Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-04-2010, 22:11
Mikail16 Mikail16 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Merak ettiğim sorular

merak ettiğim evrimle ve hayatla ilgili sorular var.Bu soruları işte evrimciler cevaplayamıyor o nedenle Tanrı vardır anlamında sormuyorum.Bi defa bunu belirteyim.Belki bilim cevaplanmıştır bu soruları ben bilmiyorum ya da elbet bir gün bilim bunları da açıklayacaktır.Merakımı gidermek adına cevaplarsanız sevinirim)

1.Oluşan ilk canlının nasıl oluştuğu konusunda tahmin yüretebiliyoruz.Peki neden oluştu sorusu cevaplanmışmııdır.Yani bilinçsiz atomları ve molekülleri bilinçli birer canlı yapmaya iten neydi?

2.Oluşan ilk canlı neden kendini koruma iç güdüsüne sahip oldu.Neden kendini korumak ve oluşan bu komplex yapıya sürdürüp öbür kuşaklara aktarmak istedi.

3.Biliyorsunuz canlılığın suda başladığı sonra balıkları suya çıkarak sürüngeleri ve sonra diğer canlıları oluşturduğunu söylüyorsunuz.Peki karadaki diğer sürüngenden ilkel canlılar nasıl oluştu.(toprak solucanı,böcekler.. vs)Ters evrim mi geçirdiler

4.İlk oluşan canlı evrimcilerin kabul ettiğine göre virüs değildir.Peki virüsler nasıl oluşmuştur.Bunlarda ters evrim mi geçirmişlerdir

5.İlk ortaya çıkan insanları ölülerin yanına değerli eşyaları gömdüğü ve ahiret inancı olduğu biliniyor.peki ilk insanlar yeniden dirilecekleri nasıl ve neden düşünmüşlerdir

Bilimin ışığında cevaplarsanız sevinirim.Bunları bilim cevaplayamıyor demekki Tanrı vardır anlamında sormuyorum.Sadece merakımdam soruyorum

Saygılarımla...

Bilmediğin bir şeyin ardına düşme. Çünkü; kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. İsra Suresi 36
Alt 10-04-2010, 23:19
mitra mitra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aslında cok bilgili değilim..ama konu acmak için 10 mesaj yazmalıymısım.. bari birseyler yazayım..doğru ya da yanlış..

1- bilincsiz atom muhabbetini cok duyuyorum.. aslınd düşününce mantıklı..bu seyler nasıl organize olsun ki.. ama bir taraftanda düşünüyorum..soonucta bilinc de atomlardan deği mi? ne bileyim lisede derslerde görürüz.. elektron alısverisi falan filan.. yani onlarında bir sistemi var..belkide bilinci olusturan atomların zaten bir bilinci vardır.. mesela bilgisayarda bazı temel işler yaparız.. peki atomdan olussan bilgisayar bize ne diye tepki veriri.. yani burda vurgulamak istediğim canlılık denen kavram.. bilinc denen kavram.. bu ikisi varmıdır ,yoksa bizim tarafımızdan olusturulmus değerlermidir.. bilinç dediğimiz sey ruhani mi olmak zorunda..ya da diğer birsey tıpkı allahın yokluğunu kanıtlayamıyorsunuz denildiği gibi atomların bilinci olmadığını kanıtlayabiliyomusnuz.. sonucta bir paradox olusuyor..

2-aslında szinde sorduğunu gibi bilim adamlarını cevapklayamayacağı milyon tane soru ğretlebilir..ama ceveaplanamayan sorular karsı tarafa puan kazandırmaz.. cevabı yok öyleyse allah var.. birde sunu düşünün.. tanrı dediğimiz kavram doğanın kendisiyse.. bu sistem hep varsa.. yine bir çıkmaza giriyoruz..kanıtlanamadığı gibi yanlışlanamıyorda...

3- bu soruyada şöyle cevap vereyim.. canlılık illaki bir temelden aslamamıs olabilir.. canlılığın olustuğu dönemde farklı farklı yerlerden aynı sekilde hayat baslamıs olabilir.. farklı yerden basladıkları için de farklı evrim süreçleri işlemiş olabilir.. yine düşündüğüm seylerden iri..canlılık sadece o dönemlerdemi baslamıs.. yoksa o dönemden bugne farklı yerlerde sürekli bir canlanma olabilir mi ?

4-virüsler konusu benimde cok ilgimi cekr..ne ölü sayılır ne diri.. 3 maddede acıkladıım gibi olabilir.. birde tersine evrim nedir onu anlamdım..

5- ilk insanların ahiret inacnı olduğunu nerden bilyorsun.. ilk homo saphins sanırm 700 bin yıl önceye cıkmıs.. o dönemde bunla ili bir kaynak var mı?
birde su var.. saphienslerin zekasının gelişimiyle şrdeleme durmu ortay cıkmıs olabilir..düşünme cevap arama ve tahminler yürütme.. haliyle acıklanamayan veya korkutucu doğa olaylarını kendince yorumlamaları durumu cıkmıs olabilir.. gerçi ilk insanların ahiret inanınıda hiç duymadım.. ama ölülerii gömen hayvanlar duydum..

neyse kimseyi kırma yada ukalalık etmem değil amacım.sadece fikir beyanedeyim birde su mesaj hakkımı doldurayım istedim..

su gercek ki sonsuz bilinmeyen var.. çoğunu bilmeden gideceğiz... birseyleri olabildiğince acıklamak en mantıklı v gercekçi yoldur.. o da biliminki.. zamanle bir cok acık kapatılacktır..

herkese selamlar ve saygılar...
Alt 11-04-2010, 01:03
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

1.Oluşan ilk canlının nasıl oluştuğu konusunda tahmin yüretebiliyoruz.Peki neden oluştu sorusu cevaplanmışmııdır.Yani bilinçsiz atomları ve molekülleri bilinçli birer canlı yapmaya iten neydi?
Güzel sorular sayin Mikail16, düsünmek ve düsündürmek güzeldir. Bilmeye ve ögrenmeye tesvik eder. Ben ilk sorunuza cevap vermeye calisacagim. Bunlar kisa olarak benim bilimden bildiklerim. BAska bir yazara arkadas acilim yapabilir, veya dogrusunu anlatabilir. Ben su sekilde düsünüyorum.

*Bilinçsiz atomları ve molekülleri bilinçli birer canlı yapmaya iten sey Evren'de ve dogada halihazirda var olan fizik kurallariydi. Peki Fizik kurallari nereden geliyor? Büyük Patlama sonucu bugünkü bildigimiz fizik kurallarinin temeli de atilmis oldu.

*Peki neden oluştu sorusu cevaplanmış mıdır? Hayir cevaplanmamistir. Bilim neden olustu degil, nasil oldu sorusuna cevap arar. Bu soruya da bir cevabi olmayacaktir cünkü büyük patlama ilerisi icin planlar yapmak icin olusmadi. Bunun öncesi belli sartlar ve süreceler olustugu icin meydana gelmistir, bu yüzden belli bir amac tasimiyor. Bu "anlam ve yorum" boslugunu doldurabilmek ve insanin fantezi yapma ihtiyacini doldurmak icin felsefe (varolusculuk/doga ve varlik felsefesi) vardir, ezoterik vardir, dinler (Tek tanrili, Cok Tanrili, Tanrisiz Dinler veya Doga Dinleri) vardir, Bilim Kurgular veya Fantazi Filmler/Romanlar vardir.

Bilimsel anlamda canlilarda beyin yapisi olusmadan önce böyle seyleri düsünecek bilinc de yoktu. Bilinc maddenin baska bir halidir. Organik moleküller cok hücreli ve karmasik bir yapi olusturarak beyni olusturdular. Son derece karmasik ve kompleks yapisi olan beyin de bilinci ve düsünebilme yetisini olusturdu. Simdi evren beyin sayesinde kendi kendini düsünüyor, ben niye var oldum diye....Absürd degil mi?

Zaten canli ve cansizlik nedir aradaki sinirlar keskin de degildir. hala canlinin ne oldugu tatmin edecek kadar bir aciklama bulmadi da. Icimizde her tek atom veya molekül de cansizdir buna ragmen bunlarin birbirleriyle etkilesimiyle canli oluyoruz. Olusan ilk canli bir beyin veya bilinc olusturmaktan cok uzak bir canliydi Bunlar ilk cekirdeksiz tek hücrelerdi, sonra cekirdekli tek hücreliler olustu, sonra cok hücreli organizmalar, sonra daha karmasik yapili sularda yasayan cesitli canli türleri, bunlarin da daha sonra sulardan karaya gecisi.

Her sey fizik kurallarinin ve doga sartlarinin icinde atomlarin basit moleküllere, basit moleküllerin organik moleküllere, organik moleküllerin daha karmasik inorganik moleküllere, inorganik moleküllerin aminoasit moleküllerine ve bu aminoasit moleküllerin ilk hücreyi meydana getirmesiyle basladi.

Inorganik moleküllerde bir bilinc yoktur, fizik kurallarina göre hareket ederler. Dünyanin eski atmosfer yapisinda, yüksek isida, günes isiklarini ultraviolet etkilerine, cesitli radoyaktif etkilere maruz kalarak kaynayan okyanuslarda moleküller inorganik bir corbada aminoasit, lipid ve yag asidi molekülleri yüksek isilarda birbirleriyle etkilesmeye girerek uzun zincirler kurarak birlestiler ve bugünkü canliligin baslangici olan ilk hücreleri olusturabildiler. Bu sürec evrimle devam etmis ta ki ilk canlilar daha kompleks yapiya ulasana ve bir beyin yapisi olusturana kadar. Ancak bundan sonra bilinc de olusmustur. Beyin yoksa bilinc de yok.
Alt 11-04-2010, 02:36
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

2.Oluşan ilk canlı neden kendini koruma iç güdüsüne sahip oldu.Neden kendini korumak ve oluşan bu komplex yapıya sürdürüp öbür kuşaklara aktarmak istedi.

Böyle bir şeyi kim size söylediyse yanlış söylemiş. Böyle bir iç güdüyü en azından ben bilmiyorum.

3.Biliyorsunuz canlılığın suda başladığı sonra balıkları suya çıkarak sürüngeleri ve sonra diğer canlıları oluşturduğunu söylüyorsunuz.Peki karadaki diğer sürüngenden ilkel canlılar nasıl oluştu.(toprak solucanı,böcekler.. vs)Ters evrim mi geçirdiler.

Toprak solucanı dediginiz şey bir tür sürüngendir. Böceklerin de kanatlı olmayanları ile sürüngenlerin benzerliklerini siz de kabul edebilirsiniz her halde. sudan karaya çıkmayı kabul edebildikten sonra digerleri fazla da zor olmasa gerkir diye düşünüyorum. ters evrim diye de bir şey yoktur.

Ahiret dediginiz konuyla ilgili, ya da ilkellerin ölüm düşüncesi ile ilgili geniş bir yazıyı kısa bir zaman içinde köşe yazıları kısmında okuyabilirsiniz. O yazı da sizi tatmin etmezse o zaman forumlarda ayrıntılı bir tartışmaya girebiliriz.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 11-04-2010, 03:31
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

mitra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
a

1- bilincsiz atom muhabbetini cok duyuyorum.. aslında düşününce mantıklı..bu seyler nasıl organize olsun ki.. ama bir taraftanda düşünüyorum..soonucta bilinc de atomlardan deği mi? ne bileyim lisede derslerde görürüz.. elektron alısverisi falan filan.. yani onlarında bir sistemi var..belkide bilinci olusturan atomların zaten bir bilinci vardır.. atomların bilinci olmadığını kanıtlayabiliyomusnuz.. sonucta bir paradox olusuyor..
Bilinc dedigimiz olgu beyindedir, atomlari birlestiren sey ise Fizik/Kimya kurallaridir. Yani bir oksijen atomuna iki tane hidrojen atomuyla birlesmesi ve H2O olusturmasi gerektigini söyleyen sey fizik veya kimya kurallaridir. Bu fizik kurallarina göre belirli sartlar olusunca atomlar da birlesir veya birbirlerinden cözülür. Üstelik bu fizik kurallarini bilen biri labaratuvarda istedigi ve diledigi kadar atomlari birlestirebilir ve ayirabilir. Hatta nükleer füzyon yöntemiyle dogada olmayan yepyeni elementler de yaratabilir. Üstelik büyük patlama sonrasi sadece Helyum ve Hidrojen elemnti vardi. Metaller cok sonradan yavas yavas olsumustur ve hala yildizlarin cekirdeklerinde yeni yeni oksijen demir, bakir vs elemnetler de olusmaktadir. Her sey oldu bitti degil, evrim sürekli bir degisimdir ve hallerden hallere giriyor.

Konu ALKA tarafından (11-04-2010 Saat 03:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-04-2010, 23:04
Mikail16 Mikail16 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Böyle bir şeyi kim size söylediyse yanlış söylemiş. Böyle bir iç güdüyü en azından ben bilmiyorum.
Şunu demek istiyorum.Biliyoruz ki oluşan koesarvat hücre dışında ilk canlı hetetrof bir canlıydı.Yani bu komplex molekülü sürderebilmek için bişeyler yemek glikoz almak zorundaydı.İşte bilinci ve aklı olmadığı hale bir yaşam içgüdüsüyle yemek yiyor ve solunum yapıyordu.İşte anlayamadığım nokta bu.

Bilmediğin bir şeyin ardına düşme. Çünkü; kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. İsra Suresi 36
Alt 12-04-2010, 04:42
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Mikail16´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şunu demek istiyorum.Biliyoruz ki oluşan koesarvat hücre dışında ilk canlı hetetrof bir canlıydı.Yani bu komplex molekülü sürderebilmek için bişeyler yemek glikoz almak zorundaydı.İşte bilinci ve aklı olmadığı hale bir yaşam içgüdüsüyle yemek yiyor ve solunum yapıyordu.İşte anlayamadığım nokta bu.
Yalniz icgüdülerin sadece kompleks yapili ve bir sinir sisitemi ile beyin gelistirebilmis hayvanlarda olabilecegini göz önünde bulundurmaliyiz. Icgüdüler beyin yapisina baglidir, dis etkenler beynin hipotalamus merkezini uyarir ve beyin korunma veya engelleme mekanizmasini salgiladigi enzimler veya hormonlarla devreye sokar. Oysaki biz cok daha basit yapili bakterilerden söz ediyoruz, dolayisiyla bakterilerin beyini, omur ilikleri, sinir yapisi gelismemis ve var olmadigi icin icgüdüleri de yoktur. Sizce bitkilerin ic güdüsü var midir yoksa bitkiler mesela isigi gördügünde isiga dönmek gibi sadece refleksler mi gösterirler? Bakteriler de cevre uyarilarina refleks gösterek tepki gösteririler, bu yüzden icgüdülerden bahsedilemez. Bakteriler karni aciktigi icin de yemek yemezler, bakteriler humus gibi organik madde dolu bir ortamda bulundugunda kimyasal süreclerden ötürü reaksiyona girerler, organik maddeleri daha basit moleküllere ayristirirlar. Bazi bakterilerde glikoz hücre duvarindan gecip iceri girebilirler, hatta parazit yapili bakteri türlerinde daha kompleks yapili amino asitler de hücre duvarindan iceri girebilirler. Bakteri hayatini sürdürebilmek icin aklini kullanamaz, cevre sartlari ve fizik kanunlari ne uygun görürse ona göre yasamlarini sürdürürler. Konagi ölen bakteriler de yasamlarini sürdüremezler ve onlar da ölürler. Bu icgüdüler mesela bitkiler de yoktur ama yine de canlidirlar ve yasamlarini cevre sartlarina göre sürdürürler.
Alt 12-04-2010, 09:37
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Mikail16´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
3.Biliyorsunuz canlılığın suda başladığı sonra balıkları suya çıkarak sürüngeleri ve sonra diğer canlıları oluşturduğunu söylüyorsunuz.Peki karadaki diğer sürüngenden ilkel canlılar nasıl oluştu.(toprak solucanı,böcekler.. vs)Ters evrim mi geçirdiler
burada yanlış bir bilgi var. tüm canlılığın suda başladığı doğru ancak sürüngenlerden oluştuğu yanlış. omurgasızlar, su içinde omurgalılarla birlikte evrim geçirdi. bunların karaya çıkışları da dolayısıyla birbirlerinden bağımsız gerçekleşti, yani; bahsettiğin böcekler, solucanlar karaya çıkmış sürüngenlerden evrimleşmedi.
Alt 12-04-2010, 21:30
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Mikail

Demişsiniz.
Bence bu sorunun basit bir cevabı var.
Sizin de dediğiniz gibi: Koaservat Organik moleküllerle dolu denizlerdeki hetetrof beslenme özelliği olan organik molekül topluluklarıydı. Burada da doğal seçim kuralları geçerliydi. Çevresindeki organik çorbayı bünyesine katıp onları kendi yapıtaşı haline getirecek organik molekül'lerden oluşan Koaservat'lar topladıkları maddelerle irileşerek diğer Koaservat'lara üstünlük sağladı. Böyle bir yeteneği olmayan yada bu özellikte organik moleküllerden oluşmayan Koaservat'lar ise hiçbir zaman irileşemeyip diğerlerine yem olmuş, varlıklarını sürdürememiş olmalı.
Koaservat'ların mikroskobik olduğunu düşünürseniz dünyanın onlar için sonsuz kaynaklar gibi olduğunu kabul edebiliriz. Bir de bu sürecin yüzlerce milyon yıl sürdüğünü düşünürsek, Uygun yapıda olan Koaservat'ların gelişmesi için yeterli koşulların olduğunu kabul edebiliriz.
Saygılarımla.
Alt 21-04-2010, 00:30
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

5.İlk ortaya çıkan insanları ölülerin yanına değerli eşyaları gömdüğü ve ahiret inancı olduğu biliniyor.peki ilk insanlar yeniden dirilecekleri nasıl ve neden düşünmüşlerdir

http://www.turandursun.com/dilaver_k...9_articleid/12

acaba gerçekten öyle miydi.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler