Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2010, 15:17
denklem denklem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kur'an da Net Bir Çelişki

34- Bakara-106 'Herhangi bir Ayet'in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah'in herseye gucunun yettigini bilmezmisin?'
Bakara-106 da böyle söylenirken, aşağıdaki Ayet'lerde farklı söylenir; Fatır-43 '... Hayır! sen Allah'ın kanununda degişiklik bulamazsin. Sen Allah'ın kanununda asla bir doneklik bulamazsın.' - Feth-23 '... Allah kanununda hicbir degişiklik bulamazsınız.'

Arkadaşlar bunlar daha önce tartışılmış olabilir.fakat detayına inilmemiş
ve kafalarda soru işareti olarak kalmıştır.
bu başlıkta sadece bu konuyu tartışalım. başka hiç bir konuyu tartışmayalım lütfen
ben belli ölçülerde mantıklı bir açıklaması olursa çelişki olarak görmeyeceğim doğrusu.
Alt 25-08-2010, 15:50
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın elcvb;

Ben şunu anlayamadım, nasıl oluyorda tanrı kendi sözünü unutabiliyor? Bunun neresi tanrısal?

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 25-08-2010, 17:06
faydasızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
faydasızım faydasızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vaadden kasıt ne ...hükmü vaadin ve yasasının içine koymamak ne kadar mantıklı
madem öteyi ve beri bilen bir tanrı var o zamn o hükmün kaldırılacagını da bilir ve ona göre o hükmü gönderirken tastamam gönderir..
bu bir eksikliktir ...
ve de kurana göre allah her türlü eksiklikten münezzehtir...
Alt 25-08-2010, 17:19
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Her tarafı çelişkili bir kitap... Kuran okurken yanında tesfir filanda okumak gerekir... Aslında tesfir yorumdur. Yani tesfirini yapan kişinin yorumudur. Benim yorumum ise aynen anladıgım gibidir. Kuranda yazan ne ise onu anlarım ben. Ve bu ayette de gördügüm kadarıyla yine net bir çelişki var.

Saygılar.
Alt 25-08-2010, 17:35
dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dude dude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle herkese merhaba,

Sayın elcvb,
Hulasa amele ait hükümler değişebilir! demişsiniz. Ve örnek olarak kurandan önce serbest veya yasak olanların kuranın gelmesi ile beraber hükmünün değişmesini örnek göstermişsiniz. Bahsettiğiniz örnekler hangi ayetle hüküme girmişken hangi ayette hükmü kaldırılıyor?
Alt 25-08-2010, 17:57
Üye

Sayın elcvb;

Unuttururuzmuş doğrusu, o konuda haklısınız. Şu ayetlere ne dersiniz.

Enfal/ 65. Ey Peygamber! Mü'minleri savaşa teşvik et. Sizden yirmi sabırlı kişi olsa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden yüz kişi de kâfirlerden bin kişiye üstün gelir; çünkü onlar anlayıştan yoksun bir güruhtur.

Enfal/ 66. Şimdi ise Allah sizde bir zaaf bulunduğunu bildiği için, yükünüzü hafifletti. Bu durumda, sizden sabreden yüz kişi olursa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden bin kişi de Allah'ın izniyle iki bin kişiyi mağlûp eder. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir

Peşpeşe iki ayet ve gelecek dahil her şeyi bilen tanrı savaşa kışkırtıp müslümanlar yenilince fikir değiştiriyor.

Alt 25-08-2010, 17:58
dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dude dude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın elcvb,

Zannedersem siz benim sorumu idrak edemediniz. Daha net sorayım;

Bakara-106'ya örnek olması açısından bize 2 ayet gösterir misiniz? Birincisinde bir hüküm gelecek, ikincisi birincisini geçersiz kılıp aksi hükmü verecek. Şöyle ki;

1- İçki size helaldir.
2- 1. ayet şu andan itibaren geçersizdir, içkiyi size haram kılıyorum.
Alt 25-08-2010, 18:24
Üye

Sayın elcvb;

Kopan neresi, ayetler peşpeşe değilmi? Savaşa teşvik değil mi, sonrada yenilgiye uğrayınca inen ayet değilmi peşindeki. Bana demogoji yapma. İstediğin şekilde incele yaz, açık olsun lütfen yazın. Başla ve kopmamaya dikkat et.

Alt 25-08-2010, 18:27
ihsanbey ihsanbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

denklem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
34- Bakara-106 'Herhangi bir Ayet'in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah'in herseye gucunun yettigini bilmezmisin?'
Bakara-106 da böyle söylenirken, aşağıdaki Ayet'lerde farklı söylenir; Fatır-43 '... Hayır! sen Allah'ın kanununda degişiklik bulamazsin. Sen Allah'ın kanununda asla bir doneklik bulamazsın.' - Feth-23 '... Allah kanununda hicbir degişiklik bulamazsınız.'

Arkadaşlar bunlar daha önce tartışılmış olabilir.fakat detayına inilmemiş
ve kafalarda soru işareti olarak kalmıştır.
bu başlıkta sadece bu konuyu tartışalım. başka hiç bir konuyu tartışmayalım lütfen
ben belli ölçülerde mantıklı bir açıklaması olursa çelişki olarak görmeyeceğim doğrusu.
Kur'an'da tedricilik esası vardır. Mesela içki yasağı, aşamalar halinde gelmiştir. Savaş emri de öyledir. Bunu bu bağlamda değerlendirmek gerekir. Kur'an'da çelişki bulucaz diye yırtınmanıza gerek yok. Eğer hakikaten anlama istidadı içindeyseniz bunun yolu basittir. Kurani ilimleri öğrenmelisiniz. Meal üzerinden açıklama yaptığınızı sanıyorsunuz. Bu gidişle boşa vakit harcadığınızı da bilin lütfen. Merakı olan binlerce ciltlik tefsir külliyatına bakıp merakını giderebilir. O zaman sizin çelişki bulduk diye havalara uçtuğunuz meselelerin nasıl açıklandığını görürsünüz. Ayrıca meal münekkitliği yaparak hiç bir yere varamayacağınızı söyleyelim...
Alt 25-08-2010, 18:32
Üye

Sayın ihsanbey;

Meali dururken birilerinin zorlama yorumlarıylamı kabul edeceğiz uydurma kitabınızın doğruluğunu. Siz anlamıyorsanız o sizin kusurunuz. Arapça bilmek gerekli diyen google denen tanrıyı unutmuş. Hadi kardeşim başka kapıya. Muhammed uydurması kitabınız basit cümleleri ile alim dediğiniz kişilerin kafalarına göre yazdığı yorumlar olmadanda gayet net anlaşılabiliyor. Her yanından çelişki akıyor.

300.000 tefsir yazmışlar yine kurtaramamışlar, yok efendim şunu bunu bilmek gerekiyormuş. Kusura bakmayın biz anlıyoruz, anlıyamıyorsanız kusur sizin.

Önerilen Siteler