Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-05-2010, 15:40
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İncil’e Göre İsa Neden Sahte Peygamberdir ?

İncil’e Göre İsa Neden Sahte Peygamberdir ?

Öncelikle belirtmem gerekir ki ;İsa’nın peygamberliği (!) şöyle dursun tarihsel gerçekliği dahi henüz belli değildir.Bu kısa çalışmada İncil’i baz alıp,İncil’e göre yazacağım.

Kutsal Kitapta sahte peygamberler için sık sık uyarılarda bulunulur. Ancak sahte bir peygamber nasıl tanınacaktır? Kutsal kitap bu konuya da açıklama getirerek şu mesajı verir ; “ Eğer benim adımla söyler ve o söz çıkmazsa o kişi sahte peygamberdir ve öldürülmeyi hak eder .”

"'Bir sözün RAB'den olup olmadığını nasıl bilebiliriz? diye düşünebilirsiniz.

Eğer bir peygamber RAB'bin adına konuşur, ama konuştuğu söz yerine gelmez ya da gerçekleşmezse, o söz RAB'den değildir. Peygamber saygısızca konuşmuştur. Ondan korkmayın." Yas.Tek 18:21/22

“Ancak, kendisine buyurmadığım bir sözü benim adıma söylemeye kalkışan yada başka ilahlar adına konuşan peygamber öldürülecektir.”-Yas.Tek.
18/20

Demek ki sahte peygamber, gerçekleşmeyen kehanetlerde bulunan kişidir.Gerçekleşmeyen kehanetlerde bulunan kişi için de ne bir peygamber ne bir Tanrı oğlu ne de dürüst bir insan diyebiliriz.Aynı şekilde İsa da, gerçekleşmeyen kehanetlerde bulunmuştur .

Açıkça göstermek gerekirse ;‘İsa, “Size doğrusunu söyleyeyim” diye devam etti, “Burada bulunanlar arasında, Tanrı Egemenliği'nin güçlü biçimde gerçekleştiğini görmeden ölümü tatmayacak olanlar var. Mark.9 / 1

İsa bu sözleri çevresindeki takipçilerine söylemektedir. Ona göre Tanrının krallığı öğrencileri ölmeden önce gelecek ve Öğrenciler Tanrının Krallığına bizzat tanıklık edeceklerdir. Birinci,ikinci,üçüncü yüzyıl derken aradan 2010 yıl geçmiş ortada ne çevresindeki arkadaşları kalmış ne de Tanrının krallığı gelmiştir. Yani İsa asılsız/ boş bir kehanette bulunmuş ve İncil’e göre hem sahte peygamber olduğunu göstermiş hem de asılsız kehanette bulunduğu için “öldürülmeyi hak eden bir adam” konumuna düşmüştür.

Bunu ben değil İncil söylemektedir. Çünkü İsa “Tanrı adına konuşmuş” ve söylediği söz tamamen “boş” çıkmıştır. Bunun cezası Kutsal kitapta şudur ;

Ancak, kendisine buyurmadığım bir sözü benim adıma söylemeye kalkışan yada başka ilahlar adına konuşan peygamber öldürülecektir.”-Yas.Tek. 18/20

İsa ne yazık ki ölçüsüz konuşmaya devam edip çevresindekilere dünyanın sonuyla ilgili kehanette bulunmaya devam etmiştir. İşin komik tarafı bu iddaası da çürük çıkmıştır. Gelişine ilişkin şöyle söylemektedir :

İsa, Zeytin Dağı'nda otururken öğrencileri yalnız olarak yanına geldiler.
"Söyle bize" dediler, "Bu dediklerin ne zaman olacak, senin gelişini ve çağın bitimini gösteren belirti ne olacak?" –Mat.24 /3

Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak. –Mat.24 /11

Çünkü İnsanoğlu'nun gelişi,
doğuda çakıp batıya kadar her taraftan görülen şimşek gibi olacaktır. –Mat.24 /27

"O zaman İnsanoğlu'nun belirtisi gökte görünecek.
Yeryüzündeki bütün halklar ağlayıp dövünecek,
İnsanoğlu'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler. –Mat.24 /30

“Size doğrusunu söyleyeyim,
bütün bunlar olmadan bu kuşak ortadan kalkmayacak.” Mat.24 /34

Size doğrusunu söyleyeyim, burada bulunanlar arasında, İnsanoğlu'nun kendi egemenliği içinde gelişini görmeden ölümü tatmayacak olanlar var.” Mat.16 /28

Görüldüğü gibi İsa’nın gelişine ilişkin bazı ayrıntılar da veriliyor. Onun gelişini tüm herkes görecektir. Özellikle İlk öğrencileri!

Ve diyor ki “burada bulunanlar arasında, İnsanoğlu'nun kendi egemenliği içinde gelişini görmeden ölümü tatmayacak olanlar var.”

Sormak lazım Tanrı’nın Egemenliği /Krallığı yeryüzüne geldi mi ? Öğrencileri ve diğer insanlar İsa’nın şimşekler içinde gelen hükümetini gördü mü ?Kısacası İsa’nın sözleri gerçekleşti mi ?

Cevap ,koca bir HAYIR! İsa’nın kehanetleri gerçekleşmemiş ,daha doğrusu çıkmamıştır !!

Tevrat’taki ayetler eğer doğruysa İsa yalancı bir peygamber olmakla birlikte taşla öldürülme cezasını hak eden biridir. Ya kutsal kitap insanların kafasına göre yazdığı bir masal kitabıdır ya da İsa öldürülmeyi hak eden sahte bir peygamberdir. Üçüncü bir seçenek bulunmamaktadır
Alt 14-05-2010, 10:45
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

)))))))Şu saçmalığa bakın hele.Neymiş İsa sahte peygambermiş.))))))Acep nerde peygamber deniliyor Rab Mesihe?Kutsal Kitaba göre İsa Mesih Efendimiz Allah,Tanrı Oğlu Mesih vs.Ama peygamber değildir!Rabbin verdiği kehanetlerinde hepside çıkmıştır.Daha ilk dönemlerde sapkın öğretiler çıkmıştır!
Alt 14-05-2010, 11:12
Üyeliğini Sonlandırmış

Syn Paolo ,siz beni güldürdünüz Jesus da sizi güldürsün emi

Yazıyı okumadığınızı geçtim ,kafamda şu soru belirdi; Siz İncil'i yada Tevrat'ı bir güzel okudunuz mu ? Bakın öğrenmek için soruyorum.

Acep nerde peygamber deniliyor Rab Mesihe?
İşte şurda yazıyor efendim ;

"Ve gücenip O'nu reddettiler.
Ama İsa onlara şöyle dedi: “Bir peygamber, kendi memleketinden ve evinden başka yerde hor görülmez.”

İsa kendisi reddedildiği zaman ,hakkında bu açıklamayı yapıyor. Markosta da geçer aynısı.İsa kendisi söylüyor bunu.

Peki Musa'nın gelecek dediği kimdi ?

"Tanrınız RAB size aranızdan, kendi kardeşlerinizden benim gibi bir peygamber çıkaracak. Onu dinleyin" Yas.Tk. 18:15

Peki bu ayetlerin dışında Yahya olayına bakarsak şöyle yazıyor :

Onlar da kendisine, “Öyleyse sen kimsin? İlyas mısın?” diye sordular. O da, “Değilim” dedi.

Sen beklediğimiz peygamber misin?” sorusuna,
Hayır” yanıtını verdi.

Sayın Paolo , Burada "BEKLENEN PEYGAMBER" kimdir ?? İsa değilse Muhammed olmasın sakın

Yada Darwin,Atatürk vs ?

"Yahya'ya gönderilen bazı Ferisiler ona, “Sen Mesih, İlyas ya da beklediğimiz peygamber değilsen, niye vaftiz ediyorsun?” diye sordular." (Yun.1 . 21-25)

Metni dikkatlice okursanız Ortada üç kişi var ;

1 -Mesih
2 -İlyas
3 -beklenen peygamber

Peki Burada İsa "beklenen peygamber " değilse ,O halde kimdir ? Bu soruyu cevaplarsanız sevinirim.

İncil'e bakarak ,İsa'nın hem bir peygamber, hem tanrı oğlu,hem tanrı, hem kurtarıcı hem de insanlarla tanrı arasındaki tek aracı olduğunu görebiliriz.

Ama İsa ,hem tanrı hem peygamber,hem başka bir tanrıyla insanlar arasındaki aracı nasıl oluyor ???

Bu sizin sorunuza ilşkin cevabımdır. Halbuki siz yukarıda yazdığım yazıma cevap vermediğinizden konuyla da ilgili değildir.
Alt 14-05-2010, 12:53
Yasaklandı

))))))Yazıyı okudum ama hepsini değil!BEN ve BABA biriz YUHANNA 10,BENİ GÖREN BABAYI GÖRMÜŞTÜR YUHANNA 14 gibi ayetleri napıcağız?Efendimiz hiçbir zaman ben peygamberim demedi!İlk ayetten peygamberlerin uğradığı cefalardan bahsediyor!İkincisi Vaftizci Yahyaya soruyorlar)))))Cehaletiniz ortaya çıkıyor)))))İsa Mesih efendimiz peygamberlikl yaptı doğru.Ama peygamber değildi!
Alt 14-05-2010, 13:28
Üyeliğini Sonlandırmış

Peki cehaletimiz ortaya çıksın Ne olacak ki

Halbuki İsa Tevratta söylenen peygamberdir. Kendisi için de peygamber benzetmesini yapıyor. Bence yahya olayında da İsadan bahsediyor. Fakat bunun yanında dediğin gibi incilde İsanın TANRI olduğu da ,tanrının oğlu olduğu da yazılıdır.

Yani İncile göre İsa ; hem peygamber, hem tanrı,hem tanrı oğlu, hem insanlarla tanrı 8 !) arasındaki kurtarıcı vs dir. Ben bunu kabul etmesem de İncilde böyle yazıyor.Ki beni de bağlamaz bu. Yazdığını söylüyorum sadece.

Ama yazıyor syn paolo
Alt 14-05-2010, 20:48
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kutsal kitap'a göre isa peygamberdir.

pavlos şöyle diyerek musa'nın peygamber dediği kişinin isa olduğunu söylemiştir

21Tanrı'nın eski çağlardan beri kutsal peygamberlerinin ağzından bildirdiği gibi, her şeyin yeniden düzenleneceği zamana dek İsa'nın gökte kalması gerekiyor. Musa şöyle demişti: `Tanrınız olan Rab size, kendi kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracak. O'nun size söyleyeceği her sözü dinleyin. 23O peygamberi dinlemeyen herkes Tanrı'nın halkından koparılıp yok edilecektir.'
(Elçilerin işleri 3:21-23)

görüldüğü gibi musa'ya ve pavlos'a göre isa peygamberdir.

şimdi sizi isa peygamber değil mi diyorsunuz.Gerçekten hristiyan inancını yeni baştan yazıyorsunuz

saygılar
Alt 14-05-2010, 21:18
Strahinja Strahinja isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kutsal kitap'a göre isa peygamberdir.

pavlos şöyle diyerek musa'nın peygamber dediği kişinin isa olduğunu söylemiştir

21Tanrı'nın eski çağlardan beri kutsal peygamberlerinin ağzından bildirdiği gibi, her şeyin yeniden düzenleneceği zamana dek İsa'nın gökte kalması gerekiyor. Musa şöyle demişti: `Tanrınız olan Rab size, kendi kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracak. O'nun size söyleyeceği her sözü dinleyin. 23O peygamberi dinlemeyen herkes Tanrı'nın halkından koparılıp yok edilecektir.'
(Elçilerin işleri 3:21-23)

görüldüğü gibi musa'ya ve pavlos'a göre isa peygamberdir.

saygılar
Elçilerin İşleri kitabının yazarı Pavlos değildir. Bu kitabın üçüncü bölümündeki öğreti, Pavlus'a ait değildir.
Alt 14-05-2010, 21:34
Kıdemli Üye

özür dilerim elbette pavlos'a ait değil bir an için dikkatimden kaçmış öyle yazmışım özür dilerim.Elçilerin işleri luka tarafından yazılmıştır.

sözlerde petrus'a aittir.

düzeltme için teşekkürler dikkatsizliğime gelmiş

saygılar
Alt 15-05-2010, 00:28
Yasaklandı

Yeni Ahite göre İsa Mesih Tanrı,Tanrı Oğlu,Kurtarıcı ve Tanrıya giden tek yoldur.Ama peygamber değildir!Sadece bazı kişiler Onu peygamber sanmıştır o kadar!Ama O öyle bir iddada bulunmamıştır!
Alt 15-05-2010, 00:33
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni Ahite göre İsa Mesih Tanrı,Tanrı Oğlu,Kurtarıcı ve Tanrıya giden tek yoldur.Ama peygamber değildir!Sadece bazı kişiler Onu peygamber sanmıştır o kadar!Ama O öyle bir iddada bulunmamıştır!
O zaman musa'nın

Tanrınız olan Rab size, kendi kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracak

sözünün isa için söylendiği yani isa'nın peygamber olduğunu belirten petrus yanlış bir bilgi vermiştir bunu mu söylüyorsunuz?

saygılar

Önerilen Siteler