ateist kardeşlerimize bu arılar ne amaçla bütün zorlukları hava koşullarını tüm tehlikeleri ve hatta ölümü göze alarak çoğunu yiyemeyecekleri bu balı yapıyorlar sebebi nedir ateist kardeşlerimiz hiç bunu düşünüyorlar mı? acaba

Balın İçeriği
Balın ilk akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bunun sebebi balın içindeki üç şekerdir. Üzüm şekeri (% 34), Sakroz (%2) ve levulose (Meyve şekeri % 40 ) bundan başka balın % 17 ‘si su geri kalan % 7 lik bölümü ise demir, sodyum, sülfür, magnezyum, fosfor, polen, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, nitrojen, protein ve asitlerden oluşur. Balın kalitesini ise bu % 7 lik karışım belirler. (Murray Hoyt,The World of Bees,Coward Menann Inc,NewYork,s 181)
Ayrıca bal içerisinde on beş şeker tespit edilmiş olup bunlardan bazıları şunlardır. früktoz, glikoz, sakkaroz, maltoz, izamaltoz, erloz, kestoz, melezitz ve rafinozdur. Genel olarak früktoz şekeri diğerlerinden farklıdır.

Balı bildiğimiz şekerden ayıran çok önemli bir fark vardır. Şeker ancak sindirim sisteminde değişime uğradıktan sonra kana karışırken bal sindirime gerek olmadan çok süratli bir şekilde kana karışır. Dolayısıyla bal insan vücudunun en yüksek derecede ve en hızlı biçimde faydalanacağı şekilde tasarlanmış bir gıdadır.

Burada ateist kardeşlerimizi bir sorumuz daha vardır bu özellikleri tasarlayan kimdir hangisi daha akılcı daha realist daha gerçekçidir Kusursuz bir şekilde evreni içindekileri yaratan insanı yaratan ve insanın ağız zevkine göre insanın besin ihtiyaçlarını bilen ve ona göre (konumuz açısından) bal ve onu yapacak kusursuzluktaki bir arıyı tasarlayan ALLAH"mı yoksa ne kendisinden haberi olan ne insanı ne insanın ihtiyaçlarını tanımayan kör tesadüf mü? Hangisi tasarlamış sizce

Saygı ile

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 06-04-2010, 16:26
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

hanifturk kardesim ellerine saglık...mukemmel bilgiler..ki merak etme buna da kulp takarlar...onların tezlerine kulp takılmaz..senin soylediklerine kulp takılır burda.. hazır ol cevaplara
Alt 06-04-2010, 16:29
Üye

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hanifturk kardesim ellerine saglık...mukemmel bilgiler..ki merak etme buna da kulp takarlar...onların tezlerine kulp takılmaz..senin soylediklerine kulp takılır burda.. hazır ol cevaplara
değerli dostum teşekkürler yorumların için kulp takan kardeşlerimize gerekli cevapları dilimiz döndüğü Rabbimizin izni dairesinde veririz saygı ile

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 06-04-2010, 16:34
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

siz kafanızı yormayın.
burda kimseye kulp takmıyoruz.
ama cevaplara hazır elbetteki olmalısınız.
mesela;
arılar neden bal yapıyor diyo sormuşsunuz ya.
herhalde insan için yaptıklarını düşünüyorsunuz ki bu soruyu aslında bir çeşit cevap niyetine sormuşsunuz.
bu kadar bilgi verip sonrada o bilgiyi çarpıtmak yerine arılar neden bal üretir yada ürettiği balı ne yapar onuda söyleseydin ya bir cümle ile.

inekler neden süt verir,haniftürk.

bu arada birileri arı boku ile bal aynı şeymidir değilmidir bu arkadaşlara anlatsın benim vaktim yok.

Konu Khaos tarafından (06-04-2010 Saat 16:42 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2010, 16:34
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sayın HanifTürk,

başlığınız son paragraf hariç, harfi harfine başka sitelerden kopyala/yapıştır'dan oluşmakta.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bal
ve
http://www.balarisimucizesi.com/bal_mucizesi.htm

Neden kaynak verme ihtiyacı hissetmediniz?

Daha fazla ilgi çekmek için, topyekun kalın harflerle yazmama hususunda da daha önce uyarıldığınızı hatırlıyorum.

saygılarımla
Alt 06-04-2010, 16:38
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Allah balı yarattı
ve

En ucuzunu

Kilosunu 40.00 tl den satıyor.

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 06-04-2010, 16:42
Üye

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın HanifTürk,

başlığınız son paragraf hariç, harfi harfine başka sitelerden kopyala/yapıştır'dan oluşmakta.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bal
ve
http://www.balarisimucizesi.com/bal_mucizesi.htm

Neden kaynak verme ihtiyacı hissetmediniz?

Daha fazla ilgi çekmek için, topyekun kalın harflerle yazmama hususunda da daha önce uyarıldığınızı hatırlıyorum.

saygılarımla
Değerli ulpian uyarıldığım konusunda haklısınız esasında bu yazıyı

http://forum.kanka.net/showthread.php?t=832681

http://www.fulloyun.com/f36/bocegin-...d-olsun-42574/

http://forum.kuranyolunda.com/forum_...get=last#37108

yazdığım için oralarda böyle bir kural olmadığı için aynı isimle yazdığım yerlerden buraya aldım ayrıca dikkat ederseniz kendi yazdıklarımı ayırmışım diğerleri bilgi almak için bir siteden alıntıdır aşağıda verdiklerim bana aittir saygı ile

HanifTürk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

(Dikkat ederseniz arılar tarafından yutulan ve midelerine inen çiçeklerden alınan nektar burada işlenerek yeni bir işlem için dışarı atılıyor)

Ateist kardeşlerime soruyorum iddianıza göre Bilinçsiz bilgisiz neden sonuç tanrısının tesadüfler sonucu oluşturduğu evrendeki bilinçsiz bilgisiz şuursuz maddeden meydana gelen arılar nasıl oluyorda dünyanın en bilgilisi olan insanoğlunun bile yeni yeni öğrendiği bu muhteşem bilgilere sahip olabiliyorlar.

Yine bir başka soru ateist kardeşlerimize bu arılar ne amaçla bütün zorlukları hava koşullarını tüm tehlikeleri ve hatta ölümü göze alarak çoğunu yiyemeyecekleri bu balı yapıyorlar sebebi nedir ateist kardeşlerimiz hiç bunu düşünüyorlar mı? acaba

Burada ateist kardeşlerimizi bir sorumuz daha vardır bu özellikleri tasarlayan kimdir hangisi daha akılcı daha realist daha gerçekçidir Kusursuz bir şekilde evreni içindekileri yaratan insanı yaratan ve insanın ağız zevkine göre insanın besin ihtiyaçlarını bilen ve ona göre (konumuz açısından) bal ve onu yapacak kusursuzluktaki bir arıyı tasarlayan ALLAH"mı yoksa ne kendisinden haberi olan ne insanı ne insanın ihtiyaçlarını tanımayan kör tesadüf mü? Hangisi tasarlamış sizce

Saygı ile

Alt 06-04-2010, 16:46
Üye

sayın haniftürk
arı boku yenmez.
sonuçta boktur çünkü.
siz kazayla bal olur şifa olur falan diye yemeye kalkmayın.
bal başka arı boku başka bişeydir.
Alt 06-04-2010, 16:51
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın haniftürk
arı boku yenmez.
sonuçta boktur çünkü.
siz kazayla bal olur şifa olur falan diye yemeye kalkmayın.
bal başka arı boku başka bişeydir.
afedersiniz sayın anarchist bok demedim özellikle demedim dışkı dedim dışkı demek af edersiniz bok demek değildir terdebir dışkıdır gözyaşıda yani genel olarak vücutdan kimyasal değişime uğrayıp işlendikten sonra atılan şeylere dışkı denir bu bakımdanda bal bir dışkıdır hemde böcek dışkısı saygı ile

Alt 06-04-2010, 16:54
Üye

sayın haniftürk süt de sizin tanımıza göre dışkıdır.
ancak, dışkı işe yaramadığı için vucuttan atılan şeye denir.
dar anlamda da boka denir.
afedersinli falan konuşmaya gerek yok.
tanrınız böceğin dışkısını afiyetle yediriyormuş ya.
bal dışkı değildir.
arının terleyip terlemediğini bilmiyorum.
geriye bir ihtimal kalıyor ;
o da siz arı bokundan başlık seçip sonrada balı anlatmışsınız.
hadi neyse;
arılar neden bal yapar.
sen ye diye mi.

Önerilen Siteler